Lehet nem illendő, de én amíg bejártam dolgozni, minden nap a buszon sminkeltem, szigorúan a sofőr mögötti első ülésen, ablak mellett, napi szeánszom része volt Viszont irodában, ahol csak pasik vettek körül, nem mertem sosem.
Na, én meg pont a nők miatt nem szoktam semmi ilyesmit…
11-en vagyunk egy irodában, még a zsebtükröt is félve veszem elő, mondjuk ez az én hülyeségem részben, másrészt meg a társaság fele kissé korlátolt. Amúgy is kissé gátlásos vagyok, fésülködni is inkább elvonulok néha a mellékhelyiségekhez. De amúgy egyik kolléganőm szokott az irodában sminkelni, de nekem semmi rossz nem jutott róla eszembe vagy hogy ne lenne illendő
Fiatalabb koromban én is sminkeltem buszon igyekeztem azért úgy, hogy ne lássanak (sokan), barátnővel pedig bátrabban zajlott a dolog
Oo, multhet penteken hajnali 7kor U6on egy neni (60-65 körüli) tusvonalat huzott, raadasul eleg szepen
Bar mast en meg nem nagyon lattam sminkelni, max kormot festeni.
Körömfestéstől kikészülök zárt helyen Volt, hogy vonaton zárt 6 személyes fülkében előkapta a csaj lazán, lemosóval együtt, ezt már én is túlzásnak éreztem, rá kellett szólnom, hogy legyen szíves ezt mellőzze ha lehet leszállásig, mert megfulladok tőle
Ha, ha! Az élet nagy kérdései!
Én fiatalabb koromban sokkal megengedőbb voltam, ahogy öregszem, kezd benőni a fejem lágya és sokkal több mindent tartok illetlennek, így a nyilvános sminkelést is. Nem is feltétlenül azért, mert zavarna, ha más csinálja, nem izgat a dolog különösebben. Viszont, ha belegondolok, hogy azért ezek ilyen “testi” dolgok, akkor már logikusnak tűnik, hogy ne terheljem ezzel a nyilvánosságot. Például, ha egy igazán szép ajakkontúrhoz nyitogatni kell a szád, az nem túl esztétikus, vagy, ha egy hajfésülés után valaki lendületből kihúzkodja a hajszálakat a fésűből… az már kifejezetten gusztustalan. De arra se kíváncsi a többség, hogy éppen hogy hullik a körömreszelék, ahogy nekiállsz reszelgetni. Ma már egyértelműen azt mondom, hogy lehetőség szerint az ember a “testi” dolgait végezze a női mosdóban.
Én körmöt lakkoztam pàrszor munkahelyen, de vagy a mosdóban, vagy akkor amikor a többiek épp nem voltak az irodában. Női kollégáim sem éppen mondhatók sminkmániàsnak, ezért kicsit cikinek érezném nyilvànosan sminkelni itt.
Igen, én is @umpalumpa -tól hallottam ezt, de ezt vallottam/vallom a mai napig. A sminkelés számomra diszkrét dolog. Elvonulok vele mindig a mosdóba, illetve az irodai kettesszekrényem ajtajára szereltem fel egy tükröt, oda szoktam bebújni sminket igazítani, amikor senki se látja. A rúzsozás az egyetlen kivétel, mert az olyan franciásan elegáns, egészen pontosan így hallottam @umpalumpa -tól.
Lányok! Ti mit szóltak ahhoz ha egy férfi srác sminkeli magát?
Az ismerőseim között nincs olyan, akinél észrevettem volna, hogy sminkeli magát. Ha a bozontos szemöldök megígazítását jelentené, az simán beleférne, sőt még tetszene is. Ha ezen túlmutatna és mindenki számára észrevehető lenne, biztosan szoknom kellene.
Nekem sincs senki az ismerőseim között, akinél “játszik” a smink…A férjemet például akkor is ugratják a csapattársai, ha bekeni magát naptejjel a meccsek előtt/közben. Sok férfinek már ez is feminin…
Nekem sincs ilyen ismerősöm.
Szerintem a szemceruza (láttam már ilyet, és baromi jól állt a srácnak), korrektor esetleg BB krém az oké, akár a hétköznapokban is.
Ettől több is, hiszen az ő dolga, nem az enyém.
Jut eszembe: mire vonatkozik a kérdés? Hogy egyedülállóként járnék-e vele, vagy általánosságban?
Ha általánosságban, akkor a véleményem a fenti. Hogy járnék-e vele? Az első változattal igen, a másodikkal nem.
Párom szemöldökét festi mert nagyon durván hiányos, de nem mindig, csak amikor kedve van, de nem áll neki rosszul.
Az én ismerőseim között nincs olyan férfi, aki sminkelné magát. Férfi videósokat nézek, akik sminkelnek és kedvelem is őket, de ha a való életben találkoznék hasonlóval biztos furcsa lenne elsőre.
Azt nem szeretném, ha a férjem sminkelne például. De korrektor, BB krém, szemöldök kitöltés szerintem nem zavarna.
A színpadon (pl. koncert, színház) el is kél szerintem. A való életben nem ismerek ilyet. Ha youtube videon látom, feláll a szőr a hátamon. Én már csak ilyen kis régimódi vagyok.
(Na, Wayne Goss határeset. Őt meg szoktam nézni.
)
Én is így vagyok ezzel főleg ha szőrös és még rúzsoz is egyet.
Láttam egyszer egy férfit a Mac-ben amint éppen alapozót vett magának a feleségével és az idősebb hölgy nem tudom ki volt ,de hozzá tartozott. Megjegyezném a pasi jól nézett ki és bőre hibátlan volt. De amikor még szájfényt is akart választani az már durva volt. Amiről eszembe jutott ez,hogy egyik ismerősöm mesélte ,hogy a pasi akivel randizott szájfényben jelent meg ,de nem vett volna rá mérget,hogy pirosító nem volt rajta.
Furcsa dolog ez, mert végül is voltak már korok, amikor a rizsporos parókák mellett a férfiak is festették magukat, egészen a régi korokig visszamenőleg.
Kérdés, hogy a férfiak sminkelése mit hoz magával? Csak a szépségápolás általuk is jobb elismertségét, használatát, vagy elnőiesedést?
Baromira érdekes téma ez.
Én általában elfogadónak gondolom magam. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a sminkipar kezd felfedezni egy eddig kiaknázatlan lehetőséget a férfiakban, ergo bevételi forrást.
De hogy mindez hová fog vezetni? Nem most, hanem 20-30 év múlva, azt lenne jó tudni.
Valószínűleg majd meglátjuk. De szerintem oda, hogy első ránézésre nem lehet, majd megmondani egyértelműen, hogy nő vagy férfi az illető. Szerintem kb. erre halad a világ.
Engem korrektor és alapozó sem zavar manapság egy férfin, inkább az gond, hogy a nekünk való színek és textúrák nem feltétlenül nekik valók. Így balul sülnek el a próbálkozásaik.
Van 1-2 férfi ismerősöm akiknek viszont olyan sűrű, fekete szempillájuk van, hogy mindig megkapják a “mi van ki van húzva a szemed?” jellegű kérdéseket és egyáltalán nem örülnek neki.