Amikor tavaly nyáron elkezdtem a carnivore/keto diétát, abba ugye nem fért bele a kenyér, meg semmi ami napi 20-30 g szénhidrátnál többet vitt volna a szervezetembe. Hús, tojás, tejtermékek, zöld levelek, ezt ettem hónapokig. Az elején hiányzott, aztán már egyáltalán nem. Főleg azért nem, mert közben megszabadultam az addigra már igencsak kellemetlen méreteket öltő puffadástól, emésztési problémáktól, gyomorégéstől, lábdagadástól és a vércukor szintem sem ugrált már össze-vissza.
Azóta sem kívánom, már akkor 1-2 hónap múlva úgy néztem a kenyérre, mint valami tárgyra és egyáltalán nem ételként tartotta számon az agyam. Néha megkóstoltam egy falatot, de undorodva ott is hagytam. Ez azóta sincs másképp, csak most vannak különféle kásák: köles, quinoa, barnarizs és néha egy kis kuszkusz. Emellett nyers vagy főtt zöldség, magvak, diófélék, hüvelyesek. Később majd visszaépítem a gyümölcsöket, de most egyelőre a citromos vízen kívül mást nem kérek, ami gyümölcs. Most a fogyás és a vércukorszint normalizálás a cél.
Nem tudom, hogyan csináltam, mert előtte a legnagyobb kenyérzabáló voltam, de pár hónap szigorú megvonás után már teljesen átalakult az ízlésem, és nem kívánom. A tüneteket sem, amiket nekem okoz.
A mozgással nincs problémám, az megy, legfeljebb a bokám ellenkezik néha, meg nyáron kicsit rosszabbul megy a dolog, de az nagyrészt a túlsúly és az alacsony vérnyomásom miatt van.
Sajnos tavaly nyárra eljutottam oda, hogy nem érdekelt, mit nem ehetek, az fontosabb volt, hogy lemenjenek a kilók, és megszabaduljak a bajaimtól. Valahogy átkattant valami az agyamban, és már magasról teszek arra, hogy desszert, meg édesség, meg egyáltalán arra, hogy egy étel finom vagy sem. Napi 1-2 kocka Lindt 90%-os csoki, ez a maximum, amit megengedek. Még nagyon sok kiló van hátra, az egészségemről nem beszélve, szóval ez van, ezt kell szeretni. Aztán egy idő után megszereti az ember az egészséges dolgokat is. Pl: padlizsán, kis fűszerrel pici olajon megsütve, hozzá némi zöldségekkel együtt fűzött kuszkusz: isteni finom.