jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal
Hogy kell azt a kopást elképzelni? Kifakul vagy teljesen felszívódik? Ez egyénfüggő?
Pár év múlva kopik, majd felszívódik. Kb. 3-4 év után, legalábbis nálam. Nem egyszerre tűnik el, de nem feltűnő. Úgy vettem észre, hogy aha-bha rásegít.
Az még belefér köszi!
Sziasztok!
Kedvet kaptam ehhez a listához most én is Lányok!
Szóval 2021-ben fogadom, hogy:
-
Ha kijön vmi csilivili hiper-szuper újdonság smink, arcápolás vagy akármi, az első fellángolás után nem rohanok fejvesztve megvenni, hanem várok pár napot és átgondolom kell e az nekem, tényleg nem tudok e nélküle élni, és tényleg olyan jó e termék, vagy később kiderül rivjúk alapján, hogy nem. Amúgy év végén ezt már alkalmaztam és igen, ez egy jó módszer. Bevált.
-
Nagyon sok vizet iszom. A 2-2,5 liter, de inkább több, minden egyes nap megvan. De egy-két nap van, hogy kimarad, no ezt próbálom leredukálni. Jót tesz a bőrömnek a sok víz.
-
Szem körüli bőr ápolására én is több gondot fordítok idén, mint eddig. Szerencsére a fényvédőzés nekem már a rutin része lett, azzal nem kell erőlködnöm, automatizmussá vált. De a szem körüli vékony finom bőrt idén extrán szeretném ápolni.
-
Testápolózás. Amennyire extrán figyelek a pofimra, annyira nem a testápolózásra a testem többi részén. Macera, ragad, csúszik, nem szívdódik be, még plusz idő és a ruhában úgy se látszik, hogy mennyire nem szép a testemen a bőr.
De azért van itthon egy vagon testápoló termékem. Ezeket most majd sorba állítom és módszeresen rendszeresen használni fogom őket.
-
Idén szeretnék nőiesebben öltözni. Eddig sem öltöztem pasinak :D, de idén szeretnék ruhákat, szoknyákat beszerezni, csini kiegészítőkkel feldobni az outfitem, és ezzel egyidejűleg kidolgozottabb sminkeket elkészíteni. Tavasztól december elejéig bringával jártam melózni és ez azért kicsit elmaradt, mivel úgyis lefolyt rólam volna a smink. De ezen változtatok. No nem a bringán, az maradni fog, alig várom, hogy újból nyeregbe pattanjak.
- sokkal több ALVÁS!
Egyelőre ennyi ugrott be.
@asianlover én extrán ápolom a dekoltázsomat is. Arcápolással egyidejűleg oda is rakok minden arcra felkent arcápolómból legyen az akár toner vagy retinol. Jól bemasszírozom, vastagon bekenem hidratálóval. Nyáron pedig vastagon kenem fényvédővel. Sztem a koromhoz képest nincs összetörve a dekoltázsom és nem piroslik, pedig én is hajlamos vagyok rá nagyon.
Igazából sztem a napvédelem és a hidratálás a tuti.
Alapozni nem alapoznám, mert eléggé sokat mozgok, izzadós vagyok, bugyimig lefolyna a makeup.Esetleg kis folyékony színezett highligter tudna még segíteni vagy pár ecsetvonás bronzer.
Na meghoztad a kedvem, én is összeszedem mit is szeretnék idén.
A 2. pontodra @Gloria ötletét javaslom, felírni a rutin lépéseit szépen reggelit/estit és kirakni a tükörre v. mellé, így nem felejtődik el, nem keveredik össze a sorrend
2021 tervek
- új arcápolási terv, szigorúan betartva
- bőrápolási cuccokban nincs korlát, nem baj, ha van tartalék
- szemöldök tetoválás
- fényvédő, fényvédő, fényvédő
- sminkcuccok, sokkal többet veszek, mint amit használok, ezen igyekszem változtatni
- akciók, trendkiadás stb., távoltartom magam, remélem sikerül
- havi keretet még nem akarok meghatározni, de átgondoltabban vásárolni igen
Ami idén sikerült:
- arcápolásban megtaláltam azokat a termékeket, amik beváltak és hosszú távon használni szeretném, Paula’s Choice, G&G, La Roche-Posay.
Először úgy olvastam, hogy sminkcuccok sokkal többet veszek szeretném látni, hogy valaki ezt fogadja itt meg
Én is beállok a sorba a 2021-es tervekkel
~Jobban átgondolni a vásárlásaimat, leginkább az impulzusvásárlásról szeretnék leszokni.
~Idén nem ártana egy kicsit low buy(szerű) projekt sem, és az itthon felhalmozott dolgokat elhasználni (bár sminkek esetében jelenleg van jópár rendelésem úton,amiket még 2020-ban adtam le). Ezt inkább haj és testápolási dolgokra értem.
~Arcápolási rutint reggel - este minden nap tartani bármi is van.
~Testápoló használata heti 3 alkalommal (legalább) - ezt sokszor elsunnyogom.
~Sminkszelektálás - pár olyan terméket elajándékozni, ami már nem okoz örömöt. Sajnos nehezen válok meg dolgaimtól, akkor is ha esetleg olyan termék, amihez nem nyúlok már.
Nekem is van pár elhatározásom:
- átgondolva, de növelni a készletet, amíg csak jól esik
- arcápolási rutinba valamilyen rendszert vinni, felírni, hogy mikor mit is használtam, most tényleg csak érzésre csinálom
- odafigyelni az étkezésre, akár menütervezést elkezdeni, és az ebédidőt szigorúan nem tölhetem munkával
Nem mondom, hogy ezeket egész évre fogadom, de kezdésnek jó lesz.
Annyira jókat írtok, hogy úgy gondoltam, én is beszállok.
- tudatos arcápolás, amit előre kigondolok. Most elég spontán megy a dolog.
- távol tartani magam az impulzus vásárlásoktól. Ha valami bekattan, akkor alaposan átgondolni, hogy kell-e az nekem.
- a mindennapokban is használni rúzst. Ez sajnos nálam nem mindig van meg, de itt az ideje ezen változtatni.
A szemöldök tetoválás kérdés évek óta izgatja a fantáziám, nagyon sok oldalt és referenciát végignéztem, de a végül soha nem határoztam el magam. Az egyik kolléganőm testvére kb. 2 éve megcsináltatta (6 hónapos várólistás szalonban), nem lett rossz, de én szebbre számítottam volna…ráadásul utána nagyon gyorsan kikopott. Akkor lebeszéltem magam róla.
De sosem mondtam le róla teljesen…
Reggeli program: nem akarok felkelni, ez az utolsó szabad nap, ágyban olvasás
Milyen a könyv? Érdemes megvásárolni?
Igen, én is úgy érzem, hogy ez egy szomorú vasárnap…
Szerintem nem az a könyv, amit egy krémmániásnak a polcán kell tudnia mindenképp. Bár sok elvárásom nem volt, de kicsit csalódott vagyok így is. A könyv első harmada szinte teljesen felesleges, kb. annyira összefüggéstelen, mintha a témába vágó (értsd: a szerző heppjei) blogbejegyzések lennének összevágva, és habár “A jó bőrápolási rutin” címet viseli, egy kezdő nem tudja felépíteni belőle a rutinját. Ebből a szempontból a felépítés sem túl logikus: a bőrtípusok, bőrproblémák csak a második fejezetben kerülnek elő. Itt már legalább érdemi információkat találunk, bár egy jártas krémmániásnak itt sem feltétlenül van sok újdonság. Sajnos sok az ismétlés, az ellentmondás, egy-két nyelvtani/fordítási hiba is előfordul, de az előbbiek sokkal zavaróbbak. Pont emiatt van rá esély, hogy azt az egy-két hasznos infót elraktározom magamnak, ami új volt, de nem fogom a könyvet megtartani. Nem a bőrápolás bibliája. Még a könyv felén vagyok csak túl, így még van esély rá, hogy megváltozzon a véleményem, de nem sok reményt fűzök hozzá. Az eddigiek alapján bizonyos előismeretek nélkül talán nem is érdemes belevágni, de ha meg már kicsit is értesz a bőrápoláshoz, nem fog újat tartalmazni. Nem tudom, ki volt a célcsoport. Persze a maradék 130 oldalon még bármi megváltozhat.
Nekem tetszik, tettem bele vagy 20 jelölést, volt új infó. Igaz, elég laza a szószedet, nem biblia, de kifejezetten szimpi lett a nő, már nézem a videóit is. Szerintem azoknak való akinek már van némi alap, különben könnyen el lehet veszni benne. Amúgy a téma nem igazán könyvnek való, ez inkább YT, de biztos jó sokat eladtak belőle. Nem bántam meg, hogy megvettem.
Nekem is hasonló a véleményem, nem nagyon fog felértékelődni a végére se (sajnos).
Valószínű, hogy a stílus is hozzátesz, ami nekem személy szerint nem jön át.
Beszállok én is, bár a vásárlásaimra inkább nem fogadok meg semmit.
-
Igyekeznem kell többet inni. Legyen meg legalább az a nyomorult két liter, mert az sehogy nem akar összejönni.
-
Többet kell aludnom. Egyszerűen muszáj, mert a tavalyi 3-4 óra alvások csak arra elegek, hogy ne haljak meg az alváshiánytól. Jó lenne legalább napi 6 órát aludni.
-
Folytatni az életmódváltást, tovább fogyni. Tavaly november vége felé megtorpant, aztán a karácsonyi sütés-főzés, trakta betett rendesen, vagy másfél kiló visszakúszott. Jó lenne idén elérni a 75 kilót (vagy legalább a 80-at).
Asszem ennyi.