Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Nekem nagyon minimál eleve a sminkem. Amit felkenek,azt viszem is magammal. Szemceruza,szempillaspirál,egy rúzs egy szájfény.

Így a mikro neszesszeremben elfér még cataflam,algopyrin,fogköztisztitó és védelmező kabalaként Exacyl.

A táskamban állandó tartozék pedig fogkefe,fogkrém, bradoman, pici hajkefe és fényvédő krém,bár ez utóbbit tényleg csak cipelem feleslegesen,mert nincs erős uv fény mostanában munka előtt és után. Ja és a Futuró csuklómerevítő.

3 Likes

Bent az irodában is van egy alap sminkkészletem, de az aktuális alapozómat és szájkencémet (+ parfümöt) mindig viszem magammal egy kis nesziben.

Benti sminktatyó:

• púder (most éppen egy Shiseido-t próbálok elfogyasztani)
  • korrektor (Dior Skin Correct, ha kell, alapozóként is funkcionál)
  • pirosító (Nars ‘Thrill’ árnyalatban a tökéletes hideg rózsaszín)
  • szempilla spirál ( jelenleg egy bontatlan mini Hourglass Caution)
  • olajfelszívó lapocskák
  • hajkefe
  • púderecset
  • ajabalzsam (egy kevésbé szeretett Dior Lip Glow árnyalat)
  • körömágybalzsam
  • körömágypuhító
  • parfüm
  • egy levél a gyógyszeremből

Mostanában teljesen átálltam a púderalapozóra, így nagyon könnyű magammal vinni és bármikor korrigálni napközben. (Estee Lauder Double Wear Matte Powder Foundation)
Viszem magammal a kedvenc flat top kabukimat is hozzá, mert azzal szépen fel lehet vinni, míg ellenben a hozzá adott szivaccsal rettenetes. (Ma próbáltam ki először a szivacsot, és le is tettem róla rögtön. :grinning_face_with_smiling_eyes: ) Meg egy pici ajakecsetet amivel az esetleges bőrhibákra tudom célzottan felvinni.

4 Likes

Nekem nem sok minden van mostanában.
Reggel színezett fényvédőt viszek fel, azt magammal hozom, hogy indulás előtt újra kenjem. Pici, tubusos pirosító van még nálam és színtelen szemöldök zselé, az egy ideje alap eszköz lett, mert kevesebbet szedem mostanában és többet szükséges igazgatnom a kefével. Rúzsok laknak még állandóan a kis neszesszeremben, csak hogy fogyjon a felhalmozott mennyiség. :grimacing:

3 Likes

Nekem a munkahelyemen csak egy kézkrém van bent, de ebben közrejátszik az is, hogy egyrészt közvetlenül a házunk mellett van a suli, ahol dolgozom, másrészt napi 4 órában vagyok csak, parfümöt pl. ezért nem szoktam vinni, ennyi időt még a kevésbé tartósak is kibírnak.
A táskámban viszont mindig van púder (nagyon zsíros a bőröm) és az aznapi szájkencém. A púder mentett már meg sírás után, de egyébként nem igen használom, megvannak a megfelelő termékek és a kialakult rutin, amivel 4 órát bőven kibírok újrapúderezés nélkül. Ettől függetlenül KELL nálam lennie, különben szorongok :smiley:
Ezen kívül ha nagyobb táska van nálam, akkor be szoktam dobni a “vészhelyzetes nesszeszerem”, ebben van sebtapasz, fertőtlenítő, tampon, tisztasági betét, mini varrókészlet, fájdalomcsillapító, hashajtó, hasfogó, hullámcsat, hajgumi. De ezt is leginkább akkor, ha messzebbre megyek, munkába kistáskával szoktam járni, ezek egy része van bent úgyis, a másik részéért meg akár szünetben haza tudok ugrani.

4 Likes

Munkahelyen sírni a legszarabb dolog a világon! Remélem jobb a helyzet azóta! :heart:

Mattító lapocskák, ajakápoló, mini rúzs (ami pirosítóként is bevethető), púderalapozó, dezodor és mini parfüm voltak az alap készlet a munkában. Korrektor csak azért nem, mert csak 1 megfelelő színű volt a készletemben. Mini micivíz is volt nálam, de olyan jó helyzetben voltam, hogy saját mosdóm volt egy időben. Ha csak nesszeszert vihetnék, kb. akkor is ezeket cipelném magammal. Minél kisebb adagokban, hogy ne kelljen utánfutót vinni. Volt is olyan tervem, hogy egy Artdeco-s kompaktot csinálok, amibe külön pan-ekbe teszek mindenből egy kicsit és akkor csak azt kell vinni sminkkészletként. Még lehet, hogy megcsinálom… :thinking:

4 Likes

Pici nesszeszerben nálam is van mindig párfajta gyógyszer, sebtapasz, hajgumi. Fogkefét-fogkrémet pedig külön nesszeszerben vittem be melóba.

Én nemsokára megyek vissza dolgozni. Szerintem le fogom redukálni a neszeszerem, mert a táskám nagy részében gyerekcuccok lesznek.
A terv: fényvédő spray, szemceruza, rúzs. Sajnos benn többre időm biztos nem lesz. Munka után meg úgyis a gyerekek, meg az ismerős szülők látnak. Ők láttak már smink nélkül is sokszor, túlélik a lefolyt sminket is. :sweat_smile:

2 Likes

Hú, ez igen! Rendes készletet tartasz bent! Van minden, még ecset is! Szerintem én is átállok erre, van annyi többlet otthon, hogy nem fog hiányozni. Kivéve a korrektor, de azt el tudom fogadni, ha minden nap hordom magammal.
Parfümöt mondjuk minden nap mást használok (ha épp használok), úgyhogy azt nem viszek be. Meg nincs is sok, csak 2-3-at váltogatok, leginkább évszaknak megfelelően.
Ez a púderalapozó is jól hangzik! Nyáron el tudom képzelni, télen nekem lehet túl száraz lenne, de jövőre kipróbálom.
Melyik a kedvenc flat top ecseted?

1 Likes

Akkor minden van nálad is, amit reggel felteszel! Hát igen, ez a tutibiztos :slight_smile:
Rúzsokból megfogyatkoztam, kidobtam mindent, ami 1-2 évnél régebbi. Persze ez a megmaradt néhány sem fog elfogyni soha. :smiley:

Dezodor, tényleg! Az is van bent a melóban. Korrektor nekem is csak egy van jelenleg, így azt hordani fogom inkább magammal. Sajnos nekem nincs saját mosdóm, de még egy polc sincs kint, pedig de jó lenne! Szerintem nem csak én pakolnék rá mindenfélét.

1 Likes

Szemsmink nincs nálam (spirál, ceruza, szemhéj púder). Ezeket reggel felrakom szemhéjbázissal, aztán ami marad belőle, az marad. :laughing:

2 Likes

Na igen, a gyerek mindent megváltoztat, ez tutibiztos. Prioritásokat, táskatartalmat, időbeosztást. :smiley:

2 Likes

Hát ez csak a sminkkészletem, de van egy nagyobb szütyő, amiben ezek vannak:

• dezodor
  • körömolló és reszelő
  • tisztasági betét
  • nedves törlőkendő
  • fogkefe és fogkrém
  • szemöldökcsipesz
  • mini borotva
  • pár arcmaszk

És akkor még a szabadon kallódó kézkrémről, kézfertőtlenítőről, orrspray-ről és illatgyertyáról nem is beszéltem, de tuti van más is a fiókjaimban. :smiley: Mondjuk könnyű nekem, az egész iroda az enyém, és jó sok fiók van, amit a saját dolgaimnak használhatok. Előbb-utóbb átköltözünk az új helyünkre is és akkor saját mosdóm is lesz. :smiling_face_with_three_hearts: (Ja meg irattáram, de az itt annyira nem lényeges, csak az én szívem ver hevesebben ha rágondolok. :grin:)

Parfümöt úgy hordok magammal, hogy kis 5 milis fújósokba átfújom a kedvenceim, vagy már eleve abban vettem a zsibin. :slight_smile:

Én is azt hittem, hogy majd mennyire szárít a púderalapozó, de igazából nem. Tele van szilikonnal, egészen “krémes” a por, és jópárszor átfénylek ezzel is egy nap, csak egyrészt nagyon természetes a hatása, másrészt ezt napközben akárhányszor újra tudom kenni, korrigálni és nem csomósodik úgy mint egy folyékony alapozó. Ja és nem esik szét napközben kis szigetecskékre és nem ül bele a pórusaimba. (Utóbbit mondjuk megteszi, ha szivaccsal viszem fel.) Szóval azt hiszem, átálltam teljesen poralapozóra, és kiszelektálom a folyékonyakat, mert rájöttem, mennyire utálom őket.

A flat top amit az EL-hez használok egy Catrice darab, jópár éve vettem. Fehér nyele van, 13 cm az egész, a feje 3,5 cm átmérőjű és enyhén ferde, de ez utóbbi nem hiszem, hogy sokat számít. Van még kettő az Everyday Minerals-tól, azokat kb. 20 éve vettem (amikor még csak az USA-ból lehetett hozzájutni), és még mindig tökéletesek. (Mondjuk a szintén akkor vett korrektorecset ami a kedvenc szemhéjpúder ecsetem és napi használatban van úgyszintén egyben van. :star_struck:)

6 Likes

Nálam is a Spanyol Armada figyel a benti szekrényemben .
A fürdőben van két törölköző és egy tusfürdő.
A wcben van egy nagy neszim benne: tampon/betét/tisztasági betét/ nedvestörlő .
A szekrényben van egy öltözet benti és egy öltözet kinti ruha is ha kellene.
Ezen kívül :

• Gliss Kur kifésülő balzsam
  • Dezodorok , most épp egy Dove és egy Borotalco, itt szoktam elhasználni amiket szettben kapok ajándékba.
  • Mini hajlakk
  • Mini szárazsampon , Lee Stafford
  • Himalaya Herbs hintőpor
  • Fésű,hajcsat,hajgumi

Amit pedig magammal viszek minden nap:

• Aktuális parfümöm

• Aktuális testpermetem

• Sminkcuccok nekem ez az egy szett van jelenleg áll : Shiseido BB,Shiseido korrektor,MAC pirosító de én inkább highlitnak teszem, Bourjois pirosító, IT CC cream, egy nagy ecset asszem púder ecset lesz . Isadora púder.
    Továbbá van a táskámban egy mini túlélő neszi, ami arra van ha az otthonom és a célállomás közt történik katasztrófa akkor ezzel tudom orvosolni. Tartalma: Tampon,betét, tisztasági betét, ragtapasz, zsepi, mini nedvestörlő, allergia gyógyszer.

És ezen kívül van még nálam egy neszi amiben gyógyszertár van , görcsoldó , fájdalomcsillapító, hasfogó , allergia gyógyszer .

3 Likes

@dunaimano : Újraolvastam amit írtál, és először is remélem, hogy már jobban vagy és kisimultak bent a dolgok. :sparkling_heart:
Viszont erről jutott eszembe, és látom Luiselotte is írta, hogy van a fiókomban egy csomag sminklemosó kendő is. Azután vettem, hogy egyszer az egyik folyékony alapozó napközben olyan szinten berusnyult, amilyet sem előtte, sem azóta nem tapasztaltam. A szokásos módon nem tudtam helyrehozni, és irtó jó lett volna, ha teljesen le tudom szedni, viszont mondjuk a szokásos sminklemosó cuccaimat azért nem tartom bent. Ezek a kendők tökéletesek ilyenkor, és azt hiszem, neked is jól jöttek volna. Még az jut eszembe, hogy legalább egy pici arckrém szintén jól jöhet ilyen esetre, akár kis minta formájában is.

4 Likes

Sőt a régi Remington hajvasalóm is bevittem, a mosdóban van, ha kell a többiek is használhatják :smiley:
Most jutott eszembe .
Jelenleg HO-ban mosolygok, ha bent mennék egy kört lehet még lenne 5-6 dolog ami kimaradt a felsorolásból.

3 Likes

Bocs csajok, de nagyokat vigyorgok :smiley: Ezek szerint mindenki az irodában “lakik”? :wink: :stuck_out_tongue:

Nyáron nem sminkelek, ebből kifolyólag nyaralásra sem viszek sminket :smiley: télen pedig csak az aznapi rúzs van nálam (ha rúzsoztam) :slight_smile: Nem szoktam utána igazítani csak a rúzsomnak, a többi fent és a helyén marad. Ha sminkelek, nem fogdosom az arcomat, hozzá sem érek és izzadós típus sem vagyok :woman_shrugging: Parfüm csak reggel otthon :slight_smile:

A retikülömben egy brifkónyi méretű túlélő nesszeszer van, amiben körömolló, reszelő, szemöldökcsipesz, sebtapaszt, többféle betét/tampon, intimtörlő, fertőtlenítőkendő, 4-5 féle fájdalomcsillapító és allergiagyógyszer, mini varrókészlet, kistükör, kisfésű, hajcsatt és hajgumi (rövid a hajam 10 éve :smiley: ), pótbugyi, ajakbalzsam, powerbank, fülhallgató és telefontöltő van. Slussz :slight_smile: Megboldogult lánykoromban minitörölköző, tusfürdő is volt benne :slight_smile:

Az irodában egy százas csomag zsepim, egy szemüvegem, 2 poharam, kés-villa-kis-és nagykanál, egy hajkefe, egy doboz tea, egy zakó és egy tűsarkú, valamint egy kézkrémem van :slight_smile:

3 Likes

Akkor a szerencsések közé tartozol, hogy minden fixen marad rajtad.
Sajnos volt rá példa, hogy reggel nem volt idő otthon az arcommal foglalkozni (elalvás vagy más vis major esetén) és a munkahelyen dobtam fel valamit, hogy ne legyek annyira zombifeĵ. Velem is előfordult már mosdóban sírás, meg aztán a biztonságérzetet is növelik ezek a tartalékok. Legalább azon nem kell stresszelni, hogy mi van ha…

4 Likes

@Luiselotte : A hajvasalón már én is gondolkoztam, lehet, egyszer tényleg hozok be egy kisebb méretűt. Volt már olyan esős reggel amikor nem volt nálam ernyő (bezzeg az irodában az is van 2 db :grin:), és mire beértem egy komplett szénakazal volt a fejemen vadvirágokkal és álmosan rágcsáló birkákkal…

@anon21269124 : Ühümm, második otthonom. :relaxed: (Jó hát én is tudnám még sorolni, hogy mi egyéb van ami nem kozmetika, nagyjából minden ami a jó közérzetemhez és a biztonságérzetemhez kell. A pótbugyi jó ötlet, el is loptam! :laughing:)

Ja, ezeket azért tartom mind az irodában, mert ki van zárva, hogy magammal cipeljem őket minden nap. Leszakadna a hátam ennyi cucctól…

5 Likes

Nagyon feszegeti a fantaziamat, hogy hol tartjatok ezeket a dolgokat az irodaban. :grinning:
Hogy kepzeljem el? Van egy kis szekrenyketek? Vagy van egy nagy polc, amin az alkalmazottaknak van egy-egy szintje? Ilyesmi?
Nalunk kb. 10 no van az emeleten, es egy mosdo. Szinte mindig van benn valaki. Ugy hiszem komoly vita kerekedne, ha valaki beragadna hosszu percekre sminkelni. A hajazast el se merem kepzelni. :see_no_evil:

Az en taskamban is ott vannak a legfontosabbak (sebtapasz, tablettak, higieniai dolgok stb.), sminktermekek kategoriajaban egy szinezett ajakapolo jatszik csupan.
Ami reggel felkerul az arcomra, azzal maradok (altalaban fenyvedo, bb-krem es egy keves ruzs szajra-orcara).

7 Likes