Mindenképp teszek majd egy (több ) kört, hátha találok valami kis szépséget
Nem tudtam, hova írhatnám be. Tudom, hogy többetek keresi rendszeresen a Revox fényvédőjét. A XVII. kerületi Dm-ben most volt pár darab. Egyet hoztam el, mert szeretném én is kipróbálni
Astratex kupon kell valakinek? -25%
Sziasztok!
Ritkán írok, de mindig olvaslak benneteket
Nemsokára utazunk Szicíliába, Cataniaba. Van valakinek valami tippje? Akár helyszín, étel, ital, egyebek. Nagyjából már utánanéztem a dolgoknak, útikönyvet is olvasgattam
Huh, jövőre mi is odamegyünk, figyelek mit írnak a többiek.
Igen! Én is az arancini-re akartam felhívni a figyelmet! Mindenféle ízben van, nekem a norma a kedvencem (a padlizsános). Mondjuk kb. minden is paradizsmos-padlizsános lesz. Én nagyon szeretem ezt a pici karika tésztájukat is:
Minden ricotta-mandorla, aki a marcipánt szereti, ott roszzul nem járhat! Jégkásába és desszertekben minden mennyiségben cassatinát próbáljátok ki!
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Budapesten jó kozmetikust?
Megint nagyon csúnyán kipattogtam, néhány pattanás az orcaimon és az állam, szám körül. És ahogy egy javul, jön ki egy másik, mostanában nem táplálkoztam helyesen, de rám férne egy arctisztitas, amúgy is hajlamos vagyok a miteszeresedésre és pattanásosodásra.
Későbbiekben mezoterapiaskezelesen is gondolkodok, vagy hasonlón.
Köszönöm a segítséget!!!
Ez nagyon mozgat, nagyon kedves Tőled, de nincs Laura Mercier, ha jól látom és Nars krembronzer se 2-es árnyalatban.
Ha professzionális kozmetikus, akkor Petrán Ágnes. Személyesen nem voltam nála, de nincs szerencsére szükségem rá. Viszont ő nem a tipikus nyomjunk-ki-mindent-aztán-ennyi, ilyen kozmetikust semmi esetre nem is javaslok.
Köszi, megvoltak, finom volt
Igen, mandula- és padlizsánkedvelőként jól jártam, sok finomságot kóstoltam🙂 pirított mandulás granita is isteni volt.
Ooh,ez a karika tésztás gyönyörűség nem megy ki a fejemből. A receptjét tudod esetleg?
Ma felfedeztem, hogy a Bath&Body Works nyitott egy onlineüzletet Ausztriában, ma este garázdálkodni fogok. Ha valaki szeretne valamit onnan, jelezze. Nagyon régóta vártam, hogy elérhetőek legyenek a termékeik. A Victoria’s Secret testpermetek mellett ennek a cégnek vannak még hasonló kiváló termékei.
Hello Mindenki! Érdeklődöm, hogy hogyan készültök karácsonyra? Tudom, hogy van itt pár karácsony-őrült Az is érdekel, hogy lélekben hogy hangolódtok? Mi segíti a “ráfordulást”? Rituálé, díszek, zene, valami más tárgy, megelőző esemény? 1 hónappal előtte, 2 héttel előtte, pár nappal előtte (akinek nincs ideje)?
Nem mondanám magam karácsony-őrültnek😁, de eléggé szeretem ezt az időszakot. Hétvégén sütöttünk rengeteg mézeskalácsot, és ahogy elkezdődött az advent, minden hétvégén van valami “karácsonyos” családi program. (korcsolyázás, karácsonyi vásár, sült gesztenye- forralt bor este) Nálunk hagyományosan kb. egy héttel korábban fát díszítünk, lakást dekorálunk, egyrészt az ünnepi hangulat meghosszabbítása miatt, másrészt 24-én már nem szeretnék ilyenekkel foglalkozni.
Viszont amit szívből utálok azok a bevásárlások…a covid egyetlen jó hozadéka, hogy már mindent is lehet online venni, így december elejétől már nem járok boltokba. És idén először meg vagyok csúszva egy-két ajándékkal is…
Nekünk évek óta eléggé visszafogott volt. Az elején csak kettesben voltunk, és a szülőknél volt a karácsony. Aztán kicsi volt a gyerek, jött a covid… Szóval nem volt igazán nagy készülődés.
A lányom 3 éves, ezért úgy érzem, most már valamit tennem kell a kedvéért. Fehér és piros díszeket vettünk, mivel azt kért a fára. Van led fűzérünk, azt kitesszük, de dekorációként ennél többet nem tervezek.
Próbálom kitalálni, mi legyen a gyerekbarát menü. Általában nem szeretek ilyenkor főzőcskézni, de azt hiszem most már csak azért is fogok, mert a lányom szeretne segíteni. Mivel a gyerekek még nem értik mit ünneplünk karácsonykor, ezért próbálom szavak nélkül átadni azt a hangulatot, amit én éreztem ilyenkor gyerekként. Hogy a család együtt van, közösen csinálunk valamit. Így valószínűleg 24-én közösen fogunk főzni, sütni. Aztán feldíszítjük a fát, és olvasunk mesét.
Az ajándékok nagy része már megvan. Amit lehet online rendeltem meg, vagy már megvettem a boltban. Az utolsó két hétben már nem szívesen megyek a bevásárlóközpontok felé.
Ami újdonság az évben, hogy van olyan rokon, akinek nem adunk ajándékot. Tudom, hogy ez megosztó téma, de azt hiszem most aktuálisabb, mint valaha. Nagyon nem szeretek haszontalan dolgokat venni. De egy felnőttnek, aki meg tud magának venni mindent, amire szüksége van, mit vegyek? Zoknit? Valami apróságot, amit úgysem fog használni? Arról nem beszélve, hogy mindkét fél költi a pénzt ilyenkor a haszontalanságra (mert ugye oda-vissza megy a dolog). Így a testvéremmel megegyeztünk, hogy nem veszünk semmit (maximum a gyerekek rajzolnak neki valamit).
Átolvasva úgy tűnik én vagyok a Grincs, pedig szeretem a karácsonyt. Tényleg. Csak a felhajtást nem.
Én nagyon szeretem a karácsonyt, főleg mióta a férjemmel együtt vagyunk.
Egy hónappal előtte előveszem a karácsonyi gyertyákat és majd’ minden délután meggyújtunk egyet pár órára. December első hétvégéjén felrakjuk a fényeket, kb két héttel korábban kiválasztjuk a fát. Én nagyon szigorú vagyok a fadíszítéssel, szigorúan 24-én este vagyok rá hajlandó, miközben hallgatjuk a karácsonyi zenéket.
24-én napközben főzőcskézek, általában mindig ugyanazt minden évben, sütit nem nagyon sütök viszont, mert macera és mi ketten amúgy sem eszünk annyit, hogy elfogyjon.
Most kicsit más lesz az ünnep, mivel nagyon terhes vagyok már. Minimál kaját csinálok, fa nem lesz, csak egy fényfüzér van kint, hogy azért valami kis hangulat mégis legyen már itthon. Megbeszéltük a családdal, hogy nincs ajándékozás idén és meg kell mondjam, hogy kb egy szikla gördült le a szívemről.
Nekem ez a kedvenc időszakom az évben. December elején előszedjük a világító, csillogó, rénszarvasos manós díszeket, kis szobrokat, fényfüzéreket, miegyebet, és telepakoljuk a lakást. A gyerekek nagyon élvezik ezt. Minden ablakban van vmi ledes világítós cucc, ilyenkor éjjeli fénynek is jók ezek. A karácsonyfát egy kertèszetből vesszük, kiválasztjuk azt is december elején de csak karácsony előtt vágják ki. Díszíteni 24-én délután szoktunk. Az ünnep előtti héten mindig írok be szabit, hogy legyen pár nap sütögetésre, mézeskalácsot a gyerekekkel most hétvégén tervezek sütni. Amúgy egykét kedvenc süti van, egyik sem túl macerás, ezeket szoktuk, nem esünk túlzásba mert nem fogyna el. Főzni sem szoktam tonnánnyi kaját, mert 25-én mindig anyósnál vagyunk aki viszont igen, és pakol is rendesen, de már 26-án általában csak egy sima vajas kiflire vágyom, totál eltelek a nehezebb ételekkel.
Ajándék már megvan minden. Idén több dolgot vettünk meg neten mi is, de én szeretem ilyenkor az üzletek nyüzsgését is, valahogy az is hozzátartozik a hangulathoz ebben az időszakban, és én sose éreztem hogy hú muszáj nemtommilyen nagy ajándékot venni, ez az én döntésem és sose érdekelt, hogy a szomszéd tv-t vett vagy a nagybácsi szerint miket kéne ajándékozni.
Régen anyu mindig idegbajt kapott a készülődéstől a konyhában, én eldöntöttem, hogy meghagyom magamnak az ünnepet ünnepnek, nem fogok csakazértis villantani mert valaki szerint ez az elvárás.