Off topic - életmódváltás, le a kilókkal!

én egy éve kb csak reggel 11 és este 7 között szoktam enni (nyilván karácsonykor, bulikon ezt nem lehet tartani mondjuk), nekem kényelmes és kibírható abszolút, de nem fogytam vele semmit :slight_smile:

Nálam is csak olyan szempontból van változás, hogy az esti nasiról így könnyebb lemondani, de nem tudom, hogy a súlyveszteség ennek és/vagy az edzésnek és/vagy a diétás étrendnek köszönhető. De mivel nem esik nehezemre tartani, ezért próbálkozok vele

Nekem bejön, hogy 10-től este 6-ig eszek. Kicsit megindította a fogyásomat, de ez csak én vagyok :smiley:

1 Likes

Én ebben a fasting témában nem vagyok mérvadó, nekem bizony naponta leginkább 2,5 alkalommal (pl. 1800 kCal=800+800+200 arányban) szilárdat KELL ennem :sweat_smile:
De az a gyanúm, hogy ennek is köze van a testtípusokhoz, mert van 2 ismerősöm is, akik endomorfok, és ők rohadtul jól bírják az éhezést és hatékonyan segíti is őket a súlyvesztésben.

Én is eszek szilárdat, napi 4x (kb 250+650+150+350 arányban) és egyáltalán nem éhezek. Annyi az egész, hogy ezt a 4 étkezést napi 8 órába szorítom be és nem kb 12-be, mint eddig. Azaz este 6 után már nem eszek és 10 órakor eszem meg a reggelimet. Nem éhezem soha, pedig nekem nagyon hamar lement a vércukrom mindig, de mióta fogyózom azóta úgy érzem helyreálltak a dolgok.

6 Likes

Olvastam róla tudományos oldalakon hogy talán van ténylegesen fogyást elősegítő hatása.
Viszont tényleg csak az kezdjen neki, aki makkegészséges. Cukorbetegek pedig főleg ne kísértsék a sorsot ilyen diétával, főleg ha még gyógyszert is szednek rá.

1 Likes

Lányok, S.O.S., tegnap este óta fáj a bal térdem. Nem csináltam vele semmit, előtte nem volt baja, nem estem el. Tegnap nagyon sokat voltam vízben, de nem gyógyvízben, csak a Palatinuson.
Úgy érzem, kissé meg is van dagadva.

Tornázni nem merek, a mai napot kihagyom, és kentem Voltarennel. Szerintetek van még valami, amit megtehetnék?

1 Likes

Nem lehet, hogy túlzottan megterhelted?
Amikor többet edzek, mint hozzá vagyok szokva, nekem a vádlim és a térdem szokta jelezni. A térdem mondjuk csak gyakorlatok közben, és inkább a vádlim utána…
De simán lehet esetleg egy rossz lépés is. Lehet, hogy észre sem vetted edzés közben.
Ha nem múlik, menj el dokihoz mindenképp. Jobbulást!

Tegnap reggel még nem éreztem semmit, akkor kezdett gyanús lenni, amikor hazaértünk az egész napos strandolásból. Persze az is lehet, hogy valamelyik lépcsőn rosszul léptem. Most hogy mondod, hazafelé a Nagyvárad téren egyszer elég furcsán sikerült felfelé lépcsőznöm.

Mindenesetre most egy kicsit pihentetem és felpolcolom, remélem, elmúlik.

2 Likes

Valószínűleg megterhelted. Pihentesd. Ami nagyon jó, Flector tapasz. Férjem kézilabdás volt ott mindig a Flectort kapták. Én próbáltam és nagyon gyorsan hatott.

1 Likes

én is nemrég találtam rá pamela reifra. ezt a 2 videóját csinálom lassan három hete minden áldott nap (néha csak az egyiket): 15 min dance cardio workout 80’s edition https://youtu.be/ILUZz0nGEBI és 15 min happy dance workout https://youtu.be/Cw-Wt4xKD2s

jól követhetők a mozdulatok, még az olyan ergya mozgáskoordinációval rendelkezőknek is, mint amilyen én vagyok :joy: illetve nekem az is hatalmas plusz, hogy nem beszél közben.

pár napja egy barátom meg is kérdezte tőlem, hogy de jól nézek ki, új a szemüvegem? (2 éve ugyanazt a szemüveget hordom) :grinning:

5 Likes

Köszi, tényleg, erről már én is hallottam. Délután megyek a patikába, veszek.

én lóbalzsamot/flector gélt/Salonpas tapaszt szoktam ízületi fájdalmakra, nemtom mi van a levegőben, de nekem meg a bal könyököm meg csuklóm fájt úgy ébredés után, mint az állat, pedig nem erőltettem meg őket…

1 Likes

Salonpas tapasz, Flexagil gél, Gal marhakollagén, Biotech Arthroguard pack. Jobbulast!

1 Likes

Gal marhakollagént 1 hete elkezdtem újra enni, bár a szaga még mindig borzasztó. :smiley:

Nekem nem, de én abszolúte nem vagyok finnyas. :grin: Viszont sztem csodas hatasa van a hajra is. Enyém megerősödött tőle, pedig két szál volt, az is vekonyszálu… Folyamatosan iszom most már mindig. Van egy 10 kg súlyfeleslegem, es mivel futok, bringazok, röplabdazok, kettlebellezek, nem árt az ízületeimnek sem a kollagen.

1 Likes

Igen, én is emiatt kezdtem el újra szedni.
Meg most rájöttem, hogy a Nescafé 3in1-ben nem érzik annyira, és attól a gyomrom sem fáj, mint a rendes kávétól (hello nespresso kávéfőző a sarokban :smiley: ).

2 Likes

Az instas terveit próbáltad már? Van külön dance workout plan is, a fentiek alapján szerintem tetszene neked

Hideg borogatás, ha van jégzseléd,akár azzal hűteni. Ibuprofen 600, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő ès lehúzza a dagadàst. ( az ortopéd doki ajánlotta a dagadàsra.De ha nincs erős fájdalom akkor csak 1-2 dbot vennék be a helyedben.

Hú, köszi, van jégzselém (remélem a férjem nem pakolta el, mint az összes ilyen kencét).

1 Likes