Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

A Libristo.hu oldalt ismeritek? Rendeltetek már esetleg onnan?

Rendeltem már tőlük, minden rendben volt.

1 Likes

Többször rendeltem már tőlük, mindig minden rendben volt. Most is úton van egy csomag :smiley:

1 Likes

@Szeliger_1 @Ralynna köszönöm szépen, nagyon örülök! Előrendelést adtam le az új Harry Potter Minalima kiadásra.

Ez elég off lesz :slight_smile: nem tudom ki mennyire szereti a TV2 - n a hétvégi esti műsorokat… De csak nekem tűnik fel hogy mindenki (zsűri, műsorvezető) öregítő sminket kap? Múltkor Babett szeme volt túl fekete a szélén ami plusz pár évnek látszott… Most Rami és Molnár Andi is… Eddig nem láttam ilyet… Mindenkit úgy sminkeltek, hogy letagadhatott 10 évet… kb 2 hete vettem észre

Nem tudom írtam - e már róluk, a kedvenc sorozatom, Penny Dreadfull a címe magyarul Londoni rémtörténetek néven futott.
Benne van az összes kedvenc szörnyem:
Dracula, farkasember, Dorian Gray, Dr Jeckyll, Dr Frankeinstein, Boszorkányok …
Aki próbál ellavírozni köztük : Eva Green,Josh Hartnett, Timothy Dalton, Wes Study, Helen McCrory és a kedvenc karakteremet ( Dr Lyle) pedig Simon Russel Beale alakítja.
Évente 1x biztosan megnézem :slight_smile: a viktoriánus Londonban játszódik , gyönyörű épületek, ruhák, enteriőrök között.
Félősök se hagyják ki, javaslom a szem résnyire nyitását és a hang levételét.
6 Likes

Ezt is érdemes megnézni, felénél tartunk. Nagyon izgalmas, Gilian Anderson a női főszereplő, nagyon illik hozzá a szerep. Erős krimi, néha brutál részletekkel, csak erős idegzetűeknek.
Elfelejtettem írni, Netflixen lehet megnézni.

6 Likes

Láttammmmm és nagyon tetszett.
Az egész sztori, a karakterek, a helyszín , minden perfect volt.
Nem vonzódom a nőkhöz de volt, hogy azon kaptam magam, hogy bámulom Gilliant. Csodálatosan szép az arca, szerintem szebb most mint az X Aktákban, gyönyörű a haja és nagyon csinos az alakja.

Rám a Servant volt nagy hatással, azt ajánlom mindenkinek. :sunglasses:

https://www.mafab.hu/movies/servant-327971.html

Mostanában rengeteg minőségi anyagot láttam, felsorolni is nehéz lenne, szóval az utóbbi pár évben egyre jobb a filmipar. Viszont egy valami hiányzik, jó vígjátékok, olyan mintha manapság nem mernének viccelni… :laughing:

1 Likes

A ruhatár jöhetne, egy az egyben. Tényleg nagyon csinos.

Amit még ajánlok az a Homecoming. https://www.imdb.com/title/tt7008682/
Kifinomult az operatőri munka, lenyügöző vágásokkal és helyszínekkel. Két évad van belőle. :slight_smile:

illetve a Them. https://www.imdb.com/title/tt9064858/
Itt a színészi játék volt rám nagy hatással.

1 Likes

Ez tényleg nagyon jó sorozat. És bevallom őszintén, meglepett, hogy Jamie Dornan milyen jó volt benne. Azelőtt csak a Szürkében láttam, és hát azért ott elég felejthető volt.

2 Likes

A Szürkén még csak néha fel- fel vihogtam, ami a Netflixen van asszem 365 a címe , ( Szürke balkáni version) azon már hangosan röhögtem, komolyan vehetetlen mind a két sorozat.
Jamie eléggé alacsony pontszámmal indult nálam, de itt azért helyrerázta a renoméját :slight_smile:

1 Likes

Nagyon aranyos vagy, köszi az ajánlást. :blush: A gesztenyeember után, úgy érzem, felkészültem rá!!!

2 Likes

Toxikomat látta valaki?
Olvastam és egyelőre nem tudom eldönteni, hogy akarom- e látni is.

Kép
Okt 22- én jön ki a Netflixen , addigra kiolvasom, az első részt már befejeztem.

5 Likes

Igen, ezzel teljesen egyetértek! A 2000-es évek elején még voltak vígjátékok, azóta meg egyre inkább csak a pisi-kaki, agyhalottaknak való “humor”. Számomra különösen visszatetsző, hogy a női egyenjogúság nevében - természetesen férfi rendezők azzal próbálják meg nagykorúsítani a női vígjátékokat, hogy most már azokban is csak a vedelés-szarás-böfögés a humor tárgya… mint például Rossz anyák és társai… Felháborító és teljesen életszerűtlen… tapasztalataim szerint a “női bulik” jellemzően nem arról szólnak, hogy seggrészegre innánk magunkat és viccesen szétvernénk a házat…
Egy kivételre emlékszem, a 2016-os Lángelmék, az tényleg vicces volt!
A romantikus komédia még a sima vígjátéknál is nagyobb hiánycikk, valamiért az sincs már vagy 15 éve…
Közben viszont a sorozat-ipar fénykorát éli színvonalban.

2 Likes

Jó reggelt, Veronica! - ha borzongásra vágysz, csakis akkor - a Netflixen!

2 Likes

Megnéztem ezt a koreai Nyerd meg az életed! Hát huhh, nagyon jó volt, pár nap alatt végeztünk vele :slight_smile:.

1 Likes

Mi is párommal nemrég kezdtük, tegnap fejeztük be :slightly_smiling_face:
Squid Game - magyar címe kicsit béna lett😛
Nem életem sorozata, de nagyon izgi volt és több koreai sorozatot is szeretnék majd látni.

1 Likes