Nekem sincs olyan férfi ismerősöm, aki használ bármilyen sminkterméket. Én igyekszem nyitott lenni és elfogadó, de bevallom őszintén amikor pl instán valamelyik márkànál egy pasi van full sminkben a posztban, az fura nekem még mindig. Nem szeretném, ha a férjem sminkelné magát mondjuk, de csak emiatt nem ítélnék el valakit. Másrészt viszont ha erre haladunk, és 20 év múlva majd mindennapos lesz hogy sminkben járkàlnak a férfiak, szerintem fura öreg hölgynek fogom magam érezni, aki nem egészen érti már a modern világot
Elkepesztő hova fajulnak a dolgok…Abszolute nem csodálkozom a sok egyedülálló kortársaimon.
Engem már az is taszít, ha sminkreklámban (pl. alapozó) férfiakat is szerepeltetnek. Minek? Bár tudom, hogy ez is csak a mostanában oly divatos érzékenyítés része, amire én speciel nem vagyok vevő.
A nők legyenek szépek! A férfiaknak pedig elég csak egy fokkal szebbnek lenniük az ördögnél. Ahhoz meg nem kell alapozó, se szájfény. Engem egy férfi ne a szépségével bűvöljön el!
A bőrápolás és az ápoltság persze egy teljesen más tészta. Ebbe még akár a hajfestés is belefér nálam. De a makeup nem.
Nekem egy olyan nyíltan homoszexuális ismerősöm volt régebben, aki napi szinten sminkelte magát, bár elég visszafogottan, leginkább alapozót használt, hogy egyenletesebb legyen a bőre.
Nekem ez nem tetszik. Valamiért, ha egy férfi van lealapozva, akkor az egy kilométerről ordít és természetellenesnek látom. Ha egy nő van szépen kisminkelve, akkor meg vágyakozva-elimeréssel nézek rá. Semmi logikus nincs ebben, mégis az egyik vonzó, a másik meg fura, azt hiszem, ez a kulturálisan elfogadott/nem elfogadott mintapéldája. Látszik, hogy régimódi, európai az ízlésvilágom.
Azt példásnak tartom, ha egy férfi is ad a bőrápolásra (szájhigiénia, fogfehérítés, arcápolók), az ilyesmi abszolút beleférne, de még ilyen téren se volt soha dolgom olyan palival, akinél például több szemráckrém sorakozott volna a polcom, mint az enyémen. De könnyen lehet, hogy a 16-24 korosztályban már más az arány. Erről a fiatalokat kéne megkérdezni. Elnézve a magyar népet, kétlem, hogy komoly, társadalmi szintű változások lennének ebben… De mondjuk egy amerikai, nagyvárosi fiatalnál már teljesen más a helyzet.
Szóval röviden: a férfi ápolt legyen, ne sminkelt!
én életemben eddig még csak egyszer láttam (észrevehető) sminket férfin: egy fiatal douglas-os eladón. kétség sem fér hozzá, ha más nem, a drogéria-parfüméria az a hely, ahol a legkevésbé kiütköző ez. számomra mégis nagyon furcsa volt, és itt vált egyértelművé, hogy 24 éves bölcsészként, hiába tartom magam nyitott és elfogadó személyiségnek, valahol mélyen én is csak korlátolt boomer vagyok
úgy érzem, van egy hatalmas szakadék a (nyugati) instagram influencerek, beauty youtuberek, magazinok, kifutók stb. művi álomvilága és a hétköznapi valóság között. hiába nem zavar james charles és a többi tehetséges srác sminkje, hiába nem zavar harry styles szoknyában; ha a saját apám vagy bármilyen férfi rokonom/barátom akarná így kifejezni a személyiségét, őszintén aggódni kezdenék érte.
(arról meg ne is beszéljünk, hogy sok, nálamnál kevésbé toleráns embernek már az is skandallum, ha egy nő teljes sminkben van, mert ugye kikent-kifent cicamica… na majd ha erről leszoknak az emberek, utána ugorhatunk tovább a sminkelt férfiak problémáira.)
Ezt nagyon jól összefoglaltad, pont így érzek én is.
Én viszont meg vagyok győződve róla, hogy a férfiak egyszerűen egy új piacot jelentenek a gyártók számára. És gondoljatok bele, hogy mekkora piac!
Én már láttam többször is sminkelt férfit. Először, már úgy 13-14 éve Bécsben, egy TBS üzlet eladóját. Először csak néztem, hogy mi olyan furcsa rajta? Aztán rájöttem, hogy ki van sminkelve. De végül is hamar napirendre tértem felette.
Itthon, Magyarországon csak egyszer láttam a metrón egy fiatal srácot, akinek ki volt húzva a szeme. Baromi jól állt neki.
Londonban viszont láttam többször is. Sőt, olyat is, hogy a Debenhamsben sminkelés volt, és éppen egy fiú ült a székben. Mondjuk ott senki sem foglalkozik azzal, hogy mi van rajtad…
Hát igen, Magyarországon azért más a dolgok megítélése.
Ez tényleg jól összefoglalja ezt a dolgot, elvileg nem zavar, ha ilyet látok a médiában, de a sajàt személyes környezetemben nem lennék oda érte.
A férfi sminkes-influencereken én sem ütközök meg, “élőben” még nem találkoztam sminkelt sráccal, valószínűleg elsőre én is néznék egy nagyot, de szerintem hamar napirendre tudnék térni felette, nézzen ki úgy, ahogy neki jól esik. A környezetemben max olyan srácról tudok, aki a szemöldökét szedi, nem túlzottan, csak nagyon bozontos neki, muszáj rendben tartania.
Egyébként a férjem is meg szokta jegyezni néha, hogy milyen jó nekünk nőknek, hogy tudunk “csalni” egy kicsit, ha szükséges. Pl. egy hajnalig tanulás után vagy ha épp kijön egy pattanás, akkor egy kis alapozó meg korrektor, és nem is látszik semmi, simán el lehet rejteni. Megértem, ha erre a pasik is vágynak időnként, nem hiszem, hogy fennakadnék egy kis korrektoron vagy bb krémen. A többi meg hát egyéni ízlés kérdése…
Én még sminkeltem is srácokat! Igaz, az fellépésre volt.
Amúgy olyan “rendes” (szemhéjpúder, pirosító, etc.) sminkben még én se láttam férfit szerintem a való életben. Vagy csak nem tűnt fel. De szerintem engem nem zavarna. Azon esetleg meglepődnék, ha egy full sminkben lévő férfi leszólítana… de - és nevezzetek előítéletesnek - nem gondolnám hogy egy talpig sminkben lévő férfi egy nőt szólítana le.
Ja! Emiatt nem kell aggódnod!
Szerintem sem esetleg megkérdezné drága mi a rúzsod színe?
Legalább valaki értékelné a sminkbe fektetett energiát.
Én ezt egyáltalán nem bánom.
"A világ megőrült! Lefekszem! "
Hááát, én jobban örülnék, ha a nőket végre ugyanolyan értékűnek tekintenék, mint a férfiakat (habár én ebből a szempontból eszményi helyen dolgozom, nálunk azonos munkakörben azonos fizetés van). Ha nem az lenne a kommunikáció, hogy akkor teljesíted a “feladatod”, ha nagy magyar anyaként minden nap szülsz egy gyereket.
Ha a másság jobban elfogadott lenne. És most itt nemcsak a szexuális beállítódásra gondolok.
Rohadt nagy lemaradásban vagyunk.
Szívemből szóltál
Legújabb varrományok:
A kép nagyon gagyi körülmények között készült, nézzétek el.
Ezek csodaszépek
Üdv,
Már régóta ismerem ezt az oldalt, csak nézegetni szoktam az értékeléseket, de pár nappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy eladom pár parfümömet, megcsináltam a fényképeket, ma este regisztráltam. Most azzal szembesültem, hogy csak olyan adhat el aki már 3 hónapja tag, de én eleve csak azért regisztráltam, hogy eladjam őket, és nem hónapok múlva, hanem mostanában. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám eladni őket? Képeken jól látható a sorozatszám és személyesen is ki lehet próbálni őket.
A Krémmániára gondolsz?
Ha el akarsz adni akkor erre jó hely a lehet a Jófogás vagy a Vatera is. Én is vettem már onnan pl. parfümöt és kozmetikumot is. A legtöbben egyszerre több helyen próbálják eladni a felesleges portékáikat.
Van még a Marketplace bár azt én nem használtam vagy a Gardrobcsere is egy ilyen adok veszek oldal.