Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Christian Bale nekem is nagy kedvenc!
A Batman - trilógiában találkoztam vele, azt hiszem ezek a filmek sok szempontból meghatározóak voltak: itt ismerkedtem meg a szuperhős, ill. képregény adaptáció műfajával, Nolannel is. Egyik kedvenc filmem a Tökéletes trükk, ha valaki még nem látta, ne hagyja ki, zseniális. Christian Bale az a színész, akit sosem fogok megérteni és mindig csodálni fogom érte, hogy mi mindent megtesz, hogy a szerepeiben hiteles legyen. Óriási különbség van a gépész, batman, amerikai botrány, alelnök c. filmekben hozott szerepeiben. (Bár ez utóbbiban nem kevés számítógépes munka is van.) Nem értem, hogy képes valaki egyik szerepben egészségtelenül vékony, egy másikban egészségtelenül kövér, megint másikban pedig eszméletlen izmos lenni. Nagy elhivatottság van benne, nagyon jó színész, de en félek, hogy az állandó életmód változtatások előbb-utóbb meghozzák gyümölcsét… :confused: Ne így legyen, még sok-sok filmben szeretném látni!

1 Likes

A köbyvből kb. 30 oldalt bírtam elolvasni, utána el is ajándékoztam. 15-17 évesen jobban fogadtam volna.

@Szandika Igen az újat láttam, eszméletlen kaki volt, számomra is követhetetlen volt az időbeli ugrálás, nem a színészi játék, a ruháik segítettek nagyjából most hol is járunk. Annyira PC ez a film, igazi Oscarra készült… noha nem kapott, de látszik, hogy gyúrt rá a jajdenagy művészkedéssel és beleerőltetett feminista hülyeségekkel. Szerintem nevetséges egy régi filmbe belehuzalozni a 21 század értékeit… Ki kell hevernem ezt a filmet azt hiszem :crazy_face: Volt egy másik, ilyen válásról szól, a Mariage Story nem tudom magyarul mi a neve angolul néztem. Hát az is jó vacak film volt, szenvedés volt végignézni, de a Kisasszonyok azt hiszem nálam Málna díjas film lett örökre :smiley:

@dunaimano Én is a Batman-trilógiában láttam először és “szerettem” bele, az Amerikai Pszicho is durva volt még, a Tökéletes trükköt nem láttam még, de szerettem volna, jó, hogy írtál róla, azzal lúgozom ki majd az idegeimet :smiley:

@Amadea Hű de bátor volt az a 30 oldal is! :open_mouth: Bennem a film bugyutasága is elgondolkodtatott hány éveseknek is készült ez a könyv és film? Szerintem 8-9 évesen imádtam volna, 12 évesen Bronte könyveket olvastam, azok mennyire jóóóók! :slight_smile: Annyival jobb, izgalmasabb korabeli könyvek vannak, nem tudom miért ezt húzták ki a kalapból…

2 Likes

Hát igen, a Brontek (nem tudok umlautos e-t írni, bocs) teljesen más világ. Jane Eyre úgy határozott nő, ahogy abban a korban lehetett, és 21. századi szemmel is le a kalappal előtte.

2 Likes

A tökéletes trükk azon ritka kivételek egyike, amikor a film jobban sikerült, mint a könyv.

2 Likes

Hát akkor tessék nektek:

little-women-1994-002-christian-bale-medium-shot

3 Likes

És a belőle készült film is jó volt, igaz nagyon rég láttam, de tetszett :slight_smile: (Nekem sincs olyan umlautos e-m :see_no_evil: )
Egy ilyen női karakter erős és hiteles számomra, a filmben lévők olyan önzőek… mindenki csak a nagy művészi álomhajóját kergeti és észre se veszik mi van körülöttük. Meg karaktere volt a legidegesítőbb ilyen téren, amikor elszórja a férje pénzét drága ruhaanyagra amit igazából sehova se tudna felvenni, miközben van egy kosár gyereke és a férje igyekszik mindent megtenni a családjáért. Jó a végén eladta, de az egész valahogy annyira béna volt. A leghiúbb Jo volt aki az írónő maga egyben… hát rá se sikerült felnéznem a film végére. Igazából annyi sok erős, kitartó nő élt, akik próbálták megvalósítani nem csak az álmaikat, hanem részt vállalni a társadalomban. Hirtelen magyar példa ugrik be, Hugonnai Vilma orvosnő… De itthon se csinált az életéből senki filmet, de egy zs kategóriás Sisi film született… mindegy :smiley: Emiatt nem tudom a kosztümös filmeket élvezni nem tudnak megvezetni amióta intenzíven az életem része lett a történelem szeretete. Maradok a jútús cicavideóknál :crazy_face: :rofl:

2 Likes

Én nagyon szeretem a Büszkeség és balítélet filmet és sorozatot (sorozatban Colin Firth szerepel.), Emma sorozatot, Értelem és érzelem sorozatot, Szerelmes nővérek film volt még szerintem nagyon egyedi meg A hercegnő. Maria Antoniett filmet is szerettem azt hiszem talán 2012-es, a Jane Eyre sorozatot. Bíborhegy nagyon jó kosztümös horror, a fekete ruhás nő is nagyon jó és a Másvilág is. Ami még tetszett az a Másik Boleyn lány, Másvilág, Báthory (újabb film.).
Vasálarcost láttam még párommal, nagyon szerettem. Mondjuk nekem elég annyi hogy élvezhető legyen számomra a film :sweat_smile::upside_down_face::joy:. A kedvenc pl nem tetszett, a mostani Kisasszonyok sem. Ezek után az új Emmát meg sem merem nézni :joy:, olyán furán fiatalok a szereplők benne :D. Ja az én Hősömet is láttam, az paródiának jó :D. A büszkeség balítélet meg a Zombik sem tetszett annyira, kicsit számomra ez már sok volt, ez az új köntös :joy::joy:.

Amiben van még kosztüm és most nézem az a Vámpírnaplók. Egyszer már láttam, de nekem örök imádat a sori. :slight_smile: Ugyanannyira elvarázsol, mint évekkel ezelőtt :). Szerintem zseniálisan van megcsinálva. Másik jó sori még az Odaát, csak rengeteg évados, kissé túlnyújtották :D.

2 Likes

Óóóó, milyen helyes itt :cupid:

Ez most kicsit más téma. Talán köztetek is vannak, akik szeretnek kirakózni. Én nagyon. Ezt is szívesen kiraknám:

4 Likes

Húúú igen sok filmmel lelkesen egyetértek, a Büszkeség és Balítélet a BBC-s imádtam, sokszor megnéztem. Bevallom nekem az Emma a könyvben se nyűgözött úgy le, jó volt, érdekes volt, de a filmre már nem tudtam rámozdulni, de ha láttam is semmi se maradt meg belőle :see_no_evil: :joy: A Bíborhegy is jó film, a kosztümök is szépek benne, elbújhat mögötte a Kisasszonyok Tesco Gazdaságos ruhái… egyedül a nagynéni és Amy volt szépen felöltöztetve, a szép alatt most nem a csóri kontra gazdagabb ruhákat értem. A bálon is Megnek iszonyú bazári ruhát adtak :frowning:

A zombis filmet nem láttam már a címe is fura :sweat_smile: A Boleyn lányt is láttam, Robin Maxwell könyve alapján készülhetett? Imádtam azt a könyvet, tininek egy nap alatt kiolvastam, le se bírtam tenni, úgy tetszett! Én egy darabig a Victoria sorit néztem, de elég kiábrándító volt nekem :frowning: Varrás közben szólt, nem kötött le, de háttérzajnak tökéletes :smiley: Mi most a Mentalista sorit nézzük az nagyon bejön, szeretem a krimis sorozatokat totál kikapcsolnak.

1 Likes

A nutellás csaj hova lett?

Szerintem sajnos letiltották innen a múltkori elszabadult vita miatt a Piactéri furcsaságokban. Kicsit elszabadult a pokol a korcsivírusos posztokkal a zsibin, aztán idejött egy troll a levegőt rontani, ő meg csak hozta a sajátos humorát. Aznap még vissza tudott jelentkezni, még válaszolt is egy üzimre, de utána csak anon lett. Kár érte…

Értem, akkor arról a buliról is lemaradtam.

Ó, wow! Nagyon sajnálom! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a következménye egy egyszerű figyelemfelhívásnak… nagyon magukra vették ezt akkoriban a kedves felhasználók…
Remélem, vissza fog regisztrálni idővel, én nagyon csipáztam! :slight_smile: pont a nadrágszoknya kapcsán gondoltam rá múltkor, merre lehet?
Nem tudom, kinek lehet igaza az ügyben, tavaly - talán szeptemberben - én is letöröltem magam a fórumról, mert a kedves admin rám szállt, törölte a posztomat, ami nem tetszett neki, amikor meg rákérdeztem, hogy mégis mi az oka annak, hogy töröl egy megjegyzést, amiben se káromkodás/se politika/se semmi nincs, akkor valami minősíthetetlen stílusban oktatott ki, hogy “ne itt adjam ki a frusztrációmat”. Komolyan mondom, úgy elszállt az agyam! Ja, tudom már, ezt annak kapcsán sikerült összehoznom, hogy feltettem neki a piactér működésével kapcsolatban egy kérdést. Akkor történt, hogy feltettem egy hirdetést, ami egy jövőbeli termékről szólt, miszerint 2 héttel később annyiért meg annyiért fogok tudni küldeni fújóst. Ezt akkor valaki letöröltette, én nem értettem, miért, ő meg felvilágosított, hogy “csak olyan termék lehet fenn, ami a birtokomban van, és ne csináljak neki plusz munkát”. Na, mindegy, csak azt akartam kihozni belőle, hogy ha még mindig ugyanaz az admin - ezt ugye nem tudhatjuk, mivel egy név nélküli személy küldözget válaszleveleket - akkor nagyon is el tudom képzelni, hogy rövid úton úgy össze lehet veszni vele, hogy inkább törölteted magad…
Ja, a hab a tortán az volt, hogy mikor ezt a sztorit el akartam Nektek mesélni a piacteres topicban, akkor azonnal törölte azt a posztot is a drága…
Lehet, hogy most is erre a sorsra jutok, de szánalmasan kisstílűnek tartom ezt az eljárást a mai napig. A stílus meg egészen alpári… hogy jön ahhoz egy adminisztrátor, aki ezért kapja a fizuját, hogy ilyet írjon egy felhasználónak, hogy “ne itt vezesd le a frusztrációdat!”? Ezért egy normális ügyfélszolgálatost már rég kirúgtak volna…

4 Likes

@Hellcall666 , en is bírtam a szövegét :wink:

2 Likes

Ezt a törölgetést hagyni kellene, ha csak nem reklámoz valaki valamilyen céget/terméket direkt azért, hogy emiatt nyeresége legyen.
Egymás felmenőit gondolom nem szidták.

Rám is sértődtek már meg. Tőlem nyugodtan, ha emiatt valaki nem ír ide, az ő dolga. A kritikát is tudni illik kezelni, bár gondolom betalált nála amit írtam. :slight_smile:
Én konkrétan azért vagyok itt, mert nincs a környezetemben senki, akit ez a témakör érdekel. Szerintem mások is. Persze jó lenne ezeket a dolgokat egy közeli barátnővel megbeszélni, de ha ilyesmire nem költ (bár megtehetné), akkor marad a KM. Ha itt bemutatjuk a kis kincseinket, akkor azért 1-2 ember átérzi az örömünket. Tanácsot is tud adni, ill. a többség nem ragadt le a drogériás szinten.

9 Likes

Minden szavaddal egyetértek :slight_smile:

Örülök, hogy van ez az oldal nekünk. :slight_smile: Sajnos én is voltam már vitakirobbantó nem egyszer. Néha egy-egy nem rossz szándékú, de erős vélemény is ki tudja ütni a biztosítékot, írásban nem olyan egyértelmű egyébként se a szó. De örülök nektek, veletek, hogy itt barátságokat lehet kötni - nekem ez az első interneten barátkozós élményem -, jó társaság és hangulat jellemző. Igyekszem arra koncentrálni, ami jó. Hellcallt én is sajnálom, az tény, hogy erős személyiség, de annál szerethetőbb :slight_smile:

8 Likes

Huh ez elég kemény sztori :open_mouth: Ez a házmesterkedés szerintem is rossz, a piacteres őrjöngésben is szerintem ez is közrejátszott, mert azt hittük valaki jelentgeti a posztokat, aztán lehet moderátor volt a dologban. De ha ránk szól, hogy nyugodjunk már le mert ez így nem járja talán nem esünk így egymás torkának, hogy ki jelentget. Mindegy igazából már…

A piacteres topicban a troll tényleg troll volt, azonnal törölték is, az szerintem tényleg jobb volt úgy, rám meg Hellcatre szállt rá, utána a korcsis posztokra, végül leszedtem mert nekem ehhez már nem volt türelmem, végül is, mindenkinek van joga hülyének lenni, aztán az eladott egyszem termékem alatt folytatták, azt jelentettem, mert ezt kb most minek… de a piactéren nagyon belendülve szidtak, de mire fel komolyan :smiley: Szerintem alapból nehéz időszak volt az mindenkinek, végül ráhagytam a dolgot… bevallom abba a topicba nagyon postolni se merek, mert nem hiányzik egy újabb felesleges dráma, pedig ugyanazt gondolom, amíg nem egymáts meg a fura eladó termékeket anyázzuk és fröcsögünk okés. És szerintem némely ember igenis megérdemelte, hogy odakerült és jó volt felhívni erre egymás figyelmét. Bár volt akinek meg tetszett a termék és megvette, mert ott látta.
Hellcat is nagyon belendült, szerintem kár volt így kipenderíteni, csak mert akkor volt egy kis zizi. Végül lehiggadt mindenki és ez a lényeg nem?
Néha én is gondolok rá, kár, hogy nem cseréltünk email címet legalább, szerintem muris, jó humorú lány volt, bár visszaregisztrálna.

1 Likes

Most látom a játszótér be is zárt, nem lehet írni bele. Kár… :frowning:

1 Likes