Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Köszönöm szépen a kitöltést és a visszajelzést is, beleírtam a nevem és az iskolát!:blush:

1 Likes

Kész :slightly_smiling_face:

1 Likes

Köszönöm!:blush:

1 Likes

Ki mire vágyik karácsonykor?
Kezdem a sort: nekem ez az év legdolgosabb időszaka, ilyenkor túlóra halmok vannak és nagyon kimerült tudok lenni.
Én arra vágyom, hogy klasszikus zene szóljon, kényelmesen tudjak készülődni, nyugalom legyen és boldogság. Hangulatvilágítás, forró csoki, finom étel és persze legyenek ott a szeretteim is. Akik már nincsenek velem rájuk is békével gondoljak, ne fájjon a hiányuk.
A fa alá Meteorites gyöngyöket kértem, Pupa csomagot , könyvet és Bomo Art határidőnaplót , na meg persze parfümöt.

5 Likes

Nekem is pörgős az év vége, de cserébe az utolsó munkanap (dec. 19) után teljes nyugalomba vonulok.
Munkahelyen már hallgatjuk a karácsonyi dalokat (részemről még ráérne), de lassan ötletelek, hogy milyen legyen az adventi koszorúm. Az alapja és 1-2 dísz megmaradt tavalyról, de zöld ágakból és gyertyákból újak kellenek. :innocent: Tavaly piros-arany volt, de idén van kedvem valami nem hagyományoshoz.

4 Likes

Mióta a nagylányom elköltözött a saját életét élni, azóta teljesen belassultam.
Nem kell sietni sehova, holnap is lesz nap, és nem vagyok hajlandó a házimunka rabjává válni.
Így számomra a karácsonyi időszak zsezsegése max. akkor érint meg, ha el kell mennem vásárolni.
Szó szerint “kell”, mert decemberben már inkább kerülöm a kereskedelmi egységeket.
Az én nagy vágyam (ami idén sem fog teljesülni) egy hagyomány-mentes, nemszokványos karácsony-szilveszter, azaz elreppenni egy távoli szigetre a gyerekemmel és a férjemmel, és ott tölteni az ünnepeket egészen január elejéig. Mivel a szülinapom is karácsonykor van.
Ha ez nem is, de parfüm és Swaro egészen biztosan lesz a fa alatt + nagyon szeretnék egy plüss capybarát. De tényleg. :heart_eyes:

6 Likes

Teljesen egyetértek veled, nekem időm sincs ilyenkor sütni-főzni és bevallom nem is szeretek.
Amióta ilyen munkarendben dolgozom az lett a szokás, hogy rendelek egy sültes és egy hidegtálat, összeütök két hideg salátát és ez a karácsonyi menü a részemről. Sütemény nincs, nem hiányzik , így is gurulok.
Nálam nincs vendégjárás, az ünneplő tömeg 2-3 fő szokott lenni velem együtt.
Minden tiszteletem azoké akik nagytakarítanak, négy fogásos vacsorát csinálnak sütivel és kidekorálják a kertet is.
Swarovskiból egy fülike nekem is jöhetne , plüss limitálva van, mert a macim féltékeny természetű. :smiley:

3 Likes

Írtam üzit.:slight_smile:

1 Likes

Hú, én csak annyit szeretnék, hogy minden rendeződjön el karácsonyig, és békében ünnepélhessünk a családdal. Mivel most fogunk költözni, egyelőre csak teendők tömkelegét látom magam előtt, ráadásul lassan arra is gondolnom kell, hogy december közepétől bármikor megérkezhet az apróság, és természetesen neki is csak a költözéssel lehet elrendezni mindent. A fa alá meg azt sem tudom mit kívánjak, egyelőre csak a kislányomnak írtam kívánságlistát :slight_smile: Kicsit átalakultak a megszokások, mostanában inkább fajátékokra és gyerek bútorokra vágyom :joy:
Engem a jótékonyság foglalkoztat még - nyilván az év ezen részében jut eszembe. Év közben max a palackok visszaváltási díja megy alapítványnak, illetve gyerekruhák egy bölcsinek. Ilyenkor decemberben a bolti gyűjtögetős adománykosárba is szoktam tenni ezt-azt, illetve a munkahelyemen egy lány tett ki mindig egy dobozt, amiben mindig egy ovinak gyűjtöttünk, de most ő babázik otthon, és más nem vette magára a feladatot. Szeretnék helyette valami mást kitalálni. Ti szoktatok valamit adakozni?

6 Likes

Nemluxustáskát többször küldtem azt nagyon szerettem.
Volt egy néni akinek rendszeresen adtam gyógyszerre. Újabban, hogy csak ritkán járok a városban,arra szoktam rá, hogy pénzt személyesen adok ha látok valakit aki rászorul, nagyon meg szoktak lepődni és nagyon örülnek neki, nem is számítanak rá.
Ruhát nem kell vinnem sehova, ha zacskóban kirakom a kuka tetejére, hamar eltűnik, étel szintén, volt olyan, hogy hajléktalanon láttam a cipőmet, az nagyon jólesett.

5 Likes

Én igazi Grincs vagyok, tojok az egészre. Van egy cipősdobozban tárolt mini karácsonyfánk kizárólag melegfényű ledekkel meg minden franccal úgy egyben, azt kipattintjuk valahová és ennyi. Ajándékot nem adunk egymásnak, a gyerek kapott csak, amikor kicsi volt. Most már ez is opcionális, ha találok neki valami apróságot aminek tényleg örülne, azért megveszem. Rokon egy se jön, messze vannak, kihaltak, utálják a pofánkat (és viszont), a szüleim nem laknak messze, hozzájuk beugrunk, nekik is csak max. nasit vagy kávét viszek, szigorúan semmi kacat. Nekem az a karácsony, ha becsukom az ajtót és pár napig békén hagynak. Takarítani általában ünnepnapokon szoktam, nem kell sehová futkosni, ráérek, a nagyobb munkákat beosztom egész évre, nagy felfordulást ilyenkor már nem igényel. Pihi, csend, filmek, játék, olvasás, ha már szénné untam az agyam, sütök egy kalácsot, de a bolti is bőven jó. Mint olyan, ünnepi vacsora sincs, valami sült, de salátát többfélét csinálok, mert van rá idő és szeretem. Nincs idegbaj, nincs rohanás, nincs veszekedés. Az ajándékozás nem hiányzik, 20 éve leszoktunk róla, pár félresikerült erőlködés után. Évközben megoldjuk ezt is, ha hezitálok valami parfümön, a férjem megtámogat egy kis hozzávalóval és rábeszéléssel, ugyanígy teszek én is, ha ő nyűglődik valami kütyüvel vagy műszerrel.
Boltba amúgy is ritkán megyek, mostanában mindenhol ordít a zene, még a Lidl-ből is kimenkültem legutóbb, inkább munka előtt ugrom be, akkor még többnyire csönd van, de inkább visszatérek a házhozszállításra máshonnan. Egyre érzékenyebb vagyok erre a felfokozott őrjöngésre, sőt a munkahelyi karácsonyozásról is pár perc után lelépek, a belvárosi bazárt és egyéb programot se nekem találták ki.
Hát ennyi. Nyilván ahol kisgyerek van, ott több kraft kell, de majd az unokáknak virítok valamit és még élvezni is fogom.

11 Likes

Nahát, ezek de jók! Nemluxustáska van (lesz) még? Igen, régebben én is a kuka tetejére pakoltam egy -egy ruhát, mostmár adományboltba szoktam vinni, ha valamitől meg akarok válni. Most épp a cipőimet viszem, mert szeretnék hagyományosról barefootra váltani, ennek következtében a régieket már nem tudom elviselni, úgyhogy most abban az egy-kettő barefootban járok, ami van. A régi cipők meg általában szépek és jó állapotúak, de eladni nem feltétlenül akarom vagy nem tudnám, úgyhogy remélem az adományboltban szerető gazdira lelnek majd. Általában azért 2-3 havonta viszek egy szatyor cuccot adományboltba, és szinte mindig veszek is valami apróságot.

4 Likes

Ezt neked küldöm :slight_smile:

Elképzelni nem tudom így az ünnepeket. Habár évekig nem szerettem, és felnőttként megdolgoztam pár gyerekkori traumát mire megszerettem a karácsonyi hangulatot. Max egy elutazós karácsonyt fogadnék el, de azért örülök, hogy a karácsony az karácsony nálunk, még ha tényleg túl nagy is a felhajtás körülötte. És túl korán kezdődik.

4 Likes

Igen, szoktam. A legaktuálisabb: múlt héten találtam a postaládámban egy vaskos borítékot, tele képeslapokkal, hozzá borítékkal és matricákkal. A Szájjal és Lábbal Festő Művészek Kiadója küldte (évekkel ezelőtt már adományoztam nekik, gondolom innen tudták a címemet). Nem kötelező küldeni nekik semmit, nem “követelőznek”, és jelképes összeget kérnek ezért a szívet melengető képeslap-csomagért, ha valaki úgy gondolja - szóval nekik mindenképpen fogok utalni.
Régebben a budapesti Állatkertben lakó Jusztina nevű vízipacit fogadtam örökbe.
Adóm 1 %-ról rendelkezni sosem feledkezem meg, és nagyon gyakran adok hajléktalanoknak vagy rászorulóknak, amikor az utcán odajönnek hozzám. A ruhákat levisszük apósomékhoz, abban a faluban sok a szerény körülmények között élő család, megtalálja minden a gazdaját igen hamar.

6 Likes

ezt a kis szösszenetet én is írhattam volna :joy:

5 Likes

Nálunk a családban csak a gyerekek kapnak ajándékot, ez jelenleg az én két fiamon kívül a nővérem egyik lányának az óvodás kislánya. Ettől függetlenül összegyűlünk, együtt vagyunk. Persze máskor is találkozunk, de ilyen ünnepekkor van ott tényleg mindenki. Minél idősebb vagyok, annál többet jelent számomra a család. Sajnos a szüleim már nem élnek, de ilyenkor egy kicsit olyan, mintha. Ilyenkor a két nővéremmel együtt megyünk ki a temetőbe is.
Magamnak szoktam venni ajándékot, hogy valamit nekem is hozzon a Jézuska (a válásunk utáni első karácsonykor, a fiúk megjegyezték, hogy nekem semmit sem hozott a Jézuska?). Most még nem tudom, attól függ, hogy a mosógépnek elég lesz-e az alkatrészcsere, ha nem és újat kell venni, akkor más nem fog beleférni. Ha igen, akkor az illusztrált HP sorozat most megjelent 4. részét fogom megrendelni a Libristóról (de előbb-utóbb ezt úgyis megveszem, karácsony nélkül is :smiley: ).
Ami biztos, hogy narancsos linzert fogok sütni, azt 18 éve mindig sütök (onnan tudom a 18 évet biztosan, hogy amikor a nagyobbik fiammal kismama voltam, a cukorterheléses vérvétel idejére vettem egy Éva magazint, abban volt a recept). Ebből marad tojásfehérje, abból meg macaront. Ez a kettő a tuti. :smiley:

Én a jótékonysággal kevésbé vagyok tudatos. Ilyenkor szoktak lenni gyűjtések áruházakban (Auchan, Interspar), oda szoktam vásárolni olajat, száraztésztát, ilyesmit.

9 Likes

Amit én szeretnék, nem csak karira, azt nem lehet megvenni, szóval magamnak kell megteremteni. Megvehető, nagyobb ajándékra nem igazán vágyom, ha kell valami, megveszem. Persze tudnék írni egy listát kütyükől, ékszerekről, ruhákról, de mind nélkül elvagyok.
Csak a békés együttlétet vágyom ezen az ünnepen, meg máskor is :relaxed:, mert ebből kevés van az életemben.

12 Likes

Tudja valaki, hogy a Douglasban üzletben is van akció? Parfümre. Köszi.

Üzletben is érvényes, ha van hűségkártyád:

1 Likes

Az a rendes zöld kártyám van, Douglas card, törzsvásárlói kártya, régi.
Beauty nincs rajta. Ez is jó?
Köszönöm.

Chanel parfira kellene. :grinning: