Igen, én is pont így vagyok vele! A sötétet utálom, ősszel olyan depis hangulatú, ahogy a természet elteszi magát télire, télen meg nagyon lehangoló sötétben felkelni. De próbálok a színekre, a finom teákra, hangulatos fényekre, gyertyákra koncentrálni. Sütiket is nagyon szeretem, öltözködésben is sokkal több a lehetőség. És indul a színházi szezon is, de már sok más beltéri programot is kinéztem eső esetére. Ha nem mozognék nagyon nehezen, szívesen mennék túrázni is, vagy sétálgatni, de ez most megterhelő lenne, így kisebb kirándulások férnek csak bele.
Tavaly készítettem két haveromnak egy-egy sminket, Beetlejuice és koponyafej volt a kívánság. Előtte rengeteg youtube videó volt, izgultam rendesen, de nagyon jól sikerültek szerencsére, tartósak is voltak. Remélem idén is lesz jelentkező.
Fúúú, borzalmasan viselem. Igazság szerint késő tavaszi gyerek vagyok és egész évben az éltet, hogy tudom, jön a május és világosabbak a reggelek, jönnek a tavaszi/nyári színek és illatok. Ősszel és télen olyanná válok, mint egy medve. Alig tudok reggel kikelni az ágyból, a hangulatom a béka feneke alatt van és rendszerint decemberre jutok el abba a lelkiállapotba, hogy sírni tudnék a sötéttől és a hidegtől és elegem lesz a sok ruhából és felesleges göncből. Ráadásul fázós is vagyok nagyon. Úgyhogy nálam egy évből mintegy 8 hónap kizárólag a túlélésről szól Az viszont tény, hogy sminkelni pont ebben a 8 hónapban szoktam és tudok a legjobban. Mondhatni, ez tart életben és a reggeli kávé helyett a tükör előtt pingálva rajzolok arcot és ébredezek, próbálva túlélni.
Még felemás érzéseim vannak. Egy hete megvettem az őszi kopogtatóhoz a kellékeket, de 30 fokban nem volt kedvem megcsinálni. Pedig imádom az őszt, a legszínesebb időszak, mindent szeretek benne. A kellemes meleg napsugarakat, a csoda színeket. Az, hogy korán sötétedik, nem esik jól a lelkemnek, de tudom, hogy most egy másfajta időszak jön, picit talán csendesebb, több idő lesz magamra, magunkra. A kertben már szépen nőnek a sütőtökök (idén először próbálkozunk vele), remélem finomak lesznek. Szóval bőven van miért várnom az őszt. Ugyanakkor lélekben még a tengerparton ülök, a napsütésben, és élvezem a nyarat. Remélem azért egy-két hét és átvált az agyam az évszakok között.
A nyári ruhákat már én is kicsit unom, a szandik elpakolva, sportcipők bekészítve, szép lassan a trikókat felváltják a hosszú ujjú pólók.
Én a nyár-kedvelők táborában vagyok. Folyik a víz rólam, az kellemetlen, de mégis ez a kedvenc. Buja zöld a környék, nem kell nyakig beöltözni, 4 rétegben slattyogni, lehet dinnyét zabbantani orrba-szájba. Egész évben hiányzik ez a gyümölcs. Hétágra süt a nap, világos van, csicseregnek a madarak, ciripelnek a kabócák, lehet pancsolni a természetes vízben.
Az ősz a 3. helyen van a tavasz után és utolsó helyen a tél végez. Kevés fényben, sötétben depressziós leszek. Az őszben csak a sütőtök és a Halloween, ami jó. Igyekszem most már karira is tudatosan készülni, több színes fényt használni, mert kicsit segít nekem is. Aztán csak a tavaszt várom
Hasonló nekem is, az őszben sikerült megtalálnom a szépséget, a karácsonyt imádom, de december végétől márciusig totál magamba zuhanok és már csak várom, hogy tavasz legyen
Én azt próbálom mindig a tél közepén, hogy kihúzom a süti-gyümöcs szezont (meg a fényeket). Ilyenkor még van sütőtök, alma, egy csomó minden, amire sosem fogok ráunni. De ha már nem annyira elérhetők, vagy mégis megunom, akkor csokis sütiket készítek. Ez az egyik kedvencem:
(nem saját recept, oldal)
Persze azért gyorsan elfogy az energy nálam is. De februárban már több reménnyel tudom várni a tavaszt…
Úúú tavaly karácsonyra ilyen csokis pöfeteget kapott tőlem az egész család, hatalmas sikere volt (nem ajándékozunk, csak házi sütit szoktam csomagolni mindenkinek), többen elkérték a receptet is
Ó, dinnye! És idén annyira jó termés volt mindenhol, nagyon finomakat ettem, egyszer se fogtam ki rossz ízűt. Tényleg lehetne hosszabb a szezonja.
Hogy tetszett az expo, Vicus? Van mit mesélni róla?
Engem is érdekel az Expo! Volt valaki kint, milyen volt, érdemes volt ellátogatni? Én sajnálom, hogy ez most nekem kimaradt.
Képzeljétek el, megnyitottam a közösségi oldalas részt a Gmailben (amit ugye a kutya se néz). Kiderült, hogy egy éve nyertem egy giveawayen, amit Angelica Nyqvist szervezett. Elmorzsoltam egy könnycseppet, mennyi mindent tudtam volna csinálni azzal a sok indie sminktermékkel (és vámmal).
Amikor nyeremény vagy ajándék, ami külföldről érkezik, akkor is ugyanúgy vámolnak?
Azt hiszem áfát mindenképpen kellett volna (45 euro+) de szerintem vámot is (150 euro+) ajándéknál. Az USA-ból jött volna ugye. Mindegy, lehet jobb így.
Ha egy küldemény ajándék, akkor is vámköteles (tehát áfát és vámot is fizetsz). Más kérdés, hogy ha a feladó van olyan gáláns, akkor olyan paritással adja fel, ahol ő már kifizetett minden importköltséget a címzett helyett.
Köszi! Jó tudni ezt is!
Bááár, ha belegondolok, ha nem lenne vámköteles, akkor mindenki mindent ajándékként postázna
A Skinrocks app teszteléséért kaptam anno egy neszeszert, ajándékba. Mivel az Egyesült Királyságból jött, és nem volt jelölve, hogy ajándék, fizethettem utána mindent. Mit mondjak, ha tudom, inkább nem fogadom el az ajándékot .
Egyébként azt hiszem úgy volt meghirdetve a giveaway, hogy a szervező a szállítást fizeti, a vámot/áfát nem, mivel fogalma sincs mi a szabályozás adott országban. És ezt vállalnia kell a jelentkezőnek. Szóval korrekt volt, csak én voltam meggondolatlan.
Basszus! Ha bármit is nyernék, jól meggondolnám a tapasztalataid után elgogadjam-e (EU-n kívül)
Amúgy én még attól is parázom, hogy az egy szem Portugáliából rendelt többszörös árú körömlakk nem fog-e gondot okozni. Mondjuk a posta beleköt és mittomén be kell bizonytsam, hogy honnan van…
Mióta 2 éve vagy mióta az EU-n kívülről érkező csomagokat is vámolják, azóta még az EU-ból sem rendeltem semmi kozmetikumot
Érdekes, én is szinte teljesen beszüntettem a külföldről vásárlást. Egyedül a Lisa Eldridge termékek jöttek ebben az évben külföldről.
Az arcápolási termékeket országon belül simán (és jó áron) tudok venni. Felesleges kínlódni a külföldi webáruházakkal.
Igen, szerettem is volna írni egy összefoglalót @umpalumpa és @creammaniac. @Katouche
Barátnőmmel 16 óra körül értünk a helyszínre, ekkor már nagyon sokan voltak. Vagy a helyszín volt kicsi vagy a standok elrendezése, de néhol nagyon összegyűlt a tömeg és alig lehetett közlekedni. Némelyik standhoz hosszan kígyóztak a sorok, nem is lehetett tudni elsőre melyik sor hova áll. A beléptetés amúgy nagyon gyorsan és zökkenőmentesen zajlott, ekkor kaptuk meg a csomagokat, amiket “nyertünk”, mint második körös regisztrálók és egy karszalagot. A rendezvény végén rengeteg ajándékcsomag megmaradt és kilószámra pakolták el maguknak a hostessek, meg sok-sok karton Rossmannos miniterméket osztottak szét maguk között, ami érthető, de szerintem ezt furcsa a látogatók előtt elpakolni. Másik barátnőm meg hiába ment ki az expora, de mivel későn regisztrált, nem járt neki csomag. Jó, persze nem lehetett előre tudni, hogy mennyi marad meg, mert a rendezvény végéig elrakták ezeket.
Volt egy színpad, ott zajlottak az előadások, de előtte viszonylag kevés hely volt hallgatni ezeket, plusz belógtak odáig a standok, így akik azokhoz mentek, áthaladtak az embereken. Ameddig én néztem, a kivetítés késett a hanghoz képest, na jó ez apróság
Nagyon sok márka képviseltette magát, a legtöbbet már ismertem, volt egy-két ismeretlen is.
Sok standnál tényleg meg lehetett tudni érdekességeket, de olyan is sok volt, ahova mindenki csak az ajándékokért állt sorban és a hostessek nem a termékekről beszéltek, csak hogy mit kell csinálni a termékekért: pl. feliratkozni hírlevélre, megadni email címet, kérdőívet kitölteni, posztolni, szerencsekereket pörgetni stb. Néhány standnál kisminkeltek vagy frizurát csináltak, ezek nem hoztak lázba.
Sok kedves emberrel tudtam beszélgetni, de nagyjából minden harmadik hostess kicsit bunkó volt. Férfi hostessekre nem lehet panaszom, ők nagyon jófejek voltak Barátnőmmel mi jól elvoltunk kettesben, sok terméket is sikerült nyernünk, de egyedül tuti nem éreztem volna jól magam, mert egyeseknél az egész átment harácsolásba és csak az ingyen cuccokra hajtottak. Többen is próbáltak megelőzni, egyiknek sikerült is, annyira kellemetlen volt, én sosem csinálnék ilyet másokkal, egyszerűen nem érezném jól magam.
L’Orealnál volt ilyen izgi játék, termékmintát vagy teljes kiszerelésű terméket lehetett nyerni és többször is sorban lehetett állni:
Rossmannál dezodor utántöltő automatánál lehetett magunknak megtölteni egy palackot:
Ilyen van már elvileg 3 üzletben is vagy nemsokára lesz.
Ott volt több influencer: Lilu, skinsbyvivi, okosszépség, Elyn’s Lab Evelyn, Lilu, TP makeup Petra, Ördög Nóra, Pohorelli Bettina. Lehetett velük beszélgetni.
Volt ruhatár és a mosdó is tiszta volt, amit ráadásul teleraktak Rossmannos termékekkel, amiket bárki használhatott, pl. vattakorong, nedves törlőkendő, hajlakk, kézfertőtlenítő stb.
A végén fotóautomatánál csináltunk barátnőmmel közös fotót, ami egyből ki is nyomtatta két példányban, ez is jópofa volt.
Remélem nem lett túl hosszú a beszámolóm. Összefoglalva: nem bántam meg, hogy elmentem. Örülök az ajándékaimnak is, de picit csalódás is volt a fenti negatívumok miatt.