Amikor először találkoztam női nőgyógyásszal, vele nagyon rossz tapasztalatom volt. Amikor már járni is csak görnyedve jártam a fájdalmaim miatt, közölte, hogy ennyire nem fájhat. Ennyit a női nőgyógyászok empatikusságáról. Férfi nőgyógyásszal még egyetlennel sem volt rossz tapasztalatom, de egyébként azóta találkoztam már nagyon kedves női nőgyógyásszal is.
Én egyébként abban nem hiszek, hogy a nőgyógyász különösebben foglalkozna azzal, hogy milyen a páciens, és nem is úgy tekint rá, mint férfi, hanem mint orvos. Naponta találkozik akár 20-25 női nemiszervvel is, szerintem egy idő után már csak darab - darab.
Én legalábbis így gondolom.
Egyébként az én környezetemben vannak hívők (nemcsak katolikusok), semmivel nem lennénk előrébb, ha az egyházak nőket delegálnának.
férfi volt, 60-as, felvilágosult, kedves és gyengéd, ha lehet ilyet mondani. Mindig adott időt, ha látta, hogy kellemetlenül érint bármi, akármit meg tudtam beszélni vele és az állami rendelésén is fogadott, ha valami sürgős akadt. Nála akartam szülni, de addigra nyugdíjba ment 

A kezdeti sokk után végülis nem irigylem a lányos szülőket, még mindig sokkal nehezebb nőnek lenni sajnos a társadalmunkban. Viszont nagyon fontosnak tartom, hogy ezekkel a fiam is tisztában legyen, feltett szándékom belőle is büszke feministát nevelni - mert ez nem szitokszó, hanem minden jóérzésű ember számára fontos téma kellene, hogy legyen.