Nekem is volt több próbálkozásom az ArtDeco-val, mert olyan jól hangzott, hogy én válogatom össze bele a cuccokat. Elméletben. A szemhéjpúderek nekem nem igazán működnek (unalmas, nem tart rendesen, egymáshoz nagyon hasonlóak a színek), a pirosítók között egy igazi hideg árnyalat sincs, alapozó/púder/korrektor színek nem passzolnak a bőrömhöz. Végül arra jutottam, hogy inkább megveszek mindent külön, de az legyen tökéletes nekem. Két nagy magnum paletta még ott porosodik valahol a fiókom mélyén, benne egy csomó pirosító; lehet, fel kéne őket tennem eladásra, mert sosem használom őket…
Még egy csalódott Art Deco szemhéjpúderes jelentkezik! Alig pigmentált, de legalább tartott, vagy nem látszott a kopás, ilyen világos nude szín volt. Ha már paletta válogatás inkább a Lethal. Tokot meg Aliról érdemes rendelni
Szerintem az ArtDeco olyan 20 éve volt nagyon jó, amikor még szinte egyedülálló volt a színválaszték és ez a rendszer is. Azóta nem tudom, hogy egyáltalán megújították-e a formulát, de eljárt felettük az idő.
Pont kb. 15-20 éves volt az a 3-as válogatás szemhéjpúder ami nekem is volt. Szerettem, el is használtam az utolsó morzsáig őket, pedig nem vagyok egy nagy szemsminkes.
Most egy Pupa palettám van, azt sem használom csak évente max. 5x ( idén még nem vettem elő) és ennyi, majd ha az megromlik akkor körbe nézek, hogy mit vegyek a szememre.
Blush és highliter is van még idén biztosan elég lesz, szerintem abból , ha találok majd az Artdeconál, helyettesítőt, ha nem akkor marad a MAC. Ezen kívül NARS-ot is néztem, hogy egy utazó duót ki lehetne belőle próbálni, nekem elég a pici is belőle, mert évekig eltartanak a normál kiszerelések.
Az EL nyári arc+szempalettája egyébként nagyon tetszett, csak tuti nem használnám ki azt sem, nekem 3 szín teljesen elég .
Nars-tól a Voyageur palettát nagyon tudom ajánlani (nekem Suede színben van meg): nem olyan nagy pan-ek vannak benne, tehát elhasználható mennyiség, utazáshoz tökéletesen mert egyrészt kompakt, kis helyen is elfér, másrészt nekem minden szín benne van, ami egy alap szemsminkhez kell, és a legfontosabb, hogy pigmentált, jól eldolgozható és nagyon jó minőségű benne az anyag.
A MAC színhéjpúderei nekem szintén nagyon beváltak, szeretem, hogy saját magam válogatom össze a színeket, vannak izgalmasabb színek is, de alap sminkhez valók is, és így 100%, hogy mindent ami a palettámban van, használok. A minőség pedig fényévekkel jobb mint az ArtDeco.
Kellene "vegyél nekem sminket " szolgáltatás.
Odaadom a pénzt és ígérem bármit kapok elfogadom és nem hisztizek, mert ha csak rá gondolok, hogy be kellene menni a bárhova, ahol számomra felfoghatatlan mennyiségű cucc van, komolyan mondom szomorú leszek
Nyáron is mikor az IsaDora púdert meg az IT CC-t vettem, ha nem kaptam volna szakszerű segítséget, szerintem marha nagy pácban lettem volna.
Lista… listát kell ide is vinni, hogy mi érdekel, mert a gyöngyöcskés Chanel csak idehaza jutott eszembe, azzal nyugtattam magam, hogy majd télire jó lesz, mikor már folttalan lesz a homlokom.
Mennyi minden belefér két neszesszerbe! Most csak egy picikét hordok magammal, mindig amit reggel használtam rúzs, szempillaspirál, korrektor, stb.
És milyen szép gyűjteményed van, az igen! Remélem egy szép pipereasztalt ki tudsz alakítani magadnak!
Nekem ez a Charlotte Tilbury paletta lett nagyon nagy szerelem. Pici, kis helyen elfér, mégis lehet vele akár nappali, akár esti sminket készíteni. Egész nap fenn marad, nem porol, szépek a színek. Tökéletes.
https://kremmania.hu/kremek/charlotte-tilbury-darling-palette
Csak az kellett, hogy valaki eszembe juttassa: az irodai neszimben turkáltam és szembejött velem az egyik.
Egy ilyen életem végéig elég lenne:)
Jól néz ki nagyon, nem is tudtam, hogy ekkora doboz is van.
No, feltúrtam a gyűjteményem az összes ArtDeco palettám után és megvannak.
Két nagy, egyiket tegnap mutattam, másikban a meleg, téglás árnyalatú pirosítók vannak. (Mi a csuda jött rám, hogy ilyeneket vettem…?)
Aztán egy közepes, abban a Dior poralapozó teszterem, miután mágneses matricákat ragasztottam az aljára.
És végül egy pici, ősrégi limitált, őt azért néha használatba veszem, mert olyan kis szép.
Azok a téglás színek, ó de szépek igen-igen, mostanában kattanásom van ezekre az árnyalatokra, de ha valaki tud itthon elérhető narancssárgás pirosítóról, az szóljon, mert nagy szeretnék egyet szerezni.
Köszi, hogy befotóztad, cserébe mutatok majd egy szép dobozt, azt meg én felejtettem el, hogy nálam lakik, szerintem még Ambiente üzletben vettem. Nem sminkes, ha hazaértem befotózom.
Nekem továbbra is nagyon tetszenek ezek az Artdeco paletták, főleg a praktikus oldala fog meg, hogy mindent egybe lehet pakolni, néha szoktam nézegetni a sminkek közt is a neten, még nem láttam olyat amiben minden klappolt volna bronz/pír/highlight.
Egyébként biztosan csak keveset foglalkozom ezzel, tudom, hogy millió van.
@Brunettee : Írtam egy privit.
@Luiselotte : Szívesen, és várom örömmel a doboz fotót!
Nem rosszak egyébként az ArtDeco paletták és jó mögöttük az elgondolás is. Nekem talán azért nem akkora szám, mert veled ellentétben totál sminkbolond vagyok és túl nagy itthon (is) a választék. Viszont ha egy minden nap jól használható, korkekt minőségű sminkpalettát akarsz összerakni, arra teljesen megfelel.
Tegnap elfelejtettem.
Annyira szeretem ezt a mintát.
Igen, sajnos ez nálam is előfordult. A hajvasalós trükk segít. Mondjuk nekem nincs hajvasalóm, úgyhogy én megmelegítek egy tepsit, teszek rá egy kettéhajtott konyharuhát (de fontos hogy vászon legyen: egy műszálas egyszer ráolvadt nekem), és arra a cuccot amit depotolok. Ez megolvasztja a ragasztót annyira, hogy amikor alányúlok, a pan nem hajlik meg. Az eszköz is fontos amivel alányúlsz, lapos legyen, minél vékonyabb és keskenyebb, annál jobb - van egy ilyen manikűrizé aminek az eredeti funkciójára nem jöttem rá de erre jó. Egy hosszabb, de nem túl vaskos varrótű is megfelelhet.
P.s.: tapasztalatom szerint ha fényes színeket általában vissza lehet préselni alkohollal, a mattoknál viszont sajnos hit-or-miss hogy használható lesz-e utána
Gyönyörűszép doboz, és a kéksége főleg kedves nekem.
Mire használod?
Közben tegnap győzött a kíváncsiság, és az ArtDeco szemhéjpúderekkel sminkeltem. A mélyítővonalba a nagy kontúr pan ment, arra tökéletes a színe, mert hideg középbarna. Ez eddig rendben is volt. A szemhéjpúderek felvitelekor viszont eléggé ledöbbentett, hogy mennyire nem látszik semmi belőlük, nem ehhez vagyok szokva. A világosabb barnák olyan kis átlátszók, inkább tint jellegűek, fedésük nem sok van. A legsötétebb már használható volt valamennyire, de úgy összességében mikor napközben lecsekkoltam a sminkem, az volt az érzésem, mintha nem is lenne a szememen semmi. Ehhez nálam még hozzájön, hogy szemüveges vagyok, amitől még annyira sem látszik a sminkem, szóval alapból kicsit intenzívebben kell felvinnem, de mondjuk már a Nablával sem volt soha semmi gondom ilyen téren.
Ha valaki kezdő vagy nem túl gyakorlott, akkor nagyon jó az ArtDeco, mert képtelenség elrontani vele a sminket, de nem is tudom. Én sem vagyok profi, messze nem, és általában elég unalmasan, egyszerűen sminkelek, de ennél jobb teljesítményt, több pigmentáltságot várok.
A pirosítóik teljesen jók, azokra nincs egy rossz szavam sem, és a púderek is korrektek, sokáig használtam a fehér áttetsző mattító púderüket, azt nagyon szerettem. Egyedül a szemfestékeikkel nem vagyok egyáltalán megelégedve.
Kérlek szépen, biz- baszokat tartok benne
Régi maradék aprópénz külföldről, egy kagyló Spanyolországból, egy újratölthető régi ezüst púderes szelence, bélyeg…
Köszi a leírást az Artdecoról, majd egyik nap előszedem, megszaglászom a Pupa palettát, hogy jó- e még egyáltalàn…. annak függvényében veszem meg a paneket.
Idénre a Guerlain Meteorites van tervben nekem, hogy azt szerezzem be vagy ugyanezt Shiseidoban és a Chanel gyöngyöcskés alapozója.
Bronzer majd inkább tavasszal sztem.
Addig úgyis rengeteg dologról fogtok még írni, ma épp @Mse írása ragadott meg a Hourglass színezett krémről.
Hú, jobb ha nem tudod, nekem mennyi bizbaszos csecse dobozkám van itthon, szóval mindent értek.
A Meteorites-t csak ajánlani tudom, az még nekem is kedvencem volt/(van), csak mostanában olyan zsíros a bőröm, hogy hanyagolok mindent ami extra fényt ad. De tényleg nagyon szépen összekapta az arcom sminkelés végén, amikor még használtam. Nekem a Medium és a Dore van meg, nomeg a Dore kompakt, a Medium-ből kiszedtem a rózsaszín és a lila gyöngyöket és a barátosnémnak adtam, aki meg pont ezeket a színeket kedveli magán. Nekem így megmaradt a sárga, bézs kombináció, ami meg hozzám passzol.
A Shiseido-t nem ismerem, a Chanel gyöngyös alapozó meg sosem volt tervben, mert nagyon nem az én bőrtípusomhoz való. Az Hourglass ugyanezen okból, bár persze @mse leírása nagyon de nagyon felkelti az ember vásárlási kedvét.
Na jó, megmutatom azt a dobozt, amit én festettem évekkel ezelőtt (az egyik szélén direkt nem színes a kavicsminta):
Nagyon szép a dobozka, tetszik ahogy díszitetted.
https://kremmania.hu/kremek/shiseido-7-lights-powder-illuminator ez a Shiseido, néztem róla pár videot nekem tetszik.