Köszi, de ilyen sztorit hallottam/olvastam eleget😀 valami biztatóbb jó lenne.
Örülök, hogy itt vagy, majdnem teljesen gyógyultan.
Családban az egyik érintett 2 hónap után már majdnem teljesen visszanyerte a szaglását, ízérzékelését. Mondhatni, napról-napra javult, de mindig csak egy picit.
Az ízeket nem mindig a megfelelőnek érezte, másmilyen ízű volt pár étel, mint amilyenre emlékezett.
Kis türelem, sokat javulhatsz pár hónap alatt!
Nálam is ez van, kb. karácsony óta. Nagyon unom már…
Megértem, minden nagyon tud hiányozni, ami régen jobb volt. Remélhetőleg már nem sokat kell várnod Neked sem és másoknak sem!
Van valakinek Joy kuponfüzete? Skinsmart kód van benne? Köszi.
Jövő héten néhány napot Milánóban töltök. Ha van esetleg kívánságlistás sminktermék, amit nem akartatok eddig rendelni valahonnan, szóljatok, és hozok Budapesten összefutunk, vagy postán feladom, ami tetszik.
És ha van kedvetek, és jártatok már ott, néhány jó tippel is elláthattok. Már szerveződik, hogy mi mindent nézünk meg, milyen kozmetikumokat veszek, de soha nem árt egy-két jó tanács.
A Piz nevű pizzázót jó szívvel tudom ajánlani. Illetve lehet kicsit “morbid” program, de a milánói temetőt szerintem érdemes megnézni, elég szép.
A Dómot mindenképpen ajánlom , kissé hosszadalmas a bejutás de gyönyörű szép. Közvetlenül mellette van a Galleria Vittorio Emanuele ahol , Prada , Versace , LV üzletek vannak érdemes megnézni.
Ha van időtök a városon kívülre menni akkor a Comoi tavat ajánlanám , közel van, meseszép.
A múzeumokba, képtárakba nézzétek meg hogy kell- e előre jegyet váltani, nehogy az legyen, hogy sorba álltok és nem juttok be.
A tömegközlekedés trükkös lehet én még soha nem vártam 2 órát villamosra….
Átdobós táska , belül zippes zsebekkel , csakis elöl hordva mert rengeteg a zsebtolvaj. Zsebbe a kezden kívül semmit se tegyél.
A főbb csomópontokon lesznek erőszakos utcai árusok , szelfi botot, karkötőt stb kínálgatnak na velük tilos szóba elegyedni mert lerázhatatlanok.
Érezd nagyon jól magad, csodaszép nyüzsgő hely és valószínűleg divatsokkot fogsz kapni
Milánói Scala?
Hú! Jó utat! Biztos szuper lesz
Aperitivo! Mondjuk ez nem Milánó-specifikus, egész Olaszországra igaz, hogy délután 5-7 között úgymond “koktélakció” van, ha rendelsz egy italt, kapsz mellé rágcsát/mini szendvicset/vendégváró falatokat. Keress rá a Tripadvisoron, hogy aperitivo bar
Ha szeretitek a sushit - szintén egész Olaszországra igaz - sokkal olcsóbb és finomabb ebéd/vacsora menüket vagy all you can eat éttermeket lehet találni, mint itthon bárhol. Mi úgy a 3.-4. napon mindig elmegyünk szushizni, ha már elég volt a pastából
Nem tudom mennyire engedne meg az idotok, de ha lesz belole boven, akkor ajanlom Como-t (es szivem szerint a Comoi to kornyeket is. Gyonyoru! ).
Hahh, mekkora! KM-en jeleztem, hogy az Urban Decay Ultraviolet paletta adatlapján az ultraviolet szó egyben kellene legyen (kettőben volt), és 2 perccel később javítva volt a hiba. Ez aztán a hétfő reggeli munkamorál! Én meg meló helyett KM-ezek.
@mlnda @asianlover @macooka @Luiselotte @Szandika124 Nagyon köszönöm a milánói tippeket! Sikerült egy fashion weeket kifogni, de 3 napba így is alig fért bele minden. A dómban vagy 3 órát eltöltöttünk, annyira jó kikapcsolódás volt, tényleg a nagyvilág nyüzsgésén kívülre kerültünk. Felmásztunk a tetejére is (157 + 81 lépcsőn keresztül, nem is vészes), csodás kilátás volt. Bergamoban is töltöttünk egy fél napot, nagyon szép volt. Egyik este a Naviglinél vacsoráztunk - egy koktél áráért (12€) volt all you can eat. Ettünk mindenféle jót, kávéztunk sokat, és egy napot a Comói-tóra is rászántunk - milyen jól tettük! A tömegközlekedés minket is megviccelt… Olaszországból nem elég ennyi, még csak nem is tudtunk minden ételt megkóstolni, amit akartunk, menni kell még!
A beszerzéseket is megmutatod, ugye?
Úgy örülök, hogy jól érezted magad , reméltem, hogy bejutsz a dómba és Como is útba esik majd.
Az esetleges beszerzésekre én is kíváncsi vagyok.
De jó, hogy ilyen jól sikerült az utatok! Olaszországból sosem elég! Mi nagyon szeretjük Toszkánát és Pugliát is, Bariba is lehet repülni, teljesen más arca az országnak, nagyon érdemes meglátogatni.
Szerintem is tegyél fel valami szép képet a csupa pozitív topikba
Igen, igen én még Velencét és Triesztet imádom :)). Olaszország tényleg nagyon különleges :).
Pugliát nagyon dícserkk. Jövőre sztem útba ejtjük.
Mi nagyon imádtuk! Egy hetet voltunk, minden nap másik városban. Szerintem itt vannak a leggyönyörűbb partok és nem is olyan túlárazott, mint mondjuk a Cinque Terre. Lecce, Taranto, Matera, Alberobello mind hatalmas élmények. Mi vagyunk annyira gyermeklelküek, hogy a fasanoi zoo safariban is elszórakoztunk egy fél napig
Az vicces volt, hogy az egyik barátnőm csirke mániás, 10-ből 11-szer ezt keresi az étlapon, hát itt bajban volt… a tengeri kajákon kívül előbb volt ló vagy szamár az étlapon, mint fehér hús ebben a régióban valamiért nem menő a baromfi
Csak még jobban kíváncsivá tettél.