Igen, a belinkelt táppénzes információs közlönyben szereplő, letölthető PDF-ben benne, van, ha kihirdetik a karantént és a 7-es kódot, akkor minden munkavállaló táppénzre kerül, ahol a munkaviszonytól függően vagy 50%.vagy 60%-os fizut kapnak meg, de ha valaki kórházba kerül, mert elkapta a vírust, akkor arra 50%-os táppénz jár! Érdemes letölteni és elolvasni a linkelt pdf-et.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy konzultáljon a lehetőségekről több helyen is (munkajogász, megbízható HR-es, könyvelő…stb), addig semmit nem szabad aláírni, vagy elvállalni.
Nagyon sajnálom Kitartást nektek
Szégyen komolyan…de ez Magyarország, én így szeretlek ugye…
Köszönöm! Azt hiszem ez sok embert fog érinteni nem sokára…
Igen sajnos Engem ez mindig is jobban aggasztott mint a vírus ténye
Igen, valósabb fenyegetés, sokkal közelebb van, mint a vírus (vagy gondolom, ki tudja?).
Én ma nagy szócsatát és bunyót folytattam le pont ezekről a munkahelyemen! Mindenkink ki kell állni magáért, és ehhez bizony sok dolognak utána kell járni, de most komolyan. Értehető mindkét oldal, mert az előállító, termelő, szolgáltató cégek ténylegesen a csődközelbe juthatnak, ezáltal fizetést sem tudnak biztosítani. Vagyis, ha nincs termelés, nincs fizetés sem, de ebben a helyzetben nem lehet az embereket magukra hagyni, mert az a munkahely, amelyik ezt megteszi az a helyzet rendeződése után húzhatja le a rolót, mert komolyan, ki menne vissza olyan helyre dolgozni, ahol a bajban teljesen magukra hagyták a dolgozókat?
Na meg hát pontosan ezek után kezdődne/kezdődik az igazi krízis!
Majd próbálunk lelket önteni egymásba amíg van internet
Köszönöm az együttérzést!
Biztos nehéz most, főleg mert a nagy bizonytalanság, elindult egyfajta gyors krízis is, de remélem hamar kilábalunk ebből… nekem a 2008-as válság jelent meg a fejemben de nem akarok vészmadárkodni, muszáj megőrizni valamiféle optimizmust és jó kedvet. Én is parázok, mert párom és a barátai is vállalkozók, a turizmus csökkenése őket is (azaz minket) érinti
Igen ki lehet állni magunkért, anno meg is tettem, mindig kinyitottam a számat…a válasz pedig az volt: ha valami nem tetszik el lehet menni, ennyi.
Ennyit a munkáltatókról.
Mindig azt vallottam, ahol nem lehet közös konszenzusra jutni, ott nem is szabad maradni! Tudom, hogy nem egyszerű kérdés ez, de ha mindig minden esetben hagyjuk magunkat, akkor bizony mindig is el fognak nyomni, és ki is fognak használni. Ördögi kör ez!
Még 2 perc és Magyarországon is bezár az összes étterem, már a szlovákoknál is csak házhoz szállítani lehet. Boltokkal Európa szerte ugyanez. Biztos, hogy fognak új pozíciók nyílni kiszállításban.
Mi az, hogy 2 perc?
Azt mondták 3-ig nyitva lehetnek.
Ha, ha! Ez jó átvitt értelemben értettem.
" . főzinek való fagyasztós kajci " -ezt hogy mondod magyarul?
Amerre én jártam, Aldi( 1. ker.), CBA( Sasadi út), Spar(MOM Park) nem voltak még kifosztva.
Köszi a beszámolót, de sajnos a város másik végén lakom, itt kell ősember túrára indulni Szerintem csak későn mehettem, addigra már mindenki behurcolta a barlangjába a fagyasztós kaját (időnkénti megbuggyanásomban kajci )
Nyúlkép @Alsace részére Behúzta a mellső lábait, kinyújtotta a hátsót. Ez a pihenője többek között.
Bocs a koszos szőnyegért! Épp mamaláz volt rajta és ilyenkor szénával a szájában rohangászik. Nincs ivartalanitva, ami baj, mert emlődaganata lett. Akkoriban nem volt pénzünk egyáltalán és kimaradt a dolog. Féltem is, hogy ott marad a műtőasztalon. Hát most jobban félek, mert ma lesz a műtétje és 7 éves lesz/lenne szeptemberben. Szurkolást kérek Bundásnak, alias Nyunyónak! Köszi!
Jaj de édike, nagyon drukkolok Bundás Nyunyónak a sikeres műtétért és jobbulás, gyors felépülést neki