Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

@Bubucim, még nem néztem meg. Szétkellene hozzá vágni a könyvet így a feladványok azon részét majd ki kell nyomtatnom, elvileg vannak nehezebbek és könnyebbek is.

1 Likes

Majd beszámolsz róla, milyen élmény? :blush:

1 Likes

Én lehet, hogy háttal ültem a tv- nek, nekem nagyon nem tetszett, rettenetesen untam , nem is néztem végig ami nálam ritka mert becsülettel küzdök általában.
:smiley:

1 Likes

@Bubucim, igen :).

Istenem a csajok az irodában a bőrâpolásról beszélgetnek mindenféle házi készítésű cuccokat ajánlanak egymásnak, meg a nyomkodâst… Szinte fáj hallgatni de mem szólok bele mert mindig úgy csinálnak mintha totál hülyeséget mondanék, azt se veszik figyelembe, hogy mindig megdícsérik a bőrömet de ha mondom, hogy mitől van, azt már nem hallják meg :grimacing::grimacing::grimacing::roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes:

14 Likes

Az a helyzet, hogy szerintem a tudatos bőrápolás iroda szintű csevegésben elég hálátlan téma. Az alap rutin elég “unalmas”. Lemosó, hidratáló, fényvédő, esetleg egy szérum. Nem színesek, szagosak, csillámosak. Nem lehet mesélni arról, milyen Spa élmény volt feltenni őket, sem arról, milyen nehéz volt kikeverni…
A rétegezős rutinról való beszélgetéshez pedig feketeöves bőrápolónak kell lenni.

3 Likes

Tudatos bőrápolók beszélgetnek a munkahelyen (megtörtént eset):

• Te is ezt használod? (G&G C vitaminos szérum).
  • Igen. Olcsó és hatékony.
4 Likes

Szerintem annyira nem hálátlan, ha a hallgatóságot érdekli… én a csopvezemmel simán tudok bőrápolásról beszélgetni, és el szokta mesélni milyen problémája van, amire szívesen meg is hallgatja az ajánlásokat. Mondjuk vele ruhákról, sminkekről és körömlakkokról is szoktam beszélgetni, sőt örömmel elfogadta tőlem azokat a lakkjaimat amiket nem használtam, ezért kiszelektáltam.

7 Likes

Nem mondom azt, hogy lehetetlen. De az ember óhatatlanul is inkább az élményeiről szeret beszámolni. És több ember felkapja a fejét arra, ha Manci elmeséli, milyen csodás rózsaszín maszkot tett fel este. Nóra pedig nem biztos, hogy közbe fogja vetni, hogy ő meg a szokásos bőrápolási rutinját alkalmazta. Még akkor sem, ha Nóra bőre szebb, mint bárkié a teremben.

4 Likes

Zallával értek egyet, én is legtöbbször olyan környezetben forgok, ahol az unikornisos szemránckrém a sellős tusfürdővel az érdekes, úgy vagyok vele, ha Nekik jó akkor én meg boldog vagyok .
Kéretlenül soha nem adok tanácsot nekem sem esne jól, ha valaki odajönne hozzám, hogy Te a csomózott hajadat lehetne másképp, nekem így tetszik , majd én változtatok ha akarok.
Azon sem sértődök meg, ha valaki tanácsot kér aztán nem fogadja meg sokadszorra sem, mindenkinek más válik be , ez is egy saját út, nem dönthetünk a többiek helyett.

3 Likes

Nálunk az van, hogy az egyik csajnak nagyon zsíros, pattis bőre van, most pedig vett magának micellas vizet, azzal keni reggel este, aztán kérdezték, hogy jó e mert akkor ők is vesznek.

1 Likes

Persze, azért hallgatom, de nem szólok bele, csak már nehéz volt :smile::smile:

Ezért vagy itt és beszélgetsz velünk. Ahogyan én is. Otthon vagyunk, barátok közt. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Az a baj (szerintem), hogy a bőrápolás macerás téma. INCIt, cikkeket kell olvasni, netről rendelni (el se hinnétek, egy magyar webshop is mekkora mumus tud lenni), és akkor ott van annak a kockázata, ha az ajánlott termék nem válik be. A rutint mindennap el kell végezni, ami meg unalmas és “nekemerrenincsidőm”. Akiben csak némi felszínes érdeklődés van, annak csak a fun faktor (csillámos arcmasz) miatt lesz érdekes a téma.
Egyetlen (ex)kolléganőmnek próbáltam segíteni, aki végül a hormonbomba tablettát választotta (Diane 5, vagy valami ilyesmi a neve). Egyszerűbb egy gyógyszert bekapni, mint egy 2-3 termékbőll álló rutint követni.
“Legkedvesebb” kollegám pedig 2 hete kinyilatkoztatta az isteni ítéletet: naptejet nem szabad használni, mert tele van KEMIKÁLIÁVAL.
Napi egy doboz cigi, rendszeres alkoholfogyasztás, junk food, nulla mozgás mellett szerintem fogja be a száját (amit meg is mondtam neki, én, a hófehér bőrű napallergiás).

És sajnos ez az átlag, meg az akciós micellás víz (amit ugye nem mosnak le).

14 Likes

Én azt nem szeretem , ha ér egy picit panaszkodni, hogy “ mennyibe kerűűűűlt?”.
Nem csak kozmetikum hanem bármi, hazudni nem fogok, de szörnyen kellemetlenül tudom érezni magam , ha mondjuk egy drága táskára vagy cipőre kérdeznek rá… kicsit ilyenkor úgy érzem magam mintha a zsebemben turkálnának , hogy mennyit költök magamra.
A legjobb eddig az volt, mikor nem árultam el az árat csak a parfüm nevét, valamiért visszaléptem az irodába és már azt guglizták :smiley:

7 Likes

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Nálunk hasonló a helyzet. Egy kolléganő van, akit érdekel hogy mit ken magára, és hajlandó is energiát áldozni rá, hogy utánaolvasson hatóanyagoknak. Vele szoktam ilyesmiről beszélgetni, a többiek ilyenkor néznek mintha ufó lenne az irodában. A legtöbben csak találomra vesznek ezt-azt az avontól vagy a rossmanban, és engem ez nem is zavar, én senkit se akarok megtéríteni, de az bosszant, amikor gúnyolódni akarnak azon, hogy mi jobban megnézzük, mit veszünk meg, vagy felesleges hülyeségnek állítják be az egészet.

8 Likes

Sajnos nálunk még csillámpónis tusfürdő szinten sincs a téma. Egyetlen kolléganőm van, aki bár idősebb, el lehet vele beszélgetni a bőrápolásról, illetve szépségápolásról. A többiek szerintem a tusfürdőn kívül mást nem is használnak. Egyszer az egyik kolléganőm elcsípte az egyik beszélgetésünk az arckrémekről, és még oda is vetette, hogy ő bizony életében nem használt még arckrémet. 40 év körüli egyébként. Majd kijelentette, hogy nem is óhajt, mert ő szeret úgy kinézni reggel is, mint este. Ezért a smink is teljes mértékben tiltólistás nála. Ezzel nekem nincs gondom, csak akkor kerüljön el messzire, a megjegyzéseit pedig másnak mondja.

Nekem a szépségápolás hobbinak is tekinthető. Kb. 14-15 éves korom óta. :blush: Ezért is kezdtem el blogolni a témában.

9 Likes

Én is kb 14-15 éves korom óta foglalkozom a bőrápolással, először amiatt, mert az érzékeny bőröm a csapvíztől is húzódott és szárazzá vált, aztán meg már érdekelt is hogy milyen termékek vannak és mi mire jó.
Én el se tudom képzelni, hogy ne használjak semmit csak szappan/tusfürdőt. De engem is a megjegyzések zavarnak, amit néhányan odaböknek, ha sminkről vagy bőrápolásról van szó.

3 Likes

Engem legjobban a “nekem erre nincs időm” beszólás zavar. Múltkor megkérdeztem az illetőt, hogy miért, még nálam is kevesebbet alszol (én sokszor 4-5 órát alszom)?

5 Likes