Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Lehet nem illendő, de én amíg bejártam dolgozni, minden nap a buszon sminkeltem, szigorúan a sofőr mögötti első ülésen, ablak mellett, napi szeánszom része volt :smiley: Viszont irodában, ahol csak pasik vettek körül, nem mertem sosem. :roll_eyes:

5 Likes

Na, én meg pont a nők miatt nem szoktam semmi ilyesmit…:grinning:
11-en vagyunk egy irodában, még a zsebtükröt is félve veszem elő, mondjuk ez az én hülyeségem részben, másrészt meg a társaság fele kissé korlátolt. Amúgy is kissé gátlásos vagyok, fésülködni is inkább elvonulok néha a mellékhelyiségekhez. De amúgy egyik kolléganőm szokott az irodában sminkelni, de nekem semmi rossz nem jutott róla eszembe vagy hogy ne lenne illendő :grinning:
Fiatalabb koromban én is sminkeltem buszon :slightly_smiling_face: igyekeztem azért úgy, hogy ne lássanak (sokan), barátnővel pedig bátrabban zajlott a dolog :grinning:

7 Likes

Oo, multhet penteken hajnali 7kor U6on egy neni (60-65 körüli) tusvonalat huzott, raadasul eleg szepen :grin:
Bar mast en meg nem nagyon lattam sminkelni, max kormot festeni.

6 Likes

Körömfestéstől kikészülök zárt helyen :smiley: Volt, hogy vonaton zárt 6 személyes fülkében előkapta a csaj lazán, lemosóval együtt, ezt már én is túlzásnak éreztem, rá kellett szólnom, hogy legyen szíves ezt mellőzze ha lehet leszállásig, mert megfulladok tőle :slight_smile:

3 Likes

:slight_smile:

Ha, ha! Az élet nagy kérdései!
Én fiatalabb koromban sokkal megengedőbb voltam, ahogy öregszem, kezd benőni a fejem lágya és sokkal több mindent tartok illetlennek, így a nyilvános sminkelést is. Nem is feltétlenül azért, mert zavarna, ha más csinálja, nem izgat a dolog különösebben. Viszont, ha belegondolok, hogy azért ezek ilyen “testi” dolgok, akkor már logikusnak tűnik, hogy ne terheljem ezzel a nyilvánosságot. Például, ha egy igazán szép ajakkontúrhoz nyitogatni kell a szád, az nem túl esztétikus, vagy, ha egy hajfésülés után valaki lendületből kihúzkodja a hajszálakat a fésűből… az már kifejezetten gusztustalan. De arra se kíváncsi a többség, hogy éppen hogy hullik a körömreszelék, ahogy nekiállsz reszelgetni. Ma már egyértelműen azt mondom, hogy lehetőség szerint az ember a “testi” dolgait végezze a női mosdóban.

7 Likes

Én körmöt lakkoztam pàrszor munkahelyen, de vagy a mosdóban, vagy akkor amikor a többiek épp nem voltak az irodában. Női kollégáim sem éppen mondhatók sminkmániàsnak, ezért kicsit cikinek érezném nyilvànosan sminkelni itt.

3 Likes

Igen, én is @umpalumpa -tól hallottam ezt, de ezt vallottam/vallom a mai napig. A sminkelés számomra diszkrét dolog. Elvonulok vele mindig a mosdóba, illetve az irodai kettesszekrényem ajtajára szereltem fel egy tükröt, oda szoktam bebújni sminket igazítani, amikor senki se látja. A rúzsozás az egyetlen kivétel, mert az olyan franciásan elegáns, egészen pontosan így hallottam @umpalumpa -tól. :face_with_hand_over_mouth:

4 Likes

@anon27689852, franciásan elegáns :)). Igazán jó szó rá :).

1 Likes

Lányok! Ti mit szóltak ahhoz ha egy férfi srác sminkeli magát?

1 Likes

Az ismerőseim között nincs olyan, akinél észrevettem volna, hogy sminkeli magát. Ha a bozontos szemöldök megígazítását jelentené, az simán beleférne, sőt még tetszene is. Ha ezen túlmutatna és mindenki számára észrevehető lenne, biztosan szoknom kellene.

3 Likes

Nekem sincs senki az ismerőseim között, akinél “játszik” a smink…A férjemet például akkor is ugratják a csapattársai, ha bekeni magát naptejjel a meccsek előtt/közben. Sok férfinek már ez is feminin…

2 Likes

Nekem sincs ilyen ismerősöm.

Szerintem a szemceruza (láttam már ilyet, és baromi jól állt a srácnak), korrektor esetleg BB krém az oké, akár a hétköznapokban is.
Ettől több is, hiszen az ő dolga, nem az enyém.

Jut eszembe: mire vonatkozik a kérdés? Hogy egyedülállóként járnék-e vele, vagy általánosságban?
Ha általánosságban, akkor a véleményem a fenti. Hogy járnék-e vele? Az első változattal igen, a másodikkal nem.

3 Likes

Párom szemöldökét festi mert nagyon durván hiányos, de nem mindig, csak amikor kedve van, de nem áll neki rosszul.

2 Likes

Az én ismerőseim között nincs olyan férfi, aki sminkelné magát. Férfi videósokat nézek, akik sminkelnek és kedvelem is őket, de ha a való életben találkoznék hasonlóval biztos furcsa lenne elsőre.
Azt nem szeretném, ha a férjem sminkelne például. :slight_smile: De korrektor, BB krém, szemöldök kitöltés szerintem nem zavarna.

2 Likes

A színpadon (pl. koncert, színház) el is kél szerintem. A való életben nem ismerek ilyet. Ha youtube videon látom, feláll a szőr a hátamon. Én már csak ilyen kis régimódi vagyok.
(Na, Wayne Goss határeset. :wink: Őt meg szoktam nézni. :face_with_hand_over_mouth:)

4 Likes

Én is így vagyok ezzel főleg ha szőrös és még rúzsoz is egyet.

2 Likes

Láttam egyszer egy férfit a Mac-ben amint éppen alapozót vett magának a feleségével és az idősebb hölgy nem tudom ki volt ,de hozzá tartozott. Megjegyezném a pasi jól nézett ki és bőre hibátlan volt. De amikor még szájfényt is akart választani az már durva volt. Amiről eszembe jutott ez,hogy egyik ismerősöm mesélte ,hogy a pasi akivel randizott szájfényben jelent meg ,de nem vett volna rá mérget,hogy pirosító nem volt rajta.

3 Likes

Furcsa dolog ez, mert végül is voltak már korok, amikor a rizsporos parókák mellett a férfiak is festették magukat, egészen a régi korokig visszamenőleg.
Kérdés, hogy a férfiak sminkelése mit hoz magával? Csak a szépségápolás általuk is jobb elismertségét, használatát, vagy elnőiesedést?

Baromira érdekes téma ez.

Én általában elfogadónak gondolom magam. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a sminkipar kezd felfedezni egy eddig kiaknázatlan lehetőséget a férfiakban, ergo bevételi forrást.
De hogy mindez hová fog vezetni? Nem most, hanem 20-30 év múlva, azt lenne jó tudni.

3 Likes

Valószínűleg majd meglátjuk. De szerintem oda, hogy első ránézésre nem lehet, majd megmondani egyértelműen, hogy nő vagy férfi az illető. Szerintem kb. erre halad a világ.

Engem korrektor és alapozó sem zavar manapság egy férfin, inkább az gond, hogy a nekünk való színek és textúrák nem feltétlenül nekik valók. Így balul sülnek el a próbálkozásaik.

Van 1-2 férfi ismerősöm akiknek viszont olyan sűrű, fekete szempillájuk van, hogy mindig megkapják a “mi van ki van húzva a szemed?” jellegű kérdéseket és egyáltalán nem örülnek neki. :roll_eyes:

1 Likes