Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Ne add fel a levest, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. A só és a bors csodát tesz, de tényleg, csak jóóóól meg kell sózni, ha íztelen, hidd el, rögtön kihozza mindennek az ízét, ami a levesben van :smiley: Kolléganőmet is most tanítom főzni, mondtam neki a húslevessel kell kezdenie, mert nagyon-nagyon egyszerű. Nem hitte el, amikor mondtam, és amikor rávette magát, hogy megcsinálja, rájött, hogy tényleg nem egy nagy ördöngősség. :smiley:

Amúgy ha van valakinek valami jó receptje, ami fogyókúrába illeszthető, ne fogja vissza magát :smiley: Lehet tésztás, rizses, krumplis, nem olyan nagy probléma, vagy kevesebbet eszek belőle vagy kicserélem durum tésztára, édesburgonyára, stb. :smiley: Sajnos mostanában nem vagyok olyan kreatív, kicsit unom már a csirkemellett sütögetni… :smiley:

3 Likes

Ha a hideg is megfelel és szereted a tonhalat, akkor valami ilyesmi ugrott be:
quinoa, fejes saláta vagy jégsaláta, paradicsom, olivabogyó (ha bejön), sovány sajt, tonhal konzerv vízes vagy olajos, ahogy bírod. Minden feladarabolva, értelem szerűen a quinoa megfőzve, lehűtve. Ja, főtt tojás is mehet bele. Lehet más zöldeket is beletenni, csak uborkát nem ajánlok, mert furi lesz a hallal.

2 Likes

De jókat főzöl amúgy! Mi a vega husikkal kísérletezünk, nagyon bejött amúgy, a csirkét nem szeretem annyira a vörös húsokkal óvatosnak kell lennem, a tonhalat imádom, csak párom mászik a falra tőle :smiley: Főzeléket én se tudok főzni, de leginkább mert utálom, kivéve a tökfőzit :smiley: Párom szereti, szerinte egyre jobbak :sweat_smile:

1 Likes

Szerintem fontos tudni, hogy fehérje vagy szénhidrát típus vagy :slight_smile: Én fehérje, nekem nem okoz gondot ha csak minimálisan eszek rizst meg kenyeret. De emiatt bevállalok olajos tonhalat, olykor malacot. A vegahusikra is rákattantam, májat is most sütöttem, sok salátát eszek anélkül kb nem tudok élni kell a sok kis fotoszintetizáló is az étrendembe :smiley: Ja és a tojás! Na azt is sokat eszek. Csak étrendváltással és az elején kalóriaszámlálással lefogytam másfél év alatt 78 kilóról 56-ra :slight_smile: Holnap fotózok pár receptet az egészségkonyhás magazinból, sajnos megszűnt szerintem, pedig olyan szuper receptek voltak benne :frowning:

4 Likes

Teljesen jogos:)

Köszi!
Quinoa-t még nem próbáltam, kicsit félek tőle :smiley: Lehet valamihez hasonlítani az ízét? :smiley:

1 Likes

Nem tudom ez pontosan mit jelent, de egyik nélkül sem tudok, és nem is akarok élni :smiley: Sem a húsról, sem a kenyérről nem tudok lemondani, igaz ch-csökkentettet eszem.
A recepteket megköszönném nagyon! :slight_smile:
Nekem is most sikerült 13,4 kilótól megszabadulni, és még szeretnék minimum 21 kilótól (vagy hát valahogy így).

3 Likes

A húsról én se tudok lemondani, csak a csirkéből van olykor nagyon nagyon elegem :sweat_smile: Gluténintoleranciám van és a mentes dolgok nem olyan jók, csak frissen (pl tészta, a kenyeret lehet pirítani még) Még 100 éve voltam egy előadáson ott meséltek az anyagcsere típusokról, de igazából tapasztalat útján jöttem arra, hogy fehérje típus vagyok (próbáltam valami értelmes cikket meg tesztet találni az anyagcsere típusokról a neten, de első körben nem jártam sikerrel ) Szóval nem kell semmiről se lemondani, csak olyan szénhidrátot enni ami tápláló. Ja és hát a cukor meg a sütikék, velük kell óvatosabban bánni. Amit én magamon észrevettem, hogy régen túlettem magam és emiatt híztam meg, erről irtó nehéz volt leszoknom, szerintem emiatt is indult be a fogyás nálam.
Mozogni szeretnék még nagyon, hiszen az a legjobb, mert alakot is formál. :slight_smile:

Ételeket milyeneket szeretsz? Csak mert próbálok olyanokat keresni, én pl tökre szeretem a malacot gyümölcsökkel (együtt kell őket megsütni mmmm :drooling_face: )

3 Likes

Én már nagyon sok mindennel próbálkoztam a 28 év kövérségem alatt, az egyetlen ami bejött, az a kalóriaszámlálás :smiley: Úgy vagyok vele, hogy szerintem ez az alapja mindennek és végtelenül egyszerű, kevesebbet kell bevinni, mint amit elégetek. :slight_smile: Próbáltam egészségesebb alternatívákra cserélni a kenyeret meg ezeket, illetve arra nagyon figyelek, hogy ne egyek olyan dolgokat, amik hozzáadott cukrot tartalmaznak. Ez alól kivétel a csoki, amiből heti 2-3x megeszek 1-2 kockát, de úgy érzem ennyi aztán belefér :smiley:
A mozgás nálam a legnehezebb, arra mindig is nehéz volt magam rávenni, mert nagyon nehezen tudom megtalálni azt, ami nekem tetszik. Szerencsére most sikerült és azóta elkapott a gépszíj, heti 6x mozgok egy-másfél órát.

Amúgy én aztán majdhogynem mindent megeszek és szeretek, nem vagyok válogatós, de a páromra is főznöm kell, ő viszont az. Egyedül a csirkemellet szereti, a sertéskarajt és a steak-et, nagy ritkán rábeszélem a kacsamellre és a csirkecombra, de sajnos ennyi. :smiley: Ő aztán minden héten megenné a csirkepörköltet vagy a sült csirkemellet, nekem meg már herótom van. :smiley:

5 Likes

Úgy irigyellek titeket, hogy tudtok ilyen tudatosan élni. Bár mondhatni szerencsére soha nem volt gondom a súlyommal (nem vagyok egy nádszál kisasszony, de szerintem feleslegem sincs, vagy maximum 3-4 kiló). Imádok enni. Nem tudok sokat egyszerre, ráadásul a csiga gyorsabb nálam, órákig tudok nyammogni. Rendszeresen csak 3 éve mozgok, de az elmúlt fél év hozta meg a változást, a heti két edzés mellé hétvégére hiányzik egy jó kis átmozgató futás pl. De a kaja, az kaja. Eszek zöldséget, gyümit (imádom), a husikat is megeszem, ha soványak, jöhet tészta, de eszek teljes kiörlésű dolgokat, a zabot is szeretem, na meg a joghurtokat. Úgyhogy én vagyok az iskolapéldája annak, hogy hogyan nem kéne enni :smiley: Néha becsúszik egy kocka csoki, vagy süti, mikor van kedvem csinálni valamit.
A diéta nálam szóba se jöhet. Kipróbáltam, 3 hétig nagyon figyeltem mindenre, csirke rizzsel, zöldséggel, zabkása, full egészségesen, Azt hittem, kitépem a hajam. Eladtam volna a fél karomat egy jó sütiért, úgyhogy ez miatt, na meg mert a 3. hét végére az összes nadrágom lógott rajtam (skinny párti vagyok :smiley: )
Szóval én mélységesen tisztelek mindenkit, aki tud és hajlandó tenni az egészségéért, akármilyen módon. :slight_smile:

5 Likes

Én imádom a csirkemellet, szoktam csinálni barackos-sajtos csirkémellet, vagy ananászos-sajtosat, édes-savanyú csirkemellet, currys-kókusztejeset, uhh nagyon jó még a paradicsomos sajtos csirkemell is olasz fűszerekkel. Nagyon szeretem a natúr szeletet (karaj.) Múltkor csináltam tejszínes-gombás csirkét és borsós sertéstokányt is, ezek közül nem tudom melyik lenne neked jó @macooka. :slight_smile:

Tonhal nagyon jó egyébként tonhalkrémként vagy melegszendvicsre. Paradicsomos-tonhalat szeretem még tésztára. Egyszer kipróbáltam a tonhalas rántottát, hát nekem fura volt :crazy_face:.

Most olvastam ilyen recepteket hogy cukkini, sajt, paradicsom, paprika karikára vágva sajttal összesütve a sütőben.
Brokkoli vagy kelbimbó sajttal-tejszínnel stb serpenyőben elkészítve. Rizottóval töltött cukkini.

Saláták közül nekem a Cézár volt a kedvencem régen, mindig azt ettem :smiling_face_with_three_hearts:.

3 Likes

Én is féltem tőle, de nem kellett volna. Nem tudom mihez hasonlítani, semlegesnek mondanám. Megy mindenhez köretként. Egyszerű megfőzni is, csak az átmosására figyelni kell, mert azt mondják keserű lesz, ha nem jól mossuk át. Nekem még nem lett keserű sosem. Minden zacsin van használati utasítás :wink:

3 Likes

@macooka a tavaly nyári újságból a teljesség igénye nélkül, volt még benne de ezek tűntek a legjobbnak innen párat ki is próbáltam, a süti kakukktojás, de annnnyira finom!!! Még párom is imádja :smiley:

20200624_093045 20200624_093100 20200624_093115 20200624_093152 20200624_093231 20200624_093206 20200624_093217 20200624_093255 20200624_093309 20200624_093338 Uploading: 20200624_093348.jpg…

6 Likes

főzés :heart: evés :heart:
legrosszabb kombó, hogy szeretek főzni és jól is főzök, enni is szeretek, ülőmunkát végzek, meg huszonéves korom elejéig nagyon sovány voltam és képtelen voltam hízni, de most már kb attól is hízom, hogy ha ránézek valakire, aki eszik ._.
további nehezítés, hogy soha nem bírtam magam rávenni magam a kalóriaszámlálásra, mert mindennemű számolástól hülyét kapok, komolyan attól is leizzadok, ha ki kellene számolnom, mennyi 32+47 :see_no_evil: mozogni meg alapvetően szeretek, de rávenni magam, hogy keljek fel és menjek mozogni, na az tök nehéz :frowning:

2 Likes

Na be se tölti rendesen :sob:

20200624_093242 20200624_093217 20200624_093348

4 Likes

http://www.mindmegette.hu/mezes-dios-sajtsalata.recept/

https://m.nosalty.hu/recept/csirkemellrozsa-

utolsó nagy kedvencem, ha nem tudom mit készítsek, ezt készítem, nem tudom kacsából lehet-e ilyet csinálni :thinking:. Cézár saláta is jó hallal, esetleg szardiniával.

5 Likes

Ezek valami zseniálisak :smiling_face_with_three_hearts::heart:.

1 Likes

Uhh, nagyon köszönöm, fogok innen mazsolázgatni bőven :smiley:

1 Likes

Köszi, lehet kipróbálom! :slight_smile: Egyszer próbálkoztam a kuszkusszal, de borzalmas íze volt, lehet mert megromlott? Bár zacsi szerint még nem kellett volna. Már a szaga is borzasztó volt, de megfőztem, mert fogalmam nincs milyennek kellett volna lennie :smiley:

2 Likes

Én is szoktam mindenféle csirkét csinálni, ananászos-sajtosat, paradicsomos-sajtosat, tejszínes gombásat, a többit nem szereti a párom :smiley: Holstein szeletet is szoktam még karajból.
Amit linkeltél azt a kacsamellet karácsonyra szoktam csinálni, de annyira imádom amúgy, lehet veszek máskor is (csak jó drága) :smiley:

1 Likes