Ez mennyire igaz.
Ugyan most nem tartok egészséges étrendet, de nekem a sárgarépa segített sokszor. Eltart egy darabig míg rágod, kicsit édes is, de azért nem tudsz annyit enni, hogy baj legyen a cukortartalomból (ami amúgy rostokkal kombinálódik, tehát jót tesz).
Könnyű magaddal vinni zacsiban vagy dobozban, ha előre megpucolod. Nem kenődik, nem folyik, kis helyet foglal.
@Amadea tippje is bejött.
Vannak ezek a puffasztott izék: rizs, búza, chia magos meg mindenféle magkeverékes változat is. Esetleg ez megdobva egy szelet sonkával vagy sovány sajtszelettel, hogy ne legyen uncsi.
Én is így voltam vele, de megszoktam és megszerettem. IR-es vagyok és az étrendemen változtatni kellett, többször eszek keveset, köztes étkezésekre a korpovit nagyon bevált. A másik jó tipp, hogy a cukrot elhagytam, eritritet használok. A gyorsan felszívódó szénhidrátok és a cukor okozza a többször előforduló éhségérzetet, ezeket kell belassítani. Tudom nem egyszerű dolog, nekem muszáj volt változtatnom, mert rosszullétek keserítették meg a napjaimat.
@Edina13 Milyen ételeket szoktál enni, amelyek laktatóak? Nekem a nőgyógyász azt mondta lehet egyszer cukros leszek :/. A családban is van rá hajlam. Néha én is rosszul vagyok az éhségtől. Vagy milyen szabályokat stb kellene betartanom, mikből egyek többet stb :).
Édesség tippek: 0%-os jogobella gyümölcs joghurt, én sokszor reggelizem ezt egy kis fit reggeli granola többmagvassal, piros gyümis, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, 70 g-os kiszerelés, ezt elosztom 2-3 reggelire, rossmannban lehet kapni, és talán a dm-ben is, 250-300ft/csomi. Az édesítős csokik közül nekem a wawel vagy vawel? márka jött be, a többi szörnyű, rengeteget megkóstoltam pár év alatt.
Teljes őrlésű dolgok, tönköly, tésztából is ilyen, sok rost, rizs helyett bulgur, sok csirke és amihez lehet minden féle zöldség, répa, brokkoli, karfiol, ilyenek. A zöldségfélék lassítják a szénhidrátok felszívódását, később lesz az ember éhes.
Köszi szépen , akkor megpróbálom így alakítani az étrendem :).
Az Aldis mandulás nagyon finom.
Szerintem is!
@Kokapu
En turot szoktam gyümölccsel es natur joghurttal keverni, ha igy nem tul edes, Akkor kis eritrit bele.
Vagy puffasztott rizs mogyorokremmel es almaval.
A Mendula granolák hol kaphatók? Sosem találkoztam vele, igaz, Spar és Penny kiesik a látó körömből.
Szia Szandika! Micsoda sommás kijelentés “lehet, hogy egyszer cukros leszel…”, nagy okosság… kicsit konkrétabban is fogalmazhatott volna…
Van inzulinrezisztencia vizsgálat, ezt érdemes évente megcsináltatni, hogy lásd, van-e ok aggodalomra és nem megvárni, amíg kialakul a cukorbetegség. Kiegyensúlyozott, alacsony szénhidráttartalmú diétával - önfegyelemmel - de ez könnyen elkerülhető! Viszont a probléma “néma”, nem látszik sokáig, ha gond van. Nekem is volt olyan kolléganőm, aki elkísérte egy barátnőjét, aki aggódott, hogy cukros lehet, mind a ketten megcsinálták az inzulinrezisztencia-tesztet, erre kisült, hogy az “egészséges” húzta be az inzulinrezisztenciát…
Jaaaaa, eszembe sem jutott így rákeresni, hehe
Köszönöm!
Péntek van, ne csodálkozzunk magunkon!
Köszi, hogy találtál nekem mentséget! (Egyébként tényleg leállt már az agyam ettől a héttől.)
Szépen haladsz!
-1 méret😊
Jövő héten nyaralunk egyet, aztán komolyan belevetem magam, indul a beachbody akció.