Off topic - életmódváltás, le a kilókkal!

Nekem Xiaomi van, egy bő hónapja. Azzal sincs ilyesmi. Előtte hónapokig vergődtem rajta, hogy kell-e nekem ilyen, most meg már csak azt bánom, hogy nem vettem sokkal korábban.

1 Likes

Olvasva a tapasztalataitokat, tényleg hasznos lenne. Próbálom átalakítani az étkezésünket, vagy legalább is sokkal egészségesebbé tenni, és ezáltal sokkal több időt kell a konyhában töltenem. Ezt mondjuk nem bánom, de ha van, ami besegít, az mindig jó :slight_smile:
A fermentálót is ezért szeretem. Tegnap este betettem a joghurt alapot, ma reggel kiszedtem, délután már lehet is enni, addigra pont elég hideg lesz. És mivel nálam most növényi alapanyagok vannak főként, az sem elhanyagolható, hogy jelentősen olcsóbb, mint bármelyik bolti verzió. És sokkal finomabb is :slight_smile:

5 Likes

Ő, lehet, hogy ez buta kérdés, de a növény alapú “tejtermékekben” nem vagyok tájékozott: növényi joghurtot készítesz fermentálással?

1 Likes

Igen, pontosan így. :slight_smile:
Rendeltem joghurt kultúrát, amivel beoltom az elkészült “tejet”, és 8-10 óra melengetés után kész is. Annyi a különbség a rendes joghurthoz képest, hogy a növényi nem sűrűsödik a fermentálás során, szóval az alapot kell úgy eltalálni, hogy megfelelő állaga legyen.

4 Likes

Jól hangzik, köszi!
Nem gondoltam bele, hogy otthon is lehet növényből ilyet késziteni. Csak a “tejig” jutottam el fejben :grin:

1 Likes

Meglepődtem én is, hogy tényleg működik. Arról nem beszélve, hogy én a szóját próbálom kerülni, és a boltokban sokszor az a “joghurt” alapja. Most éppen luxusban élek, kesu-rizs “tejből” van a joghurt. :smiley: Egyébként simán kávéba is ezt a kombinációt használom, teljesen jó. Előbbi durva becsléssel 200 forint körül van ~ 1 liter kész termék, az utóbbi pedig 130 ft körül jön ki.
Sőt, “krémsajtot” is lehet készíteni, a megfelelő sajt kultúrával. :blush:

9 Likes

Úristen, ez rettenetesen olcsó a bolti árakhoz képest!

1 Likes

Majdnem leültem, mikor kiszámoltam, hogy mennyi is az annyi. Arról nem beszélve, hogy az van benne, amit én beleteszek.

4 Likes

Hogyan készíted a növényi tejeket otthon? Nekünk van egy kenyérsütő/lekvárfőző/joghurt ketyerénk lehet bevetném erre a célra :slight_smile:

1 Likes

Van hozzá “tejfőző” gépem. Abba dobálom a hozzávalókat, vizet, program elindít, 20 perc múlva csipog, hogy kész.
Kütyü nélkül is megoldható, csak ott a turmixolás-szűrés érdekes. Ha szeretnéd, írok pontos receptet privátban, mielőtt teljesen offolom a topikot :slight_smile:

2 Likes

Ezzel a növényi tej géppel mit lehet készíteni?

1 Likes

Én nemrég a rizstejet próbáltam ki. Lehet, hogy nem jól csináltam, de olyan ìze lett hogy kiöntöttem az egészet. Pedig szívesen lecserélném kàvéba, turmixba a bolti tejet.

1 Likes

Egész sok mindent. Én a legkisebbet választottam. Tud gabona vagy magtejet, kásást, bébiételt, van bio program rajta, krémleves és főzés nélküli gyümölcslé program. A nagyobb tesók tudnak lekvárt is főzni.

Csak magában rizst készítettél? Mondjuk az ízé jó kéne hogy legyen, maximum az állaga lehet nyálkás. Az viszont biztos, hogy az első rizstej próbálkozásom nekem is katasztrófa lett, amit még lábasban főztem.

1 Likes

@Alsace @Brunettee most tanultam egy csomó újat. Hogy milyen csodakütyük vannak! :sweat_smile::smiley:

1 Likes

Próbáld ki a zabtejet. Szinte csak áztatni és szűrni kell, így nagyobb a sikerélmény. :slight_smile: Nekem olyan ízű lett, mint a bolti zabtejek.

2 Likes

Ez így van, a zab jó alapanyag. Sőt, ha elég erős a turmix, akkor lehet, hogy szűrni sem kell :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm a választ.

Tud kesudióból is? Az a kedvencem az Alprotól,de elég drága,így ritkán veszek.

Egyszer véletlenül durván szétfőztem a rizst,az jó volt rizstejnek.

Kókuszreszelékből egész jót főztem,de nagyon macerás passzörozni,szűrni,így nem csináltam többet.

2 Likes

De szuper, el tudod küldeni a receptet? Sajnos még egy kütyü már nem fér el nálunk :see_no_evil:

1 Likes

Mondjuk az egyéb más funkcióit még nem próbáltam lekvárt két óriási edényben szoktunk főzni ebben max valami bogyó lekvár lenne jó… na lehet arra viszont ki kéne próbálni :thinking:

1 Likes