Én azt imádom, hogy a férfi- női termékek közt is van eltérés árban természetesen a férfiak javára.
Parfümöknél vagy nagyobb a kiszerelés , vagy ugyanakkora de olcsóbb.
@Timmon ezt a tendenciát évek óta figyelem, de ennyire kiélezett az utóbbi egy évben lett.
@Piko888 na igen…csak amíg Samantha Jones-nál jól hangzik, hogy az 50 az új 30, addig ez esetben ez annyira nem poén
@Luiselotte ezt nekem egyszer egy marketinges magyarázta el, hogy azért van, mert kozmetikumok és úgy általában ruha/cipő/táska stb. termékek esetén a nők jelentik a legnagyobb vásárlóerőt és őket kell bevonzani. A férfiakat (kivétel persze mindig van) nem kell megszólítani és az esetek nagy részében nincs is rá szükség, nem jelentenek akkora bevételi forrást. Megvesz 2 nadrágot, akkor a következő 5 évben nagy valószínűséggel nem vesz megint. Amikor nagy nehezen mondjuk vesz parfümöt, akkor ki fog borulni az “úristen mennyibe kerül” -ön. Nyilván itt most nem az öltözködni szerető és/vagy metroszexuális fickókról beszélünk, hanem Átlag Józsiról, akiből valljuk meg, kicsit több van
Amíg te, az itteni csajok vagy én simán meg fogjuk venni a parfümöt “mert kell!”, addig nem kell foglalkozniuk azzal, hogy olcsóbb legyen, mekkora kiszerelés stb. Úgyis megveszed. Nyilván nem mindenkinél, de a nagy többségnél ez a pszichológia működik
Én pont azt vettem észre - igaz csak fast fashionben - hogy a férfi cuccok drágábbak. Például egy H&M-ezés során én simán vettem 3000 és 8000 között (per db) farmert és pulcsit. Párom ugyan ezekben a kategóriákban 10-12-15000/db-ért. És nem hiszem, hogy csak a férfi ruhák nagyobb anyagigénye miatt. Hanem pont amiatt, amit mondasz, hogy 5 évente vesznek 2 nadrágot, szóval akkor legalább ezen az egy-egy alkalmon hozzanak ugyannyi bevételt, mint a nők Ráadásul az én páromat nem érdeklik a kuponok, akciók, ha kell ruha, akkor megveszi.
Egyébként a férfi részlegek sokkal kisebbek is, nincs annyi alternatíva sem.
Lehet, rosszul fogalmaztam előbb veszi meg a parfümöt, ha olcsóbb kvázi ez a lényege
Szerintem ez is attól függ, hogy mekkora méret, milyen az anyagminőség stb. Párom maci, így neki alapból mindig is minden drágább én sem a karcsú, hanem a töltött galamb kategória vagyok mi a fast fashion-ben is közel hasonló áron kapunk csak magunkra ruhát Mondjuk esetemben sokszor nem is a mérettel vagyok bajban, hanem a fazonnal Pechemre a duci szekciós ruhák nagyok és fazontalanok rám, a normál szekciót pedig ki kell fogni Átlagban 46-os nadrágot hordok, de a skinny vagy répa, esetleg regular lábú nem jön fel egyáltalán semmilyen méretben, így legalább bootcut vagy trapéz kell magas derékkal. És így is derékban szűkíttetek, hosszban vágatok Mondjuk ez az évekkel legalább nem változott, csak annyi, h a sztenderd 40-42-es 46-os lett A felsők…hát… ha karcsúsított, akkor márkától függően a 34-től 46-ig bármi megtörténhet
sziasztok!
ha nagyon off topic az off topicon belül törlöm, szóljatok!
budapesten tudnátok ajánlani tetoválót?
köszönöm!!
Csajok, egy kis segítséget kérnék. Mielőtt bőrgyógyászhoz mennék, hátha itt valakinek van tapasztalata
Az orrom alatt a bajusz részen és a cupidó ív felett rész (bocsi, de takonycsatorna), illetve a szám külső ívén, ahol túlrajzolt szájnál rajzolnál szájcerkával, fel van dagadva és ki van vörösödve a bőröm. Első egy-két napban dagad és vörös, viszket, majd amikor sudocremmel bekenem, begyógyul és irgalmatlan tempóban lehámlik. Ezt követően vagy kezdődik elölről a dolog, vagy nem. Teljesen random jön ki. Elsőre azt hittem, összeveszett a maszkkal valamelyik kozmetikum, de nem sikerült megfejtenem, hogy mi a gond. 1 hónapja elhagytuk a maszkot, nem is volt gondom. Erre tegnap megint fellángolt. Estére úgy néztem ki, mintha egy fánkot raktam volna az orrom alatti háromszög helyére. Ma már viszket, mint a veszedelem és száraz, mint a Góbi-sivatag. A vazelin miatt nem feszül, de ha szellőztetni akarnám, akkor fájna és húzódna.
Októbertől nem is gyantázok, kivéve 2 hete és most vasárnap. A kozmetikumokban nem volt változás.
Valami ötlet?
Herpesz esetleg? Nekem 18 éves korom környékén volt 3 hónap, mikor úgy néztem ki mint Geronazzo Mária, annyira piros volt és fel volt dagadva a szám, fájt is. Akkor a dokik azt mondták, hogy ez herpesz, csak nem szokványosan jött ki. Én azóta mindenre ezt mondom.
Köszi, ez nekem is eszembe jutott, de nem úgy néz ki, mint egy herpesz. Családi és ismerettségi körben is van herpeszes. Inkább olyan, mintha ekcémás lennék, mert maga a szájterületem nem érintett, csak a szájívem felett és akörüli bőrfelület. Mostanra már nagyon apró, nagyon pici pattik jöttek ki.
Nekem egyből ételallergia jutott eszembe Mamma produkált ilyen tüneteket citrus fogyasztás után , kiderült, hogy nem a gyümi hanem a permetszer amivel kezelték az csinált neki ugyanolyan szájat mint amilyen Neked is volt.
Ha a rutin nem változott akkor valami más allergizál , vagy a környezetedben vagy az amit megeszel .
Boldog nyuszit csajok!
Sok locsolót!
(Vagy nem )
Mindenesetre kellemes húsvétot!
Periorális dermatitisz? Sajnos ennek nem mindig tudják a konkrét okát, hogy mitől jön elő.
Hála az égnek, azóta elmúlt. Én is néztem fotókat, de nem úgy nézett ki, mint a periorális dermatitisz. Egyre inkább a gyantára gyanakszom. Szóval valszeg többet nem fogok “bajuszt” gyantázni keresek más megoldást de köszönöm nektek @Luiselotte @macooka és @Vicus
ELKELT.
Lányok, postaköltség fejében elvihető, kép alább. Egyszer volt tavaly a lábamon, kicsi, vagy inkább keskeny a talprésze. Nem is tudom miért nem küldtem vissza. 🤦 Csak nálam nagyobb lábon élő ismerőseim vannak, így el sem tudom ajándékozni. Postán küldöm, kb. 1000 Ft.
Tamaris, bőr, lapos talpú, cserbarna, 37-es. (Kicsi hetes, keskeny lábfejhez.)
Csak már regisztrált tagoknak.
Ha lehetséges, szeretném kérni, hogy adjuk meg a lehetőséget annak, akinek most jól jönne hogy nem kell megvenni.
Köszönöm.
Privátban várok üzenetet!
Olyan jószívű vagy, jól esik ilyet olvasni
@zalla unboxingos spanyol Sephorás férj általi beszerzése kapcsán is megfordult bennem a gondolat, ami érik pár éve. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek itthon miért nincsen Sephora? Megjegyzem, Ausztriában sincs, ellenben Romániában és Csehországban van, illetve van néhány ország (pl. Törökország) ahol a nagyobb városokban a belvárosban szinte átesel a Sephorákon. Esetleg tudja valaki, hogy itthon ennyire nincsen rá igény (sztem van) vagy csak még nem értek el idáig?
Ez bennem is sokszor felmerült már…
Mondanám, hogy valószínűleg a magas adók miatt, de akkor más üzletek meg márkák se jönnének be.
Szóval továbbra is rejtély számomra.
Egyik nap sétálgattam Pesten a Váci utcában, mondom magamban, itt simán elférne egy Sephora!
Igen, simán el tudom képzelni, hogy a Vörösmarty téren abban az üvegrettenetben egy teljes szint Sephora legyen. Még ahhoz sem ragaszkodnék, hogy Budapesten legyen, csak legyen itthon is és lehetőleg teljes sortimenttel Sokan utaznának érte szerintem.
Még egy pont a Sephorának , én rühellek vásárolni de oda azért bemennék, ha lenne, a weboldalát néha megnéztem, olyan parfüm és smink szettek voltak , hogy csorgott a nyálam.
Tényleg érdekes, hogy miért nincs nálunk, pedig ha csak a nagy high end fashion brandeket nézem jópáran ott vannak az Andrássy úton.
Rühellek én is ruhát/cipőt kétévente szoktam kb nézni. Minden másom online jön, kivéve, ha valami újdonságot szeretnék venni, arra bemegyek megnézem. De egy Sephora… sok mini termékem lenne szerintem