Kellemes húsvétot mindenkinek!
Boldog Nyuszit!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de kb 1 éve elszörnyedve nézem a szépségápolás témájú termékek brutális drágulását. Most így a glamour napok kapcsán a másik topik miatt vetődött fel bennem újra a gondolat.
Persze, sokat beszéltünk róla idefent egy időben, hogy számítunk rá, betárazunk stb, de akkor is. Vannak termékek, amik fogyóeszközök, napi használatban és romlandóak. Ergo nem tudsz felpakolni 5 évre előre és bármi változhat a bőröd/hajad/körmöd stb állapotában is.
Eddig sem voltam egy nagy shoppingoló, de most igencsak behúztam a kéziféket. Ti hogy vagytok ezzel?
Hát, nekem tervben van egy zsebbenyúlós utazás nem is olyan sokára, úgyhogy én most minden pénzt erre teszek félre. Konkrétan nincs miből vásárolni, különben az utazás látja kárát. No jó, arra is beterveztem egy bevásárlókörutat, de ha Amerikába eljut az ember, nem fog üres kézzel hazajönni. Úgyhogy majd ott fogom kiélni a vásárlásmániámat. Egyébként meg lesz még akció itthon is máskor is…
Ami a hétköznapi vásárlásokat illeti, sminkek terén nagyjából a “szükséges” készletre szorítkozom. Nem vásárolok palettákat, még akkor sem, ha olyan áron vannak, ami még a régebbi árfekvések alapján is elérhető. Korrektor, szempillaspirál, ilyenek viszont pár havonta kellenek. Lehet később még bánni fogom, mert ezzel tényleg kihagyok pár igen kihagyhatatlan akciót, de mindent nem lehet. Általában mindent akarok és mindent azonnal, de meg kéne szoknom, hogy ez nem fenntartható, úgyhogy legalább gyúrok erre is kicsit.
Én inkább a gyerekek születését követően lettem minimalista smink és bőrápolás téren, de egyértelműen a mostani helyzet sem segít. Mikor 9 ezer forint egy kiló tápszer, vagy egy havi pelenka (és ez a legolcsóbb fajta!), akkor kevésbé marad pénz a drága sminktermékekre.
Viszont a bőrápolást ritkán lehet megúszni, így ott alternatív megoldásaim voltak. Egyrészt szinte teljesen átálltam a magyar termékek használatára. Szuper a Jordan Samuel lemosó 11 ezerért, de ha a Jelly Joker fele annyiba kerül, akkor egyértelműen azt fogom megvenni. A Geek & Gorgeous termékek esetében pl. nem is érzem, hogy kompromisszumot kellene kötni, mert minőségben is egy szinten vannak az agyonhypeolt külföldi termékkel.
Emellett a szavatossági idő miatt kétszer meggondolom, mit mikor veszek meg. Nagyon kíváncsi vagyok a Nivea fényvédőjére, most 5 ezerért kuponnal baráti vétel lenne. De ha ki kell dobjam, mire az otthoni 3 tubus fényvédőm végére érek? Úgy már nem.
Ehhez lazán kapcsolódik egy sztori. A múlt héten a férj külföldön volt, és haza állított egy Guerlain rúzzsal. Hebegni-habogni nem tudtam, hogy ezt most miért? Minek költött ennyit rám?
Mondta, hogy tudja, hogy nem vettem jó ideje semmit, és úgy érezte megérdemlem.
Természetesen nagyon örülök neki, de azóta is magamban drágaszágnak hívom a rúzst. Pedig régen gond nélkül vásároltam magamnak ennyiért sminktermékeket.
Én is behúztam a féket egy ideje. Sajnos minden pokoli drága lett, és mindig van valami, ami fontosabb. Tavaly lakást vettünk, még arra is kellene költeni, bár már csak apróságok vannak, de én is ilyen “mindent azonnal” típus vagyok, úgyhogy nehezemre esik türelmesnek lenni Idén esküvő lesz, szerencsére nem görcsöltük túl, de volt jó pár kiakadásunk, hogy mekkora lehúzás az egész. Nemsokára babát is szeretnénk, úgyhogy szerintem majd nyugdíjas koromban lesz legközelebb a smink prioritás Viszont így, hogy nem vásárolok “ész nélkül”, csak pótolom, ami kell, sokkal jobb érzés elhasználgatni a dolgokat.
Igazán szerencsés vagy, hogy ilyen figyelmes a férjed Tetszik a rúzs? Eltalálta a színt, állagot, stb…?
Hasonlóan állok a dologhoz.
A smink és arcápolási termékek drágulását csak mostanában vettem észre, amikor nagyobb mértékü lett, de már egy éve kezdtem a megszorításokat, amikor munka nélküli lettem. Sokkal ritkábban vettem kencékt, feltúrtam minden dugikészletet (hajlamos voltam megfeledkezni róluk), azokat kezdtem felélni. Közben az elfogyottakat olcsóbb alternatívákkal helyettesítve evickélek. Így is elvagyok. Ahogy Zalla írta a magyar és drogériás termékek között legalább egyenlő minőségűeket lehet találni. Változott is a bőröm és már nem kell együtt megoldanom a mattítást és a hidratálást, sokkal egyszerübb csak hidratálni. Nem a ráncosodó típus vagyok, hanem a megereszkedős, amivel nem sokat tudok kezdeni-genetika és súlyváltozás- tehát a ráncokra sincs nagy gondom (komoly retinoidos körök), kevesebbet költhetek. Közben ahogy nő a fiam az ő költségei is emelkednek: több étel, nagyobb, drágább ruházat, programok is többe fájnak. Nagyon át kellett rendezni a fontossági sorrendet, de nem baj, nem szenvedek tőle.
A KissKiss Red Passion árnyalata. Nagy meglepetés, mert bár kifejezetten pigmentált egy krémes, hidratáló rúzshoz képest, tartós is. Egy picit hideg piros az ízlésemnek az árnyalat, de annyi baj legyen, legalább kísérletezek .
Ez nagyon kedves tőle!
Nagyon.
Ahogy mások is írták, én is a hazai, boltban elérhető bőrápolási termékek között keresgélek, szerencsére ma már nem kell komoly kompromisszumot kötni így sem minőség terén. Rendelni nagyon ritkán rendelek már, a kísérletezést is kerülöm, pazarlás ha nem válik be valami. Két gyerekünk van, az ő szükségleteik vannak az első helyen, ruha, cipő, iskolai cuccok, programok mindig vannak, amire költeni kell. Pár éve vettük ezt a lakást ahol élünk, itt is mindig van kiadás, pl a komplett gyerekszobát cseréltük mert kinőtték a babás stílust már.
Sminkben én is az elfogyó termékeket pótolom.
Őszintén bevallom, sminket lassan egy éve nem vettem. Szempillaspirált igen, de mást nem nagyon. Egyszerűen annyi minden van otthon, hogy borzalom.
Amiben kicsit elszaladt velem a ló, az a hajápolás, de igyekszem itt is rendet tenni, és nem venni már újabb “kincseket”. Arcápolókat sem halmozok, most van otthon készleten minden, elhasználom azokat, aztán csak lesz valami.
Egyszerűen elképesztő, mennyire drága lett minden, csak kapkodom a fejem. Most a kupon napokon csak olyasmit rendeltünk, ami a háztartásba kell, mert tényleg jó áron lehetett megvenni ezt-az.
Nagyobb kiadásunk a nyaralás lesz, illetve van tervben két-három kisebb út is, úgyhogy mindig van hova spórolni. Sajnálatos, de roppant érzékeny vagyok az anyagi dolgokra, ha valamire többet költök, bizony rendesen emésztem magam miatta. Ez a mostani helyzet pláne ront a dolgon.
Halmozni egyáltalán nem halmozok fel semmit, mert minimál smink és bőr rutinom van, előbb romlanának meg a termékek, minthogy elhasználjam őket.
Amikor kell valami akkor figyelem az akciókat, meg az itteni piacteret, sokszor tudtam szuper áron vásárolni.
Extrém áremelés esetén el is tudok engedni termékeket, vagy cserélem másra.
Amiben nem fogok kompromisszumot kötni az az orvos és szépítész kérdéskör , nem fogok más fogorvoshoz járni mert mondjuk 5 ezerrel olcsóbb a fogkőszedés és nem keresek másik hajhosszabbítót sem.
Amiket én magamra kenek, nem nagyon drágultak,vagy nem durván. Igaz,Helia D, G&G, Balea,Rimmel , Jimjams termékek,szóval eleve nem drágák.
Amire tegnap rácsodálkoztam az a JAR mosogatószer. Wtf? Mit tartalmaz? Aranyat,platinát,az örök egészség esszenciáját vagy mégis mitől szállt el ennyire az ára?
Ha a legutolsót akkor azt fogom inni ezentúl
Ahogy írtam is, alapból sem veszegettem “miért ne” alapon, csak baromi ritkán, főleg, hogy mindig is minimál rutinom volt. Viszont az árakat alapvetően figyeltem.
Mindenen le vagyok sokkolódva, de a szépségápolási vonalon is megfigyelhető a minimum +500 forint. Csak a legegyszerűbbet mondom. Van az Organic Shopnak ez a tök gagyi tégelyű testradírja. Amikor felfedeztem, nagyjából 950 forint volt a dm-ben. Vettem párszor (sztem megérte akkor még), legutoljára kb fél éve, akkor 1030 forint volt. Most a végére értem a tégelynek és amikor megnéztem, hogy mennyibe fog kerülni, azt látom, hogy 1690 Na nem vettem meg.
Olyanokat már meg sem említek, hogy a mosószer, amit eddig a legnagyobb kiszerelésben max 5 ezerért vettem, azt most realizáltam januárban, hogy már 8-8500. WTF???
Nálam a szempillaspirál és a púder fogyóeszköz smink téren, de ezek is 4-6 havonta. Az arckrémem, amin a másik topikban vehengtem, megszűnt, de az is 6 havonta felmerülő probléma. Minden másért az Ázsia Centerbe járok. Ciki vagy nem ciki, de amikor 1190 a boltban a domestos, odakint pedig 590-ért vettem múlt szombaton, akkor nagyon nem mindegy. Ezt pedig kuponnal sem tudjuk überelni.
A glamour napokra amúgy sem járok.
Egyetértek veletek én is ezeket tudnám elmondani.
A korom miatt ruhatárfrissítés van nálam az utóbbi fél évben, de persze ott is döbbenet van: egy klasszikus blézert vadásztam, de a jobbak sajnos kabát árban vannak már. De egyéb ruhadarabok is átlépték a lélektani határt nálam.
Hátha egyéb,nem kívánatos zsírt is eltűntet. Akkor valóban megéri az árát