Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Igen, voltak ilyen tök jó sütik pl.
IMG_20201016_203316

IMG_20201016_203153

Programok és kerekasztal beszélgetés a kiadó házaspárral és a fordítóval. Nagyon érdekes volt mindegyik.
Mozinapra is főleg azért járunk, mert ott pedig a szinkronszínészekkel szokott lenni beszélgetés. Múltkor el is vittük a Bölcsek kövéből az új, griffendéles kiadást, ennek a hátulján van a házvezető tanárról egy leírás és kép, és ott aláírta Kassai Ilona, aki McGalagony magyar hangja volt. :blush:

IMG_20201016_203959

6 Likes

Sokkal jobban nézel ki most! Fiatalodtál! Szép vagy!

1 Likes

De különleges sütikék, tuti fincsik is voltak :heart_eyes: :yum:

Ez a könyv pedig gyönyörű, imádom az illusztrált dolgokat! Hatalmas élmény lehetett Kassai Ilonával is találkozni, kicsit, mintha McGalagony professzorasszonnyal találkoztál volna általa :blush:

Ő a kedvenc karaktered a könyvből amúgy? :slight_smile:

2 Likes

Konkrétan kedvencem nincs, mindenkit szeretek. De a filmben Maggie Smith és a hangjaként Kassai Ilona zseniálisak! :slight_smile:

3 Likes

Én is nagyon szeretem Kassai Ilonát. :blush: Ikonikus hang, egy igazi igazgyöngy a magyar szinkron világában. :crown: Zana Ganxsta Zolee méltán büszke lehet az édesanyjára! :wink:

5 Likes

Igen, abszolút.

Nagy kedvencem volt még az idén elhunyt Földi Teri, aki szerintem a Szívek szállodájában Lorelei anyjának a hangjaként valami eszméletlen volt.

Az első rész vetítése előtt a Draco Malfoy magyar hangját adó színész volt az egyik vendég, mesélte, hogy volt, amikor azzal csajozott, hogy: “Találkozunk a suliban, Potter!” :joy:

De mondjuk úgy gondolom, hogy a Harry Potter filmek azért olyan jók még most is, mert a felnőtt szereplők (bár mindenki idősebb, mint kéne) egytől-egyig zseniális választás volt, és a szinkron hangjaik ugyanígy. Bár akkor még egészen máshogy is ment a szinkronizálás, megdöbbentő, hogy milyen változáson ment keresztül az a szakma (is).

4 Likes

Igen, én is szerettem őt, zseniális volt a munkássága.

Huu, hát most biztosan meg leszek kövezve, de nekem kifejezetten 3 szereplő szinkronhangja nem tetszett: Harry, Hermione, és maga a Sötét Nagyúr hangja.:grin: Szabó Luca hangjától egyszerűen kiver a víz :hot_face:, nekem olyan, mindenki orrhangon beszél vagy állandóan meg van fázva. Valahogy egyszer egy videójához tévedtem, ahol mesélte, hogy nem rá osztották a Szépség és Szörnyetegben Belle szinkronizálását. Őszintén?! Ezt abszolút megértem, nekem egyáltalán nincs összhangban Emma hangjával. Amíg Emma hangja könnyed, lágyabb, addig Lucáé olyan “nehezebb”.
A másik nagy csalódás Forgács Péter volt Voldemortként. Szeretem a hangját, Grissomként és "Májjjkölll"ként :grin:, de valahogy nekem itt nem volt hú de gonosz. Sokkal karakánabb hangok is vannak, akik tipikus gonoszként szoktak megszólalni.
Harry hangja pedig egyszerűen nem jött be. :grin:

Akit viszont imádtam, az nem más, mint Tahi Tóth László volt. :heart: Sajnos ő sincs már köztünk, de ő abszolút telitalálat volt Pitonnak. Alan Rickman pedig zseniálisan keltette életre a szereplőt!:heart:

Igen, sajnos azóta felhígult a szinkron, sokszor olyan hangokkal találkozik az ember, hogy jáájjjj… :grimacing:

Juuj, ez hosszú lett, bocsi! :grin:

2 Likes

Tahi Tóth László - IGEN!!

1 Likes

Nálam ott kezdődik az egész, hogy nem véletlenül a felnőtt szereplőket emeltem ki, mert a gyerekszereplők némelyike elég nagy mellényúlás volt. Ott van pl. Daniel Radcliffe, háát, lehet hogy kisgyerekként még cuki volt, de sajnos nekem egyáltalán nem tetszett, mint Harry, és azóta sem változott a véleményem. Emma Watson elmegy kategória, egyedül Rupert Grint volt az, akit mintha nem is kiválasztottak volna Ron szerepére, hanem mintha Rowling mintázta volna róla Ront.

3 Likes

Egyetértek. :blush::hugs:

Ja, Emma Watson a maníripari kisszövetkezet mintaarca lehetne, csapnivaló színésznő szerintem. Mégis nagyon sztárolva van/volt. Az szimpatikus, hogy ezt a figyelmet a feminizmusra irányítja.
Daniel Radcliffe a Dzsungelben nagyon tetszett. Az egész film szuper jó volt. Tök érdekes rácsodálkozás volt nekem, hogy mekkora igazság, hogy nemzetközi környezetben milyen erős az antropológia, és szinte vak bizalommal viseltetsz a saját rasszod iránt, ami pedig teljesen indokolatlan. Manapság ez a határzárak miatt nem téma, de amúgy kötelezővé tenném középiskolásoknak, hogy gondolkodjanak el, mielőtt szimpatikus fehér emberekkel kezdenek barátkozni egy-egy nyaraláson…

4 Likes

A Dzsungel tényleg nagyon jó volt, rá is csodálkoztam, hogy milyen jól játszott benne.

Aki viszont tényleg nagy meglepetés, az Robert Pattinson, aki a korral egyre jobb lesz, igazán tehetséges.

3 Likes
1 Likes

Random kérdés: ti a cica krémeket hogy ejtitek? Cica, ahogy írjuk, vagy “sziká”, ahogy elvileg kell?

Cica. Mint a kismacska :smiley:

4 Likes

Haha, én is cicát mondok mindig :grin:

2 Likes

Szika, ha másnak mondom, “magamban” pedig cica :cat2::joy:

2 Likes

Cicának :D, én azt hittem úgy kell ejteni :D.

1 Likes

Eszembe se jut, hogy ne “cicá”-t mondjak.:smiley:
A Hylamide meg “hilamid”, ha csak magamban gondolkozom róla.

3 Likes

Igeeen, nekem is hilamid.
Köszi csajok, én is cicának ejtem mindig. Az angol rövidítéseket is csak magyarosítva szoktam mondani, angolul meg sem értem.

2 Likes