Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Jó utat! :heart_eyes:
Ezer éve voltam utoljára Ausztriában, de nyáron majd mi is megyünk Bécsbe. Kíváncsi vagyok mi változott, milyen a helyzet manapság.
Majd mesélj! :slight_smile:

1 Likes

Graz nekem nagyon tetszett, mesélj majd, hogy éreztétek magatokst! :slight_smile:

1 Likes

Vasárnap este érkeztünk haza Graz-ból, fantasztikus volt! Gyönyörű a város, főleg az óváros része. A szombati napot teljes egészében városnézésre szántuk, szép időnk is volt. Ami meglepett, hogy szombaton a helyiek is kb 0-99 korig már reggeltől megtöltötték a várost, barátokkal reggeliztek, ebédeltek, szórakoztak (persze sok a turista is). Nekem ez azért volt szokatlan, mert Veszprém hétvégente meglehetősen üres a nap nagy részében.
A szállásunk a külvárosban volt, ami kevésbé jó környék, de maga a hotel nagyon igényes és barátságos volt. Szeretnék még visszatérni.

Az út kicsit el is gondolkodtatott. Sosem akartam külföldre “menekülni” kényszerből, mert azt akarom, hogy itthon érjük el azt az életminőséget és felfogást ami nyugaton van, de ebben egyre pesszimistább vagyok. Idősödő szüleimet és anyósomékat nem szívesen hagynám itt, mert testvéreink ellenére ránk fog maradni a gondozásuk.
Játékból már telket is néztünk Petersdorf-ban, csodálatos a táj, rendezettek a kis falvak, el tudnám képzelni az életem egy ilyen helyen.

16 Likes

Érdekes, hogy ezt írod, mert mi is sokat beszéltünk barátnőmmel az út alatt arról, hogy basszus, azért már egy országgal arrébb is mennyivel élhetőbb minden, és hogy mindketten gondolkodunk azon, hogy ki tudja, meddig maradunk az országban. A svájci utam erre még rá is tett egy lapáttal.

Sziasztok! Ezért nem nyitok egy új topikot, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Gáz, ha egy esküvőn a menyasszony azt kéri, hogy ne puszilgassa végig 500 ember? Igaz, a covidot már magunk mögött hagytuk, de ha nem egészségi dolog miatt, hanem mert antiszoc? Vagy félti az alapozót?

2 Likes

Miért lenne gáz? Legfeljebb szokatlan, de megértem: esküvő, nem állatsimogató.

7 Likes

Hát, a nagy számok törvénye alapján (ha tényleg ilyen sokan lesznek) ha kérsz is ilyet, egy csomóan nem fognak vele foglalkozni. Ők akkor is megpuszilnak, mert… csak.
Egy másik része (némi átfedéssel) vérig fog sértődni…

De alapvetően te ismered a meghívottak vérmérsékletét.

2 Likes

Szerintem nagyon sok oka lehet a dolognak, de az ő esküvője. Én tiszteletben tartanám a kérését, még akkor is, ha kicsit furcsa.

Persze ahogy @Kokapu írta, mindenkinek más a vérmérséklete…

2 Likes

Meg tudom érteni, én is rühellem ha hozzám érnek, a puszilgatást meg különösen utálom.
Nagyon hiszek ebben,hogy mindenki tartson olyan esküvőt amilyet szeretne, a tisztelt násznép pedig legyen olyan kedves és igazodjon az igényekhez, ha meg nem akkor nem kell odamenni.

6 Likes

Vagy nem kell őket meghívni.
Voltam anno unokahúgom esküvőjén. Akkor azt mondtam, hogy engem nem fognak menyasszonytánc címén részeg emberek rángatni. A vőfélyek rigmuskáitól meg a falnak tudnék menni.
Így aztán anno szerveztünk egy olyan esküvőt, amin csak a szűk család és a legjobb barátaink voltak. Nem volt vőfély, nem volt menyasszonytánc, csak buliztunk egy jót (zenekart is olyat hívtunk).

Én tudtam, hogy rohadt nagy sértődés lenne abból, ha nem táncikálnék egész éjjel a pereputtyal, ha mindenkit meghívnánk. Azt viszont sokkal könnyebben megértették, hogy nem akarunk nagy lakodalmat.

9 Likes

Nekünk is pici esküvő volt. Azóta is megy a rokonok között a hiszti, hogy nem voltak meghívva, pedig már majdnem 10 éve volt. Nagyanyámmal konkrétan a testvére nem beszélt 8 évig emiatt.
Különösebben nem zavar azóta sem, főleg, hogyha mindenkit hívtunk volna, akit “illik”, akkor 100-150 fővel lehetett volna számolni. Azt meg már egészségtelen mennyiségnek gondolom, mind létszám, mind anyagi szempontból.

@legallybrunette nem tudom, milyen a családi viszony. Ilyeneket én úgy intézek, hogy nyíltan kommunikálom, illetve akikkel nem megy a nyílt színi kommunikáció, azokat rábízom anyura, aki mindenkivel meggyőzően meg tudja értetni, hogy mit nem akarok :smiley: így is van 1-2 fecske, aki jasszkarizik, de így legalább nem fognak 1200an végigsmacizni téged sem :slight_smile:

3 Likes

Nagyon cukik vagytok, ilyen sok választ és sokfélét nem is reméltem. Igazából csak átfutott az agyamon, hogy vajon nem megbotránkoztató-e ez a felfogás.

2 Likes

Hàt ezzel kapcsolatban ugyanígy érzek. Mások lagzijában is borzongva nézem, hogy a menyasszonynak boldogulni kell a kapatos öregurakkal, meg a “vicces” feladatok…hát már korán eldöntöttem hogy ilyen tortúra nekem nem lesz, nekünk is pici esküvőnk volt.

8 Likes

Én konkrétan kértem. :blush: Mondjuk közel sem volt ötszáz ember, még száz sem, de előre szóltam, hogy sem puszikat, sem ölelgetést nem kérek amikor meglátnak - és főleg nem a szertartás és a képek előtt. Lelki szemeim előtt lebegett, hogy majd “Mancikanénifuksziarúzsnyomos” arccal mondom ki az igent… :joy: Persze nem voltak Mancikák :laughing:; a rokonok aránya a barátokhoz viszonyítva 30:70 volt.
Senki nem vette zokon, mert ismernek és tudják, hogy egyébként sem vagyok az a puszilkodós típus.
Persze amikor már a buli része belendült volt minden IS, és végül a medencében kötöttünk ki… :rofl:
De akkor már senki sem volt szomjas, és nem a menyasszonyi ruhámban voltam…érdekes módon a sminkem - bár nyilván akkor már nem számított- de még tartott és viszonylag vállalható volt. :smiley:

7 Likes

Volt egy olyan nyár, amikor három esküvőben voltunk. Három különböző vőfély volt, mégis már a másodiknál tudtuk az első szavából, amikor belefogott, hogy mi fog következni. Plusz volt régen egy kollégám, aki másodállásban lakodalmakban zenélt, ő mondta, hogy van olyan vőfély, aki folyton szerepelni akar, és valahányszor kezdett volna mulatozni a násznép, akkor jött a hülyeségeivel.
Senki sem problémázott a vőfély mentességen, egyedül keresztanyám (keresztapám volt a tanúm) kérdezte meg, hogy dehát ha nincs vőfély, akkor hogy fogunk enni? Csak néztem értetlenül. Hát mondom, kihozzák az étteremben az ételeket, és mindenki megtalálja a száját. :grinning:

8 Likes

Én is voltam olyan esküvőn, ahol annyira idegesítő volt a vőfély hogy ihaj, nagyon nyújtotta a saját szereplését, a vacsora is örökkévalóságig tartott mert minden fogás után leálltunk az ő kis produkciói kedvéért.

2 Likes

Ez vicces. A kérdésedet olvasva, nekem az a fura, ha ezt kérni kell. Én eddig csak olyan esküvőn voltam -beleértve a sajátomat is- ahol senki nem érintette meg a menyasszony arcát a smink miatt. Valahogy ezt mindenki tudta. De emlékszem, még tinédzserként voltam egy esküvőn, ahol én még úgy gondoltam, meg kell őt puszilnom és a menyasszony finoman megszorította a kezemet, amiből éreztem, hogy ne hajoljak közelebb hozzá, testbeszéddel megoldotta.
A menyasszonytáncot mi a meghívóban kifékeztük, odaírtuk, hogy nem lesz, illetve, hogy a háztartásunk is köszönjük, de teljes, de szívesen vesszük, ha támogatják a nászútunk költségeit (vagy mondjuk egy házépítést vagy bármi egyebet, ami a párnak aktuális).
Lehet, hogy mi vagyunk nagyon pestiek, de ezek a dolgok szerintem már elég meghaladottak.

1 Likes

Abszolút egyetértek, manapság tárgyat vinni szerintem max akkor illendő, ha a párnak van ajándéklistája, vagy tudsz valami személyeset adni, de ezzel is nagyon óvatosan, mert lehet, hogy ami neked nagyon cukii édesbogyó és emlékeztet a kapcsolatotokra, az a párnak porfogó lesz. Bögre pl. mindenkinek van rengeteg, és teljesen haszontalan.
Én egyébként a hétköznapi ünnepekkel is úgy vagyok, hogy hagyjanak békén az ajándékokkal, pedig nagyon szeretek adni és kapni is. De anyósomtól pl. már sikerült 2 műanyag sütilapátot kapnom egy éven belül. Akkor azt mondtam, hogy nem kérünk semmi konyhai eszközt többet, de nem megy át. Aki akar az úgyis fog adni.

3 Likes

Nagyon off off téma: modelleket keresek a sminkes és szempillaépítő képzésem vizsgamunkájára (portfólióba) és a házi feladataim elvégzéséhez. Ha valakinek van kedve és ideje, akkor írjon rám privátban!
A következőkre keresek:

• 40+ korú hölgyre adott smink készítése (privátban tudok képet küldeni, ez egy egyszerű, egy-két színből álló, csillogás mentes szemfestést jelent, + minél üdébb arcképet)
  • tincses szempilla felrakása (nude sminkalap, + tincses pillák, de utána szívesen készítek izgalmasabb sminket is, előtte-utána kép kell a vizsgamunkába)
  • soros szempilla felrakása (ugyanaz, mint az előző)
  • épített szempilla

A szempillaépítés hosszabb folyamat (3-4 óra), mivel még gyakorló fázisban vagyok, aminek nagy részében te feküdni fogsz csukott szemmel, de ki tudsz menni mosdóba és időnként szünetelhetünk, hogy át tudd mozgatni a tagjaidat. A többi szerintem 1-2 óra, attól függően, hogy utána készítünk-e izgalmasabb sminket is.

Mivel a szempillaépítést általában az ismerettségi körömben félelem övezi, néhány sort még róla.

A műszempillát a saját pilládra teszem fel, kb 1-2 mm-re a tövétől, tehát a bőröddel nem érintkezik a ragasztó. Nem teszek még növésben lévő pillákra műszempillát. Egy szempilla élete általában 30-45 nap, ezért ahogy a szempilláid cserélődnek, a műszempillák is távoznak vele - mivel a műszempilla általában nagyobb és feketébb, ezért feltűnőbb lehet a szempillák hullása, de a műszempilla nincs hatással a saját szempillád életciklusára. 1D vagy 2D, nagyon természetes hatású pillát építek, amiről teszek fel ide képet, hogy el tudjátok képzelni, miről van szó.

1685016414197
1685016414211
1685016414226

Helyileg a 11. kerületről van szó, és elsősorban hétköznap esténként, vagy jún. 4. vasárnap lenne alkalmas.
Nagyon nagy segítséget jelent számomra! Tudom, hogy vannak erre megfelelő facebook csoportok, de én szívesebben dolgozok együtt valakivel, akit úgy-ahogy ismerek, mégha csak internetről is.

1 Likes