kuszkuszt nem kell kifejezetten főzni, elég, ha beáztatod forró vízbe
de amúgy gyakorlatilag a kuszkusz tészta, a bulgurban több a rost meg szerintem finomabb is
@macooka, az én párom sok húst szeret, de amit leginkább enni szoktunk az a csirkemell, karaj, sertésszűz, csirkeszárny (sütve), nagyon ritkán oldalas vagy csülök. A barackos-sajtos csirkemellre alig tudtam rávenni, hogy megcsinálhassam
. De aztán megkóstolta és imádta :). Bakonyi sertésszeletet (jó macerás), sült virslit
, gombapaprikást, bundás kenyeret csak én szoktam csinálni, mert mindig azt mondja ő nem tudja hogy kell
. De pl halat tisztítani ő szokott, mert az nekem nagyon ijesztő
. Egyébként miatta kezdtem el halat enni
, 19 évig nem igazán ettem, mert féltem a szálkáktól
.
Új ételeknél én mindig előbb valamilyen kajáldában szeretek próbálkozni. Na nem mindig, de otthon magamtól nem tudom a youtube és nosalty stb. alapján, hogy milyen íze kell legyen. A bulgurt pl. így szerettem meg. A kuszkuszt meg lehet enni, de nekem sem ízlik kifejezetten. A quinoa eddig viszont mindig megfogott, bár otthon még sosem próbáltam. Lehet kipróbálom @umpalumpa receptjét.
https://gastrohobbi.hu/2019/05/ketchupos-soros-csirke/ Nem diétás de fúúúde jóóóó! Nem szeretem a combot na de ezt faltam rendesen
Ó de finomak, azt hiszem lesz miből válogatnom nekem is
Amit mi nagyon szeretünk, azok a joghurtos/kefíres/tejfölös bundás csirkemell falatok (már minden verzióját láttam). A fűszerezés ízlés kérdése, férjuram pl máshogy készíti, mint én, de nagyon szeretjük a végeredményt mindenhogyan. Este tudom hozni a receptet, ha érdekel valakit.
A kuszkuszt nehéz finommá tenni sztem is, de előfordulhat, hogy megavasodott, amit próbáltál.
Hagymás rostélyos is jó, ha már Holstein szelet . Na utóbbira szintén nem lehet rávenni a párom
.
Engem nagyon érdekelne
A bulgurt felforralt, fűszeres, tejszínes szutymákkal szoktam leönteni, mert sima vízzel puhítva nem szeretem a semmilyen íze miatt.
Mi paradicsommal, de ha nincs, akkor sűrítménnyel főzzük együtt. Magában tényleg nincs semmi íze. Ez a fűszeres szutymák is jó ötlet.
Bulgurhoz én zöldségeket szoktam adni vagy olívát, de persze a párom csak a rizst szereti. Nehéz így.
Hú, nagyon jó topic ez a konyhaművészet! Látom, mindenki beindult tőle Mit szólnátok, ha nyitnánk neki egy saját topicot, csak a kezelhetőség kedvéért, ha van már könyv és vírus, akkor a gasztro is megérdemelne egy saját felületet, nem?
Légyszi! Köszönjük!
Van valakinek tapasztalata fehér gránit mosogatóval kapcsolatban? Mennyire nehéz tisztán tartani, mennyire foltosodik, ilyenekre gondolok. Azt találtam ki, hogy fehér lenne a beépített mikró, főzőlap, sütő a konyhában, viszont a mosogatónál elbizonytalanodtam, úgy láttam a stúdiókban, mintha a még nem használt fehér Blanco mosogató is már foltos lenne
Fehér fényes bútorlap/ világos fa munkalap kombinációjú lesz a konyha, néztem még hozzá a jázmin/pezsgő/gyögyszürke színűeket, de nem tudom, mennyire lenne fura, ha minden más fehér. Ha valaki ért esetleg a színekhez, nagyon szépen megköszönöm, ha kiokosít, melyik szín harmonizálna a legjobban a fehér/fa kombinációval
Én egyszer laktam fehér konyhájú lakásban, ráadásul magasfényű volt a bútorlap, na akkor megfogadtam, hogy soha többé nem lesz ilyen! Minden ujjlenyomat meglátszott rajta… persze az is igaz, hogy az annyira minimál volt, hogy fogantyúk se voltak meg leginkább azon múlik, ki mennyire rendes típus
Nálunk most a bútor magasfényű bézs (ez az IKEA Voxtorp bézs) és a pult matt fehér. A mosogató ilyen mákos törtfehér benne, és egyáltalán nem zavaró, hogy van egy enyhe színárnyalatbeli eltérés a kettő között. Nálunk a konyhai gépek viszont mind fekete-króm színárnyalatúak. A fekete még visszaköszön a hátfal csempéjében és a konyhai székek is ezek a magas fekete ikeás bárszékek.
Nálatok milyen alakú lesz a konyha? Ha nem esik pont egymás mellé mondjuk a fehér sütő és a mosogató, akkor főleg nem lenne gond szerintem?
Milyen hátfalban gondolkozol?
Megnézem, van-e valami kulturáltabb képem a telefonomban, most éppen olyan a konyha, mint bombatámadás után, nem tudok szép képet küldeni a mosogatóról
Itt is érdemes nézelődni, sok tipp + fehér konyhák.
A hátfal is fa lesz és L alakú a konyha, mikró az L rövidebb felében, na inkább keresek képet, jobban járunk vele, mint az én leírásommal