Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

A régióban az egyik utolsók vagyunk vásárlóerő-paritásban, és nem is nő nagyon. (Nem forintban mérve persze). Plusz az áfa is irtó magas, meg az alkalmazottak költsége is, a munkáltatóknak majdnem duplájába kerül egy alkalmazott mint amit az kézhez kap munkabérként. A céget magát érintő adókról, járulékokról nem is beszélve. Nem csodálom hogy nem nagyon akarnak ide jönni.
A német és a francia Sephora egyébként szállít Ausztriába, úgyhogy ők legalább e téren le vannak fedve. Mondjuk a francia hozzánk is szállít elvben. Lehet hogy ha jelentős mennyiségű rendelést adnánk le, akkor nyitnának sephora-t itt is.

Mivel nincs ilyen topik, ide írom be a segítség kérésem…
Olyan széles körű az érdeklődésetek, hátha valakinek lenne tippje/ötlete a kislányom bőrén kialakult elváltozásra…Már több mint két hete történt, hogy tornaórán valami műanyagon hasalva, végigkaristolta a hasától kezdve a combjáig…itthon persze fertőtlenítettem, és elkezdtem cinkes babapopsi krémmel kenni. A szokásos sebesedés és varr helyett elhalványult a karcolás nyoma, bőrszínűvé vált, viszont hosszan hegszerű, kidomborodó vonal/csík maradt meg a bőrén…(nem összefüggő a vonal, néhány helyen csak pontszerűen látható, de majdnem 30 cm hosszú). A babapopsi krém után áttértem körömvirág krémre, és utána Cicabio-ra, de nem látok javulást. Megmutattam a gyerekorvosnak, aki széttárta a karját, és nem tudta megmondani, hogy mi lehet ez…és Sudocrem-et javasolt…
Bőrgyógyászhoz csak 2 hét múlva lesz időpontunk, azóta is a neten keresem, hogy mi okozhatja ezt az elváltozást, de semmit nem találok. Bármilyen ötletetek lenne?

A heg kicsit keloidosan gyógyult. Contractubex egy éves kor felett már használható, lehet, hogy segít. Ha nem használsz rá semmit, akkor is valószínűleg el fog később halványodni, de könnyen lehet, hogy még sokáig látszódik majd és csak pár év múlva tűnik el a heg helye.

Köszi a választ, erre nem is gondoltam…azt hittem, hogy ilyen csak műtéti vágások helyén tud képződni. Megnézem az ajánlott krémet is. :hugs:

1 Likes

Egy fotót érdemes lehet beküldened, gyors választ kaphatsz:

Teledermatológia Ambulancia – Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika (semmelweis.hu)

2 Likes

Tegnap regisztráltam, de kiderült, hogy csak a saját diagnózisodat kérheted, a gyermekedét nem…:slightly_frowning_face:

1 Likes

Lehet őt is regisztrálni.
Viszont, mi vasárnap töltöttünk fel képeket, és még nem kaptunk választ.

Programajánló

Koreai Kulturális Központ (korean-culture.org)

Szerintetek mitől függ, hogy hatásában hasoló szerek közül az egyiket lehet webpatikából rendelni, a másikat meg nem?
Például a Betadine színtelen (és számomra sokkal jobb) alternatívája az Octenisept, és míg az előzőt lehet rendelni, az utóbbit csak patikában lehet átvenni.

1 Likes

Szerintem az összetételtől és az OGYÉI szabályozástól függ. Ami a Betadine / Octenisept vonatkozásában nem teljesen logikus.

Napi pozitív: túl vagyok életem első foghúzásán. Ez soha nem jó, de szükséges rossz volt. Viszont végre elmondhatom, hogy megtaláltam a fogorvosokat, akiket kerestem. Hogy ez mennyire fontos, azt csak most értettem meg igazán. :slightly_smiling_face: És még az is lehet, hogy a hihetetlen rettegésemet is otthon tudom egyszer hagyni, ami bármilyen orvos meglátogatásakor velem van. :slightly_smiling_face:

16 Likes

Gratula! Eltetted emlékbe? :smiley:

1 Likes

Annyira nem voltam bátor! Ki se mertem nyitni a szemem, úgy ugrottam fel a székből, mintha égetne :rofl::rofl:

4 Likes

Na, majd legközelebb! :crazy_face:
Neeem! Reméljük, nem lesz legközelebb!
Én eltetettem mind a 3 bölcsességfogat, amit szépen, egyben tudtak kihúzni. Megdöbbentő, mekkorák! :upside_down_face:

1 Likes

Sajnos nem bölcsesség fog volt, de azt lehet, hogy eltettem volna én is. És sajnos nem jött ki egyben, úgyhogy az átlag 5 perc helyett 8 perc alatt jött csak ki a bűnös :crazy_face:

1 Likes

Hős vagy :slight_smile: A jó fogorvos az egyik legfontosabb szerintem a nőgyógyász után. Örülök, hogy sikerült megtalálni a megfelelőt.

2 Likes

Gratula! Nem vagyok fogorvostól félős, de mivel mindenki az a környezetemben, így átérzem :slight_smile: Továbbra is fenntartom, hogy a jó nőgyógyász, fogorvos, fodrász, kozmetikus, körmös/pedikűrös és pillás szolgáltatókat tilos lecserélni :slight_smile: ragaszkodni kell hozzájuk :slight_smile: örülök, hogy sikerült megtalálni :slight_smile:

3 Likes

Azért rendesen túl is izgultam, inkább az volt durva. De tartja bennem a lelket, hogy másfél hét múlva csomagolok, és elmegyek négy napra a tengerpartra :blush: Ráadásul Sephora is van a városban :crazy_face:

9 Likes

Egyébként ez abszolút így igaz. :slight_smile: Ezek a szakemberek kincset érnek az ember életében :slight_smile:

1 Likes

fúúú…több szempontú az irigységem :smiley: de érezd nagyon jól magad! :slight_smile: A Sephorát pedig ki ne hagyd! :smiley:

1 Likes