Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Én 30 évesen ismertem meg a páromat, és én is úgy gondolom, sosem késő. :slight_smile: Mondjuk én csak macskákat szeretnék, nem kergetett a biológiai óra, de ma már 40 körül is még simán lehet szülni.

3 Likes

Tényleg ne add fel! :). Gyönyörű nő vagy, biztos vagyok benne hogy előbb utóbb megtalálod a párod akivel boldog lehetsz :).

4 Likes

Én 25 évesen ismertem meg az első férjem, óriási hollywoodi szerelem, négy èv múlva házasodtunk össze, majd újabb 3 èv múlva elváltunk.
Megismertem a jelenlegi férjem, közben kiderült hogy gondok vannak baba téren, így sok vizsgálat, kezelés stb után 35 évesen született a lányom, majd meglepetésként minden gond nélkül összejött a kishúg, aki két évvel később született. Úgy terveztem mindig, hogy fiatal anyuka leszek, hát kicsit máshogy alakult, de most már nem érzem azt, hogy öreg lennék bármihez is.
Rengetegféle történet van, soha ne add fel, csodaszép vagy és okos :heart:

8 Likes

Amúgy szerintem 30 felett bőven elég szülni. A gyerekek fiatalon tartanak. :slightly_smiling_face: Azzal, hogy 45 évesen még viszonylag kicsik a fiúk, tök más a gondolkodásom, világlátásom, mint azoknak az egykori osztálytársaimnak, ahol már nagyok a gyerekek, azoktól meg pláne, ahol már unoka is van.
És az, hogy hogyan gondolkodsz magadról, arra is hatással van, hogy mások hány évesnek néznek. :wink:

Napi bölcsesség rovatunkat olvashatták. :see_no_evil::rofl::rofl:

12 Likes

Köszi, ez most kicsit megnyugtatott :smiley:
29 leszek mindjárt és érzem már a nyomást, hogy lassan kezdjek el szülni, mert öregszem :roll_eyes: A nőgyógyász is kérdezgeti, hogy “na mikor szülök már?” Ehh…

7 Likes

Szerintem a trend is 30 fölé halad. Amikor én szültem alig láttam azt a korosztályt a terhesgondozáson, akinek a “nagykönyv szerint szülnie kellene”… A többség 35+ volt, illetve volt pár nagyon fiatalka, alig 20 körüli…

3 Likes

Szerintem mindenkinek a saját döntése, hogy (nem) képzeli el a családalapítást és mikor. Láttam boldog 20-as családot, és egyedülálló negyvenest is. Én hiába tudtam, hogy szeretnék családot és gyereket, de el nem tudtam képzelni, hogy mindezt 30 éves korom előtt tegyem (sem elég érettnek nem éreztem magam, sem az egzisztenciális helyzetem nem volt alkalmas rá). Természetesen tisztában kell lenni a tervek alkotásakor, hogy nem biztos, hogy minden úgy alakul, ahogy tervezi az ember. És -kicsit Coelhot idézve- haladni kell arra az úton, amit kijelölt magának az ember, és örülni annak, amit útközben talál. (én kérek elnézést az emelkedett gondolatokért :see_no_evil: :upside_down_face:)

8 Likes

Köszönöm Mindenkinek a történeteket, es a kedves szavakat!
Nincsenek illuzióim, semmi es senki sem tökéletes. Nem hiszem, hogy ha kimondjuk a boldogító igent, akkor az mindenre garancia a jövőben. Viszont vhol mélyen mégis hiszek abban, hogy vhol talán van tarsam. Viszont, ha nincsen, akkor egymagam nem kívánok gyermeket vallalni. Elvalt szülők gyermekeként nem volt buli a gyermekkor apa nélkül. Nagyon hiányoztak a férfi energiak otthonrol.
Amugy sztem is jobb 30 felett szülni. Annyira bizonytalan voltam a 20as eveimben, hogy nem valo lett volna gyermek.

4 Likes

Jajj, Te aztán semmiről nem vagy elkesve. :blush:

1 Likes

Köszönöm! :blush:

1 Likes

Úgy látszik, ez egy ilyen nap. Vajon a sonka váltotta ki belőlünk? :rofl::rofl::cut_of_meat:

6 Likes

A hála nagyon fontos, valoban. Amióta gyakorlom, sokkal könnyebb. :blush:

1 Likes

Ezzel maximálisan egyetértek. Észrevehető a különbség azokkal akik velem egyidősek, de a gyerekeik is már fiatal felnőttek. Azokkal érzem magam egyidősnek, akik az életük ugyanezen fázisában vannak, még ha amúgy 10-15 évvel fiatalabbak is.

4 Likes

Szinte ugyanez, csak én még csak a 28-at töltöm idén.
Egyébként mindig azt gondoltam, hogy ilyenkorra már legalább 2 gyerek lesz, de anno még 4-et terveztem. Most meg gondolni sem akarok rá, még hadd éljek. Férjem örülne már neki, de én még nem tartok ott lelkileg, nem lenne bölcs bevállalni csak azért, mert mindenhonnan az folyik, hogy ketyeg az óra. Tesók, barátok, régebbi baráti párok… A környezetemben egyébként kb már mindenkinek van, kicsit kilógunk a sorból. De még nem nőtt be eléggé a fejem lágya hozzá.
Ennyit a tervekről és álmokról. Szerintem egyébként mindennek megvan az ideje, és majd a gyerekvállalásnak is eljön. Vagy nem. Ezek után nem jelenthetem ki. :slight_smile:

6 Likes

Ez eléggé meglep, hogy ezt mondod, hogy már szinte mindenkinek van gyereke. Én 35 voltam most januárban, kb. 10 lányról tudok, mi lett az évfolyamomból-kolléganőkből-barátnőkből és összesen 1-nek van (2) gyereke, a többieknél semmi! Változó ugyan, hogy valaki szeretne/nem szeretne/van-e párja, de összességében nagyon beszédes, hogy 10 diplomás, 35 év körüli nőből összesen 1-nek született gyereke.
Mivel a férjem 16 évvel idősebb nálam, az ő barátai mind olyan életszakaszban vannak már, hogy tinédzser/20 év körüli gyerekeik vannak és már el is váltak többen. Az biztos, hogy nincs tuti recept :smiley:

3 Likes

192-1923707_clip-art-easter-cats

Boldog nyuszit csajok!

11 Likes

Az én évfolyamomról tényleg el vagyok maradva. :smiley: Még azok is családot alapítottak, akiről sosem gondoltam volna, hogy 30 előtt egyáltalán megállapodnak. Arányokat nem tudok mondani, mert az osztálytalálkozó elmaradt hála a koronának. De az évfolyamból is sokakról tudok, illetve az egyetemi társaságból is, úgyhogy a környezetemben a társadalmi folyamatokkal ellentétes divat uralkodik :smiley:

1 Likes

23

3 Likes

9890b5d5bf0376262531fe4f18bee1b5
Áldott Húsvéti Ünnepeket! :blush:

10 Likes

Kellemes húsvétolást!
(14) White kitten and white tiny bunnies :rabbit: | It’s so Сute! :smiling_face_with_three_hearts: - YouTube

5 Likes