Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Köszönjük szépen! :kissing_heart:

1 Likes

Párom most jött meg a piacról és a cukrászdából, a tulajdonos mondta, hogy a malomtól se tud már venni lisztet, mert elfogyott :frowning: Illetve a vendégek se jönnek, szóval még ha venne ahol talál se tudná eladni :frowning: Remélem nem mennek tönkre, kedves kis családi vállalkozás :frowning:

2 Likes

Gyönyörű nyuszkód van, az enyém is hasonló, bár a színe évről évre változik, meg szőrhosszúsága is.

Az én kiscsajom neve igazodik a színéhez “Zsömike” :wink:, igazi karakán, akaratos, tudatos és virgonc csajszi, de közben nagyon kedves, bújós és szeretetteljes is. El sem tudnám nélküle képzelni. Teljesen szabadon van, van egy külön szobája, ahol van a kuckója, játszótere, pihenőhelye, meg minden, amit csak akar :laughing:. Ha itthon vagyunk, akkor szabadon garázdálkodhat, kivéve a hálószobát, az le van választva :slightly_smiling_face:. Persze ezt sokszor nehezményezi őnyuszisága. Ha egyedül van, akkor csak a saját szobájában garázdálkodhat, ezzel kiegyezik, de nagyon vár mindig haza minket.
Viszonylag hamar ivartalanítva lett (kb. asszem 8 hónapos kora körül), muszáj volt, mert az én csöppségem amennyire picike, minimum annyira de inkább sokkal-sokkal jobban igazi falkavezér és domináns típus, és teljes mértékig rivalizált velem. Nagyon kemény dolgokat csinált, rettenetesen erőteljesen ivarzott, és kb. úgy viselkedett, mint egy macsó hímnyuszkó. Igen, a pisilésre is értem, meg a felkar és lábszárhágásra is :laughing:, meg sok minden másra is. Nagyon féltettem én is, és már akkor megbántam a dolgot, amikor be lett víve a klinikára. Sajnos nem tudtunk ottmaradni vele, csak estefelé hoztuk el, így teljesen traumaként élte meg a dolgot, és megváltozott, bizalmatlan lett, egy örökös sokk érte, ami örökre benne is marad. Én végigvirrasztottam vele az éjszakát meg a következő napokat, hamar rendbe jött, és mostanra sok-sok törődéssel és türelemmel újra kedves, szeretetteljes nyuszika lett, de ha felvesszük a cipőt, akkor menekül, körbefutja a lakást, hogy nem, ő márpedig sehova sem megy. Nagyon rosszul tűri az utazást, a szokások rabja a picike. Az ételekben pedig a minél nagyobb változatosságot szereti, mindig eljátssza az etióp nyuszikát. fűszerben a bazsalikom a kedvenc, de szereti a kaprot, petrezselyemzöldet, kakukkfüvet is, gyümiben az alma a hatalmas kedvenc, de a zamatos málnát és epret sem veti meg, meg a mag nélküli szőlőt sem, igaz ezekből csak 1 szemet kaphat és csak ritkán.

Kislány révén hajacskája is van, sajna ezeken a képeken nem látszik, pedig kifejezetten hosszú, lobogó haja van és nem, soha nem lett nyírva, ő ebben is egyedi :joy:.

20180211_103911

20180211_103920

IMG_20190912_095451

Ezen a képen icike-picike, de már az anyától elválasztva, és nagyon gyorsan hozzánk is szokott szerencsére. A környezete, lakhelye már teljesen más, nyuszikánaánban él. El is van kényeztetve nem is kicsit.

20170117_143328

Sajnos nem találtam meg a szabadban pórázon vezetős próbálkozós képet. Az is a műtét előtti időszakban volt, mert a műtét után az ég adta világon semmit nem engedett magára tenni. Mondjuk meg is értem, nem egészséges egy nyuszit pórázon vezetni :joy:.

17 Likes

Joaaaj, de aranyoooos! :heart_eyes: :star_struck: :heart_eyes: Igazi törpe, ugye? Igazán nőies a frizkója :smiley: Szóval ő is kunyerál :laughing: Ó, mindig éhen akarnak halni :slight_smile:
Csak így érdemes nyunyót tartani! A ketreceseket nagyon sajnálom. Nem is szoktak sokáig élni :frowning:

2 Likes

Egyem meg, de édes! :heart_eyes:
Nyugi, az én cicámat ivartalanítottuk talán 2 éves korában és 18,5 évesen emlődaganattal halt meg(altattuk el) :sob:. Szóval, nem feltétlen azon múlt.

Szorítok neki.

4 Likes

Köszönöm szépen! :kissing_heart:
Sajnálom a cicádat! Azért elég szép kort ért meg :heart:

1 Likes

Jaj de édesek a nyuszik, öcsém és az a séró az egyiknél :smiley:
Meg tudnám őket zabálni, no nem pörköltnek :slight_smile:

3 Likes

Nagy fazon azzal a taréjjal :smiley:

1 Likes

Nálam annyira a szívemhez nőnek ezek a kis szőrgombócok, teljes mértékig családtagnak tekintem őket, felelősséggel tartozom értük, és annyi, de annyi önzetlen szeretetet tudnak adni, hogy cserében mindent az ég világon megérdemelnek, ez nem fáradság! Csak a felelős állattartásban hiszek, de mint mondtam én nem így tekintek rájuk, mert teljes mértékig egyenlő családtagnak tekintem őket, legyen az kutya, macska, nyuszkó, borz, vagy akármi.
Amikor sok szerelő járt nálunk, akkor kénytelen voltam bezárni a kuckójába arra a kis időre, amíg a szerelők végeznek, de olyan számonkérően nézett rám, és őrült módon kezdett el zörögni, hogy márpedig engedjem ki, nem volt rossz, nem érdemel büntetést. Vérzett is a szívem miatta. Amikor kiengedtem olyan boldogan futotta végig a lakást.
Nyuszit nem könnyű tartani, és nem is ajánlanám mindenkinek, mert nem olyan mint egy cica!

Egy nyuszkó van a képeken, csak más-más életfázisban :joy:. Nem csak koronája van, hanem sörénye is, ő oroszlánfejű törpenyúl. Az átlagos törpenyúlnál kisebb méretű, de annál nagyobb arc. :kissing_heart:

4 Likes

Olyan tündéri kis édes. :heart_eyes:
Nagy formák az oroszlánfejű törpenyuszik. Mamusz nyuszimnak konkrétan frufruja van :smiley:

2 Likes

Nekem is volt régebben egy fajtiszta hófehér perzsacicám. Sajnos őt elütötte egy autó, túlélte, de megsérült a gerince, ami úgy tűnt, hogy nagyon gyorsan meggyógyult, de ahogy idősebb lett és meszesedtek a csontjai, úgy 14 éves korában egyik nap, amikor a kedvenc örökzöldje alá akart feküdni, akkor eltörött a gerince. Anyukám volt vele, ő hívott fel, hogy kihívta az állatorvost, sajnos semmit nem tehetett már érte, el kellett engednünk a cicamennyországba. Még most is megkönnyezem, engem akkor is és most is olyan mélyen érint még mindig, hogy nagyon sokáig semmilyen háziállatot nem voltam képes magam mellé venni. A picurka nyuszóka pedig egy szempillantásra szerelem lett, nem volt kérdés, hogy azonnal hozzám kell tartoznia. Ja, és kb. olyan mintha a saját gyermekem lenne, mert még hasonlít is rám, makacs, mint én :rofl:.

3 Likes

Hát igen, az enyémnek hosszúra nőtt frufruja van, ami inkább taréjnak látszik és amikor bohóckodik, akkor száll össze-vissza, olyan mint a makk marci. Ezen kívül kétoldalt a pofiszőre is hosszú, és van egy nagyon tündéri egyedisége is, méghozzá hátul a farka mellett kétoldalt rakétameghajtása van, féltünk is régebben, hogy majd felemelkedik és elszáll :laughing:.

Végül megtaláltam a pórázon vezetős képeket :rofl:.
Itt még gyerkőcke volt, a sörénye itt egészen szolid, azóta sokkal dúsabb és hosszabb is lett.
Hátul a rakétaművek pedig szépen látszanak, remekül tud velük sepregetni. Segít takarítani :slightly_smiling_face:.

20170415_165459

20170415_165530

12 Likes

Istenem, nagyon tündéri :smiley: :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Tünemény ez a hajasbaba nyuszkó :star_struck: :heart_eyes: :rabbit:

1 Likes

Annyira cuki és pirinyó első lábai vannak, amikor két lábra ereszkedik és elkezd bokszolni a mellső lábaival, olyankor teljesen olyan, mint egy kis kenguru.
Sok nyuszis kollégától hallottam, hogy a nyuszijuktól még soha semmilyen hangot nem hallottak, hát kérem szépen, az én nyuszin nagy szónok, és hangot is ad mindennek, és mindig van véleménye is, így 1 éves korára megtanultuk már az összes hangjelzés jelentését. Még, hogy nem beszédesek a nyulak. :wink:

1 Likes

Jajj annyira édes ez a nyuszi :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:. Nagyon tetszettek a hajas képek :). Na de ez a pórázos kép :joy::joy:. Mit szólt a sétáláshoz? :).

1 Likes

Hajrá Bundás :heartbeat::smiling_face_with_three_hearts:. Drukkolok hogy minden rendben legyen, és gyorsan felépülj :)!

1 Likes

Köszönjük szépen :kissing_heart: !

1 Likes

Hánykor lesz a nyuszkó műtétje? Drukkolunk neki a mi Zsöminkkel együtt, és villámgyors felépülést kívánunk. Először mérlegeléssel kezdik, úgy állítják be a testsúlyhoz igazítva a megfelelő altató mennyiségét. Szurkolunk, és küldjük az energiát! :revolving_hearts:

2 Likes

Nagyon kedvesek vagytok, köszönjük szépen! :kissing_heart: :heart:
16h-ra viszem. Remélem némi megfigyelés után majd haza is lehet szállítani.

4 Likes