Képzeljétek visszavittem Tindigonak a duplan megkapott csomagot es a csomag ára mellett kaptam ajiba egy Shake & Shine serumot is.
Szóval ez nagy piros pont neki.
Alvás, fogyás nálam is cél.Hajrá Mindenkinek!
Lehet, tudja, hogy itt nyomulsz😁 azé’
Egészen biztosan utanam kémkedik.
En az egyes pontot ugy backelem ki, hogy ha tudom, h aznap keveset ittam, akkor este összedobok egy gyors levest
Nem rossz ötlet!
A folyadék bevitel nekem sem megy úgy ahogy kellene.
De ez segíthet: https://shopbuilder.hu/tejsavo-feherje-koncentratumok/protein-buzz-100-whey-3-kg-p13468
1kanál fehérjepor 3dl vízzel, edzés után vagy este, vacsora helyett. Kevés kalória, sok fehérje. Nagyon eltelít és finom, a sütikrémes meg az epres isteni. Turmixgép kell hozzá, hogy jól feloldódjon. Sokszor van rá akció. Mi 3kg kiszerelésben vesszük, férjem is tolja, de van kisebb is. Most csak ennyi van itthon.
Szoktam venni/enni fehérjét. Bár én eddig olyat nem találtam, amit vízzel is meg bírtam volna inni ( 0.1%-os tejjel szoktam), úgyhogy ha legközelebb szükségem lesz rá, akkor kipróbálom.
Viszont a Yazio csoportban azt mondják, ezek nem számítanak bele a folyadékbevitelbe. Sőt, van aki még a teára is ezt mondja, és kizárólag a víz.
Képzeljétek, én meg annyit iszom, hogy arra kell figyeljek, hogy ne igyak annyit. Igen, még mindig vízről beszélek!
Tavasszal kezdődött, amikor nagy dózisú B-vitamint szedtem, hogy állandóan felkeltem éjszaka pisilni, nagyon utáltam. Akkor ezt betudtam a B-vitaminnak, éhesebbnek ugyan nem éreztem magam, de tény, hogy pörgeti az anyagcserét. Utána nagyjából el is múlt, de nagyon bennem maradt, hogy este 8 után nen ihatok, max lefekvés előtt 1 pohár vizet. Tea csak nagyon átgondolt esetben jöhet este, napközben viszont simán megiszom 2-3 nagyobb bögrével - a rengeteg víz mellett, mert amúgy nagyon szeretem a vizet. A cukros löttyök nem vonzanak szerencsére, gyümölcslé is max. 100%-os, de az sem fogy túl gyorsan… Teából és vízből viszont szerintem 3-4 litert simán iszom összesen egy nap. Igazából szeretek inni, így tényleg fontos, hogy esténként számoljam, mennyi volt a folyadék bevitelem az esti órákban - hacsak nincs valami okom a hajnali kelésre, de ez mikulás napján kívül még nem volt indokolt.
Ma nagyon rossz volt, mert a meló miatt egész nap alig ittam (kint voltunk egy építkezésen, én meg nem szeretem a mobil budit… főleg az idegen munkások után… ), így hazaérve néhány pohár vizet egyből lehúztam. Számolgattam, elvileg még így is meg van a 2 liter, de szerintem 2-3 pohár vizet még most is meg tudnék inni, de akkor meg megint éjszaka látnám kárát. Hát hiába is, oda kell figyelni, mindkét irányban!
Szerintem a folyadék az folyadék. A 2 l napi ajánlat nekem személy szerint nagyon kevésnek tűnik, de ha minden mást is számolunk, akkor már összejöhet egy egészséges 3 l (jó, biztos nincs mindenkinek ennyire szüksége…) de persze fontos, hogy ne csak teát, kávét, fehérjeturmixot, gyümölcslevet, stb. igyunk. Gondolom emiatt mondják inkább, hogy nem számít. Elvégre ha a vízzel valami mást is beviszünk, legyen az jó, vagy sem (fehérje, cukor, gyümölcsrost, stb.), a szervezetnek meg kell küzdenie vele. És nem járunk feltétlenül jobban vele, hiába van meg a folyadék adag. De ez csak az én hozzá nem értő józan paraszti eszes okoskodásom.
Gondolom úgy van ez mint a vegáknál, valaki nagyon szigorúan veszi, a másik lazábban. A víz az igazi, az biztos.
Mostanában rászoktam, hogy a csapról iszok, nálunk jó minőségű. Nem is emlékszem, mikor vettünk ásványvízet utoljára.
Folyadekbevitelbe nem csak a viz szamit. Nyilvan az lenne a legprofibb, ha vizböl is meglenne a 2 liter, pluszban meg ugye a gyümölcsböl, zöldsegböl, stb.
Ha vmi olyasmit iszol, ami vizhajto hatasu (kave, sör…), ott meg extran kellene potolni a vizet.
Dieta szempontjabol nyilvan fontos, hogy a viz 0 kaloria, minden masban meg van valamennyi…
Alapvetően én is úgy vélem, hogy a víz az víz de tény, hogy ha a kávé meg egyes teák vízhajtók, akkor a szumma azért kérdéses
Ezeknek a fehérje poroknak én nagyon ellene vagyok, semmi természetes nincs bennük. Nem is értem, miért lenne erre szüksége bárkinek - mármint biológiailag, nem akkor, ha testépítő - szerintem ez is egy büdös nagy wellness ipari kamu. Főleg, amikor még figyelmeztetnek is, hogy amúgy nem ártana mellé legalább 3l-t meginni, nehogy károsítsa a veséket… (Na, de elkalandoztam, nem a bűnös testépítő piac volt a téma, bocsánat!) Mondjuk taurinra se sok szüksége van az embereknek, mégis népszerű…
Viszont a vízzel kapcsolatban hallottam egy érdekes nézőpontot: pár évtizede még fele annyi folyadékbevitel volt ajánlott, mint manapság. Azzal érveltek, hogy szerintük azért emelték meg ennyire az ajánlott bevitelt, hogy szépen kimossák a szervezetből a tápanyagokat, hogy aztán eladhassák az étrendkiegészítőket. őszintén szólva, fogalmam sincs, abszolút nem értek a témához, de azt már sokszor éreztem, hogy nem kívánok napi 2 l vizet. Hiszek a szervezetemnek, muszájból nem iszom. Ha szomjas vagyok, iszom, ha látom a bőrömön, hogy szárazabb, iszom
jó, mi? menő a módszerem
Sokszor hallottam, hogy azt javasolják, ne várjuk meg, amíg szomjúsággal jelez a szervezetünk. Hááát, ez nekem nem jön át. Akkor azt se várjam meg, amíg pisilnem kell, menjek mindig előbb? Ezekben az alapvető funkciókban azért hajlamos vagyok megbízni.
Ha egy atlagos embert veszunk, aki nem sportolo es nem valtozatosan eszik, annak jol johet a feherjeturmix. Kellenek a makro tapanyagok (feherje, szenhidrat es zsir) a szervezetnek. A legjobb egyertelmuen az, ha a napi szüksegletet az etkezesekbol fedezzuk, de feherjebol a legtobben igy sem tudjak megoldani…
A folyadekbevitel viszont igencsak fontos. Huszon-harmincevesen meg lehet h nem tunik fel, de ha csokken a szervezeted viztartalma, eszre fogod venni h mennyit is jelent. Pont ezert lenne jo mar fiatalon hozzaszokni, hogy iszol-iszol-iszol, mert kesobb csak kin keservesen fog csak összejönni a napi szükseglet…
Nekem úgy sikerült magam rászoktatnom a vízivásra, hogy amikor itthon vagyok mindig van körülettem egy nagy pohár víz. Tehát gyakorlatilag azzal cirkulálok a lakásban és ha kiürült a pohár megyek utántölteni. Ha pedig leülök akkor is előttem van, ránézek és már iszom is, nem várom meg, hogy szomjas legyek. Munkahelyen is a látószögembe teszem az innivalót, persze ott az kell, hogy fel is nézzek a munkából. Ez így bevált eddig.
Én is nagyon sokat iszom, @dunaimanohoz hasonlóan arra kell figyelnem, hogy lefekvés előtt ne igyak túl sokat, mert akkor fel kell kelnem éjszaka is pisilni. Reggel is azonnal vízzel indítok, folyamatosan van nálam újratölthető palack, én azzal rohangászom a lakásban (a pohár nem jó, túl kicsi, túl gyakran kell újratölteni, ráadásul kétbalkezes vagyok, könnyen kiborítom ). Viszont szerintem is érdemes figyelni a szervezetünkre, én azért iszom ennyit, mert jól esik, szeretem a vizet. Szénsavas üdítőket egyáltalán nem iszom, nem szeretem őket, gyümölcslevet maximum, de azt is csak ritkán. Viszont például gimis koromban fél liter víz sem fogyott el napközben a suliban (reggel nyolctól délután háromig kb) és nem is voltam szomjas. Most meg szabályosan szenvedek, ha például vonatoznom kell, olyankor direkt figyelek, hogy keveset igyak, mert nem szeretek vonaton pisilni, de nagyon nehezen bírom, ha szép tiszta lenne a vécé, simán elfogyna másfél liter Debrecentől Pestig
Kiskacsa vagyok én is. Napi 3 liter vizet meg szoktam inni. Ebben sokat segít, hogy az órámon tudom jegyezni, hány pohárnál tartok. Üdítőt ritkán iszom, gyümölcslevet gyakrabban, de nem rendszeresen. Kaptam egy gyümölcsprést, otthon préselt levekből kell kiokosodnom. Mondjuk én szeretem is a gyümit-zöldséget. A mosdó kérdés nálam is fontos, ha iszom, akkor menni kell. Ha nem iszom, akkor minden bajom van
Megkerdezhetem h milyen gyümipresed van, es hogy mennyire vagy elegedett vele?
Persze!
Scarlett márkájú (egészen pontosan ő). Karácsonyra kaptam, tegnap próbáltam ki. A narancsot villámgyorsan végezte ki. Szétszedni sem volt sok, hamar elmostam. Ha a többi gyümölcsöt is hasonlóan hatékonyan alakítja át, akkor barátok leszünk. Nem voltak nagy elvárásaim, maximum annyi, hogy viszonylag hatékony legyen, mármint jól préseljen, ne vesszen kárba sok minden. Majd néha bejelentkezem, ha valami újat kipróbálok
Köszi
En nagyon smoothies vagyok mostanaban, van is egy tok jo gepem. De tervezek egy prest beszerezni helyette (vagy inkabb melle), mert a zöldseg meg az alma mindig ikrasak maradnak, ugyh ha azt akarom h a csalad többi tagja is megigya, akkor szürnöm kell. Mire vegzek meg akkora a kupi meg a mosogatnivalo, arrol nem is beszelve h faj a szivemnek a püremaradekot kidobni😅