Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

A szűrésre én is nemrég éreztem rá, de jó, működik.

Mondjuk én már akkor néztem az oldalt amikor még alig volt rajta valami és már akkor szerettem, szóval nekem ez felfoghatatlan. :smile:

1 Likes

Jöttem pár sorozatot/filmet ajánlani :).

La Casa de Papel izgalmas, akciódús sorozat

16218688346716

Nagyon cuki sorozat, a Szex és New york rendezőjétől, Lili Collins főszereplésével:
Emily-Párizsban-1.-évad-Netflix

! Aranyos, izgalmas viktoriánus fantasy
carnival_row_release_date_cast_news_and_rumours_main_thumb1200_4-3

Filmek:
Nagyon cuki, hihetetlen cukormázos film :smiley:

329545_1574853457.0619

Nagyon vicces film, imádom Robert de Niro játékát :slight_smile:

letöltés (4)

Izgalmas film, szerintem érdekes témával: Német film, a Magyar buék film is erről szól. Egyébként én sokszor odavagyok a német filmekért :D.

186

Egyébként nektek mi a könyv/sorozat listátok amit megszeretnétek olvasni/nézni a nyáron?

Olvasás:
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Julia Quinn: Bridgeeton család 1-2
Margaret Mitchel: Elfújta a szél
Nermin Bezmen: Szerelemben háborúban
Fábián Janka: Emma szerelme
Cristea Hortensia: Tenzi naplója

Sorozat:
Szeretem a török sorozatokat így ott most a Kiadó szerelem/Szerelem íze/ Ártatlanok hajléka amiket szeretnék nézni.
Netflix:

1. Mindig találunk valami jót.
  2. Nagyon várom a La casa papel utolsó évadát, a Bridgerton család és az Emily párizsban második évadát.

Film: Szeretnénk moziba menni, nagyon várjuk magyarul a Hang nélkül 2, Marvell filmeket, Dzsungeltúrát??. De amelyik filmre tervezünk menni, az egy olyan film ami egy szigeten játszódik és hirtelen elkezdenek a fiatalok rohamosan öregedni :).

4 Likes

2-3 éve kattantam rá pszichológiai témájú könyvekre, idén pedig - talán ebből adódóan - két önismereti könyvet vettem már.
Épp olvasom Szerb Antal: Utas és holdvilágát, ami eddig nekem kimaradt, pedig mindenki ajánlgatta. Sajnos eddig még nem ragadt el igazán :frowning:
Következő lesz, Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek. De a te listád is szimpi! :slight_smile:

2 Likes

@dressed
Hát köszi, jól látszik hogy ên megragadtam a történelmi-romantikusoknál. Egyébként Belinda Alexandra könyveit is nagyon szeretem :D.
Pszichológiával könyveket én is olvasnék, régen olvastam egyet, meg mostanában Csernust szoktam nézni a youtubon neki a könyveit is elolvasnám :).

Papp Sándor Zsigmond: Semmi ​kis életek
Normalis esetben nem erdekel semmi, aminek koze van a tortenelemhez, kommunizmushoz, Ceausescuhoz… de ez mas. Itt minden a szereplokrol szol, a semmi kis eletukrol, eletkepekrol. Es meg jobba teszi az egeszet a nyelvezet.
Meg az elejen vagyok, de igazan igeretes. Olvastatja magat a konyv.
Es nem tudom, hogy belekepzelem vagy tenyleg a szulovarosomban jatszodik-e minden, de hatarozottan az az erzesem. Ettol meginkabb vonz a dolog. :smiley:

Jankovics Marcell: Lékiratok
Ez az utolso olvasatlan konyvem, ami maradt. Ebben is van kicsi tortenelem, ez-az, de szimpatikussa valt, amikor belelapoztam anno.
Remenyeim szerint ez is a fentebb emlitett konyvhoz hasonlo elmenyt adja majd! :slight_smile:

3 Likes

Felírtam az olvasólistára ezt a két könyvet :slight_smile:

Én most Vámos Miklós Dunapest című könyvét olvasom, zseniális, nagyon mesélős, egyszerre van jelen a múlt és a jelen ráadásul a környékünkön játszódik. Nemsokára elolvasom, pedig csak 1 hete kezdtem, annyira izgalmas és érdekes! Én szeretem a történelmi könyveket, de szerintem ez annak is tetszene akinek nem zsánere ez a műfaj :slight_smile:

5 Likes

Ma egy nagyon érdekes beszélgetésbe csöppentem bele; ennek kapcsán kíváncsi lennék a véleményekre (ezen a fórumon mindig azt tapasztalom, hogy megosztó témákról is nagyon intelligens minden reakció) :blush:
Szerintetek miért érzi valaki azt, hogy “kevesebbet ér” a többieknél csupán az anyagiakból adódó külsőségek miatt (autó, ház)?
Semmi problémája nem volt addig magával, amíg egy ismerős családról feltárult az anyagi helyzete - és kiderült, hogy elég magas életszinvonalon élnek - azóta rosszul érzi magát, magába fordult, és visszautasít minden közeledés az ismerősök részéről…
Pedig egy rendkívül okos, kedves, és független nőről beszélünk, alapvetően nem rossz anyagi helyzettel. Semmi mást nem lehet kihúzni belőle, csak hogy szégyelli, hogy 2 diplomával, közel sem tudta megteremteni azt, amit szeretett volna…Miért zavarhat valakit ennyire, hogy más milyen életszinvonalon él? Mit lehetne tenni, hogy “kimozduljon” ebből az önsajnálatból?
Jah, és két tűz között vagyok…:grin: mindkét fél tőlem vár tanácsot…:thinking:

2 Likes

Nekem ez nagyon sántít… Másokkal még soha nem volt ilyen gondja? Kétlem, hogy ők az első emberek, akik gazdagabbak nála.
Itt valami más bújhat meg :face_with_monocle: A pasi nem jön be neki véletlenül? Vagy a nő :upside_down_face: Vagy megpróbált ráhajtani a pasi és nem akarja ezt bevallani?
Nem akarok érzéketlennek tűnni, de azt nagyon furcsállom ebben a sztoriban, hogy hirtelen most szembesült a társadalom egyenlőtlenségeivel… pont ennek a családnak a hatására jött rá az életközepi válság?

3 Likes

Hát attól, hogy saját magát szégyelli emiatt és így értéktelenebbnek is látja, és ennyire zavarja, hogy mások anyagiakban “többre vitték”, biztosan nincs könnyű helyzete. De azoknak sem, akik arra vállalkoznak, hogy kilendítsék innen. Merthogy ő most ezt érzi, és ez az ő érzése.
Idővel kénytelen lesz túllépni az értelmetlen önmarcangoláson, ha jót akar magának, és felnőtt emberként reagálni az élet kisebb-nagyobb igazságaira.
Biztosan kell még dolgoznia azon, hogy tudja, mi az, ami miatt érdemes magát lelkileg meggyötörni, és hogyan tudja magát jól érezni a saját maga által teremtett kis világában.

4 Likes

Nem biztos, hogy az a baja amire tippelsz, csak az időzítés miatt gondolod így.Az anyagi dolgok elég hamar “ kibuknak” , ha régebb óta ismeritek egymást biztosan látta , hogy ki honnan jön, tudja mit dolgoztok, hova jártok nyaralni stb…
Ha olyan jóban vagytok akkor érdemes lenne Vele leülni , elhívni egy kávéra és megkérdezni, hogy mi a baja, tudsz- e valamit segíteni. Erősítheted, hogy fontos Neked és a többieknek is, szerettek Vele lenni.
Azt megfigyeltem, hogy egy csapat dinamikája változik, idővel alakul és ahol hárman vannak jóban ott egy néha kilóg. Remélem sikerül megoldani én az őszinte beszélgetésben látom a megoldást.

3 Likes

Nem vagyunk annyira baráti viszonyban, hogy mélyebben belelássak, csak egy nagyobb társaság részeként többször szórakoztunk már együtt. Csak amit hallottam azon nagyon meglepődtem…megoldani valószínűleg nem fogom tudni, az anyagiakon kívül esetleg szakmai féltékenységre tippelnék…szerelmi szálra nem.

Nem hiszem, hogy általában a társadalmi egyenlőtlenségek miatt, inkább az adott társaságban betöltött “hiearchiában” érzi csökkentnek a “pozícióját”. De egy fura mondat lett…:thinking: Nem tudom jól fejeztem-e ki magam, de szerintem eddig úgy érezte felnéztek rá, és van tekintélye, amiről úgy érzi, hogy most elveszett…
Személy szerint az anyagi helyzete miatt soha nem tudnék nagyra tartani senkit, mint ahogy ignorálni sem, ezért is totál érthetetlen ez az egész helyzet.:face_with_monocle:

2 Likes

Értem amit mondasz. Nekem nagyon fura én csak azért nem tudok valakit tisztelni , mert felettem helyezkedik el a társadalmi ranglétrán, az meg, hogy szégyelljem magam amiért esetleg nekem kevesebb van eszembe sem jut.
Úgy tűnik keresi magát a Hölgy egyelőre :slight_smile:

2 Likes

Én személy szerint nem érzem szégyenlendő dolognak, h kevesebb pénzem van mint másnak, de el tudom képzelni, hogy az említett hölgy furán érzi magát, ha mások mondjuk utazásokról, vásárlásokról beszélgetnek amit ő nem engedhet meg magának. Kollégák beszélgetéseit hallgatva jut eszembe néha, hogy amikor vki sorolja, hogy itt meg ott voltam, ezt meg azt vettem, új bútor, háztartási gép, stb, akkor ugyan minden rossz szándék nélkül teszi ezt, de akinek mondjuk be kell osztania a kiadásait, az egy idô után már utálhatja ezt hallgatni.
A hölgynek magában kellene ezt helyretenni, illetve tisztázni, hogy más dolog nincs- e még emellett, amiért ennyire zavarják ezek a különbségek. Ha jó baráti viszonya van a társaság többi tagjával, és egyébként jól megértik egymást emberileg más téren, akkor valószínűleg àt tud lépni ezen.

5 Likes

@dyna: Hát, igen, szakmai féltékenység/anyagi féltékenység/érzelmi féltékenység… sajnos tapasztalataim szerint az irigység nagy úr, ráadásul sokkal könnyebben megfertőzi az emberek agyát, mint az önismeret vagy a szorgalom…
Nekem több kapcsolatom is megszűnt már emiatt, mérgező egy dolog és kegyetlenül offolom az olyanokat, akin megérzem, hogy irigy rám. Nem egészséges és egyáltalán nem hiszek abban, hogy valaki most egy kicsit irigy a másikra, aztán majd elmúlik… Ha a többiek normálisan viselkednek, akkor neki kéne mélyen elgondolkoznia. Főleg, ahogy írtad, hogy addig kényelmes volt neki a helyzet, amíg magát tartotta a “legnagyobb királynak”… az ilyen embernek önismereti bajai lehetnek.

A másik részről ugyanakkor sokszor az emberek önkéntelenül is átmehetnek hencegőbe, és észre se veszik, hogy ez mennyire bántó/zavaró tud lenni. Pont egy pár hete volt nekem is olyan tapasztalatom, hogy kedves ismerőseink kezdték el “rázni a rongyot”, hogy most realizált 30.000 euró hasznot a tőzsdén, aztán meg egy hétre 5.000 euróért adja ki a házát… Hát, itt már én is majdnem rájuk szóltam, hogy igen udvariatlan dolog a vacsora mellé az ilyen téma. Végül persze csak a férjemnek puffogtam, de az ilyen elszólásokból nekem is az az első reakcióm, hogy ezt most azért mondod, hogy rávilágíts, a másik mekkora lúzer, mert nem tud rád licitálni? Persze tudom, hogy nem, igazából csak a saját bizonytalanságát igyekszik ezzel az önigazolással palástolni, de azért szívesen beszóltam volna neki :joy:

8 Likes

Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy sorozat fun, de A nagy pénzrablás nagyon magával ragadott. Pedig eleinte el sem akartam hinni, hogy egy ilyen alaptörténettel lehet abbahagyhatatlan egy sorozat. Erről írtam egy kis összefoglalót, szubjektíven.

1 Likes

@Bubucim, én is imádtam, most az 5. évadra várok, még a rejtvény fejtős nagy pénzrablás könyvet is megvettem annyira szeretem a sorozatot :smiley:

Hú, izgalmas lehet. :slight_smile: Élvezhető feladványok vannak benne? Én neten láttam egyszer, de nem jártam alaposabban utána.

1 Likes