Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

@Isabelle: én sem pártolom :slight_smile: mondjuk még mázlija van, hogy eleve ilyen hideg tónusú, vizes kékes-zöld szeme van, azzal sokkal jobban harmonizál az ősz haj, mint a meleg tónusokkal, de így sem győzött meg, sajnos ez egy egyértelműen pozitív civilizációs vívmány :star_struck:

@dunaimano: Jó kérdés, a gazdasági jellegű társasokat szeretjük, meg az ilyen Activity jellegűeket is nagyon. Inkább a pörgős játékokat. Olyat nem, amit 2 óránál tovább tart, vagy nagyon elvont logikai. Én tipikusan az az ember vagyok, aki egyetlen találós kérdésre sem tudta a helyes választ 5 éves kora óta és egyetlen szabadulószobából sem találna ki 20 év alatt se… Nem tudom, milyen személyiségzavar enyhébb formája ez, de egyszerűen képtelen vagyok az absztrakcióra :face_with_hand_over_mouth:

4 Likes
1 Likes

Én nagyon szeretem az ősz hajat, és szerintem jól áll neki. Dehát kinek hogy tetszik :slight_smile:

1 Likes

Az Igen? nekünk is megvan, férjem szereti a suliban használni. Baráti társaságban eddig inkább sör/bor mellé, beszélgetés indítónak jött be.

Szerintem a fenti játékokkal egyikkel sem tudtok mellé lőni. Egyik sem egy Rizikó, nem fogjátok órákon át játszani, bár azért van társas, ami meg tud viccelni. :slight_smile:
A Concept hasonlít az activityre, csak egy táblán lévő szimbólumok alapján kell elmutogatni a szavakat/kifejezéseket.
A Dixit és a Fedőnevek egyfajta asszociációs játékok, sokat elmond arról, hogy milyen az összhang egy-egy személy között. Ezekről neház lenne úgy írni, hogy ne kezdjem el a játékot is magyarázni.
Az Aranyásók kifejezetten rövid, 6+ gyerek és felnőtt is simán élvezi, van 2 kiegészítője, hogy ne lehessen ráunni. :smiley:
A Catan még gazdálkodós, erről túl sokat nem tudok írni, régen játszottam, és nekem nem pont a gazdálkodósak a kedvenceim.
A Pandemic esetén a társaság a játék ellen játszik, nekem ez volt az első ilyen társas, szerintem nagyon izgalmas, hogy a csapat összefogására épít. Nem meglepő módon le kell küzdeni a koronát járványt.

2 Likes

De jók! Köszönöm szépen az ajánlásokat! erről a Dixitről meg a Pandemicről már hallottam, majd referálok, melyiket választottuk! :slight_smile:

1 Likes

A sötét tényleg nem állt jól neki, de az őszt sem mondanám előnyösnek én sem. Egy hideg szőkével tudnám fiatalosan kinézőnek elképzelni, mert ahogy @asianlover írta: hidegek a természetes színei.
Upd: hozzáteszem, csodálom a döntését és elismerem, hogy segít ezzel a nőknek a természetes dolgok elfogadásában és talán egyszer majd nem fogjuk takargatni, nem érezzük úgy, hogy takargatnunk KeLL az őszülést.

3 Likes

Azok alapjan, amiket leirtal a Catan biztosan tetszene, ezek mellett talan szimpatikus lehet meg az Agricola, Century - Fuszerut, 7 csoda.
A porgos szo lattan pedig ket egyszerubb, de annal dinamikusabb jatek ugrott be: Jungle Speed es Ligretto (raadasul ez nagyon olcso is a tobbihez kepest).
Az utolso ket jatek elonye lehet, hogy nincs annyi szabaly, mint a strategiai jatekoknal.

2 Likes

Összetett dolog ez.
Itt vagyok pl. én. Egész egyszerűen nem érzem magam 45 évesnek. Nemcsak azért, mert nem vagyok ráncos , belsőleg sem. Kivéve akkor, ha lenőtt a hajam, és olyankor látom, hogy valójában hány éves is vagyok. És ezt nem akarom.
Ha befestem a lenövést, úgy érzem, hogy összhangba kerülök kívül és belül.

Nem tudom, mennyire volt ez így érthető. :slightly_smiling_face:

12 Likes

Pontosan, ugyanezt èrzem èn is. Nem tartom magam 46- nak , az olyan öregnek hangzik ès az ősz haj nekem mindig a nagyszülőket ,az öregsèget ès az elmùlàst jelenti. Lehet kicsit infantilis beütèsem is van : a jegesmedvès pizsinadràg amit itthoni nacinak használok sőt kutyàt is sètàltatok benne mert jò meleg ès a szörnyes szőrös pulcsimmal tuti nem nèznek 100 %- osnak ha bevàsàrolni megyek de egyàltalàn nem zavar. Sőt fiam engem kèr meg hogy a baràtnőjènek vegyek sminkeket mert szeret ő is sminkelni. :grin::crazy_face:

7 Likes

Meg amúgy is kitolódott a határ. Egy 40-es még fiatalnak számít ma már: tanulhat, szórakozhat is munka mellett, nem nézik ferde szemmel. :slightly_smiling_face: A fő kereskedelmi célcsoport is a 18-49, nem véletlenül.

4 Likes

Én is simán hordom a Harry Potteres cuccaim. :grinning:

És most, hogy én vagyok az úrnő a lakásban, a Roxfort címeres kerek szőnyegecske is kikerült a nappaliban (nem beszélve a Griffendéles plédről az ágyon).
16075286031511890358715647882968 .

16075286752795273555408203498632 :grinning:

12 Likes

A sors fintora, hogy a tisztes őszes halánték a férfiaknak sokkal jobban áll, mint nekünk.
Igazán szerencsés, aki nőként szépen őszül.10-ből talán 1 ősz hajú hölgyre mondanám, hogy de jól áll neki, de ez csakis a saját véleményem.
Nem könnyű az ősz hajszálakkal sem megbarátkozni, nem tudom, hogy lesz-e egyszer olyan, hogy már nem akarok hajat festetni.

5 Likes

Jajj de jòl nèznek ki!!! Nàlunk nincs ilyen gond, mindketten szeretjük hp- t, bàrmikor megnèzem szìvesen a 3. filmtől bàrmelyiket- azèrt a 3.tòl, mert az 1 ès 2 t kb 20x làttam màr. :grin:

2 Likes

:joy::joy:

FB_IMG_1607427288228

3 Likes

Nagyon is érthető és semmi bajom a festéssel, én is csinálom :wink:

1 Likes

De jó cuccok! Sajnálnék rálépni/vele takarózni.

Egy rovid visszateres a tarsasokhiz:
Nekunk a Carcasson jön nagyon be, majdnem az osszes kiegeszito megvan hozza, szuperek.
Miota korona van, azota viszont az Exit Game-es jatekokra vagyunk racuppanva baratommal. Egyszer jatszhato, viszont kooperacios, vagyis meg veletlenul se lehet veszekedes a vege. Szabaduloszoba jellegu, rejtvenyeket kell kozosen megfejteni. Nagyon nagyon tudom ajanlani.
:heart::heart::heart:
(Egyebkent adventi naptarunk is a cegtol van, minden napra jut egy rejtveny😁)

5 Likes

Megjöttek a karácsonyi könyveim, majd két hétig itthon leszek, lesz időm olvasni.:pray:
IMG_20201216_190537

10 Likes

Még egy könyvrendelés.
IMG_20201216_210602

7 Likes