Off topic - életmódváltás, le a kilókkal!

Ez mennyire igaz. :rofl:

Ugyan most nem tartok egészséges étrendet, de nekem a sárgarépa segített sokszor. Eltart egy darabig míg rágod, kicsit édes is, de azért nem tudsz annyit enni, hogy baj legyen a cukortartalomból (ami amúgy rostokkal kombinálódik, tehát jót tesz).
Könnyű magaddal vinni zacsiban vagy dobozban, ha előre megpucolod. Nem kenődik, nem folyik, kis helyet foglal.
@Amadea tippje is bejött.
Vannak ezek a puffasztott izék: rizs, búza, chia magos meg mindenféle magkeverékes változat is. Esetleg ez megdobva egy szelet sonkával vagy sovány sajtszelettel, hogy ne legyen uncsi.

4 Likes

Én is így voltam vele, de megszoktam és megszerettem. IR-es vagyok és az étrendemen változtatni kellett, többször eszek keveset, köztes étkezésekre a korpovit nagyon bevált. A másik jó tipp, hogy a cukrot elhagytam, eritritet használok. A gyorsan felszívódó szénhidrátok és a cukor okozza a többször előforduló éhségérzetet, ezeket kell belassítani. Tudom nem egyszerű dolog, nekem muszáj volt változtatnom, mert rosszullétek keserítették meg a napjaimat.

3 Likes

@Edina13 Milyen ételeket szoktál enni, amelyek laktatóak? Nekem a nőgyógyász azt mondta lehet egyszer cukros leszek :/. A családban is van rá hajlam. Néha én is rosszul vagyok az éhségtől. Vagy milyen szabályokat stb kellene betartanom, mikből egyek többet stb :).

Édesség tippek: 0%-os jogobella gyümölcs joghurt, én sokszor reggelizem ezt egy kis fit reggeli granola többmagvassal, piros gyümis, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, 70 g-os kiszerelés, ezt elosztom 2-3 reggelire, rossmannban lehet kapni, és talán a dm-ben is, 250-300ft/csomi. Az édesítős csokik közül nekem a wawel vagy vawel? márka jött be, a többi szörnyű, rengeteget megkóstoltam pár év alatt.

2 Likes

Teljes őrlésű dolgok, tönköly, tésztából is ilyen, sok rost, rizs helyett bulgur, sok csirke és amihez lehet minden féle zöldség, répa, brokkoli, karfiol, ilyenek. A zöldségfélék lassítják a szénhidrátok felszívódását, később lesz az ember éhes.

2 Likes
2 Likes

Köszi szépen :slight_smile:, akkor megpróbálom így alakítani az étrendem :).

Az Aldis mandulás nagyon finom.:heart_eyes:

1 Likes

Szerintem is! :yum:

@Kokapu
En turot szoktam gyümölccsel es natur joghurttal keverni, ha igy nem tul edes, Akkor kis eritrit bele.

Vagy puffasztott rizs mogyorokremmel es almaval.

2 Likes

A Mendula granolák hol kaphatók? Sosem találkoztam vele, igaz, Spar és Penny kiesik a látó körömből.

2 Likes

Szia Szandika! Micsoda sommás kijelentés “lehet, hogy egyszer cukros leszel…”, nagy okosság… kicsit konkrétabban is fogalmazhatott volna…
Van inzulinrezisztencia vizsgálat, ezt érdemes évente megcsináltatni, hogy lásd, van-e ok aggodalomra és nem megvárni, amíg kialakul a cukorbetegség. Kiegyensúlyozott, alacsony szénhidráttartalmú diétával - önfegyelemmel - de ez könnyen elkerülhető! Viszont a probléma “néma”, nem látszik sokáig, ha gond van. Nekem is volt olyan kolléganőm, aki elkísérte egy barátnőjét, aki aggódott, hogy cukros lehet, mind a ketten megcsinálták az inzulinrezisztencia-tesztet, erre kisült, hogy az “egészséges” húzta be az inzulinrezisztenciát…

1 Likes

Talán itt? https://mendula.hu/termekeink/granola :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Likes

Jaaaaa, eszembe sem jutott így rákeresni, hehe :sweat_smile: :joy:
Köszönöm!

1 Likes

Péntek van, ne csodálkozzunk magunkon! :heart_eyes:

1 Likes

Köszi, hogy találtál nekem mentséget! :kissing_heart: (Egyébként tényleg leállt már az agyam ettől a héttől.)

3 Likes

IMG_20200905_091129

5 Likes

Szépen haladsz! :trophy: :muscle:

1 Likes

-1 méret😊
Jövő héten nyaralunk egyet, aztán komolyan belevetem magam, indul a beachbody akció.:smile:

8 Likes