Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Én azt imádom, hogy a férfi- női termékek közt is van eltérés árban természetesen a férfiak javára.
Parfümöknél vagy nagyobb a kiszerelés , vagy ugyanakkora de olcsóbb.

4 Likes

@Timmon ezt a tendenciát évek óta figyelem, de ennyire kiélezett az utóbbi egy évben lett.

@Piko888 na igen…csak amíg Samantha Jones-nál jól hangzik, hogy az 50 az új 30, addig ez esetben ez annyira nem poén :smiley:

@Luiselotte ezt nekem egyszer egy marketinges magyarázta el, hogy azért van, mert kozmetikumok és úgy általában ruha/cipő/táska stb. termékek esetén a nők jelentik a legnagyobb vásárlóerőt és őket kell bevonzani. A férfiakat (kivétel persze mindig van) nem kell megszólítani és az esetek nagy részében nincs is rá szükség, nem jelentenek akkora bevételi forrást. Megvesz 2 nadrágot, akkor a következő 5 évben nagy valószínűséggel nem vesz megint. Amikor nagy nehezen mondjuk vesz parfümöt, akkor ki fog borulni az “úristen mennyibe kerül” -ön. Nyilván itt most nem az öltözködni szerető és/vagy metroszexuális fickókról beszélünk, hanem Átlag Józsiról, akiből valljuk meg, kicsit több van :wink:
Amíg te, az itteni csajok vagy én simán meg fogjuk venni a parfümöt “mert kell!”, addig nem kell foglalkozniuk azzal, hogy olcsóbb legyen, mekkora kiszerelés stb. Úgyis megveszed. Nyilván nem mindenkinél, de a nagy többségnél ez a pszichológia működik :slight_smile:

2 Likes

Én pont azt vettem észre - igaz csak fast fashionben - hogy a férfi cuccok drágábbak. Például egy H&M-ezés során én simán vettem 3000 és 8000 között (per db) farmert és pulcsit. Párom ugyan ezekben a kategóriákban 10-12-15000/db-ért. És nem hiszem, hogy csak a férfi ruhák nagyobb anyagigénye miatt. Hanem pont amiatt, amit mondasz, hogy 5 évente vesznek 2 nadrágot, szóval akkor legalább ezen az egy-egy alkalmon hozzanak ugyannyi bevételt, mint a nők :smiley: Ráadásul az én páromat nem érdeklik a kuponok, akciók, ha kell ruha, akkor megveszi.
Egyébként a férfi részlegek sokkal kisebbek is, nincs annyi alternatíva sem.

3 Likes

Lehet, rosszul fogalmaztam :slight_smile: előbb veszi meg a parfümöt, ha olcsóbb :slight_smile: kvázi ez a lényege :slight_smile:

Szerintem ez is attól függ, hogy mekkora méret, milyen az anyagminőség stb. Párom maci, így neki alapból mindig is minden drágább :slight_smile: én sem a karcsú, hanem a töltött galamb kategória vagyok :slight_smile: mi a fast fashion-ben is közel hasonló áron kapunk csak magunkra ruhát :slight_smile: Mondjuk esetemben sokszor nem is a mérettel vagyok bajban, hanem a fazonnal :smiley: Pechemre a duci szekciós ruhák nagyok és fazontalanok rám, a normál szekciót pedig ki kell fogni :smiley: Átlagban 46-os nadrágot hordok, de a skinny vagy répa, esetleg regular lábú nem jön fel egyáltalán semmilyen méretben, így legalább bootcut vagy trapéz kell magas derékkal. És így is derékban szűkíttetek, hosszban vágatok :smiley: Mondjuk ez az évekkel legalább nem változott, csak annyi, h a sztenderd 40-42-es 46-os lett :smiley: A felsők…hát… :smiley: ha karcsúsított, akkor márkától függően a 34-től 46-ig bármi megtörténhet :smiley:

2 Likes

sziasztok!
ha nagyon off topic az off topicon belül törlöm, szóljatok! :slight_smile:
budapesten tudnátok ajánlani tetoválót? :blush:
köszönöm!!

Csajok, egy kis segítséget kérnék. Mielőtt bőrgyógyászhoz mennék, hátha itt valakinek van tapasztalata :slight_smile:

Az orrom alatt a bajusz részen és a cupidó ív felett rész (bocsi, de takonycsatorna), illetve a szám külső ívén, ahol túlrajzolt szájnál rajzolnál szájcerkával, fel van dagadva és ki van vörösödve a bőröm. Első egy-két napban dagad és vörös, viszket, majd amikor sudocremmel bekenem, begyógyul és irgalmatlan tempóban lehámlik. Ezt követően vagy kezdődik elölről a dolog, vagy nem. Teljesen random jön ki. Elsőre azt hittem, összeveszett a maszkkal valamelyik kozmetikum, de nem sikerült megfejtenem, hogy mi a gond. 1 hónapja elhagytuk a maszkot, nem is volt gondom. Erre tegnap megint fellángolt. Estére úgy néztem ki, mintha egy fánkot raktam volna az orrom alatti háromszög helyére. Ma már viszket, mint a veszedelem és száraz, mint a Góbi-sivatag. A vazelin miatt nem feszül, de ha szellőztetni akarnám, akkor fájna és húzódna.
Októbertől nem is gyantázok, kivéve 2 hete és most vasárnap. A kozmetikumokban nem volt változás.

Valami ötlet?

Herpesz esetleg? Nekem 18 éves korom környékén volt 3 hónap, mikor úgy néztem ki mint Geronazzo Mária, annyira piros volt és fel volt dagadva a szám, fájt is. Akkor a dokik azt mondták, hogy ez herpesz, csak nem szokványosan jött ki. Én azóta mindenre ezt mondom. :smiley:

1 Likes

Köszi, ez nekem is eszembe jutott, de nem úgy néz ki, mint egy herpesz. Családi és ismerettségi körben is van herpeszes. Inkább olyan, mintha ekcémás lennék, mert maga a szájterületem nem érintett, csak a szájívem felett és akörüli bőrfelület. Mostanra már nagyon apró, nagyon pici pattik jöttek ki.

Nekem egyből ételallergia jutott eszembe Mamma produkált ilyen tüneteket citrus fogyasztás után , kiderült, hogy nem a gyümi hanem a permetszer amivel kezelték az csinált neki ugyanolyan szájat mint amilyen Neked is volt.
Ha a rutin nem változott akkor valami más allergizál , vagy a környezetedben vagy az amit megeszel .

1 Likes

003

Boldog nyuszit csajok!

8 Likes

Sok locsolót!
(Vagy nem :wink:)
Mindenesetre kellemes húsvétot!

FB_IMG_1650183460142

10 Likes

Periorális dermatitisz? Sajnos ennek nem mindig tudják a konkrét okát, hogy mitől jön elő.

1 Likes

Hála az égnek, azóta elmúlt. Én is néztem fotókat, de nem úgy nézett ki, mint a periorális dermatitisz. Egyre inkább a gyantára gyanakszom. Szóval valszeg többet nem fogok “bajuszt” gyantázni :slight_smile: keresek más megoldást :slight_smile: de köszönöm nektek @Luiselotte @macooka és @Vicus :slight_smile:

3 Likes

ELKELT.
Lányok, postaköltség fejében elvihető, kép alább. Egyszer volt tavaly a lábamon, kicsi, vagy inkább keskeny a talprésze. Nem is tudom miért nem küldtem vissza. 🤦 Csak nálam nagyobb lábon élő ismerőseim vannak, így el sem tudom ajándékozni. Postán küldöm, kb. 1000 Ft.
Tamaris, bőr, lapos talpú, cserbarna, 37-es. (Kicsi hetes, keskeny lábfejhez.)
Csak már regisztrált tagoknak.

Ha lehetséges, szeretném kérni, hogy adjuk meg a lehetőséget annak, akinek most jól jönne hogy nem kell megvenni.
Köszönöm. :kissing_heart:

Privátban várok üzenetet!

IMG_20220430_093425

22 Likes

Olyan jószívű vagy, jól esik ilyet olvasni :relaxed:

6 Likes

@zalla unboxingos spanyol Sephorás férj általi beszerzése kapcsán is megfordult bennem a gondolat, ami érik pár éve. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek itthon miért nincsen Sephora? Megjegyzem, Ausztriában sincs, ellenben Romániában és Csehországban van, illetve van néhány ország (pl. Törökország) ahol a nagyobb városokban a belvárosban szinte átesel a Sephorákon. Esetleg tudja valaki, hogy itthon ennyire nincsen rá igény (sztem van) vagy csak még nem értek el idáig? :slight_smile:

Ez bennem is sokszor felmerült már…
Mondanám, hogy valószínűleg a magas adók miatt, de akkor más üzletek meg márkák se jönnének be.
Szóval továbbra is rejtély számomra.

Egyik nap sétálgattam Pesten a Váci utcában, mondom magamban, itt simán elférne egy Sephora! :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Likes

Igen, simán el tudom képzelni, hogy a Vörösmarty téren abban az üvegrettenetben egy teljes szint Sephora legyen. Még ahhoz sem ragaszkodnék, hogy Budapesten legyen, csak legyen itthon is :slight_smile: és lehetőleg teljes sortimenttel :slight_smile: Sokan utaznának érte szerintem.

3 Likes

Még egy pont a Sephorának , én rühellek vásárolni de oda azért bemennék, ha lenne, a weboldalát néha megnéztem, olyan parfüm és smink szettek voltak , hogy csorgott a nyálam.
Tényleg érdekes, hogy miért nincs nálunk, pedig ha csak a nagy high end fashion brandeket nézem jópáran ott vannak az Andrássy úton.

2 Likes

Rühellek én is :smiley: ruhát/cipőt kétévente szoktam kb nézni. Minden másom online jön, kivéve, ha valami újdonságot szeretnék venni, arra bemegyek megnézem. De egy Sephora… :drooling_face: sok mini termékem lenne szerintem :slight_smile:

1 Likes