Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

kuszkuszt nem kell kifejezetten főzni, elég, ha beáztatod forró vízbe :slight_smile:
de amúgy gyakorlatilag a kuszkusz tészta, a bulgurban több a rost meg szerintem finomabb is

1 Likes

@macooka, az én párom sok húst szeret, de amit leginkább enni szoktunk az a csirkemell, karaj, sertésszűz, csirkeszárny :sweat_smile: (sütve), nagyon ritkán oldalas vagy csülök. A barackos-sajtos csirkemellre alig tudtam rávenni, hogy megcsinálhassam :sweat_smile:. De aztán megkóstolta és imádta :). Bakonyi sertésszeletet (jó macerás), sült virslit :sweat_smile:, gombapaprikást, bundás kenyeret csak én szoktam csinálni, mert mindig azt mondja ő nem tudja hogy kell :sweat_smile::joy:. De pl halat tisztítani ő szokott, mert az nekem nagyon ijesztő :flushed:. Egyébként miatta kezdtem el halat enni :sweat_smile:, 19 évig nem igazán ettem, mert féltem a szálkáktól :sweat_smile:.

1 Likes

Új ételeknél én mindig előbb valamilyen kajáldában szeretek próbálkozni. Na nem mindig, de otthon magamtól nem tudom a youtube és nosalty stb. alapján, hogy milyen íze kell legyen. A bulgurt pl. így szerettem meg. A kuszkuszt meg lehet enni, de nekem sem ízlik kifejezetten. A quinoa eddig viszont mindig megfogott, bár otthon még sosem próbáltam. Lehet kipróbálom @umpalumpa receptjét.

3 Likes

https://gastrohobbi.hu/2019/05/ketchupos-soros-csirke/ Nem diétás de fúúúde jóóóó! Nem szeretem a combot na de ezt faltam rendesen :smiley:

2 Likes

Ó de finomak, azt hiszem lesz miből válogatnom nekem is :heart_eyes: :drooling_face:

1 Likes

Amit mi nagyon szeretünk, azok a joghurtos/kefíres/tejfölös bundás csirkemell falatok (már minden verzióját láttam). A fűszerezés ízlés kérdése, férjuram pl máshogy készíti, mint én, de nagyon szeretjük a végeredményt mindenhogyan. Este tudom hozni a receptet, ha érdekel valakit. :slight_smile:

5 Likes

A kuszkuszt nehéz finommá tenni sztem is, de előfordulhat, hogy megavasodott, amit próbáltál.

Hagymás rostélyos is jó, ha már Holstein szelet :sweat_smile:. Na utóbbira szintén nem lehet rávenni a párom :sweat_smile:.

1 Likes

Engem nagyon érdekelne :smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Likes

A bulgurt felforralt, fűszeres, tejszínes szutymákkal szoktam leönteni, mert sima vízzel puhítva nem szeretem a semmilyen íze miatt.

5 Likes

Mi paradicsommal, de ha nincs, akkor sűrítménnyel főzzük együtt. Magában tényleg nincs semmi íze. Ez a fűszeres szutymák is jó ötlet.

3 Likes

Bulgurhoz én zöldségeket szoktam adni vagy olívát, de persze a párom csak a rizst szereti. Nehéz így. :smiley:

3 Likes

Hú, nagyon jó topic ez a konyhaművészet! Látom, mindenki beindult tőle :slight_smile: Mit szólnátok, ha nyitnánk neki egy saját topicot, csak a kezelhetőség kedvéért, ha van már könyv és vírus, akkor a gasztro is megérdemelne egy saját felületet, nem?

4 Likes

@asianlover, jó ötlet :smiling_face_with_three_hearts:. Megcsináljam? :).

1 Likes

Légyszi! Köszönjük! :innocent:

1 Likes

Van valakinek tapasztalata fehér gránit mosogatóval kapcsolatban? Mennyire nehéz tisztán tartani, mennyire foltosodik, ilyenekre gondolok. Azt találtam ki, hogy fehér lenne a beépített mikró, főzőlap, sütő a konyhában, viszont a mosogatónál elbizonytalanodtam, úgy láttam a stúdiókban, mintha a még nem használt fehér Blanco mosogató is már foltos lenne :confused:
Fehér fényes bútorlap/ világos fa munkalap kombinációjú lesz a konyha, néztem még hozzá a jázmin/pezsgő/gyögyszürke színűeket, de nem tudom, mennyire lenne fura, ha minden más fehér. Ha valaki ért esetleg a színekhez, nagyon szépen megköszönöm, ha kiokosít, melyik szín harmonizálna a legjobban a fehér/fa kombinációval :slight_smile:

Én egyszer laktam fehér konyhájú lakásban, ráadásul magasfényű volt a bútorlap, na akkor megfogadtam, hogy soha többé nem lesz ilyen! Minden ujjlenyomat meglátszott rajta… persze az is igaz, hogy az annyira minimál volt, hogy fogantyúk se voltak :smiley: meg leginkább azon múlik, ki mennyire rendes típus :slight_smile:
Nálunk most a bútor magasfényű bézs (ez az IKEA Voxtorp bézs) és a pult matt fehér. A mosogató ilyen mákos törtfehér benne, és egyáltalán nem zavaró, hogy van egy enyhe színárnyalatbeli eltérés a kettő között. Nálunk a konyhai gépek viszont mind fekete-króm színárnyalatúak. A fekete még visszaköszön a hátfal csempéjében és a konyhai székek is ezek a magas fekete ikeás bárszékek.
Nálatok milyen alakú lesz a konyha? Ha nem esik pont egymás mellé mondjuk a fehér sütő és a mosogató, akkor főleg nem lenne gond szerintem?
Milyen hátfalban gondolkozol?
Megnézem, van-e valami kulturáltabb képem a telefonomban, most éppen olyan a konyha, mint bombatámadás után, nem tudok szép képet küldeni a mosogatóról :smile:

1 Likes

Itt is érdemes nézelődni, sok tipp + fehér konyhák.

1 Likes

A hátfal is fa lesz és L alakú a konyha, mikró az L rövidebb felében, na inkább keresek képet, jobban járunk vele, mint az én leírásommal :sweat_smile:

1 Likes

Drága @Amadea nagyon boldog, szépséges születésnapot kívánok neked!

make_up_cake_x700

10 Likes