A lányomnak LG-je volt, és nekünk is az volt az első állóporszívónk. Másfél évig bírta mindkettő, de azok tényleg kisóccó készülékek voltak, nem is volt hozzájuk fali tartóka. Szóval inkább azt írnám, hogy az LG alapdarabokat inkább ne. De a Rowenták jók.
Érthető volt, nem vettem úgy, hogy leszólod az alapomodellt
Nincs baj 
Valaki megy/jön erre?
Innen inkább bemásolom a további szöveget:
Az akción:
TÖRTÉNETEKET GYŰJTÜNK – a bántalmazás személyes történeteit összegyűjtjük, amit majd egy későbbi időpontban átadjuk az illetékes kormányzati szervnek. Ha neked is van egy hozd el, nagyon fogunk vigyázni rá!
EMLÉKEZZ RÁ! - Hozz magaddal egy darab karton- vagy fehérlapot A4 vagy A3 méretben. Írj rá egy nevet, egy életkort, egy évszámot, egy szót, egy rövid üzenetet vagy csak egy jelet annak a nőnek vagy lánynak az emlékére, akit bántalmazás ért. Mert akiről emlékezünk, az nem marad névtelen.
A cél egy közös emlékfal létrehozása.
Természetesen hozhattok transzparenseket és üzenhettek a kormánynak is!
PERFORMANSZ - Kmetyó Annamária, (Spicy Princess) előadása. Annamari interdiszciplináris képző- és performanszművész, aki munkáiban a test, a trauma, a szorongás és a női tapasztalatok kérdéseit vizsgálja. A textilt, a hangot és a testet egyaránt művészi eszközként használja, személyes és gyakran tabusított témákat fordítva erőteljes, érzéki performanszokká.
KÖZÖS ÉNEKLÉS - A Varsányi SzIrének kórus vezetésével közösen elénekeljük az Illés együttestől a “Miért hagytuk, hogy így legyen?” című dalt.
KÖRÜLÁLLJUK A PARLAMENTET - Megfogjuk egymás kezét és körülálljuk a Parlamentet, hogy kifejezzük, hogy együtt vagyunk és nem várunk tovább! Ne aggódj, leszünk elegen, ha nem már arra is van ötletem, hogy hogyan valósítjuk meg a kört!
TÁNC A BIZALOMÉRT ÉS A REMÉNYÉRT - Kollár Dea DJ szettje. Dea magyar–nigériai énekes, dalszerző és DJ, aki a hazai R&B- és alternatív zenei színtér egyik karakteres fiatal női előadója. Zenéjében a nőiség, a belső érzelmi világ, az érzékiség és a melankólia találkozik. DJ alteregója, Sundae, a közönség energiáira reagáló, játékos és sokszínű zenei világot képvisel.
És ez csak az első kör.
Ha nincs érdemi előrelépés, minden hónapban visszajövünk. Újra körbeálljuk a Parlamentet, új történeteket hozunk, és újra elmondjuk:
Nem engedjük el egymás kezét.
Nem engedjük el a bántalmazás áldozatait.
Nem engedjük el ezt az ügyet.
Követelésünk egyértelmű:
MAGYARORSZÁG RATIFIKÁLJA AZ ISZTAMBULI EGYEZMÉNYT!
Gyere el, és hozz magaddal még öt embert.
Nőket és férfiakat, barátokat, családtagokat, kollégákat – mindenkit, aki szerint a nők és lányok biztonsága közös ügyünk.
Fogd meg a kezem. És ne engedjük el.
Kinek szoktátok a palackokért/üvegekért járó 50 ft-okat felajánlani? Tudnátok egy qr kódot küldeni? A régi telefonomban maradt akikhez eddig küldtem, egy állatmenhely volt. De nagyon rég mentettem le és nem tudom merre keressem, és azt sem hogy melyik állatmenhely volt.
Esetleg a nyusziknak? Nyúlmentés qr kód:
Sok-sok-sok kidobott, beteg nyuszi van. Cica, kutya, tengerimalac és még ki tudja hányféle állat tengődik ellátás nélkül. Ha nem a nyusziknak szeretnéd, akkor öreg Google barátunk segít 
Köszönöm!
Köszönöm! Mentem. Eddig Mentőalapítvány, Szalmaszál, két vidéki államentő és egy volt diákom beteg kislányának ment váltásban. Szeretem a nyuszikat is.
Sziasztok!
A bécsi MADONNA Beauty Days-en gondolkodik valaki (legalább az egyik napon)? Azt hiszem olyan lehet, mint a Rossmann Beauty Expo, drágább ugyan, de most 1+1 akció van.
Hey! Here’s a limited time guest pass to try Calm, free for 30 days. Calm is great for helping me manage stress and improve my sleep. Calm - Redeem Guest Pass
30 napig ingyen használható a Calm alkalmazás.
Egyébként használtok valami ilyesmit, mint ez? Vannak rajta “esti mesék”, vezetett meditációk, zenék megnyugváshoz, elalváshoz, fehérzajok és természet hangjai, EMDR alapú zene- ez különösen érdekes egy fej vagy fülhallgatóval. Rövid, 1-3 perces, brain hackek (agytrükkök?).
Köszi! 
Insighttimer van letöltve és előfizetve, de őszintén szólva néha frusztrál. Számomra sok feltöltött anyag használhatatlan, és a leírások sokszor nem egyértelműek, de lehet nekem van spéci ízlésem. Illetve egyéb vezetett meditációkat szoktam csinálni. A másik amit időnként csinálok, azok ilyen “somatic movement” videók youtube-ról.
EMDR alapú zene - azt általában szeretem. Ha valakinek bejön, érdemes lehet youtube-on rákeresni a “8D music”-ra, hasonló az is.
Én nagyon szeretem a vezetett meditációkat, relaxációkat. Főleg mikor veszélyeztetett terhesen itthon voltam, akár napi többször is leültem. Persze mióta szültem, nem nagyon volt módom ilyesmire, még ha alszik is a gyerek, ott van a fél fülem, nem tudok teljesen ellazulni. A kedvenceim a testpásztázós gyakorlatok és a jóga nidra.
Egyébként én a szülésre is így készültem és végig légzőgyakorlatokkal lazítottam a vajúdás alatt, sokszor meg is dicsértek, hogy milyen jól csinálom és milyen szépen kontrollálom a légzésem.
Remélem maradhat:
Foglalkozzon a kormány érdemben nőügyekkel! - Action Network
Ha szeretnénk változást a nőügyekben, akkor kell az aláírás. Ha megteszed, köszi! 3 nap alatt 1500 összejött 
Sok változásra van szüksége az országnak. Megértem, hogy néhány hónap alatt nem lehet másfél évtizedet helyrehozni. De azért a szándékot jó lenne látni… Várom a változást, és hiszek benne hogy eljön. Remélem inkább előbb.
Uh, köszi.
(Bocsánat, de én annyira kiakadtam ezen, hogy az egyház képviselőit megkérdezték erről a témáról. Igyekszem tiszteletben tartani mások hitét, vallását, de azt gondolom, az egyházak a saját híveiknek írjanak elő dolgokat, és ne akarjanak olyan emberek életébe beleszólni, akik nem az ő tanaikban hisznek.
Ennyi erővel akkor egyes patikák ne tarthassannak antidepresszánsokat, mert mondjuk a patikus hite szerint a depresszió nem igazi betegség, hanem “jóra való restség”? Sőt, fogamzásgátlót se tartsanak, meg óvszert, mert az is életellenes? Ha a patikus abban hisz, hogy az oltások ártalmasak, akkor ne lehessen megrendelni nála oltásokat?
A tanárok meg, ha olyan vallású a gyerek, ami neki nem szimpatikus, akkor közölheti, hogy ő ezt a gyereket lelkiismereti okoból nem akarja tanítan?)
Ez mind felkiáltójeles és WTF kategória, ne is tedd zárójelbe! 
Engem az nem feltétlenül zavar hogy az egyházakat is megkérdezték. Az igen hogy az egyházakat is férfiak vezetik… És sajnos sokan nem is tudják elfogadni a női vezetőket. Szóval ha női vezetői lennének az egyháznak, nagyon kíváncsi lennék a véleményükre. Sőt, az lett volna jelen helyzetben a legjobb, ha a férfi egyházi vezetők maguk helyett valamilyen női személyt küldenek. Protestáns egyházakban nők is lehetnek lelkészek, biztosan találtak volna kompetens személyt.
(Bár amúgy igazatok van, hogy alapvetően semmi beleszólásuk nem kellene legyen. Én nem tudom, a valóságban a kereszténység kinek mennyire fontos. Az én környezetemben valahogy senki nem hisz, nem jár templomba, stb, szóval nem is igazán értem hogy ez hol szempont még mindig. De valamiért mégis keresztény állam vagyunk, vagy mi… Gondolom burokban élek és a társadalom nagy részének még mindig fontos.)
Nagyon feminim lettem az elmúlt években. Már néha az is eszembe jut, hogy a férfi nőgyógyászokat is megszüntetném, főleg a szülőszobán. De tudom hogy ez nagyon szélsőséges, és férfiként is lehet valaki jó szülêsz orvos, meg női szülészorvos is lehet pöcsfej (a két szülésemnél mind a kettőt megtapasztalhattam). De összességében meg mégis úgy érzem, hogy a szülés az, ahol igazán számít a női erő, és nekem elrontja a hangulatot egy pasi 
Hát, nem tudom, én inkább az állam és az egyház különválasztását preferálnám (szekularizáció).
Nem szültem, így nem tudom, ott milyen lehet egy férfi vs női nőgyógyász, de engem egyszer egy női nőgyógyász úgy látott el, hogy az valószínűleg már kimerítheti a nőgyógyászati erőszak fogalmát. Amikor jeleztem a történteket a magánrendelő vezetőjének (aki szintén női nőgyógyász), az közölte velem, hogy az ellátásom teljesen rendben volt. Egy másik női nőgyógyásszal is volt rossz tapasztalatom, de az ennél enyhébb volt. Emiatt nem hiszek abban, hogy a női nőgyógyászok empatikusabbak lennének.
Kíváncsiskodhatok?
A nagyon feminim lettél mit takar a gyakorlatban? Vagy csak egy érzés?
Talán én még szélsőségesebb vagyok nőgyógyász témában, mint Te. Évtizedek óta próbálok rájönni, hogy a nőgyógyászok 90 %-a miért férfi? Vajon mi késztet egy férfit arra, hogy ezt a hivatást válassza? És vajon mit szól ehhez a felesége/barátnője? Ettől függetlenül elhiszem, hogy női nőgyógyász is lehet ősbunkó primitív és érzéketlen, bár tapasztalatom nincs ez ügyben.
Nekem rémálom egy vizsgálat, miután azt sem tudom elviselni, ha egy kozmetikus vagy masszőr matat rajtam, vagy egy összejövetelen mindenkivel puszilkodni kell. Képzelhetitek. 
Aláírtam és továbbküldtem. 
Én emiatt inkább nőkhöz járok, egyrészt, az akinek van ugyanilyen jobban átérzni (bár volt nekem is rettenetes tapasztalatom női nőgyógyásszal). Nekem van az a rossz érzésem vagy tévképzetem, hívjuk akárhogyan, hogy nem hiszem el, hogy nem csillan fel a szeme ha egy fiatalabb, szebb nőt vizsgál…
Szerintem azért van több férfi, mint ahogyan minden máshol az orvoslásban és gyógyászatban…