Gratulálok, nagyon szuper eredményt értél el, ügyes vagy!
Mintha nem is ugyanaz az ember lennél! (gondolom belül nem is vagy ugyanaz, )
Nagyon nagy gratula, szép munka!
Nagyon ügyes vagy, gratulálok a kitartásodhoz! Nagyon látványos a fogyásod:wink:
És tényleg. Belül nagyon sokat változtam.
Főleg január óta, mióta heti ötször tornázok. Az rengeteget erősített minden szempontból.
Ez igen! Megérte a fáradozást, merthogy tettél is érte bőven!
És mínusz 10 év! Szuper vagy
Igen, a fiatalodási faktor is nagyon látványos!
Gratulálok, nagyon szép vagy! Az arcodon is mennyire látszik a különbség .
Wow, gratulálok! Jó úton jársz!
Én is gratulálok, fantasztikus amit elértél!
Èn elvileg priviben akartam nagyot gratulàlni, de inkàbb itt teszem: fantasztikus akaraterő, kitartàs ès eredmény!!! Nagyon ügyes vagy !!! A privi csak 1 kèrdès miatt lett volna az ètkezèseddel kapcsolatban: sokat vàltoztattàl? Elhagytàl teljesen cukrot , lisztet vagy azèrt keveset fogyasztottàl? A napi edzès mennyi idő?
Igazából az étkezésen annyit változtattam, hogy jobban megnézem, hogy mit eszek. Kalóriát számolok, az alapján, amennyit a Yazio applikáció kiszámol. Ez most nekem jelenleg kis híján 1500 kcal. Nem hagytam el a cukrot, lisztet sem, csak olyan szinten, hogy nyilván csokiból is meg tudnám enni a napi 1500 kcalt, csak akkor nagyon éhes lennék. Illetve amit próbálok kerülni, azok a gyorsan felszívódó szénhidrátok, mert azok miatt hamar újra éhes lennék, illetve azt tapasztaltam, hogy kívánja is a szénhidrát a szénhidrátot. Ezt úgy értem, hogy ha megeszek egy fehérje szeletet, hiába csoki az is, tulajdonképpen, mégsem akarnék utána újabbat enni, mert egyrészt édesítőszerrel készült, másrészt fehérje is van benne. Míg karácsonykor a szaloncukorból ha egyet megettem, akkor gyorsan utána ment még négy.
Az edzést is alkalmazással csinálom, a Fitify-jal. Különböző beállítások vannak, én mindegyikből a leghosszabbra állítottam, ez úgy néz ki, hogy 10 perc bemelegítés, 25-40 perc torna, és 15-25 perc nyújtás. Ebből én heti 5 alkalmat állítottam be (1-7-ig bármit lehet). Talán ez a legnagyobb titka számomra, mert ezzel az 5 alkalom viszont kényszeresen jön. Nem is magát a mozgást szerettem meg, azt hiszem ez a szűz horoszkópomból adódik. Múlt héten, amikor tudtam, hogy pénteken elutazom, és nem lesz alkalmam 3 napig tornázni, akkor inkább vasárnap elkezdtem a hetet, hogy csütörtökön meglegyen az öt. Aztán amikor kész van a hét, azt mindig felteszem Instagramra, mert ez is ad egy motivációt.
Hát úgy nagyjából ennyi. Persze ennyi idő alatt, ekkora súlyból 40 kilót is le lehetett volna adni, de az annyival keményebb lett volna, hogy talán már régen feladtam volna.
Nagyon jól csinálod, gratulálok!!
Sziasztok, lányok van köztetek valaki, akinek viszonylag kicsi súlyból sikerült leadni pár kilót…?168/59 vagyok jelenleg, 4 kiló karanténháj van rajtam tavaly óta, szeretnék visszafogyni 55-re. Alapból elég keveset eszem mindenből, de a totális tilalmakat nehezen viselem tehát hogy valamit egyáltalán ne. Elkezdtem hipoxyzni (a karantén előtt mindig mozogtam valamit, szerintem ezzel tartottam a súlyomat úgy hogy közben ehettem mindent), két hétig nyomattam heti ötször de egy fél kiló sem ment le. Kicsit el vagyok keseredve, mert azt gondoltam, ha mozgok, szépen megindul lefelé és legalább egy(!) kilócska lemegy. Attól félek hogy a kevésből sokkal nehezebb lesz fogyni azt a keveset, mintha nagyobb súlyból indulnék neki. Nekem nagyon kell a sikerélmény hogy csinálni tudjam, mert elvesztem a motivációm. Esetleg van valaki hasonló helyzetben, tippek, ötletek…
Sajnos a kicsi súlyból fogyni témában nem vagyok otthon. De pár dolog független a kiindulási súlytól. A két hét szerintem sajnos nem feltétlenül releváns. A női ciklus második felében a hormonhatások miatt simán lehet, hogy a sok mozgás / diéta ellenére se fog változni a testsúlyod (egyszerűen a vízvisszatartás miatt).
Sajnos érdemben én sem tudok igazán hozzászólni, de amit tapasztaltam, azt leírom.
A hypoxi sz.rt sem ér. Csináltam én is, 2 hónapig minden második nap. Egy deka sem ment le és a formámra sem volt hatással, pedig nálam pont a “megfelelő részen” van legtöbb felesleg.
Az étrend kis változtatása viszont segített: nasi helyett gyümölcs, leginkább alma (nálam héja nélkül), több zöldség beiktatása a hagyományos köretek helyett: grillezett zöldség, párolt zöldség, friss zöldsali. Ha nagyon vacak napom van egy mini pite jöhet, kb. 9 cm átmérőjű, gyümölcsös Étcsokit, 70%-ostól, megengedem magamnak napi 1-2 kocka. Reggelire viszont simán eszem kenyérféléket, később már nem.
Az adagokat csak picit vettem lejjebb- a fentiekkel együtt segít. Lassan, nagyon lassan indultak lefelé az aprócska dekák.
Ja, és nem sportolok (még)
Ne a mèrleget hasznàld, hanem mèrőszalagot esetleg.Mivel nagyon nincs miből leadnod, kevès zsìr, ezèrt, ha sokat edzel, de nem koplalsz, akkor nem tömegcsökkentèst - fogyàst èrsz el, hanem a feleslegből elvileg izom lesz. Az izom pedig nehezebb, mint a zsìr. Ezèrt ha centimèterben csökken is a derèkbősèged , a mèrleg mègis màst mutat. Ès ahogy előttem ìrtàk, a vìzhàztartàs is vàltozò. Mensi előtt a tested visszatartja a vizet.
Nekem ugyanez volt/van a helyzet, 160 cm, 55,7 kg-ból fogytam, most 52,2 vagyok, mázlimra az esti súlykülönbség max 50 dkg. De áh azért nagyon küzdelmes és folyamatosan figyelni kell mit egyél. Karantén alatt elkezdtem enni 2 vacsi+ chips meg ilyenek, majd azt vettem észre novemberben hogy úristen úgy meghíztam mint még sosem. Kb fél év alatt tudtam elérni ezt a súlyt ami most vagyok, így bízom abban hogy tartós volt a fogyás, illetve neked is ezt ajánlom, mint ahogy a krémmániás fórumtársak is ajánlják. Én a kalória számlálót használom, ami tényleg szuper, 1200 kalóriát eszek minden nap, ami nekem hálistennek bőven elég. Mindent eszek, de mértékkel. Bár fehér kenyér helyett barnát vagy rozs kenyeret eszek. Vaj helyett sajtkrémet, szalámi helyett csirkemell sonkát, max nagyon kevés sajtot de inkább mozarellát. Legtöbb terméknél a lightot keresem. Kevés köretet eszek az ebédnél és mindenből kevesebb mennyiséget eszek mint eddig. Nekem sikerül jól laknom így is, nagyjából normál adagokat eszek pl egy nagy szelet hal/csirkemell stb. Csak általánosságokat lehet mondani, de ami legjobban segít szerintem az a kaloria számlálás. Ja és legtöbbször próbálom kihagyni a kenyeret, helyette mondjuk joghurtot eszek, vagy este salátát valami halat stb stb. Nasinak gyümölcsöt eszem vagy max mogyoróból egy keveset vagy fagyit abból néha ennem kell, nem is bírnám ki a nyarat.
Ja és újabb tippek. Kicsit utána olvasgattam mit kellene nasiznom, ha néha megkívánnám, nyilván nem szabad mindent megtagadnunk magunktól, de egészségesebb alternatívákat kerestem. Umpalumpa írta az étcsokit, hát tegnap meg is kívántam, úgyhogy vettem 64 százalékosat, 1-2 kockát tervezek enni néha, nem mindennap. Mogyoróvajat is vettem, amiből teáskanál mennyiséget eszek meg majd gyümölccsel, ma pl kisebb banánnal. De majd szerintem kerül palacsintába/smoothiba/zabkásába stb stb. Zöldséggel is eltudom képzelni. Még azt is olvastam hogy sütni is lehet vele, de azt azért még nem merek :O. Egyébként a fehérje szeletért is oda vagyok, de azt nem lehet mindig venni…, hosszú utazásnál viszont sokszor vettem már hasznát, mikor nem volt nálam más ennivaló.
Én zabsütit szoktam magamnak sütni, abból nasizhatok. Zab, reszelt alma, áfonya mondjuk, mogyoróvaj, vagy fahéj vagy ilyesmi, trutyit csinálok belőle és formatlan lepényeket sütök.