Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

:joy:
De még hogy számít! Nálam a kézkrémek és a telefon kell fix helyen legyen. Más most nem jut eszembe.

3 Likes

:joy: :joy: :joy:
Májustól július közepéig kerestem a tavaly decemberben rendelt Farmstay arckrémemet abban a tárolóban, amiben a még nem használt kencéket tartom. Még el is meséltem a családnak, hogy már kezdek teljesen elhülyülni, mert vagy már elhasználtam, vagy meg sem kaptam a rendeléssel, csak nem emlékszem rá.
Aztán totál véletlenül megtaláltam: kiderült, hogy beletettem egy Aldi arckrémes papírdobozba, hogy ne érje fény, mivel átlátszó üvegben volt. Csak erre sem emlékeztem! :rofl:

7 Likes

Tényleg, a krémeket, tonereket én is össze-vissza tárolom. Ha most utána gondolok fürdőszoba: az egyik fiók, mosdó alatti szekrény (nem ám tisztítószerek vannak ott :sweat_smile:) és a kis félszobámban egyik polcon szép dobozban. Na, utóbbiról szoktam elfeledkezni és volt már, hogy lejárt cuccot dobtam ki belőle. Azt hiszem ki is pakolom onnan az öszeset és benyomorgatom a fürdőbe.

2 Likes

Amióta költöztünk, semminek nem tudom a helyét. Nem segít a 40 fokos nyár se, a romlandó sminkcuccok a hűtőben vannak. Már addig eljutottam, hogy a hálóba került minden doboz, amiben smink vagy bőrápolási termék van. Aztán belekerült az egyik fiókba a lábápolás, a fürdőbe tettem a hajápolás nagy részét, a hálóban a másik fiókomban van a fésűm és a hajgumik… Egy sminkpalettám egy fiókban, hátha majd ettől elkezdem használni, közben a többi paletta meg a sminkes kofferban. Szempillaspirál van a hűtőben is, de egy bontatlant meg az egyik dobozban őrizgetek. Ne kérdezd a logikát. Szóval időnként azt hiszem hogy ez meg az ott van és aztán fogalmam sincs hogy, hogy nem, de nem találom sehol…
A másik ilyen a tükör. Szinte mindig van nálam kistükör, de kb nem is tudok róla. Amikor kéne, keresem, nem találom, aztán nem sokkal később rájövök hogy volt nálam, és valami nagyon egyértelmű helyre tettem.

4 Likes

Itt folytatom a porzsívó témát, hogy ne offoljam a viccek topikot.

Mivel az alzán megint volt visszaküldött/kipróbált/újszerű porszívó mérsékélt áron, ezért maradtam a Rowenta rúdporszívónál X-pert 7.60 alap modell. 21 hó garival. 3 részletben fizetem ki a Klarnával. Mire a Klarnás ellenőrzésen átmentem kihullott a hajam. Ha nem reagáltam azonnal, már előlről kellett kezdenem.

Alig várom, hogy használjam. Én, aki rettentően utál takarítani :sweat_smile: :laughing:
Remélem ami hajszárítóban is jó, az porszívóban is erős márka :crossed_fingers:

5 Likes

Majd kérek róla beszámolót!
Igaz, én eddig nem is gondoltam állóporszívóra, de meghoztad a kedvem. :smiley:

3 Likes

Bocs, nem akartam terjeszteni az igét :sweat_smile: Naná, hogy mesélek majd róla.

2 Likes

Mindenkinek állóporszívót!!! :star_struck:
Kínszenvedés volt számomra a porszívózás egészen addig, amíg meg nem vettük az első ilyen cukorfalat porszívónkat. A kínszenvedést főleg az okozta, hogy sosem laktunk olyan házban/lakásban, ahol bicajozni lehet a nappaliban, szóval elég sokat kell pakolgatni/kerülgetni/toszogálni mindig valamit, hogy odaférjek a "kutyus"porszívóval.
A hely nem lett több, de mióta állóporszívózom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Már-már élvezet. :smiley:
Nekünk most egy Rowenta Force Flex-ünk van. Nincs vele bajom, habár szétszóródott barnarizst még nem kellett felszippantyúzni vele. :joy: (A régi porszívóinkat mind eladta a férjem. Az egyiknél a potenciális vevő megkérdezte, hogy “a barnarizst felszívja?” - Tényleg határtalan az emberi hülyeség.)

10 Likes

Mi ez a megkülönböztetés a gabonákkal szemben? :rofl:

7 Likes

És mondtad, hogy a barna rizst igen, de a fehér rizst már nem? :laughing:

3 Likes

:laughing: Nem velem beszélt telefonon az úriember, én biztos elröhögtem volna magam ezen a rizses kérdésen.

1 Likes

Rowenta X-pert 7.60 alap rúdporszívó.

Nos, imádom a porszívómat. Ahogy a lányok írták, én is végigszaladok vele a lakáson (eddig) minden nap. Lesz majd 48 óra kimaradás, amikor kimosom a szűrőt, de az is lehet, hogy szerzek egy cserét és akkor nem kell kibírni nélküle :sweat_smile: 10 perc, vagy kevesebb, alatt megvagyok (kis lakás).

Szuper, hogy olyan mozgékony a feje, amiben külön motor van. Könnyen betolom a kanapé, fotel, székek alá. Ha kézi morzsaporszívóként használom, akkor csak a főmotor megy, de morzsákhoz elég.
A szőnyegek rövid szálúak, eddig nem kapcsoltam be a turbó funkciót, mert nem kellett. Hosszú szálúhoz azt hiszem nem is nagyon alánlják ezt a gépet.

A fúró már itthon van, a kövi héten felkerül a tartója a falra.
Ha negatívumot kéne mondjak, akkor az, hogy nem áll meg a fején és a pici portartály, de nekem ezek sem problémák. Nem teszem le, csak 1x, amikor félúton kiszórom a port és amikor végeztem. A kiszórás nem egy bonyolult dolog, a megálláskor úgy támasztom meg 2 dolog között, hogy ne dőljön el.
Az első 2 alkalom után már ki kellett pucolnom a fejet, mert annyi hajszálat összeszedett, hogy leállt a fej :sweat_smile: Azóta nincs ez a baj, csak hetente fogom kipucolni.
Töltési idő 3-4 óra. Amikor csökken az akksi élettartama, akkor vehetek új akksit, nem kell kidobni a gépet.

Mi mondjak még? A gégecsövest legszívesebben eladnám vagy odaadnám anyukámnak, aki egy ősrégi Eta porszívót használ. Még mindig jól megy, de derékszaggató azzal dolgozni. Papír porzsákja van és van módszere a kiűrítésre, mert sajnálja a papírt, csak néhány használat után dobja ki. A mi régi vezetékesünknek legalább műanyag, könnyen űríthető a tartálya.

Klarnával fizettem, ezt már lehet, h írtam. Már félre tettem a pénzt a két másik részletre. Akkor nem volt együtt az egész összeg, de az ára annyira lent volt, hogy nem akrtam kihagyni a lehetőséget.

És felszedi a barnarizst :joy:

9 Likes

Köszönöm a beszámolót.
Átgondolom. Én nagyon szeretem a Mielémet, de tény, hogy utálom folyton pakolni. Viszont még semmi baja, jól is szív, szóval nem kéne tőle megválni, az meg luxus, hogy csak álljon ezentúl. :thinking:

1 Likes

Megértem, ha nem akarsz máßikat, hiszen van.
Tényleg kicsit feleslegesnek tűnik, h vettem másikat, pedig volt egy viszonylag jól működő. El is passzolom valahogy a régit.
Nálam a fejlődés jele, ha takarító eszközt akarok nem-muszájból :sweat_smile::grin:

3 Likes

25 éve húzogatok egy zöld ufó alakú Thomast, ami úgy szív, hogy feltépi a parkettát is, de az tény, hogy mire végigérek vele a lakáson letörik a derekam.
Legtöbbször a párom porszívóz nálunk, tudja, hogy én utálok.
Elkezdem akkor agitálni, hogy de jó is lenne egy olyan kis könnyű cucc, ezek szerint nem csak a Dyson jó.
Köszi a leírást :slight_smile:

4 Likes

Tuti, hogy a Dyson szuper-duper, de az az ultra luxi árkategória. Jók a 30-40-50ezresek is :slightly_smiling_face:

:joy: :joy: :joy: Hát ennek őszintén örülök. Akkor Te is Rowentát vettél, ha jól sejtem… Igen, arra ügyelni kell, hogy nem áll meg a maga lábán, meg kell támasztani, ha nem a fali tartókájába teszed vissza. A mienknek van felmosófeje is - soha nem használtam még.

1 Likes

A Dyson túl van árazva. Más autót vesz többszázezer forintért! :rofl:

3 Likes

Ja, igen, Rowenta. Az enyém alapdarab.
Javítom is az ömléngésémet.

Jaj, dehogy… nehogy félreértsd! Frankó a Rowenta, szerintem az alapdarab is. Pont azért írtam, hogy hiába van hozzá felmosó-akármi, nem szoktam vele bajlódni a felmosásnál. A mi porszívónkat férjem valami extra nagy akcióban szerezte be (ő a nagy akcióvadász, ha még nem írtam volna), egyáltalán nem egy százvalahányezres kütyü! :slight_smile: Bocsánat, ha félreérthető voltam. Használd örömmel az új szerzeményt! :slight_smile:

1 Likes