Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Most nincs szükség a sok dolgozóra a turisztikában, de ha lecseng a vírus, újra kelleni fognak… Ha nem ők, másik cég biztos felveszi majd. Ettől függetlenül elég gusztustalannak érzem, hogy a létszámleépítés az első dolog… Nem lehetne a koronavírusra való tekintettel megpróbálni a tavalyi bevételből ellenni amíg lecseng? Nem hiszem, hogy nincs ennyi plusz… Szarban hagyják a munkavállalókat, de 2 hónap múlva megint felveszik őket, ha szükség lesz rájuk. Nagyon nem lennék a helyükben.

4 Likes

A tavalyi bevétel??? :))
Az ott van ahol a leesett hó, sehol.
Szétosztották prémiumban.
Mindig is ez volt a legkönnyebb, kirugni az embert, mehetsz az utcára, de hangoztatják marhára az összetartást, meg, hogy együtt átvészeljük…persze, csak mindenki máshogy.
Csodálkoznak, hogy egyre több a munkanélküli meg a hajléktalan.

4 Likes

Sajnos ilyen a vendéglátás… 5 évet húztam le benne, mindent elvárnak, hogy akár infúzióval is de menjél dolgozni, a betegszabit felejtheted, ha mégse bírsz dolgozni kb. magadra hagynak… Engem is nem egyszer rúgtak ki betegség miatt, az ember ilyenkor annyira hasztalannak érzi magát… Adtak volna nekik inkább kényszerszabit valami alapfizetéssel, később úgyis szükség lesz rájuk! Jah ez az összetartozás… nézzük meg mennyire működik majd az utolsó doboz szalontüdő konzervnél…

2 Likes

Háát annyit biztos nem osztottak szét… Azt gondolom, bőven volt annyi bevétel, csak a főnök szívesebben tartja a zsebében, minthogy semmiért fizesse a dolgozóit. A turizmus az első, ez nyilvánvaló volt, de mikor és milyen irányban folytatódnak a leépítések?

1 Likes

Ahelyett, hogy áttérnének a házhoz szállításra. Legyen a pincérből futár. Ha komolyabb lesz a pánik, az emberek szépen le fognak szokni a bevásárlásról is. Mi is voltunk ma, azt kell mondjam, a pátyi Príma tényleg a legprímább élmény volt, minden van benne és alig egy pár ember. Ehhez képest a MOM Parkban annyian voltak, mint karácsonyi nagybevásárlás előtt, egyik parasztnak se jutott volna eszébe tartani egy kis távolságot a sorban!
Azt megértem, hogy ha leáll a gazdaság, igen kevesen fognak étteremből házhoz szállítást rendelni, de az élelmiszerbolti kiszállításra biztos, hogy sokkal nagyobb lesz az igény. Erre kellene reagálniuk. Tegnap láttam pont a FB-on, hogy az Auchan egész márciusra nem vállal már kiszállítást! (Mondjuk, ha valaki tegnap rendelt, rohadtul ki lehet segítve azzal, hogy 2 hét múlva ki is hozzák…)

2 Likes

És a hajléktalanok továbbra is a BKV-n laknak, ők is elkaphatják a vírust… esélyük sincs… Na, ezeket a gondolatmeneteket be is fejezem. Siralmas.

3 Likes

Fodrász, körmös, kozmetikus. Taxis. Rendezvényszervezés a cateringestől a násznagyig. A teljes sportélet. Fitnesztermek, edzők.
Meg mindezeknek a továbbgyűrűző hatásai… Amikor a második hónapban már nem lesz pénz a bérleti díjakra, ha béreli az üzlethelyiséget. Meg a pesti albérletét…

5 Likes

Krízishelyzetben nem lehet biztosítás és fizetés nélkül hagyni az embereket! Ilyen estre nem volt még precedens, munkajogászok dolgoznak az ügyön, eddigi infó itt:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/553-tappenz-informacios-osszefoglalo-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

Munkahelyi szabályozás pedig itt:

2 Likes

Viktorka leszarja, azt mondta az iskola-óvoda szüneteltetésre is, hogy a szülők oldják meg.

2 Likes

Hihetetlenül két végletet látok/tapasztalok nálunk a vírus kezelésével kapcsolatban. Az egyik az őrült módon túlpánikolós kontra hagyjuk már ezt a kreált hisztit típusig. Összetartás jó magyar szokás szerint még mindig nincs és nem is lesz soha. Azt gondolom, maximális együttműködéssel és egymásra való odafigyeléssel hamar le lehetne csengetni ezt is, úgymond kisebb áldozatvállalással, de ehhez sok agyat ki kellene Mo-on cserélni.

5 Likes

Milyen agyat? :wink:

5 Likes

Na igen, ott a pont! :+1::rofl:

3 Likes

A tanárok meg fizetés nélkül távoktassanak…

2 Likes

Én is dolgozom, de pont ma találtam szembe magam olyan embertelen helyzetkezeléssel és problémamegoldással, hogy azon is elgondolkoztam, hogy inkább szabira megyek és kikapcsolom a telefonomat és fel se nyitom a laptopom fedelét.
Senki ne hagyja magát, könyörgöm!
Szarul kezelik ezt is nálunk, de mivel nemzetközi probléma, EU-t is érinti, ezért egységes megoldáson dolgoznak! Én a véksőkig küzdő típus vagyok, ezért mindennek akár 1000x is utánnajárok, szóval erre intenék mindenkit!

3 Likes

De most nem kapnak tényleg fizetést?? Mert anyukámék tanítók és nem állnak olyan jól anyagilag… :open_mouth:

2 Likes

Ne is mondd, nekem Férjuram tanít… nem tudom, mi a jelenlegi helyzet, az utolsó, amit hallottam, az a két hét.

1 Likes

Nekem van a rokonságban és közeli ismerőseim között is több középiskolai tanár, akik nem Bp-en, hanem vidéken tanítanak, és mindegyik kivétel nélkül home office-ban dolgozik otthonról, és teljes alapbért/bejelentett bért megkapnak erre a munkára is.

2 Likes

@whitemerci Ez szuper hír! Annyi bizonytalanságról lehetett olvasni.

1 Likes

Igen sok a kacsa, a rémhír, álhír, és megbújik ezek között a valóság is, az tény, hogy nem egyformán kezelik ezt sem nálunk, vagyis nem egységes semmi sem, így simán van olyan, ha önkéntesen otthon maradsz, akkor vagy szabira mész, vagy betegszabira írathatod ki magad, vagy bemész dolgozni, mert nincs lehetőséged home office-ra. Egy kisebb vendéglátó helyiségről tudok, ahol ma zártak be, és a tulaj a munkavállalók albérletét és némi rezsit is fizet a munkavállalóinak, meg persze a betegbiztosítást is.
Sok helyen merült fel a menesztés, meg a becsődölés, éppen ezért dolgoznak ezen nemzetközileg is, mivel eddig ilyenre nem volt példa, ezért ezt meg kell valahogy oldani!

2 Likes

Férjemmel közölte a munkaadója, hogy ebben a helyzetben 40-60%-os bért kaphat és ez a legjobb eset. Volt más opció is. :worried:

4 Likes