Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

Ó, ez nekem is a kedvenc süteményem! Imádok minden sütit-krémes-habos desszertet, ami citromos, de az a csúcs :star_struck:
Kíváncsi leszek a könyvére, amit a cikk végén említenek, biztos megveszem majd!

Én is pont egy spanyol receptet irányoztam elő erre a hétre: a varázslatos salmorejo, kánikula idejére éppen ajánlott :sunglasses:

2 Likes

@umpalumpa: nálunk ez elég durván benne van a családban (mármint az elmúlás, mint topik). Apukám képes volt feliratni a saját nevét előre a családi sírra, és minden alkalommal elmondja nekem, ha kimegyünk a temetőbe, hogy milyen praktikus, hogy már csak 4 számjegyet kell majd felvésetni, ezért el se kell vitetni a sírkövet, kijön majd helybe a szakember :face_with_raised_eyebrow: Na, erre most mit mondjak… :rofl: nem is értem, miért nem íratta oda rögtön kezdésnek a 20…-is :joy:

De visszatérve a hajakra: besokaltam egy ideig a fodrászoktól, mert hiába “szakember” csinálta az ombrémat, konkrétan zöldült a vége… most így vagy 2 év után vettem rá magam, hogy a festéssel újra bizalmat szavazzak egy fodrásznak :crazy_face sokkal drágább lesz, az tény, de most meg van bennem a lelkesedés, hogy olyan színeim legyenek, amit otthon nem tudnék összehozni. Világosításnak nem mernék DIY nekiállni… Ha szép lesz az eredmény, majd teszek fel képet!

2 Likes

Filmajánló: gyönyörű, megható, igazi “női” film(sorozat) Madam C.J. Walker a Netflixen

Ugyancsak Netflix: felkerült a Drag Race 13. évada :star_struck: :star_struck: :star_struck: ez bearanyozza a nyaralást!

Tud esetleg valaki linket a spanyol drag race-hez? Én csak olyanokat találtam a youtube-on, amik olyan megosztó oldalakra visznek, amik bankkártya adatokat kérnek, ilyenre nem merek beregisztrálni. Nagyon jó lenne megnézni, olyan fantasztikusak a spanyolok! Instán követem őket, meg youtube-on pár kibeszélő műsort, de az nem az igazi.

2 Likes

Aztapaszta! Nem semmi “cipelnivalót” hagyott Neked! Mit szoktál erre mondani, ha nem vagyok túl indiszkrét? :grin:

Mindenképp kérünk képeket! Biztos vagyok benne, hogy jól fog sikerülni. Amit eddig mutattál, abból arra következtetek, hogy szinte bármi jól :smirk:

Imádtam ezt a sorozatot én is ajánlom Nektek.
A főszereplő játszott a Számolás joga című filmben ami szintén nagy kedvenc. :slight_smile:

1 Likes

Náray nagy kedvenc , megvan az összes Zarah és az Utolsó reggel Párizsban is ,szerettem mindet .
Az előző receptes és ez is azért off mert olyan mértékben nem tudok sütni, hogy még a porból kikeverős palacsinta sem sikerült.
Ajándékba barátnőknek jó lehet :slight_smile:

3 Likes

Hát, szerintem ez vidéken elég gyakori, pláne ha már az egyik fél elment. Miután anyukám meghalt, apukám is megcsináltatta a sírt, úgy, hogy neki is fel volt már írva a neve, sőt a 20…-is.
Sőt, az egyik nagybátyámék még mindketten éltek, amikor már megcsináltatták. Azt hiszem, úgy 10 évig jártak ki a saját sírjukhoz, mert nem teljesen fedett volt, úgyhogy voltak benne virágok is nyáron. Aztán miután nagybátyám elhunyt, nagynéném befedette, mellesleg ő még él.

Hát, vannak dolgok…
De tényleg, vidéken nagyon gyakori, hogy a sírokon fent van mindenki neve, azé is, aki még él.

2 Likes

Á, értem. Ilyet még nem tapasztaltam. A nagyszüleim “csak” azt mondogatták, hogy ha meghalunk ez meg az a tiéd lesz és ilyen meg olyan dolgokat örökölsz.

Áh, emlékszem, gyerekkoromban a nagyszüleim sírja mellett volt egy másik, viszonylag nagy, XY Család névvel. Mindig ott sajnálkoztam, hogy egy egész család, mígnem egyszer anyukám felvilágosított, hogy igazából a szülők még élnek, a lányuk halt meg balesetben 20 évesen, és akkor csináltatták meg ilyenre.

Sokakat megnyugtat a tudat, hogy ilyen szempontból “rendben” van.

2 Likes

Ez a mi családunkban is így van, nagymamámnak, dédszüleimnek előre fel volt vésve a neve, meg a 20… is, Ahogy látom ez elég gyakori azért.

1 Likes

Nahát, le vagyok maradva ebből a szokásból! :open_mouth: :thinking: Na, inkább ebből, mint másból :slight_smile:

2 Likes

@Luiselotte: Igen, nagyon jó film volt A számolás joga! Meg nekem még a legnagyobb kedvencem A segítség, csodálatos volt az a film is!
Meg, ami szintén a feketékről szól, bár nem női, A komornyik. Az is annyira egy jó, tanulságos film volt!

@umpalumpa és Kokapu: megnyugtató, hogy nem csak az én családom csinál ilyeneket :joy: Egyébként annyira nem tartom ezt rossz dolognak. Az elmúlt évtizedekben összementek a családok (kevesebb emberrel élünk együtt, kevesebb a közeli tapasztalás) és a fogyasztói társadalom meg szélsőségesen elterjesztette, hogy “bármit megvehetsz, az élet örök”, összességében tehát radikálisan lecsökkentek az ilyen alapvető élettapasztalások, mint születés vagy halál. Szóval szerintem nem baj az, ha nem tabusítjuk az elmúlást.

2 Likes

A segítséget én is láttam , Minnie Jackson hatalmas figura volt, egyik legkedvesebb karakterem evör’ :slight_smile:

1 Likes
3 Likes

:smiley: ez jó ötlet!

1 Likes

Mindent láttam már. A listából a Wind River kiemelkedő.

1 Likes

Kép

A legfelső érkezett ma, nagyon nehéz lesz kibírni, hogy ne olvassam el amíg nyaralni megyek. Az ugyanezen a néven jegyzett “ A másik Boleyn lány “ című filmet is ajánlom Nektek.

8 Likes
2 Likes

Kép
Könnyed ,nyári , törölközőn hasalós olvasmány :slight_smile:

7 Likes

HBO - Babylon Berlin, jelenleg 2 évad van fent

A Marie Claire-ben olvastam ajánlót, korhű, 1920-as években játszódik. Nem vagyok egy noir rajongó, de ez a sorozat fantasztikus. Karakteres szereplők, csavaros történet, nagyon hangulatos. Ma kezdem a második évadot.
Kedvcsinálónak egy betétdal, nem hittem hogy német nyelvű zene valaha is tetszene, de ez valami szenzációs.

1 Likes