Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Fogok írni, csak összeszedem a, nem is tudom, gondolataimat és írok egy litániát :grinning:

1 Likes

Nekem vegyesek a tapasztalataim a hajkencékkel kapcsolatban, nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy csak a drogériás vagy csak a profi a jó, használom mind a két verziót.
Ami nekem bejött:
Samponból a Lee Stafford hajhullás elleni és a kék verzió is ami szőke hajra van, ezt a kettőt váltogatom, nyaranta szoktam még Head and Shoulderst is venni, hogy ne punnyadjon be a hajhosszabbításom.
Pakolás: eddig Kallos hívő voltam , de amióta tulajdonost váltott a cég azóta bojkottálom őket, helyébe érkezett a Subrina Glow pakolója, drágább ugyan, de kevés kell belőle és nagyon puha és fényes tőle a hajam. Ezen kívül van még tégelyes Lee Staffordom amit a fejbőrre kell kenni, hajnövesztős cucc és egy L’Oreal ami színezős, sárgulás ellen vettem.
Hajfesték: Alfaparfot vittem a fodrászomnak aki eredetlieg Subrinával fest, de nekem az Alfa sokkal jobban befogja a hajam, póthajra is zseni.
Hővédő: Van Lee Stafford és Subrina hajkrémem és fújós cuccom is, felváltva használom őket, a krémeket lehet száraz hajra is tolni, töredezés ellen jók.
Kifésülő: Gliss Kur fújós balzsam 100 éve társam, egyszerűen ennél jobbat még nem találtam, árban is verhetetlen, használom száraz és nedves hajra is a napi fésülködéskor is jó szolgálatot tesz.
Hajolaj: Most éppen Lee Stafford kék flakonos van, teljesen jó, szárazon és vizesen is kenem, szépen ápolja a szőkített hajvégeket. Ezen kívül amik jók voltak még : Orofluido, Aussie, Alfaparf, Gliss kur.
Hajlakk: Syossban még egy nyalintásnyi van, a Lee Stafford le volt árazva így megvettem azt , teljesen jó, nem ragad, nem tapad és mosástól mosásig tartja a loknikat.
Hajfény spray: ez fogy a leglassabban, csak ritkán nyúlok érte, mert az a milló cucc amit rákenek a fejemre pont eléggé fényessé teszi. El fogom használni, ha elfogy akkor pedig szerintem nem veszem újra.Lee Stafford ez is egyébként.
Száraz sampon: Batiste van, teljesen jó, heti 1x szoktam fújni, régebben a Johnosns hintőport használtam, de kivonták a forgalomból és nem találtam alternatívát rá.
Extra: Lamellás víz a Subrinától, hajmosás közben kell beledörzsölgetni a hajba, töredezést gátolja, selymesít és fényt ad.

Azt hiszem hajcuccból van a legtöbb termékem, teljesen indokolt ennyi, mert bizony én ezeket mind használom is :slight_smile:

Szőkített, vékonyszálú, szerencsére már nem hulló, póthajjal dúsított hajam van.

2 Likes

Köszi, várom! :blush:

1 Likes

Ma van a macskák világnapja. Kicsit későn fedeztem fel.
Jöhetnek a cicás képek :heart_eyes_cat:

7 Likes

Itt az én cicám. :joy:

15 Likes

Szép nagy cica :laughing:
De tényleg gyönyörű! Anyuci picikéje? :grin: Nemrég még aprócska volt. Mennyi idős most?

2 Likes

Jövő tavasszal lesz 5 éves a kisfiú. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Megnéztem a régi képeit, de cuki volt kicsinek.
De olyan rossz volt, hogy őrület, nem is tudom, hogy bírtuk ki az első 3 évet. 🫠

13 Likes

Egyem meg, kis maszat volt! :heart_eyes:
Jártatok vele suliba? Vagy sikerült megtanítani erre-arra?

2 Likes

Persze, volt kutyaovi, suli, futtató, fárasztani kellett, tele volt energiával és ha nem volt program, rombolt, szétrágott mindent.
Ez egy nagyösztönű fajta, sokat kell vele foglalkozni.
De már sokkal nyugodtabb, higgadtabb, 3 éves koruk után lenyugszanak. Mindent ért, jól szocializálódott, nem támad vagy ilyesmi.
De ez a kutya őrzővédő, munkavonalas szülőktől, bent szabadon van, de utcán csak pórázzal.
Azt is a férjem fogja, mert engem elránt. 10 hónapos kora óta nem sétáltatom, mert párszor hason csúsztam utána. :joy:
De amúgy cukor, kenyérre lehet kenni, nagyon hozzánk nőtt.
Mondjuk, minden körülötte forog. :heart:

5 Likes

Ezt még ideteszem, jellemző kép. Mindenhol főnökösködött, ilyen típusú. :joy:
Itt kb. 8 hónapos.

8 Likes

Milyen gyönyörű, tekintélyt parancsoló kutyus :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

15 Likes

Azok a tappancsok! :heart_eyes_cat:

Imádom, amikor úgy tartja, mint a sült szalonnát :smiling_face_with_three_hearts: fuhh, nagyon egy kis ringyó

5 Likes

10 pontos nyújtózást láthatunk, kérem szépen :slight_smile:

3 Likes

Megmutatom én is őket :smiling_face_with_three_hearts:
Rozsdás (pici), Kömény (nagy, állatorvos szerint Kökény, itthoni beceneve Tömény)

18 Likes

Néhány cicót ideillesztek én is. Bár egyik sem saját, de a gazdik biztos nem bánják, ha mások is megnézik őket.
Elsőként a “főcicák”, akik legközelebb állnak hozzánk. A szembeszomszédunk cicái. Lassan férkőztünk a bizalmukba, de már örök barik vagyunk. Kökény (nőstény) és Fahéj (hím). Van jobb képem is valahol, de most nem találom. Okosak, szépek, kíváncsiak, kedvesek, sokat dumálnak :grinning_face_with_smiling_eyes:

Chunky (mi neveztük el, mert masszív cica), aki a környéken lakik és rengeteget beszél. Nagyon kedves az emberekkel, de az idegen cicákra fúj eleinte. Okos ő is, mert lassan megtanulja, hogy ez nem oké, ha nem akarják bántani. Kísérni szokott minket az utcán egy darabig. Hálás minden interakcióért, dörgölőzik, dumál, fetreng :smiling_face_with_three_hearts:

Rudi, egy lépcsőházzal odébb lakik az első emeleten, az erkélyhez támasztva van egy létrája is, amin akkor közlekedik le-fel, amikor akar. Esténként együtt sétál a gazdijával póráz nélkül. Ő is lassan melegedett fel irányunkban, de most már előre üdvözöl és ha nincs jutifalat, akkor is szeret :smiley:
Sajnos nem találok róla értékelhető képet, csak ahol a háta látszik :sweat_smile:

Ahova korrepetálásra járunk, azzal a házzal szemben lakik egy ilyen kis torzonborz 16 éves cicó. Ő Zokni. A világ legédesebbje, “mindeki cicája”. Bárkit elfogad, akárki simizheti, dorombol, szeret kézben feküdni. :smiling_face_with_three_hearts:

A többesszám a fiam és én. Nagy macsek fanok vagyunk, de több okból nem tudunk sajátot tartani.
Mint “öreg macskás hölgyeknél” nálunk is van cica-jutifalat majd’ mindig, így könnyű barátkozni.
Szoktunk még a Macskamúzeumba járni.

18 Likes

Mind gyönyörű, de Zokni különösen édes ezzel a gyapjú bundijával :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Napi makka

15 Likes

Én most bontottam ki az első virág illatú kézkrémemet idén. Valahogy annyi karácsonyit vásároltam be, nyáron nem is volt rá szükségem, de még van pár bontatlan is, amit az idei szezonra tartogatok. Téli tusfürdők már elfogytak tavasszal, de a kézkrémek nem akartak. Nálatok hogy van ez? Mennyi ideig tart egy szezonális hangulat? Más évszakkal nem szoktam így járni, de a téli-karácsonyi az mindig sokáig velem van. Bár ilyenre még nem volt példa, hogy lassan megjön a karácsony és elővehetem a tavalyit :sweat_smile:

2 Likes