Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

De jó, hogy mondtad az ecseteket, azokat simán elfelejtettem volna.
Fésűket, csatot, hajkefét fürdetem hetente de az ecseteket ha nem mondogatom magamnak, hogy el ne felejtsd hülyegyerek, akkor hétfőn szomorúan konstatálom, hogy elfelejtettem kimosni őket :frowning:

Life hack: valahol olvastam, hogy az uv kiszedi a foltokat a ruhákból.
Tegnap kipróbáltam, két hófehér felsővel, az egyik paradicsom a másik dinnye foltos volt.
Mosás és Vanish foltkezelés nem segített rajtuk, kitettem őket a napra és látom, hogy nemlátom a foltokat. Kirááály! :slight_smile:

8 Likes

Végül 23 óra után mostam ki az ecseteket (rühellem ezt a procedúrát).
Vannak olyan szerek, amelyekkel gyorsan végig kell törölni az ecseteket és azonnal használhatóak. Ha három fejem lenne, akkor is maradna elég ecsetem, de persze vannak jól bevált kedvencek, ezért is kell hetente mosni őket.
Erről még nem hallottam, utána nézek!

3 Likes

Én a fiúk izzadság foltjait “szedem ki” a napocskával. A fehér pólók elsárgulnak az izzadságtól, de a nap szépen kifehéríti őket.

A sötétekkel viszont óvatosan kell bánni, ha megszáradt, gyorsan beszedni, mert azokat viszont fakíthatja.

5 Likes

Igen- igen a sötéteket azokat nem hagyom kint vagy ha igen akkor letakarom őket valami könnyű anyaggal amit nem bánok ha fakul.
Kiváncsi leszek, hogy naptej foltra jó lesz- e, párom uv szűrős vízi sportokhoz való fehér felsője jelenleg bevetésen van, szerintem tragikus állapotban fog hazaérni a ruha :face_with_hand_over_mouth:

@Amadea nekem csak pár ecsetem van , napi szinten kettőt használok, egy highlighthoz és egy púderhez valót. Sima folyékony szappannal küldöm meg őket, már száradnak

6 Likes

Annyiszor szó esik a fehér cuccok fehérítési nehézségéről :thinking:, megosztom az általam - nagy megelégedéssel - használt termékeket.

A “bomba” (általam pár hónapja felfedezett … jobb későn, mint soha :see_no_evil:) a régóta létező, banális mosószóda (nátrium-percarbonát), ami a meleg vízzel (> 30°C) való érintkezéskor keletkező aktív oxigén erejével hat, szemben az anyagot roncsoló, klór-alapú mosószerekkel.

Én egy itteni márkát használok, amivel (szinte) újjá varázsoltam a férjem fehérneműit✌; pl. előkezelésként, közvetlenül a pólók hónaljára, vízzel pépesre keverve, extra jól működik👌, de úgy általában is, a 60°-os fehér/világos mosáshoz + 2-3 kanálnyi adalékként, hófehék lesznek a fehér ruhák.

Amúgy a DM-márkás is kapható, de - most értettem meg, miért nincs tőle “elájulva” a menyem -, sajnos változtattak az összetételén: a nátrium-perkarbonátot 15-30%-ról mindössze 5-15%-ra csökkentették :-1:.
Helyette ezt a nagyobb kiszerelésűt ajánlom.
De felhívom a figyelmeteket a szóda egy negatív sajátosságára: erősen higroszkópikus (magába szívja a levegő nedvességtartalmát) és idővel egy kőkemény blokká válik, ezért fontos jól tárolni!!

Ezen túl, úgy általában a foltokra, gyakran használom a DM-es marhaepe szappant és a gélt is.

4 Likes

Ki, mert bátor vagyok :laughing:
Nyugati fekvésű erkély, már beszedtem egy adag száraz ruhát. :sweat_smile:

3 Likes

Ooo, ha valamitől tikkelni kezdtem, az a 650 éves hűtőszekrény leolvasztása volt. 2024 novemberében adta meg magát, lecseréltük, azóta nem gond.

Nálam az albérletben nincs klíma, gondolkodom a felszerelésén a párom miatt, mert ő szenved.
Számomra a sötét zavaró, mert egész délután le vannak a redőnyök engedve.

Tegnap délelőtt fél 11 körül indultam bicajjal Dunakeszire a strandra, 26 km.
Egyedül a HÉV sínek mellett, valamint a 0-ás híd korlátjának plexivel
takart szakaszán éreztem azt, hogy konkrétan megsülök.

Egy szimpla belvárosi csatangolás nekem egyáltalán nem megterhelő.

Az egyedüli,amit nehezen viselek, hogy néha be kell menni boltba, és lefagyok a klímától. Kicsit kapar is a torkom. :sweat_smile:

5 Likes

Én is így érzem magam :hot_face: Főzni se nagyon vagyok hajlandó bevallom, inkább eszek salit, bármi, csak minél kevesebbet kelljen a konyhában tötleni :sweat_smile:
Varrogatok, YT-zek, olvasok.

3 Likes

El sem hiszem, hogy ott lehettem. És azt sem, hogy elsuhant 40 év. Fiatalok, küldök nektek egy ereklyét sok szeretettel. :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

12 Likes

Mesélj, mit varrsz?

Most csak javítgatok, meg ha sikerül elpakolni, akkor az évek óta készülő kabátom :sweat_smile: (na nem mintha nem lenne elég így is :sweat_smile:

2 Likes

Ki milyen primert használ arcra?
Rájöttem hogy igen szűkös a termékismeretem ezen a téren, ismerem a smashbox, Maybelline és mac primereket, de alapvetően megelégszem az egyszerű hidratálóval is. Ti hogy vagytok ezzel?

Nekem csak fényvédő funkcionál primerként. Nem is használok erősebben fedő alapozót (nincs is), ami alá kéne primer.
A stiftes fényv. nagyon szépen kiegyenlíti a t-vonalat (zsíros bőrre való), a hidratáló meg hát hidratál :sweat_smile:
Ja, és soha többé nem veszek európai olcsó fényvédőt, inkább kicsit többért koreait. Tudom le vagyok maradva, de hogy ezeknek milyen elegáns a formulájuk kozmetikailag :star_struck:
(Ami meg nem kedvenc vagy egyenesen sz@r, az megy a karomra, lábfejemre).
Lehet, hogy nem segítettem túl sokat.

Mi lenne a kívánalom? Hirdatálás, tartósság növelése, pórusok kiegyenlítése, mattítás hosszasan, bőrfény? Vagy mind egyszerre? :joy:

3 Likes

Jelenleg nem használok primert, nem létfontosságú a mindennapokra, az évi pár alkalom miatt amikor jól jönne meg nem veszek. A NYX-el elégedett voltam mindig is, amikor használtam, szerintem azt vennék most is, ha kellene. Catrice, Essence-hez képest jobb minőségű, de még elérhető áru és már nem csak 1 helyen kapható. (Mint mikor bejött a márka hozzánk.) Én ennél többet nem adnék ki primerért, főleg egy jobb minőségű alapozó mellett.

2 Likes

Trend It Up Hydro + Gripping Primer | Krémmánia?

Megfizethető az ára, praktikus a csomagolása, nem veszik össze semmivel. Minden nap ezt használom, most nyáron a Guerlain Terracotta Joli Teint kerül fölé. A bronzer az Esteé Lauder Bronze Goddess 02 Sunset árnyalata.

5 Likes

Tényleg, nyxet is használtam, de nem hagyott mély nyomot bennem. Lehet teszek még egy próbát. Igazából nálam csak annyi lenne a cél hogy egy nehezebb alapozó se szárítsa ki a bőrömet. Nagyon bele tud ülni a kis apró bőrredőkbe. Mindezt úgy hogy egyébként t vonalban könnyen zsírosodik a bőröm és miteszeres is az orrom.

Én a MAC Strobe krémet használtam és szerettem. Pinklite árnyalatban, egy kis tubussal elkentem belőle.
Nagyon szép bőrképet adott és jól tapadt bele a BB krém is.

Ha egyszer kitalálom, hogy tudom összehozni a naptejjel akkor újra fogom venni :slight_smile:

2 Likes

Igen és azt is szeretném, hogy elmosogasson helyettem és inflációtól függetlenül 500 Ft legyen a 100 ml-s kiszerelés, vegán és erőszakmentes legyen, továbbá újratölthető csomagolása legyen és ne legyen komedogén.
Csak ennyi. :rofl::rofl:

3 Likes

Hmm, ez melyik? Én is akarok!

3 Likes

Másnál is számít a használni kívánt termék lakáson belüli elhelyezése? Kifejteném :smiley:
A hónapok óta használt Callux lábkrémemnek bomba biztos helye volt , de úgy gondoltam elteszem máshova, mert ott még ennél is jobb lesz. Aha. Két hét után találtam meg, mert szinte azonnal elfelejtettem, hogy hova raktam, így nyilván nem használtam.
Végre meglett, vissza is tettem az eredeti helyére :smiley:
Arclemosóval jártam még így, hónapokig ingáztam a fürdő és a fésülkődő asztalka közt, mint egy holdkóros, mire megszoktam, hogy akkor hol is tartom a cuccot :laughing:

4 Likes