Index - Kultúr - Egy ágyban az ellenséggel – Coco Chanel, az Abwehr ügynöke
Hú, ez nagyon izgi! Szívesen elolvasnám ezt a könyvet!
Én is!
Nekem anno nagyon tetszett a könyv, sok érdekes dolog volt benne arra emlékszem!
Sajnos, nem sajnos, keveset olvasok az utóbbi években, azon kívül, ami a munkám kapcsán kell. Viszont nagyon szeretek filmeket nézni itthon, van, amit unásig se unok meg, újra és újra megnézem. Fiatalon faltam a könyveket, ráadásul magyar szakon végeztem az egyetemet, rengeteget olvastam. Valahogy elkopott ez a szokásom az idők során, felváltotta a filmnézés.
Így vagyok én is. 48 elmúltam, teljesen ősz vagyok már régóta, de az eredeti (barna) hajszínemre festetem a hajam évek sora óta. Sokkal fiatalabbnak érzem magam a valós koromnál, ezért sem szeretnék ősz hajjal élni, én is akkor érzem jól magam, ha a külsőmet és a belsőmet összhangban érzem. Fodrász után, amikor a lenövés eltűnik, egészen fiatalos keretet kap az arcom, legalábbis én így találom.
Magyar nőknek és férfiaknak, elrettentésül: Kalifátus - Cívishír.hu (civishir.hu)
Megrázó volt, ennek ellenére ajánlom.
“A könyolvasás ma már sci-fi…” Köszönjük szépen.
Tudom, hogy most nem ez a lényeg, de…
Megint kezdődik a mivelhasználdkiakarantént cikkek tömeges megjelenése.
Jelentem, a digitális őrület elindult, olyannyira, hogy este 8-kor tudtam végre tornázni, és csak utána sikerült ebédelni…
Van egy halvány sejtésem, hogy majd hány sorozatot fogok a rengeteg szabadidőmben megnézni.
Senkit nem volt célom hergelni a sorozattal, sajnálom, ha nálad ez jött le.
És ne haragudj azokra, akiknek már felnőtt a gyerekük, lehet, hogy nekik is lennne jelenteni valójuk. Senkinek nem könnyű mostanában.
Nem rád céloztam ezzel, tudom, hogy te csak sorozatajánlónak szántad. És egyébként érdekesnek is találtam magát a sorozatot.
Csak ez a “a karantén idejét értelmesen” megfogalmazás esett rosszul.
Tavaly tele volt a net a hogyan használd ki a karantént olvasással/online tanfolyammal/tanulj új hobbit/a lelassulás időszaka/24 órában süss-főzz cikkekkel.
Tudom, nem kéne mindent magamra venni. De annyi ilyet osztottak meg az ismerőseim, hogy komolyan frusztrációt éreztem, amiért nekem csak a két gyerek tanulását és a home office-t sikerült úgy-ahogy, egy válás közepette abszolválni.
Kitartás! Tudom miről beszélsz, sokunknak megvolt ugyanez, igaz, akkor nem volt COVID és home office.
De: semmi nem tart örökké, hogy valami okosat is mondjak, van élet a válás után is, és reméljük, hogy a COVID-nak is egyszer vége lesz!
És: nem egészséges ilyen későn ebédelni, ugye tudod?
Tudom, csak nem volt időm eddig.
Sajnos nekem az elmúlt egy évem folyamatosan lefelé halad, pedig azt hittem a tavalyi év végén, hogy innen már nincs lejjebb. De sajnos mindig van. És most itt nem erre a karanténra gondolok, az meg sem közelíti azt a tragédiát, ami ért, és ez után élet sincs.
Még annyiban talán örülök is a digitális oktatásnak, hogy legalább nincs időm gondolkodni.
Küldök neked távsimit és ha elmentél volna ma a Lidl-be, még nőnapi virágot is kaptál volna - úgy, mint én.
Írok holnap privit, a telenovellánkat ott folytassuk, most megyek aludni, mert holnap nincs home office, csak COVID.
Jó éjt!
Figyelj, te sokkal-sokkal-sokkal többet csinálsz egy nap, mint bárki akit ismerek. És sokkal jobban is viseled! Nem attól lesz értelmes a karantén ha valami újat tanulsz. Az is valami, ha ép ésszel túléli a család. Ez az egész dolog nem neked szól, akinek amúgy is tele az időbeosztása.
Ez inkább nekem szól, aki a homeoffice előtt is kifogásokkal él, hogy miért nem edz és miért nem tanulja a kitűzött nyelvet (Már rég középszinten kéne lennem). Nekem nincs sem gyerekem, se kutyám, se párom. Még egy nyavalyás szobanövényem se.
Ú, basszus, de jó, hogy írod, délelőtt kivittem a madártejet (virág) és lefújtam növénytetű ellen, de kint felejtettem az erkélyen. Remélem, túléli a hatodikon a hideget, mert fagyérzékeny…
Holnap lesz a nagyobbik gyerek első online órája. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle, az anyukákkal töprengtünk, hogy vajon az átküldött linkek mindegyike kell-e, és ha igen, mire?
Kedves vagy!
Kitartás @Kokapu talán már nincs lejjebb. Nem tudom milyen tragédiában volt részed, de fogadd együttérzésemet
Te megteszel mindet, hogy a család működjön és csak ez a tudat számít. A többi a felesleg, ami a lüke ismerősöktől jön unatkozó perceikben. Légy türelmes magaddal, ahogy mással is az vagy, akit szeretsz. Ha valami nem megy vagy nehezen, az érthető és nem a te hibád, főleg ilyen időkben.