Na , hát akkor innen fújdogál a szellő
Csodálom, hogy az “én nem kenek magamra ennyi kemikáliát” mantra kimaradt, én ettől megyek a falnak.
Valamelyik internetes lapon pár hónapja volt egy cikk, amiben az írója pontokba szedve leírta, hogy miért nem sminkel. Pl. időhiány, a férje nem szereti, nem ken magára ennyi vegyi anyagot, hanem hagyja lélegezni a bőrét (), a természetességben hisz, stb.
A Facebook oldalon persze jöttek a kommentek, hogy én se, még soha, anélkül is szép vagyok, akkor minek, nem töltöm ezzel az időt, stb.
Aztán egy pasi (!) bekommentelt, hogy: “szóval igénytelenek vagytok, és még meg is indokoljátok”.
Na, amit az kapott!
Egyébként nincs abban semmi, ha valaki nem sminkel (bármi legyen is az indoka), , és szerintem nem a smink az igényesség mértékegysége, de ne basztassuk már egymást ilyenekkel!
Bezzeg a férfiak nem csesztetik egymást, amiért a másik konditerembe, vagy hetente fodrászhoz jár…
Így van! A nővérem például egyáltalán nem sminkel, soha eszünkbe se jutott egymást szekálni. Sőt ő lepett meg 6 éve a Maybelline Blushed Nudes palettával Finnországból. Itthon még nem is lehetett kapni én meg odáig voltam a gyönyörűségtől, és hogy ilyen jófej tesóm van.
A lélegző bőrtől kivagyok, mik vagyunk mi, békák?
Sajnos azt látom, főleg a Facebook kommentelési szokások alapján, hogy az emberek szeretnek beleállni a másikba - sokszor elfogadhatatlan stílusban - legyen szó öltözködésről, sminkről, testalkatról, eltérő véleményről. Pedig mindenkinek jobb lenne, ha a saját háza táján sepregetne inkább.
Megnyugodtam, nem csak én dolgozom tyúkólban Egyébként alapvetően borzalmas, hogy mi nők mit tudunk művelni egymással. Mindezt úgy, hogy valójában a többségünk hasonló és igen nagyon komoly problémákkal küzd a saját önelfogadása szempontjából, amit egy bizonyos kor után kinövünk elméletileg (a többség sosem).
Azt nem szoktam megérteni, hogy miért irigyek mások sminkelési/szépségápolási szokásaira azok, akik még büszkék is arra, hogy a hajkefét is nehezükre esik megfogni. Szerintem senki nem ütött senki kezére, hogy tilos szemet festeni
Az nem érdekel, hogy festi/nem festi, lakozza/nem lakozza, de az már igen, amikor koszos körmű, folyton zsíroshajú, ápolatlan “tüncikék” szólnak be azért, mert te ápolt vagy, ne adj isten szemet is festettél/rúzsoztál akármi (isten az égben gyere le )
Közösségi oldalak: felfoghatatlan számomra, amikor idegeneknek/nem szimpi embereknek/irritáló embereknek valaki odamászik a közösségi felületére és csak úgy “odahány” valamit minősíthetetlen, romboló stílusban, mert az úgy jó. 1.: ha ezt váltja ki belőle, minek követi, 2.: ha már követi, miért kell mindenre valamit odavakkantani, 3.: az ő kis “nyomora” semmit nem változott attól, hogy Mancikának megmondja a tutit. szerintem…
Egyetértek a fentiekkel, mindenkinek magánügye hogy mit/mennyit áldoz magára, időt, pénzt, energiát, de akkor legyen már kölcsönös egymás tiszteletben tartása. Nálunk senki se sminkel, de pl járnak fodrászhoz, páran körmöshöz, akkor miért kell azon élcelődni, hogy ha más meg rászán reggel 20 percet az arcára?
Ugyanez a sporttal, táplálkozással. Időnként egyketten úgy tesznek mintha na most majd teszünk vmit magunkért, de mindig csak az lesz belőle hogy röhögnek a recepteken meg azon, hogy minden nap megesznek egy doboz bonbont a tv előtt, és a távirányító nyomkodás is testmozgás amúgy is, aztán jön hogy jah nekem milyen jó mert ilyen az alkatom meg vásárolhatok a tini részlegről a ruhaboltban, vagy az hogy áhh majd te is meglátod mindenki elhízik ám 40 fölött… 44 leszek amúgy, és nem híztam el, meg nem is akarok, bonbonevés és mások kifigurázása helyett meg a 20 perc mozgást választom.
Szerintem is az van ebben, hogy egyesek lusták vmit megtenni, de azért irigyek arra aki meg nem az.
“Nem kenek ennyi kemikáliát” zseniális mondat. Imádom Majd utána elmeséli, hogy amúgy a szigorúan testre való krémet, felkente arcra, mert miért ne…amivel megint nincs semmi gond, neki úgy jó. Nekem meg úgy, hogy 6 réteg smink van rajtam…
Magamban én is néha meglepődöm, hogy néhány hölgytársamra mi minden “felcsúszik” smink-és/vagy ruhaügyileg, de utána csendesen megbeszélem magammal, hogy neki így jó, nekem meg semmi közöm hozzá
Vagy valamit a hűtőszekrényből, mert az biztos egészséges, ha meg is eheted. Kávézacc, uborka, citrom, szódabikarbóna, joghurt, tejföl, vagy akár fogkrém (bár ez pont nem konyha).
Teljesen egyetértek @Amadeaval és még kiegészíteném azzal, hogy eleve irreális elvárások mellett dolgoznak ma a nők. Legyenek kedvesek, szépek, fittek. Sminkeljenek, de nagyon, neveljenek közben gyereket. Legyenek asszertívek, de ne aggresszívek…
Szerintem ez lenne az a téma, amiről órákig lehetne eszmét cserélni. Ugyanakkor itt megint csak az a kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás Illetve hogy kinek az elvárása a nők felé? A nőknek maguk felé, a társadalomnak a nők felé, a férfiaknak a nők felé stb.
Feministának tartom magam, de nagyon halkan, nagyon csendben megjegyzem, azért mi nők is vastagon benne vagyunk abban, hogy keresztre feszíttetünk és ama irreális elvárások útvesztőjében mártírként elvérzünk
OFF - A Marionnaud akcióban rendelt termékek közül van pár aminek nem lett gazdája, 900 Ft/db áron elvihető, én is ennyiért vettem.
Annyi a kérésem, mivel túl sok csomagot nem szeretnék, minimum 3 terméket válassz, felső korlát nincs, köszi. Minden bontatlan.
Postán maradóra adom fel, ami 915 Ft-ba kerül. Utalással lehet rendezni. Fotót nem készítettem külön, bent hagytam a munkahelyen, csak belefényképeztem a szatyiba.
Minden GA-DE termék, akit érdekel, ide írjon. Érkezési sorrend lesz, már regisztrált tagoknak.
-
IDYLLIC SOFT SATIN PRESSED POWDER, 26 Medium Beige @Timmon
-
VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 46 Blush Glow @Timmon
-
VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 42 Berry Glow @Timmon
-
VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 32 Vintage Glow @Timmon
-
IDYLLIC SOFT SATIN BRONZING POWDER, 65 Bronze Matte @Timmon
-
VELVETEEN HIGHLIGHTING POWDER HIGHLIGHTER, 120 Pearl Drop @Bianka
-
VELVETEEN HIGHLIGHTING POWDER HIGHLIGHTER, 121 Rismatic, elkelt
-
VELVETEEN HIGHLIGHTING POWDER HIGHLIGHTER, 122 Gold Pearl, elkelt
-
VELVETEEN HIGHLIGHTING POWDER HIGHLIGHTER, 123 Prismatic Pearl, elkelt
-
EVERGLOW HOLOGRAPHIC HIGHLIGHTER PALETTA, 32 gramm @Bianka
-
STARSHINE SHIMMER PALETTE X3 TRIO @Bianka
-
CRYSTAL LIGHTS SZÁJFÉNY, 527 Sand Opal, elkelt
Szia! *
Ezeket együtt lehetne vinni? Ajánlott postán maradó feladással szeretném kérni, ha jöhetnek!
- IDYLLIC SOFT SATIN PRESSED POWDER, 26 Medium Beige
- VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 46 Blush Glow
- VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 42 Berry Glow
- VELVETEEN BLUSH AND SHIMMER DUET, 32 Vintage Glow
- IDYLLIC SOFT SATIN BRONZING POWDER, 65 Bronze Matte
Timi
Hú én is lecsapnék, egy púdert szeretnék mindenképp meg választok hozzá valamit, csak aludjon el a gyerekem és megnézem őket, jó?
STARSHINE SHIMMER PALETTE X3 TRIO
VELVETEEN HIGHLIGHTING POWDER HIGHLIGHTER, 120 Pearl Drop
- EVERGLOW HOLOGRAPHIC HIGHLIGHTER PALETTA, 32 gramm
Köszönöm!
Közel egy éve, hogy elhagytam a férjem. Nagyon nehezen jutottunk el ezek után is odáig, hogy elbúcsúzzunk egymástól. Ma végre pedig beadtam a válókeresetet. Talán nem a legideálisabb úton alakultak az események az elmúlt egy évben, de végeredményében örülök, hogy itt tartok.
Iszonyatosan nehéz lehetett kimondani, hogy nem megy tovább. Egy “egyszerű” kapcsolatot sem zár le hamar az ember, de ennyi közös élmény után gondolom még nehezebb. Remélem gördülékenyen fog menni a válóper intézése.
Kitartást kívánok. Én is váltam már egyszer, évekkel ezelőtt. Nagyon sok vívódás után döntöttem úgy, hogy elhagyom a férjem, egyáltalán nem könnyű ez, de van úgy hogy ez a legjobb választás.
Teljesen más téma, de kell egy picit puffognom. Beszabadultam a DM-be, mert nem vagyok hajlandó glamour napokon nyomorogni és meg akartam nézni a MF Creme Puff-ját, hogy kijött-e már az új szivaccsal.
Hát a jó hír az, hogy végre a gyártó ígéretének megfelelően lett szivacs, masszívabb lett a doboz és az ár sem változott. Cserébe itthon vettem észre, hogy a korábbi 21 gramm helyett 14-re csökkentették a mennyiséget. Magyarul a csomagolás és a szivacs terhére leszedtek a púderből. Örjöngök…
Sokszor megdöbbentem mostanában több terméknél is. Tusfürdő, ami eddig 250ml volt, most 230ml. Margarin 500g helyett 450g. Kaukázusi kefír 400ml helyett 340ml. 100 db-os papírzsebkendő most már csak 90 db-os. Kilós kávé, ami most már csak 900g. Persze megemelt árakkal megspékelve. Hülyének vagyunk nézve teljesen…
Az utóbbi nagybevásárlások alkalmával megállapítottam, hogy a 30ezer az új 20ezer…
Az infláció és az élelmiszer árak növekedése miatt az 5másodperces szabály 10másodpercre nőtt.