Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Szerintem igen! Mi egy hete néztük meg, nagyon tetszett mindenkinek. :slightly_smiling_face:

4 Likes

Ki mit csinál ebben a pusztulat időben?
Tegnap este készítettem egy jó lecsót, ma reggel gyorsan végeztem a mosással és a takarítással, semmi más házimunkát nem terveztem erre a két napra.
Harry Potter maratont tartok a klíma alatt, de még így is azt érzem, hogy rosszul vagyok a melegtől.

9 Likes

Klíma nélküli lakás, 29 fok.
Csak mosok. :sweat_smile: Ezen kívül Netflix, alvás, insta böngészés. Imádom a meleget, de ez már nekem is sok(k).

8 Likes

Én tegnap nagyon sokat voltam kint a városban, megkukultam. Ma mosni és takarítani fogok, szerencsére van klímám. Illetve szépítkezek: manikűr, pedikűr, arcmaszk. Nincs másra energiám. Este lehet, hogy moziba megyünk, ott legalább szintén megy a légkondi.

7 Likes

Szépítkezni holnap fogok, testradír, körömlakk, szőrtelenítés, hajmosás, arcmaszk. :slight_smile:
Nagyon nincs kedvem bekapcsolni se a hajszárítót se a hajvasalót.

8 Likes

Egész nap légkondi és ventillátor. Tetőtéri lakás :hot_face:

(Tegnap az egyik tesómmal voltam az Ikeában, azán mászkáltam az Árkádban. Az Őrsön az egyik tűzcsapra rá volt szerelve egy nyitható csaptelep és onnan lehetett venni ivóvizet. Mellette egy tócsa keletkezett, ahol a környék madarai ittak és pancsoltak. Cukik voltak :smiling_face_with_three_hearts: Későn értem haza és még akkor se fáztam. A kapuban odajött egy ismerős cica, eldobta magát a földön és azt se bánta, hogy a pociját megsimiztem, annyira ki volt dögölve :grinning_face_with_smiling_eyes:)

Mielőtt bezár a közeli élemiszerbolt, becaplatok és veszek ezt-azt, amit muszáj, amúgy ki nem tenném a lábamat ma.

7 Likes

Mi két éve szereltettünk klímát. A hálószobában és az étkezőben van egy-egy, ez utóbbi a konyhát-nappalit, az egyik kisebb szobát és még a fürdőszobát is úgy lehűti, hogy 23-24 fok van ezekben a helyiségekben, pedig 25-26 fokra van állítva. Férjem néha ki is kapcsoltatja, mert “fázik”. Ebben a közegben én vígan elvagyok itthon, egyébként sem szeretek már mászkálni olyan helyre, ahol sok az ember. Kotyvasztok, még kenyeret is sütöttem tegnap, hajat festettem, pedikűr-manikűr (ezen is túl vagyok), és hülyére vásároltam magam a vinteden. Meg nyomatom a Netflixet és azt hiszem, rendet kellene csinálni a szekrényemben is.

5 Likes

Ezek a plaza+ mozi megoldások nagyon jók, nem is gondoltam rá.
Tetőtér az nagyon durva lehet ilyenkor.
A héten kifliztem, minden nap estig dolgoztam, úgy éreztem, hogy megérdemlem, hogy házhoz jöjjön a bevásárlás, még dinnyét is vettem, reggel már ettem is belőle jéghidegen.

5 Likes

A légkondi sem teszi elviselhetővé a tetőteret?

2 Likes

És a 30 fokon kimosott ruháidat ki mered teregetni 40 fokban? :rofl: :rofl:

6 Likes

Ó az egyetlen jó dolog ilyenkor, hogy gyorsan szárad a ruha:)
Ja meg az öltözködés, nem kell 3 pulcsi, sapka- sál, hanem csak egy naci, egy felső, papucs és csókolom, mehetek is.

6 Likes

De, az sokat segít, annyira hűti le, ahogy csak szeretném. Csak hatalmas lesz a villanyszámla :sweat_smile:
Csak 2 db légkondink van. Az egyik a konyhát és nappalit hűti, a másik a fiam szobáját. Mivel elszeparáltak a szobák, helyiségek, ezért máshova nem nagyon jut a hűsből. Így beállnak a ventillátorok a többi helyiségbe. Ja és az árnyékolás: D-DNy-i fekvésű lakás. Ez ősszel és tavasszal csodás, mert ha süt a nap pont finoman melegít és világos és látom a fantasztiks naplementéket a dombról.

Ja, csak éjszaka f.s a helyzet. A betoncserép remekül tartja a forróságot. El lehet képzelni mennyit alszunk.

6 Likes

Én pont ma néztem a villanyórát. Nem tudom, hogy a mi klímánk mit tud (nem a legdrágább fajta, az biztos), de alig valamivel nőtt meg a fogyasztásunk, pedig folyamatosan egész nap megy. Talán este 11 és reggel 7 között kapcsoljuk ki. 3,5 kW-os az egyik 2,5 kW-os a másik, ez utóbbi ritkábban van bekapcsolva.

4 Likes

Gondolom itt többet fogyasztanak, mert a lakás 35 fokra is képes felmelegedni. Reggeltől késő estig mennek. Nyáron mindig van itthon valaki, szal 7 napot egy héten. Régi készülékek, bár inverteresek (2012 óta működnek). Ha nincs itthon senki 2-3 órán át a döglesztő melegben, akkor is hagyjuk menni alacsonyabb kapacitással.
De az is lehet, hogy hűtőszekrény eszi a legtöbbet, mert az még régebbi, mint a klímák :face_with_hand_over_mouth:

3 Likes

Ó azok a szekrény méretű, duruzsoló orosz hűtők gyerekkoromban. Arra a hangra szerettem a legjobban elaludni :slight_smile:

4 Likes

Én nyáron benti macska vagyok. Reggel elszaladtam a piacra és a pékségbe, az egyik barátommal ebédeltem, utána beugrottam a zuhany alá, mostam, elnyammogtam egy adag dinnyét, olvastam és aludtam 3 órát.
Ma még kimosom az ecseteimet és pilatesezek, ez fix. Holnap főzök a jövő hétre, manikűrözöm, szőrtelenítek, vasalok (a len ruháimat, nem a hajam, azt csak megmosom), és valamikor ráveszem magam a futásra.

10 Likes

Azért annyira nem öreg a hűtőnk :joy: Talán 13-14 éves .

3 Likes

:joy: Végül is támogatom a “nincs mese, cserélni kell” hozzáállást, főleg műszaki cikkek tekintetében.
Nekünk is volt egy jó öreg Bosch hűtőnk. 4 éve cseréltük le azért, mert még manuálisan kellett leolvasztani, amitől már kivert a víz. Aztán kicsinek is bizonyult. Bár egyáltalán nem preferálom a Samsung márkát (a gödi aksigyár miatt, amit régebben TV-gyárnak álcáztak, de szép lassan átvedlettek környezet- és zajszennyező förmedvénnyé), de végül egy Samsung Bespoke hűtőt vettünk. Imádom, főleg azért, mert fekete üveg az eleje, amit lehet csereberélni mindenféle színesre (pirosra, fehérre, sárgára stb.), másrészt elég áttörölni Clean-nel, és ragyogó tiszta. Nem látszik rajta semmiféle ujjlenyomat, mint az inox gépeken. Ha esetleg cserélnétek, ajánlom. :slightly_smiling_face:

8 Likes

Csinos darab! Folyton variálnék a színeivel. Menő!

Egy Gorenjénk van és szeretem. Ezt sajnos még le kell olvasztani néha.

A jelenleginél kicsit nagyobb kell majd, mert a sima hűtő része oké, de a fagyasztós állandóan tele van a férjem darabolt zöldségeivel, a fiam készételeivel. Nekem csak egy kis sarok jut a vegyes fagyott gyümiknek :roll_eyes::grin:

3 Likes

:slight_smile: Jaj, mennyire ismerős! Nálunk ugyanez van, a zöldségen kívül még hamburgerzsömlével és hot-dog kiflivel tömi tele a férjem a fagyasztót! Mondom neki, hogy “Életem, ne kenyérrel tömjed már tele a mélyhűtőt, aztán amikor marhapörit vagy csirkepaprikást akarsz enni, akkor slattyoghatok le a henteshez, mert nincs hús a mélyhűtőben!” :laughing:

5 Likes