Köszi!
Csak hogy kicsit felhozzam a topicot.
Tegnap este életemben először azért szelektáltam a ruháim, hogy ami már hordhatatlanul nagy, azokat levigyem a pincébe (eddig mindig fordítva volt).
Aztán el is döntöttem, hogy a következő ruháimat az Orsayban fogom venni (esetleg decemberben a brexit előtt némi Asos rendelés jöhet szóba).
Hát addig még “pár” kiló hátra van…
Jaj de jó, nagyon ügyes vagy most én is valami hasonló helyzetben vagyok, bár mivel elég sok nyúlós anyagú ruhám van, ezért még nem olyan drasztikus a szelektálás. Egyébként a kijárási szigorítások mennyire befolyásolják a ruhavásárlásod? Én már a vírus előtt is home officeban dolgoztam valamint egyetemista vagyok. Mivel most már online oktatás van megint, nem nagyon megyek sehová. Pont emiatt kicsit félek ruhákat venni, mert nincs hova felvegyem, és lehet hogy pár hónap múlva ismét kifogyok belőle
Hasonlóan vagyok én is. Csak boltba és az iskoláig megyek szinte.
Én a télikabáttal vagyok gondban, mert azt idén akartam volna venni. De most nem tudom, hogy mi legyen. Szerintem idén még marad a tavalyi.
Amúgy nagyon régen vettem magamnak ruhát. Asosról rendeltem nyáron egy őszi kabátot, szerencsére egy számmal kisebbet, az most pont jó.
Múlt héten felhoztam a pincéből a korábban kihízott nadrágjaimat. Van amelyik már bő egy kicsit, de tavaszig szerintem azért kihúzom velük, nekem is sok nyúlós anyagú van.
Az szép!
Ma egy kis kirándulással a börtön felé.
Egyik nap gyere felénk is. Lemegyünk Adéllal szurkolni neked.
Nem futok, csak gyaloglok.
Ezzel a súllyal belepusztulna a térdem a futásba.
De ok, mehetek arra is.
Bár azért szoktam mindig a Sportligetben és a tónál lenni, mert így nem kell maszk.
Ma én is tervezem, hogy lightosan elkezdem. Pár hetet kihagytam () és hiányzik.
Sziasztok!
Mire figyeljek az étkezésemben, ha jelenleg nem tudok elkezdeni tornázni (mert beteg vagyok.) viszont nem szeretném azt sem, hogy a kilók feljebb menjenek? Kicsit elkeseredtem tegnap amikor ráálltam a mérlegre, hogy pár hónap alatt 3 kg-mot híztam. Segít ha kevés adagokat eszek? Mire figyeljek? Nassolni nem tervezek, bar egy-két kocka csoki néha befigyel. Most reggelire, 1 szendvicset ettem csak, nem kettőt, tegnap nem ettem vacsorát. Egyek a szendvics helyett mondjuk turmixot inkább kis adagban? Most kicsit korlátoltak a lehetőségeim . Van itthon banán, narancs, sajt, fehér kenyér, paprikás szalámi, tej, fagyasztott málna, mogyoró (natúr.), De még szétnézek majd.
Ma bableves lesz a vacsora. Megpróbálom nem teletömni magamat, de egyebet nem tudom mit tehetnék.
Ha meggyógyultam tervezem futni, súlyzós edzésezni (otthon) vagy felüléseket stb csinálnu, csak még nincs polifonom hozzá. A feltételek egyelőre majd csak a futáshoz lesznek biztosítottak.
Én azt tanácsolnám most, hogy ne érdekeljen az a pár plusz kiló, a gyógyulás és az egészséged fontosabb. Nem azt mondom, hogy ezért most akkor ereszdelahajam, de a gyógyulásra koncentrálj és ne az étkezésre. Főleg, hogy koronavírusról van szó, pihenj sokat, egyél rendesen, aztán ha újra egészséges vagy mehet a menet. Az az 1-2 plusz kiló nem a világ vége, lemegy hamar.
Bevallom töredelmesen, én a nyár végére kicsit megcsömörlöttem az életmódváltástól és a kaja kicsit elment a rossz irányba. A heti 5x30 perc mozgás azért megmaradt, így sikerült legalább megtartani a súlyt, amit elértem. Most így novemberben hogy beteg voltam/vagyok, mozogni sem tudtam így feljött 2 kiló. De úgy vagyok vele, hogy inkább legyek újra egészséges, ezért annyira nem érdekelt az életmódváltás, abszolút másodlagos volt. Ha végre jobban leszek az edzést visszahozom, a kajára is igyekszem majd figyelni, de jön a karácsony, úgyhogy nem áltatom magam. Januárban viszont gőzerővel újra nekimegyek a dolognak, nekem télen mindig könnyebb erre figyelni.
Szia! Nyilván nem vagyok szakértő, sem orvos, de én a következőket javasolnám. Egyrészt amíg beteg vagy, addig ne akarj kevesebbet enni, étkezést kihagyni stb, mert csak még nagyobb sokkot okozol a szervezetednek, ami most amúgy is küzd. Viszont ha meggyógyultál, akkor sem biztos, hogy a kihagyott étkezés a legjobb megoldás. Ha éhesnek érzed magad egész nap, az se nem egészséges, se nem visz előre hosszú távon. Nyilván, ha hatalmas adagokat eszel, akkor próbáld meg lecsokkenteni normál méretű adagra, de ne morzsákat egyél. Szerintem sokkal fontosabb, hogy mit eszel. Szélsőséges példa, de ha egy nap háromszor eszel mondjuk egy fél szelet vajas kolbászos fehérkenyeret, az sokkal egészségtelenebb, mint ha mondjuk reggelire megennél mondjuk két tükörtojást, ebédre például csirkét grillezett zöldségekkel és vacsira mondjuk az ebédből még egy kisebb adagot vagy egy kellemes salátát, gyümölcsöket, turmixot vagy bármi ilyesmit. Ezekkel ugyanúgy meg tudod tölteni a hasad, de pl. az inzulinszinted nem dobja meg annyira és nem áll be a “kajakóma”. Természetesen itt is elpilled az ember, ha degeszre eszi magát, de azt jó lenne elkerülni. A csokit sem feltétlenül kell elhagyni. Én pl a reggeli zabkásamba néha szoktam egy-két kocka étcsokit olvasztani
De ami most tényleg fontos, hogy most ne foglalkozz ezekkel, hanem pihend ki magad. És a későbbiekben is ki kell tapasztalnod, hogy a te szervezeted mit szeret, mit bír, hiszen ez is olyan, mint a sminkek. Ami az egyiknek maga a megváltás, az a másiknak a legrosszabb rémálom lehet
Hú, az étkezések kihagyását én sem pártolom, a gyógyuláshoz nagyon sok energiát éget el a szervezeted, akkor is, ha nem is látványos a fetrengés és nem kéne még a betegség malmára hajtani a vizet azzal, hogy kvázi magadat is gyengíted, ez most nem ideális stratégia.
Én azt javasolnám, hogy egyél nagyon sok pürés levest, ezzel sok legyet ütsz egy csapásra: sok folyadékbevitel, sok vitamin, kevés kalória például egy jó gyömbéres sütőtökkrém levest - amibe sárgarépát is teszel - az még az immunrendszert is turbózza! Tényleg legyen a barátod a gyömbér mostanában meg lehet szórni pirított hasírozott mandulával, az nagyon finom és szintén nagyon kedvező a tápértéke.
Sziasztok! Egyébként megfogadtam a tanácsot és csak nem rég kezdtem el másképp étkezni. Nem mondanám hogy éhezem, pl tegnap ettem paradicsomos gombócot főtt krumplival ebédre, este meg egy darab mozarellát. Ma reggel natúr joghurtot ettem, meg sajnos mivel nem volt itthon más, koreai gyorstésztát ebédre. Viszont ma elkezdtem aerobicozni, ma meg is csináltam egy 28 percest :). Zumbázni szeretnék majd még, szerintem váltogatni fogom, egyik nap zumba másik nap aerobic :). Most lehet eszek egy kis mozarellát. Természetesen eszünk este valami ebédet. Ilyen szempontból elég rendszertelenül eszek mikor nincs itt a párom. De próbálok majd ügyelni mindenképpen a kalória bevitelemre, de nem szeretném annyira szigorúan sem nézni. Kalória bázist is elkezdtem használni, azon számolgatom a kalóriákat. Ilyeneket hogy joghurt, paradicsomlé, narancs, mozarella bátran ehetek, ugye? Mindenesetre ez a mai kis sport nagyon jól esett. Mivel jó pár napja odafigyelek már arra, hogy ne egyek semmihez kenyeret stb kicsit megnyugodtam hogy már kevesebbet mutat a mérleg legalább egy kilóval.
Ha a joghurt natúr és nem gyümölcsös (amiben jó sok cukor szokott lenni), akkor amíg a pocid bírja, sztem eheted Meg a többit is, hiszen nincs szükséged szigorú diétára, ugye?
@umpalumpa , nincs szükségem, de azért pár kilót le kellene adnom. Amíg nem megy rá a boldogságomra, egészségemre ez a diéta dolog, addig okés. 1400-1700 kalória között fogok mozogni. Meg semmit sem szeretnék megvonni magamtól sem. Most hogy ma sportoltam is, valahogy jobban érzem magam a bőrömben :D. Próbálom tudatosan csinálni, édesség, rágcsák nincsenek.
Amúgy igen, natúr joghurtra gondoltam :).