Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Nektek mi a véleményetek?

Nem akarok politizálni, de nekem több szempontból is aggályaim vannak ezzel a döntéssel kapcsolatban.

Azt tudom, hogy vidékiként valahol bántó, hogy minden Budapesten van, viszont azt el kell ismerni, hogy a főváros mindenhonnan elérhető távolságban van. Míg azért Debrecen a Dunántúl elég nagy részétől már nem elérhető, hogy egynapos kirándulást szervezzen oda pl. egy általános iskola.

2 Likes

Attól félek ez csak ürügy, hogy bezárják. Legyünk reálisak így annyian se mennek el látogatni mint Pesten. Egyébként szegedi vagyok, csak Pesten élek és amíg Szegeden laktam ugyanezt éreztem mint te. Bár Angliában is a nagyobb múzeumok ugyanúgy Londonban csoportosulnak.

2 Likes

Húú, és milyen jó múzeumok vannak ott! Nagyon értenek hozzá.

Egyébként igen, nagy valószínűséggel most évekig nem lesz sehol Természettudományi Múzeum. Úgy tudom, a budapesti épületet jövőre már a Nemzetvédelmi Egyetem akarja használni, és év elején olvastam olyan cikket, hogy már a múzeumban elkezdtek pakolni.
Szóval simán előfordulhat, hogy bezártak március 17-én, és már sosem nyit ki újra, még csak el sem lehet menni utoljára.

Debrecenben pedig még épület sincs.
Közlekedési Múzeum sincs 5 éve, a Planetáriumot is évek óta “felújítják”. :frowning:

2 Likes

Mindezt miért? Mi baj azzal, hogy ott van, ahol most? Miért kell erre megint milliókat vagy inkább milliárdokat költeni? Nem lehet Debrecenben valami mást létrehozni, hogy legyen K-i régió központ? Nem hinném, hogy ehhez múzeum kell és pont ez a múzeum.
Volt tiltakozás is, nem csak a szakma részéről. Én is aláírtam a tiltakozó petíciót. A kormány tojik rá, hogy az embereknek mire lenne valójában szükségük (egészségügy javítása, a peremre kerültek felsegítése, valódi segítség a lemaradóknak- nem ez a dolga a vezetésnek?)
A Városliget feltúrásáról nem is beszélve (mint másik elhibázott baromság). Mindegyik kormányközeli jól jár, de az a rengeteg növény, fa, állat, amelyik belepusztult az építkezésbe, a felesleges kockásítás, a múzeumok költöztetése! Nekem senki nem tudja megmagyarázni, hogy ez szükséges és hű de jó lesz!
Az én adómat nyugodtan költsék megfelelő oktatásra, orvos és nővérképzésre, a hajléktalanok rehabjára, nem ezekre a sógorzseb-tömő projektekre!
Bocs, de nagyon a bögyömben van a banda!
SZóltam, UFF! És off.

11 Likes

Egyszer így, másszor meg máshogy:

1 Likes

Nem tudom, állítólag az NKE december 31-ig birtokba akarja venni a múzeum egy részét…

De én is remélem, hogy csak akkor költöznek el, ha már kész az új épület.

Pompás. Ebben is tökéletesen igazuk van.
Ja, nem :face_vomiting: :face_vomiting: :face_vomiting:

2 Likes

Gyerekkorom legmeghatározóbb múzeuma a természettudományi, imádtam oda járni. Én is remélem, hogy legalább arra lesz lehetőség, hogy utoljára elmenjen az ember… Pedig Debrecenben lakom, nekem közelebb lenne itt, de az már akkor sem ugyanaz :frowning:

2 Likes

Ezek szerint idén még biztosan kinyit:

FB_IMG_1592008438089

3 Likes

Nm tudom hol tegyem fel a kínzó kérdésem, de hátha ti tudjátok a választ :blush:

Sok helyen látom, akár nagy betűkkel, hogy POSTÁN MARADÓ!!! csomagként adja fel. Miért nem lehet címre feladni azzal mi a baj? Gondolom a vevő úgyis kifizeti ha drágább mintha postán maradóként adja fel. Én címre kérek mindent, igazából kényelmesebb, mint a postán sorbaállni és érdeklődni, na megjött már a csomi? :smiley: Persze ha nincs aki otthon átvegye az más, de gondolom ők a postán maradót kérik aztán ennyi.

Az élet nagy problémái tudom :smiley: :smiley:

2 Likes

Olcsóbb a postaköltség. Ha ugyanis bizonyos vastagságnál nagyobb a boríték, a posta csak csomagként, vagy ha nagyobb, de x méretnél kisebb, akkor postán maradóként is felveszik.
És míg egy csomag kb 1500-nál kezdődik, addig a postán maradó asszem 7-800 forint.

9 Likes

AAAAA köszönöm a felhomályosítást, így jobban értem a dolgot! Mondjuk amik nekem is postán maradók voltak vaskosak voltak…

1 Likes

Igen, asszem valami olyasmi van, hogy ha 2 kg-nál kisebb súlyú, akkor lehet így feladni, nem csomagként.

1 Likes

795 Ft :smile:

1 Likes

A vastagság a legnagyobb gond sokszor (2,4 cm). Elvileg azért mert nem fér be a postaláda nyílásán a nagyobb levélküldemény.

4 Likes

Csomagot ezért küldök a foxposttal mindig. Házhoz szállítással is 1500 Ft, sokkal nagyobb csomagot is el tudok küldeni ennyiért, mint postán. A 2,4 cm szerintem elég szűkös, nagyon oda kell rá figyelni, könnyen túl lehet lépni. És nagyon megnézik a postán, hogy benne van-e a leveled. :confused: Egy-két alkalommal sikerült már elterelnem a postás figyelmét a vastagságról…

1 Likes

Én múltkor megjártam a csomagfeladással, ezért csak postán maradó jöhet szóba :sweat_smile:. Foxpostot preferálom inkább egyébként, annyira kényelmes egy megoldás és olcsóbb :sweat_smile:. Tök jó hogy más is feltudja venni, sztem kevesebb a kockázat hogy elveszik a küldemény :thinking:, javítsatok ki, ha tévedek. Amúgy ha online regisztráltok, és van kedvezményetek, mert meghívtatok egy embert és regisztrált akkor még jobban megéri. :).

1 Likes

Egyébként mondjátok hogy csak most van ilyen eső a krémmánia zsibin, hogy ennyire jó áron van rengeteg cucc pl: Bobby brown, Estee Lauder, Nabla, Ordinary, NYX, stb stb, és máskor nincs ilyen :joy::joy:. Mert elég rossz hatással van rám :sweat_smile:. Nem kellene sűrűn nézegetni :D. Eddig is ennyi ellenállhatatlan ajánlat volt?

1 Likes

Én is jobban szeretem a foxpostot, ha lehet, nem szivatom magam a postával. :grinning:

Pláne, hogy foxpost automata most már az otthinomhoz is van séta távolságra.

2 Likes

Jó lenne ha a külföldről érkező csomagokat, Magyarországon már a foxpost kézbesítené. Lehet mernék rendelni onnan amíg lehet. Azért ez a vámeljárás is nagyon ijesztő, számomra visszatartó dolog.

1 Likes