Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

@Alsace és más orchidea nevelők! Ma vettem egyet az Auchanban (kék színű).
Mit kell vele csinálnom? Jól gondolom, hogy át kell ültetnem? Vettem hozzá orchidea földet is.

S.O.S!! :rofl:

2 Likes

Én nem szoktam átültetni ha újat veszek. Amit megtehetsz, hogy beáztatod pár percre egy lavór vízbe, cserepestől, meg adhatsz nekik tápoldatot vagy rudat. Az én orchideáimmal azt tapasztaltam, hogy a haláluk a túlzott gondoskodás…és a költöztetés, nemrég költöztem, a négy féltve babusgatott orchideámból kettő dobta fel a pacskert az új helyen. Bezzeg a többi növényem veszett burjánzásba kezdett az új lakásban, életem során először az a problémám hogy növényt kell ritkítanom.

2 Likes

Semmiképp se ültesd át rögtön, jó ami @Sugarplumfairy írt :slight_smile: A pillangó orchideákat amúgy se szabad túllocsolni. Nekem a költöztetést is bírta, Londonból Pestig kocsival :sweat_smile:
A kék orchidea viszont nem marad kék, ha ledobálja majd a virágait, fehérek lesznek az újak, remélem úgyis fogod szeretni :heart: Én akkor ültetem át az orchideákat, ha levirágoztak, mert hajlamosak eldobni a virágaikat az ültetés után.

1 Likes

Londonból?? De jó neked, az enyémek két kerületet nem bírtak levéldobálásos hisztéria nélkül :smiley:

2 Likes

Még soha nem ültettem át. Januárban kaptam utoljára egyet, ami elvirágzott de most kb. 2 hete megint virágzik. Elvileg nem szabad vízben állnia, és felülről sem tanácsos öntözni. Hozzáértők szerint hetente kb. 20 percre érdemes beáztatni, akkor elegendő vizet tud felszívni.
És amiben vetted, abban az átlátszó műanyag csodában hagyd. Kaspóba is teszem mindig, és így is virágzik. Nem egy macerás növény.
Anno a munkahelyemen is volt orchideám, na azt mindig felülről locsoltam és úgy is virágzott.
Ha időt is szánsz a témára, őt ajánlom:

1 Likes

Dramaqueen orchideák :rofl: :rofl:

2 Likes

Köszönöm lányok a segítséget, akkor egyelőre nem esek neki átültetni. :grinning:

Holnap beállítom vízbe, aztán remélem kibírja, hogy szerdától-vasárnapig nem leszünk itthon.

1 Likes

Igen, sejtettem, de fehéren is tetszeni fog. :grinning:

1 Likes

Akkor jó :smiley: :heart:

Amúgy én amikor locsolom őket a tálkájukba öntöm a vizet, elég hamar felszívják, kis mohóak a drágáim :rofl: Mondjuk nem magas falú a tálka, a nagy melegben heti 2x locsolom a virágaimat. Az orchideákat spriccelem vízzel azt is szeretik :smiling_face_with_three_hearts:

Neeee, az egyik facebookos csoportban mondtam, hogy személy szerint nem bírom a Revolutiont, Nablát viszont ajánlom. Erre elkezdte a lány, köszi a Nablát nem bírom, Revolutiont viszont igen :rofl:. Ő tudja…

És mit szeretnek? Ablakban lenni, vagy ilyen erős napfényben inkább nem?

Ízlések és pofonok :slight_smile: Revolutionnak van vagy tízezer palettája, sok közülük azért egész jó :slight_smile:

2 Likes

@macooka, aggódnék hogy nem azt veszem meg ami jó :). Néha csalókák a krémmániás vélemények is :).

Én pont azért aggódnék, hogy megveszem 12 ezerért a Nablát és nem váltja be a hozzáfűzött reményeimet :slight_smile: Sajna előfordult párszor és ezért nem vettem még Nablát sem. Revolutionnál 2-3 ezer egy paletta, nem borulok ki, ha pont nem olyan jó. Szerencsére nekem 10bol 9szer bejön, olyan még nem is volt, hogy egészet utáljam. Általában 1-2 szín nem viselkedik jól, abba meg nem halok bele :slight_smile:

4 Likes

Egyetértek. Nekem a két SophX palettájuk volt meg és az árukhoz képest elég jók. Azért adtam el őket, mert a Lime Crime palettáim és UD GoT palettája mellett nem nyúltam értük. Azt a kettőt kifejezetten ajánlom.

1 Likes

Most Pinkpandán Megaboxban együtt adják a Soul Bloomingot és a Dreamyt (+pár más cuccot) 16.000-ért, ha valaki mégis próbálkozna velük, megéri megvenni ennyiért. :slight_smile:

2 Likes

A fényt szeretik, de a tűző napot nem, megég a levelük. Tavaly olyan meleg volt, erősen sütötte az ablakot a nap, hogy egy nagy fehér papírból csináltam nekik árnyékot. Ablakhoz közel vannak :slight_smile:

Nekem 4 Revolution palettám van, én mind szeretem. Igaz, hogy Nablám ill. hasonló ár kategóriájú nincs,de ettől függetlenül elégedett vagyok velük. És örülök annak, hogy pár ezer forintért lehet ilyet kapni. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ilyenkor fogom a fejem, hogy nekem minden rögtön kellett, szuper ajánlat, de már megvettem őket :sob:

1 Likes

Nekem a Nabla monok voltak csalódások… :disappointed_relieved: Revolutiontól két palettám van, tegnap pont a ShopX-ből sminkeltem :slight_smile: