Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

Én egy nap alatt végigdaráltam… bár először féltem tőle, mert a Battle Royalhoz hasonlította a kollégám, aki ajánlotta (de hálistennek közel sem annyira brutális). De sokkal jobb volt, mint amire számítottam, a legvégét leszámítva.

1 Likes

Igen, a legvége nekem sem tetszett.

Ki várja még rajtam kívül? :slight_smile:

5 Likes

Én igen. Lady Gagát egy AHS évadban láttam először, mint színészt, és akkor nálam eldőlt, hogy érdemes rá figyelni. Nem mellesleg a sztori is érdekel. :slight_smile:

Én is láttam nem akartam elhinni, hogy az Ő :slight_smile:
Nagyon tetszett!
A filmet is nagyon várom jó a sztori.
Az American Crime Story Verscae gyilkosságot feldolgozó részeiről lemaradtam :frowning: pedig megnéztem volna a párját Ricardo Tiscit Ricky Martin , Donetellát pedig Penelope Cruz játszotta.

én láttam, és kimondottan jó anyag, ne hagyd ki. :slightly_smiling_face:

Illetve ha már megint itt vagyok ajánlok egy könyvet, elég könnyed és szórakoztató.
https://www.libri.hu/konyv/mario_vargas_llosa.pantaleon-es-a-holgyvendegek.html

2 Likes

Ma kezdtük el nézni, nagyon tetszik eddig.
Hasonlít a hangulata a Dark című sorozathoz, az német. Ajánlom mindenkinek, bár nem egy könnyed sorozat, folyamatosan oda kell figyelni.

Ohh, a Dark-ot imádtam. De az tényleg olyan volt, ha egy pillanatra elkalandoztam, volt baj utána. :smiley:

1 Likes

Sziasztok :slight_smile: Azt hiszem, rossz topikba írok, de sajnos nem találtam jobbat.
Szóval, otthoni semmittevés közben (amire mostanában nem jutott időm) találtam ezt a csatornát… és… úristen, ezt muszáj megosztanom veletek… ráadásul pont halloween van. Horrorkedvelő krémmániások figyelmébe.

Ezt meg a megnyugtatásképpen :slight_smile:

3 Likes

oh jaj, most vettem észre a “kultúra” kifejezést a topic címében… :sweat_smile: ne haradjatok, jól belerondítottam ezzel a horrorral. :woman_facepalming:

1 Likes

Az igazság bajnokai

Zseniális film, bár kissé véres (nekem nem volt zavaró, de nem véletlenül megy 18-as karikával). Van benne akció, humor (de egyáltalán nem az amerikai filmekben megszokottak), de ugyanakkor elgondolkodtató is. És hát Mads Mikkelsen :heart_eyes:

2 Likes

Engem most már hivatalosan is átnevelt a covid :roll_eyes: Szombaton elmentünk a spanyol filmnapok egyik előadására, kb. évek óta nem volt szerencsém telt házas mozihoz, ez az volt. Nem bírom többé az emberek szagát! Ez van, kész, vége, ennyi volt… egy színház volt még nyáron, ott is fulldokoltam, de ez most végleg betette a kaput. Az a meleg, áporodott levegő, a sorállás a wc-ért (ahol persze még melegebb és büdösebb van), az intenzív emberszag (izzadság, fejszag, kölönböző parfümök és fokhagyma). :nauseated_face: Kéééész, nem bírom! Soha többé nem megyek felkapott helyre, csakis matinéra hétköznap, a jóleső ürességbe :face_with_hand_over_mouth:

Más is van így, vagy csak én lettem zombi?

5 Likes

Nem csak te vagy így. Eddig sem voltam túl szociális, de a covid miatt az emberutálatom az egekbe szökött. A vásárlás is szenvedés már, ilyen mozi, meg hasonló helyekre nem is járunk egyáltalán. Ráadásul úgy érzem az emberek többsége egyre hülyébb, erőszakosabb, “kihaénnem” hozzáállású, ez még rápakol egy lapáttal.

9 Likes

Én ellenkezőleg. Múlt héten a gyerekek az apjuknál voltak, én addig voltam színházban (Tortúra a Karinthy színházban, full teltház volt), a Zeneakadémián (ott is teltház volt, de ott már kellett maszkot felvenni) és moziban is. Szombaton vonatoztam, az is jó volt.
Imádtam, hogy végre élet van, és emberek között vagyok.

11 Likes

Pon- to- san.
Nem az emberekkel van a baj , hanem a suttyó emberekkel.
Miért van az , hogy Bécsben a teli metrón is csend van, tisztaság , mindenki udvarias?
Az utóbbi években valahogy azt érzem, hogy itthon ez a fajta bunkó viselkedés került előtérbe, amit Ti is írtatok.
Egyszerűen neveletlenek az emberek és még csak tudatában sincsenek annak, hogy neveletlenek. Nem tudom mitől van ez de szerintem intő példa, hogy édesanyám nyugdíjas tanárnő barátnője abbahagyta az óraadást a gimiben ahová még bejárt heti 3-5x, azt mondta, hogy egyszerűen nem bír a gyerekekkel.
Tovább megyek, óvónő unokatestvérem kapott már kioktatást nem is egyszer 3-4 éves gyerektől, hogy “ neki ne mondja meg mit csináljon”.
Igyekszem kerülni a nagy tömeget, szeretem a privát helyeket és az olyan programokat amiket khmmm bizonyos szellemi színvonal alatt élő embertársaim biztosan nem választanak.

6 Likes

Nem csak Te szerintem. Bár az emberek nyomasztó közelsége engem régen is zavart, a napokban is szóltam egy néninek a boltban hogy ne tolja nekem a kosarát a pénztárnál. Mindig is igényeltem a személyes teret. Van az emberekben egyfajta “túlfeszültség” amivel nagyon nyomasztó azonosulni…Meg talán nem vagyok már annyira türelmes sem… :smiley: Engem a vezetés szokott jobban megviselni mostanában, de mióta szervizben van az auto és tömeggel járok azt a helyzetet átértékeltem… :sweat_smile:

A szagokra viszont én is érzékenyebb lettem. :nauseated_face: :cowboy_hat_face: :rofl:

6 Likes

Nemrég láttam ezt a filmet, szerintem mindenképpen megér egy megtekintést : https://www.imdb.com/title/tt3741834/?ref_=nv_sr_srsg_0
Egyetértek az egyik kritikával (már nem elékszem, melyikkel), amit olvastam róla, hogy a film első fele jobb filmművészeti szempontból, mint a második, de így is megéri megnézni. Sírós, de jó értelemben :slight_smile:
Igaz történet, meg is írta egy író (nem a srác, akivel történt) Hosszú út hazafelé címmel, de (még) nem olvastam, nem tudom, milyen. Ez elég közhelyes, de a legjobb sztorikat tényleg az élet írja :slight_smile:

Látta valaki a Hajsza (The fall) sorozatot a netflixen? Érdemes végignézni? Elkezdtem, de rettenetesen felkavar, tízpercenként le kell állítanom hogy lenyugodjak…

1 Likes

Gillian Anderson és Jamie Dornan?
Az egy nagyon-nagyon jó sorozat!

2 Likes

Hú, nekem nagyon bejött, de én bírom a kemény filmeket.
Elég plasztikusan ábrázolja, hogy milyen akcióban egy szexuális szadista gyilkos.
Nőként felkavaró, hogy milyen kiszolgáltatott mondjuk egy egyedülálló nő egy ilyen állattal szemben.

2 Likes