Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

A Rekviem egy álomért tényleg az a film, amit minden nyolcadikossal megnézetnék. Rám is nagyon nagy hatással volt.
Ezen kívül a Vadászatot láttam (Mads Mikkelsen egy zseni, de az egész film nagyon elgondolkodtató) és a Három óriásplakátot.
Szeretem az olyan filmeket, amikben az emberek nem csak feketék és fehérek. Nincsenek jók és rosszak. Csak emberek. Néha szerethetőek, néha nem. Esendőek, gyarlóak, nem tökéletesek. Mert ilyen az élet.
A másik kettőt nem láttam, de ezek után egyszer sort kerítek rájuk.

Amiket még ide sorolnék:
Élősködők - ez is azért tetszik, mert a karakterek nem egyértelműek. Olyan társadalomkritika van benne, hogy a fal adja a másikat, de mégis szórakoztató is egyben.
Táncos a sötétben - nagyon régen láttam ezt a filmet, talán 20 éve is van, de még nem bírtam rávenni magam, hogy újra megnézzem, annyira megterhelő volt számomra lelkileg. Emlékszem, napokig kattogott még utána rajta az agyam.

3 Likes

Huh, ami rám óriási hatással volt, az egy dokumentumfilm. Nagyon behúzott. Káin gyermekei. Ajánlom megnézésre.

2 Likes

Láttam, érdemes megnézni. Micsoda sorsok…:cry:

2 Likes

Hármat láttam; a Rekviem egy álomért, a Vadászatot, és a Három óriásplatátot. Ezek pont azok a filmek számomra, melyeket nem volt időpocsékolás megnézni. Olyan dömping van filmekből, hogy valójában kevés az, ami értékes, érdekes, vagy érdemes. Ezek ilyenek. Ha nincs rám hatással egy film, akkor azt nem volt érdemes megnézni.

2 Likes

Kiolvastam Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám c. könyvét.Kicsit több ruhát vártam és kevesebb kalandot, de így is nagyon tetszett, ajánlom.

2 Likes

Ide való inkább, azért itt osztom meg.
Egyszerűen zseniális:

És eszembe is jutott, hogy tini koromban mennyire imádtam a Kétéltű embert.

2 Likes

Ezt nézi valaki ? Én teljesen ledöbbentem, hogy ilyen létezik.

Be van téve megnézendőbe :nerd_face:

1 Likes

Csúcs ez a klip :smiley: Épp Dosztojevszkijt olvasok (A kamasz), elég sok megvolt a felsoroltak közül, szeretem az orosz irodalmat, megyek, veszek is egy kis új anyagot a parkban :rofl:

1 Likes

Az 5 èvet öregedős elgondolkodtatòs filmekhez van mèg ajànlàsotok?
Nemrèg nèztem , nagyon jòl jàtszik a főszereplő.

Ìgèretes fiatal nő

Láttam, nekem tetszett. Ez is olyan film, amire emlékezni fog, aki megnézi, és különleges az atmoszférája. De nekem ez nem volt “léleköregítő”.
Melyek számomra nagyon felkavaróak voltak, nem néznem meg újra:
Eden lake
Antikrisztus
Mechanikus narancs
Visszafordíthatatlan

1 Likes

Én a Mechanikus narancsot még el is olvastam. Elég döbbenetes.

3 Likes

Nekem igen, mivel elkèpzeltem ,hogy az èn lànyom lenne a baràtnő.Vagy akàr a főszereplő. Na annyi bőven elèg Volt.

1 Likes

Nekem friss anyukaként a Szoba című film “ütött be”, főleg úgy, hogy fogalmam sem volt, miről fog szólni, amikor elkezdtem nézni. Illetve a Beszélnünk kell Kevinről…

Elolvastam a cselekmènyt :exploding_head::astonished: agyrobbanàs. Különben megtörtènt amerikàban egy ilyen csak ott 3 lànyt tartott fogva, ès a legjobban kinèző làny volt a kedvenc, született is egy kisfiù. Làncon tartotta őket, egy idő mùlva elengedte a zàrt szobàban. Fenyegette hogy megöli őket ha szabadulni pròbàlnak ès èvek mülva , ha nem zàrta az ajtòt, a lànyok nem mertek menekülni. 1x pròbàra tette őket ès csùnyàn elverte az egyiket + èheztette. Jaj ès akit először rabolt el, ő csùnyàcska volt, 3x lett terhes de addig verte rùgta hasba amìg elvetèlt. Közben pedig jàtszotta a szerető csalàdapàt, ès mindhàrom làny ismerte. Felajànlotta, hogy hazaviszi őket ès ìgy törtènt a rablàs. Közben mindenhol kerestèk a lànyokat. Egyszer nyitva hagyott feledèkenysègből minden ajtòt , ès akkor az egyik làny feleszmèlt, hogy akkor is megpròbàl elmenekülni ha esetleg megint csapda lenne. Ìgy sikerült kijutniuk a horror hàzbòl. Őrület…

Máskor írd ki légyszi, hogy spoiler :smiley:

1 Likes

Sorry , mondtam hogy agyrobbanàs :see_no_evil: felkavart a törtènet , ès elfelejtettem

1 Likes

Semmi baj :slight_smile:

Ez tulajdonképpen egy Mugler bemutató :slight_smile:

3 Likes

Imádom ezt a zenét, + a Freedom, régi szép idők. :rofl:

2 Likes