Off topic - életmódváltás, le a kilókkal!

Boven eleg, ha feher lisztet es a cukrot elhagyod. En kenyer helyett zablepenyt vagy utifümaghejkenyeret szoktam csinalni, ha szendvicsehetnekem van :slight_smile:

Egyebkent ami fontos, az a sok folyadek. Ha keveset iszol, akkor tartalekolja a szervezeted es puffadtabbnak nez ki az ember fia/lanya.

Ha nassolhatnekod van, akkor nyugodtan edd meg azt a darab csokit/sütit, mert ha megvonod magadtol es egy almat eszel helyette mondjuk, fel oraval kesobb az egesz doboz csoki/süti el fog tünni :sweat_smile:

2 Likes

Sziasztok!
Közben elkezdtem zumbázni is, tegnap már 3/4 órát zumbáztam (Zumba programmal.), előtte lévő nap 10 perc hasizom edzést csináltam, 11 perc aerobicot, 5 perc bicepsz edzést jobb híján most ásványvizes palackokkal (Béres Alexandra féle.), és akkor 15 perc zumbát csináltam, mert fokozatosan akartam bevezetni. Régen 18 évesen hetente 3-szor 1 és fél órát zumbáztam, most ezt is megszeretném valósítani. Majd futni is tervezek, de amíg ilyen hideg van nincs sok kedvem hozzá. A kenyeret már 1 hete hanyagolom, viszont tegnap este sajnos megett egy fél beiglit, na szóval az ilyesmiket nem kellene elkövetnem :D. Egyébként eddig elég jól vissza fogtam magam evést illetően. Ha vam valami tippetek akár mozgásra, akár evést illetően szivesen meghallgatom továbbra is. Mert hülyeséget sem szeretnék csinálni, nincs tapasztalatom a fogyás terén.

4 Likes

A gyaloglás is nagyon hatásos!

3 Likes

Èn règebben radikàlisan fogyòztam- semmi èdessèg, pèksüti, kenyèr, tèszta , vagyis szènhidràt csak fehèrje ès Saläta. Hosszù tàvon nagyon nehèz. Utàna bevezettem azt, hogy hetente 1x - 1 nap megengedett egy kis bűnözès, tèszta vagy süti. Normàl adag persze.:blush:attòl nem ugrik vissza sùly ès te is jobban bìrod, kiegyensùlyozottabb leszel. Mert nekem elvonàsi tüneteim voltak, ha nem ettem napokig vmi èdeset. :rofl: Ahogy most veled is kitolt a bejgli. Tudd ezt be a bűnözèsi napnak ès csinàld lelkiismeret furdalàs nèlkül tovàbb. Ez bevàlt , egy idő utàn ha làrätod az eredmènyt az ösztönöz nagyon. Ezt most nem tudom vèghez vinni, mert naponta főzök a csalàdnak ès nem tudom megàllni, hogy ne egyek pizzàt vagy egy jò kis bolognait. A màsik tìpusù ami stintèn segìt de hosszabb tàvon, az a mindenbœl keveset. Hogy ne lakj jòl. Fèl adag. Bevàlt. Ès ugye a mozgàs hozzà.

4 Likes

Nekem is a fél adag evés válik be, nem szabad a kajakómáig eljutni.
Mozgásnak pedig az a titka szerintem, hogy rendszeres legyen hetente, úgy, hogyha kimarad akkor hiányozzon.

4 Likes

Ó szuper, igen fél adagot eszek mindenből. Sokkal kevesebbet mint régebben. Ma tojásrántottát ettem kenyér nélkül (1 és fél tojásból) reggelire. Estebédem meg mustáros csirkemell lesz fôtt brokkolival. Igazából még plusz pénzt se kell szinte erre költeni így se, mert ma a többiek rántott húst (karaj, csirkemell.) esznek burgonyapürével, (a hús az ugyanaz) csak plusz brokkolival.

3 Likes

Zöldséget nyersen lehet sokat enni úgy tudom. Ha nagyon rághatnékod van, mert még nem szoktad meg a kisebb energiatartalmú kajákat, akkor egy fél répa, uborka rágcsálása segíthet.

1 Likes

Ma 15 percet zumbáztam, paradicsomot és mozarellát ettem, meg most fogok enni halat, sajna előbb kellene enni, de ezt nem mindig sikerül.

1 Likes

Egész nap csak ennyit ettél? :open_mouth:

1 Likes

Igen, bár a dologhoz most hozzá tartozik, hogy két sört is :D. A kalóriákat szoktam azért számolgatni, hogy ne csússzam sokkal túl.

@Szandika124 nem tudom, hogy mennyit híztál mióta tavaly nyáron találkoztunk, de nem hiszem, hogy annyit, hogy ilyen drasztikus fogyókúrának kellene alávetned magad, pláne egy nemrég lezajlott covid betegség után.
Ráadásul a kalória egy dolog, de nagyon oda kellene figyelni a szénhidrát/fehérje/zsír tartalomra is. Nem hiszem, hogy a paradicsom és a mozzarella mindenféle vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, ami most nagyon kellene, még a hallal együtt sem.

Bocs, hogy ilyen kioktatónak tűnhetek, de nem szeretném, ha ebből károd lenne.

4 Likes

Igen, semmi gond, ma ilyen nap volt :). Nem nagyon volt itthon más, de majd igyekszem figyelni, hogy mindenből vigyek be a szervezetembe. Nem is drasztikus fogyókúrát szeretnék folytatni, de a kenyeret szeretném elhagyni. Illetve most még elég kaotikus az étkezésem, nehéz még kialakítanom, mikor mit egyek, hánykor. Sokszor korlátoz az is, ha valami nincs itthon. Szóval ne aggódjatok, nem őrülten elkezdtem fogyókúrázni, csak nem mindennap alakul jól.

1 Likes

Juj tènyleg, most a covid utàn ne sanyargasd a szervezeted, ès ez nagyon kevès. Azèrt legyen meg a 3 ètkezès ès közben egy alma v . banàn , joghurt , sajt uzsira. Tudom, ahogy Hadhàzi mondanà, 29 èves korukig a fejük is kinő ùjra, olyan jò a szervezet regeneràlòdò kèpessège fiatalon, de ne vidd vàsàrba. Ha szènhidràtot nem akarsz, akkor is sok fehèrjèt, zöldsèget, fogyassz. Főtt tojàs, sajt, tùró, csirkemell vagy màs hùs , olajban , vagy vajban pàrolt zöldsègek reszelt sajttal jòl laktatnak. Èn a 2 terhessègnèl ès szülèsnèl èreztem az idő mùlàsàt. 26 èvesen a 8. Hònapban a sètàlò utcàban vàsàrolgattam nagyon sok energiàm volt.Szülès utàn 4 òràval felpattantam, hogy mehetünk a fiamhoz, pedig nem szabadott felkelnem epiduràlis èrzèstelenìtès miatt .35 èvesen a terhessèget is nehezen viseltem, terhessègi diabèteszem lett , a szülès utàn pedig ùgy èreztem magam; mint akin àtment egy traktor, szò szerint mindenem fàjt. :sweat_smile: Ès csodàlkoztam , hogy hm nem erre emlèkeztem az elsőnèl :rofl:

4 Likes

Pont erre akartam kilyukadni, hogy ez nagyon kevés és majd a hozzáértő és gyakorló kolleginák segítenek, hogy hogyan érdemes ezt csinálni.
Vigyázz magadra :pray:

2 Likes

Köszi, hát már teljesen jól vagyok 2 hete egyébként :). De figyelek majd a több étkezésre :).

1 Likes

írtam nyáron, hogy pamela reif videókra tornázok. azt is írtam, hogy nem vagyok ügyes táncos, de az ő egyszerű mozdulatait én is meg tudtam tanulni. voltak kimaradások, rosszabb és jobb időszakok közben. pár hete elhatároztam, hogy jobban odafigyelek, főleg a karácsonyi időszakra “megelőzésképpen”. így néz ki a lejátszási listám:image
ez összesen 80 perc. legalább heti 1 nap végigcsinálom az egészet, a többi napon csak 20-30-40 percet, amennyi jólesik. nekem ez nagy haladás, mert mindig is utáltam sportolni, és ezt szívesen csinálom. főleg, mióta vettem egy bluetooth fülhallgatót.

ha valaki ismer hasonló videókat, azt szívesen lecsekkolnám! (nem túl bonyolult aerobik vagy tánc, beszéd nélkül-a közben beszélő edzőktől az életkedvem is elmegy)

9 Likes

@silver, de jó, ezeket én is megnézem :). Nagyon szivesen választom a táncot sportolásként, végre nem szenvedés a sport :)). Én zumbázni kezdtem el újra (1 hete), utoljára 18 évesen zumbáztam és az azért már nagyon rég volt :sweat_smile:.
Nem tudom mennyire szereted az ilyesmit, de a Zumba mozdulatokat sem olyan nehéz szerintem “leutánozni”. Holnap majd megírom ide, melyik videókat szoktam használni.

1 Likes

Igaz nem aerobik,de nagyon szeretem a videóit. Ő sem beszél közben és eszközök sem kellenek az edzésekhez.

1 Likes

Hétfőn még csak 4,39 km-t gyalogoltam a téli szünet kihagyása után, de ma már megtoltam, úgyis gyönyörű idő volt. :slightly_smiling_face:

IMG_20210107_091633

9 Likes

Használ valaki valamilyen edző alkalmazást?
Esetleg a Fitify-t ismeritek?
Ma ajánlották ezt is és a FitOn-t, a Yazio csoportban.
A FitOn nem tetszik, kissé követhetetlennek tűnik. Vagy nem is tudom, valahogy nem jövök rá.
Viszont ez a Fitify jónak tűnik, ma végigcsináltam az első edzést, ami egy köredzés volt. Volt hozzá bemelegítés és nyújtás is. Viszont havi 2400 vagy évi 20500 forint.
Aki előfizetett, megéri?

1 Likes