Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

Book24 (a 30%-os előrendelési kedvezmény nagyon baráti), Westend könyvesbolt, de a Könyvtündérnél is jók az árak általában. Az Agave és a Gabo kiadótólis szoktam előrendelni a saját könyveiket.

2 Likes

Támogatom, legyen neki topik. Itthon van szobabiciklim, azon szoktam nyomni. Egyszer majdnem tettem fel képet, hogy mennyit mentem, idő, km, kalória, de végül nem mertem. :blush:
Nagyon jó motiváció, ha lehet tapasztalatot cserélni.(a bőrápolást is sokkal aktívabban csinálom, mióta teszek fel képet a rutinról)

4 Likes

Én is támogatom! Most az idegesség miatt lement pár kiló, és úgy döntöttem, akkor folytatom.
A férjem nem szerette, ha fogyózni próbáltam, mindig csesztetett, hogy egyek már vele este 11-kor is.
Most legalább senkit nem érdekel a dolog.

8 Likes

Köszönöm a támogatást, létre is hoztam :blush:

1 Likes

Ó, szomorú ez, de nagyon jó, hogy pozitív módon tudsz erőt meríteni belőle! Most majd pont akkor és azt fogsz tudni enni meg edzeni, ahogy jól esik! :sunglasses:

Édesanyáméktól kaptam Antikváriumból, miután 2 napig voltam velük a Velencei tónál. A könyvek nekem tetszettek meg, már nagyon régen szerettem volna megszerezni, ebben a kiadásban. Igazi klasszikus, de a film is az ami hihetetlen nagy kedvencem :smiling_face_with_three_hearts:.
IMG_20200717_094522

5 Likes

A folytatást olvastad? Amit nem Margaret Mitchell írt. Nekem tetszett az is, illetve az abból készült filmsorozat.

1 Likes

@Kokapu, még nem olvastam, egy rész van csak nekem meg abból :sweat_smile:, de akkor szerintem valamikor megszerzem őket, illetve a filmsorozatra is sort kerítek :).

Jut eszembe tegnap párommal pont az Elfújta a szél filmet néztük. :).

3 Likes

Mivel könyves topik ezért gondolom jöhetnek a könyves akciók. Nagy akció vadász vagyok, ha könyvekről van szó. Sajnos a 4000 Ft nekem egy konyvért nagyon sok pénz. Most éppen fut a librinél egy akció, amit kihasználtam. Összehoztam a 7000 Ft-os összeget, és így az Utas és holdvilág olcsón az enyém lesz, ami már régóta várólistás. Az Alexandránál is elég komolya akció van ismét.
https://www.libri.hu/konyvoazis

3 Likes

Elrejthetted volna, amit írtál, ez elég nagy spoiler azoknak, akik még nem látták/nem olvasták.
Az élet sajnos tele van tragikus eseményekkel, a művészet miért lenne más? Miért kellene elhitetni az emberekkel, hogy az élet rózsaszín cukormáz?

1 Likes

Nekem van pár könyvem, amitől egyébként is megválnék 500 Ft-okért, ha valakit érdekel, írjon privát üzit:
Lorrie Moore: Köszönöm, hogy meghívtál
Iselin C. Hermann: Dominó
Sofi Oksanen: Mikor eltűntek a galambok
Sabine Berman: Én, én, én
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Michelle Richmond: Úgysem ismered [ez a legviccesebb könyvcím ever]
Clara Sánchez: A láthatatlanok
Margaret Atwood: Alias Grace (angol nyelvű)
Domenico Starnone: Hurok
Alice Munro: Juliet
Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!
John Irving: Árvák hercege
Azár Náfiszi: A Lolitát olvastuk Teheránban
Cserna-Szabó: Ede a levesben
Alex Dahl: Fiú a küszöbön (ez 1500 Ft)

Van még pár (Marian Keyes, Tasmina Perry könyvei pl.), amitől szabadulni fogok, de azok másik városban vannak, nem tudom, hogy érdekelnének-e valakit.

1 Likes

Mikor fiatalon először láttam, én is kisebb sokkot kaptam a végétől :slight_smile:

1 Likes

Nyilván mindenkit lesokkolt, én is összeszorítottam a szemem, hogy “Miéééért?!”, de az irodalomnak fájnia (is) kell.

4 Likes

Kitörlöm

Köszi, én még nem olvastam, de szerencsére pont átugrottam a spoilert és a te írásodon akadt meg a szemem :smiley:

1 Likes

Lányok, ha érdekel benneteket, az Urániaban októberben két alkalommal lesz Frida kiállításról film.
Én most néztem meg a Hieronymus Boschról szólót, az nagyon jó volt.

http://urania-nf.hu/kiallitas/exhibition-frida-kahlo-

3 Likes

Holnapra egy kis ingyenes program a Margit-szigeten, a komolyzene kedvelőinek:

4 Likes

Koreai kultúra! :star_struck:

4 Likes

@asianlover, ez csaknem Lee Yong Yi? :smiling_face_with_three_hearts: