Halihó Lányok (Fiúk)! Baleset érte az orchideámat. Leborította a szél és a legszebb ág, amin 6 virág nyílt és 2 bimbó várt, letört tőből 
Tudom, hogy nem lehet hosszú távon feltámasztani, de ha van valakinek tippje hogyan tartsam még életben 1-2 napig, annak örülnék. Vízbe tegyem tápszerrel? 
Köszönöm!
(Egy hétig élt szépen a tápos vízben, utána kezdett kornyadni. Még egy bimbó is kinyílt rajta, igaz, hogy picike és halványabb volt a virága, de élvezhettem még a szépségét.)
3 nap múlva, júli 29-én lesz a rúzs világnapja (ugye ezt nem kell nagy betűvel írni?).
Fogtok aznap rúzst viselni? Valami “alkalmit” esetleg, amit máskor nem, mert túl merész pl? Terveztek megvenni valamilyen ajakkencét? Kinéztetek valamit, de még nem döntöttetek?
Én egy ideje elszoktam a rúzsoktól, pedig szeretem, de valahogy most a színezett ajakápoló korszakomat élem. 
1-2 hete vettem egy Catrice szájfényt. Most jött ki Notin és nagyon elkapott az őszi hangulatú színe. Átlátszó, lilás-bogyósgyümölcs színe van. Felkenve egészen Clinique Black honey dupe rajtam. Nem túlzó, nem vámpíros szín, de őszre tartogatom. 
Ezen kívül amúgy egy fekete Essence filces tust vettem utánpótlásként, mert az előző elfogyott. A többi termékkategóriából el vagyok látva szerencsére. 
Te kinéztél új ajakkencét @umpalumpa ?
Jaj, ez nagyon szép! 
Akkor ez is listára került 
Hátööö, régóta szemezek több rúzzsal is, de ez az első számú: Enigma Szerintem megjelenése óta vágyom rá, de nem engedtem meg magamnak. Vettem azóta másik rúzst a márkától, de azok erősen akciósak voltak.
Ha nem sminkelek, akkor is valami színt teszek a számra. Vékonyan rúzst vagy színezett ajakápolót (én is szeretem ezt a kategóriát, bármikor jöhet).
Én egy ideje csak MAC rúzst használok, meguntam a kísérletezgetést, és a MAC munkához is bevált (mármint amikor én sminkelek mást). Persze nem ő a no.1. rúzs a világon, de az alap igényeket számomra abszolút kielégíti. Kedvenc színem a Please me, ami sajnos már nem kapható, pont megfelelő helyen van a visszafogott és feltűnő közötti skálán. Mivel már nem kapható, egy You wouldn’t fantázianevű árnyalat a másik, amihez gyakran nyúlok, ez kicsit visszafogottabb színű, hétköznapibb.
Ha nem mondod, nem is tudok róla, hogy a rúzs világnapja van. Nem szándékozom ma új rúzst venni. 
Rúzst végül én sem vettem, de amikor @blessed -nél látott Catrice ajakbigyót kerestem, akkor valahogy más lett belőle
Ez: https://www.notino.hu/nyx-professional-makeup/smushy-matte-lip-balm-ajakbalzsam-matt-hatassal/p-16310851/ megrendeltem.
A rúzsom még várhat 
Az Enigma is szép, de ez is egy tök jó alternatívának tűnik! Azt írja áfonyás muffin illatú
Majd számolj be róla. 
“Nem panaszként, de nagyon meg kell válogatnom, hogy mit veszek meg az óriási drágulás miatt. Amit nem lehet másodkézből, újonnan eleg ritkán, kivéve ennivaló, tisztálkodási, alap pipereholmik. Ha van kedvetek arról csevegni ki mit hogyan csinál anyagilag, hogy oldja meg a spórolást, nagyon szívesen dumcsizok róla másik topicban. Tudom, mindenki más helyzetben van, de hátha felmerül olyan tipp, amiből tanulhatunk egymástól.”
Nem tudtam az idézetet rendesen idetenni, hát kimásoltam az unboxing-ból.
Amivel tudtam kicsit spórolni mostanában, mert nem volt rá nagy szükségem: nem vettem arcápolási és smink cuccokat. Bár egy színes ajakápoló és egy színtelen balzsam úton van felém, mert ezek fogynak rendesen. Van spájzban elég cucc az arcomra egy darabig. A sminkelést eléggé hanyagolom.
A hírlevelek egy részéről leirítkoztam (megint. Volt már ilyen pár éve.) A többit pedig törlöm, ahogy beérkezik. Így nincs akkora ingerem vásárolni olyat, amire nincs szükségem. A Krémmánia is segít, mert nem nézegetem, elment a kedvem tőle 
Igyekszem azt a szemléletet magamévá tenni, hogy megvan mindenem, ami kell. És amúgy tényleg. Amire vágyom, az nem vehető meg.
Nagy nassoló vagyok (tudom, látszik is rajtam), fékezem a nasifelvásárlást.
Second hand ruhákat veszek, ha kell/szükséges, azt is olcsón és keveset. Sajnos most nem fér bele a keretbe a “jobb minőségűt veszek és évekig eltart”-dolog.
Igyekszem nem menni a plázákba, mert veszélyes hely, csak ha valamiért nem tudom másképp megoldani.
A kiskorúnak többször magyaráztam, hogy nincs most olyan jó világ, mit ezelőtt, hogy amit megkívánunk, azt mind megvehetjük és mehetünk csak úgy nézelődni és cuki szarságokat vásárolni. Megértette. Néha azért engedek kicsit, de érzem, hogy visszafogja magát
Azt is jobban megérti, hogy a jövőbe fontosabb befektetni (korrepetáló tanárok megfizetése), mint az a menő biszbasz, ami kelleti magát a bótba’.
Nem jó dolog, de a rendszeres adományokat lemondtam. Egy hely van, ahova megy még egy pici havolnta. Random sem adakozom, nagyon kivéve most egyszer tegnap egy icipicit.
Már összevakartam a nem használt tárgyainkból valamennyit, amit Vintedre teszek fel a napokban. A valamennyi is jobb értük, mint a semmi.
Félretenni? Na, azt nem igazán tudok. Annyi történik, hogy a banki alkamazásban be van állítva, hogy minden vásárlás után felkerekít ezressel és az megy egy külön “zsebbe” Ezt tartogatom amíg lehet. Váratlan kiadáskor jól jön.
Lecseréltem ezeket a lehető legolcsóbbra, ami még megfelelő minőségű: mosószer, intim lemosó, szappanok, testápoló.
Leállítottam a hobbicuccok vételét. Rajzeszköz, festék, ilyesmik. Ami van, azt kell elmázolni és ragasztgatni.
A könyves szekerekről nehezen mondtam le, annyi jó könyv van a világon
! Segített, hogy nincs több hely nekik 
A papírtörlőről szeretnék leszokni. Ez még nem megy jól, de igyekszem.
Most ennyi jut eszembe.
Ti jöttök 
Elfelejtettem egy fontos kategóriát, amiben nem direkt spórolok, hanem így alakult.
Nem járok fodrászhoz, mert a szomszéd csaj csinálja a fejünket, ha kérem. Nem kérem sűrűn, mert jó ideig növesztettem a hajamat, a nyáron felkötve, feltűzve éjjel-nappal. Mivel 2 csodás sziámija van, ezért a fiam is hajlandó nála nyiratkozni. Egyébként csak a 7500+++ borbélyokhoz volt hajlandó menni
Most megúszom pár zacskó sós nasival, mert csak azzal fizethetek ennek a jótét léleknek.
Nem festem a hajam. Ez is régebben dőlt el.
És nem azért mert lemondtam róla, de körmöshöz sem járok, leginkább, mert idegen volt az anyag a körmömön.
Gyantáztatni csak a bikinivonalat és a combomat szoktam (elég ritkán
) nyáron. A többit megcsinálom itthon, azokat látom, elérem rendesen.
Van kis teljesítményű IPL gépem, azzal rásegítek.
Arcot masszíroztatni járnék, de a környéken nincs olyan kozmi, aki nem kapirgálva masszíroz. Ezt azért sajnálom. Fene jól tud esni egy fincsi masszázs.
Hát ezeket a költségeket megúszom.
Átérzem a helyzeted, én is visszafogtam sok dolgot.
Zéró kaja rendelés, itthon főzök. Étterem ritkán, csak akkor ha kipróbálnánk valami újat.
Hobbi dolgokat lecsökkentettem 1 témára (akvarell) így nincsenek összevásárolt eszközeim a rendszeresen félbehagyott DIY projektjeimre. 
Zéró alkohol. Amúgy is régóta kb. évente 3-4-szer ittam, de kb. 2 éve annyit se. Tök jó és abszolút jól tudom erezni magam koncerten, baráti összejövetelen. Néha néznek rám ferde szemmel, de én tudom, hogy ez nagyon jó döntés volt. Ilyenkor nyáron limonádézom, ha ki akarok rúgni a hámból.
Ruhavásárlás is évek óta visszafogott, nekem is bevált a megvan mindenem, ami kell szemlélet.
Mozizás, Netflix és hasonló előfizetések szintén rég lemondva. Ez talán visszajön majd a bekuckózós időszakban, mert az őszi és karácsonyi témájú filmek nagyon kellenek a lelkemnek. Sorozatfüggő szerencsére sose voltam, sok munkatársam viszont igen, így sajnos nem igazán tudok hozzászólni a ki milyen sorozat új évadát várja éppen témához. 
Régóta gyakorolom a low buyt az én trükkjeim a következőek.
Ez igazából egy szemlélet, amit nem kényszerből csinálok, hanem mert egyetértek az irányvonalakkal amit képvisel.
A legfontosabb az, hogy eldöntsem, valóban szükségem van-e arra amit meg akarok venni, vagy csak egyszerűen tetszik és szeretném. El is fogom használni? Hordani fogom? Belefér az anyagi keretembe? Amennyiben valóban kell az a valami, akkor irány a net és megnézem hol a legolcsóbb, ott veszem meg. Érdemes felcserélni az évaszakokat, most épp téli bakancsot vadászok, mert most olcsóbb, télen pedig jellemzően a nyári dolgokat veszem.
Amik folyamatosan forognak nálam pipere holmi/ tisztálkodási szer/ tisztító szer, azokból folyamatosan figyelem az akciókat, illetve ha találok olcsóbb alternatívát akkor annak adok egy esélyt , ha beválik , akkor cserélek.
Konkrét példák erre a Dm-es saját márkás tisztítószerek, Denk Mint néven futnak és a Balea tisztálkodó vonala. Aztán Curaprox fogkefét cseréltem le Swiss dentre, teljesen ugyanazt tudja és harmad annyiba kerül.
Nagyon szerencsés vagyok, mert parfümöt jellemzően ajándékba szoktam kapni, de igyekszem így is weben rendelni,vagy akár a piactérről felcsípni, hogy ne menjen rá az ajándékozó gatyája is. Anyukám nagy Pupa vásárló, tőle is minden évben jön a körömlakk, testápolók , testvajak, igazán hálás vagyok ezért.
Amim van azt használom is, nem halmozok fel semmit, amikor valami fogyóban van csak akkor szoktam után rendelni, jellemzően tömbösítve, hogy ne csak egy flakont utaztassak át az országon.
Mondhatni, hogy ez az ökölszabály : egy megy- egy jön, így biztosan nem fogok se felhalmozni se pazarolni. Nyilván nekem is vannak olyan vásárlásaim, amire azt hittem, hogy jó lesz, de aztán mégsem válik be, azokat jellemzően el szoktam ajándékozni, így nem kerül kukába használatlanul.
Plazakba csak ha nagyon muszáj akkor járok, így rám nem jelentenek veszélyt. Egy-két hírlevél van amire fel vagyok iratkozva.
Miben lehetnék jobb? Kevesebb szemetet szeretnék termelni, így a fátyolmaszkokat nem vásárolom már, pedig imádtam őket, átálltam a kis tasakos maszkokra amiből egy tasak 3-5 alkalomra is elég. Tégelyest is fogok venni, az a leggazdaságosabb csak még nyomozom, hogy melyik legyen a befutó.
Én járok körmöshöz, pedikűrre, szempilláshoz, fodrászhoz havonta. Hajhosszabbításra három havonta, bőrgyógyászhoz kezelésre évente 3-5 alkalommal. A póthajon kívül mindent el tudnék engedni, ha kellene, most még ki tudom fizetni ezeket, de látom, hogy évről-évre minden drágább és a fizetésem ezt nem követi le.
Egyéb dolgok: Nem iszom, nem dohányzom, bulizni nem járok, szerintem ezzel rengeteget meg lehet spórolni.
A Swissdent fogkefét én is most rendeltem, többet is.
Korábban az elmex és a parodontax curaprox-ra hajazó fogkeféit is próbáltam, nekem azok is jók voltak.
Korábban is néztem az akciókat, igyekeztem olcsóbban vásárolni, ha van rá mód, de most még inkább.
Vannak dolgok, amiknél ragaszkodom a bevált márkáshoz, pl. elmex mentolmentes fogkrém. Vagy az arcomra nagyon bevált az Eucerin ureas arckrémje, azt évek óta hármasával szoktam rendelni olyan webáruházból, ahol jóval a patikai ár alatt árulják.
Most az oral-b elektromos fogkeféhez, amihez évek óta az oral-b sensitive fogkefefejet használtam, vettem dontodent (Rossmann) sensitive fejet. Hát, ezt nem érzem olyan gyengédnek sajnos. Ettől függetlenül szerintem legközelebb megnézem a Müller sajátmárkás sensitive fogkefe fejét.
De vannak dolgok, amelyekből teljesen jól beváltak a saját márkás termékek is.
Egyedül fodrászhoz járok, mivel nagyon őszülök, és melírozással van “elfedve”, és persze én is látom, hogy ezen a területen is mennek fel az árak.
A körmömön nem viselek el semmilyen körömlakkot, úgyhogy az kilőve, a műszempilla szerintem nekem problémás lenne a kontaktlencse miatt, amit mindennap hordok, és bevallom, én személy szerint félnék attól, hogy a szememhez ilyen közel ragasztóval, stb-vel matassanak, de ez az én egyéni szorongásom 
Most bevallom a hajápolás termékekkel elszaladt velem a ló, elég sok van bespájzolva. Például, mivel nagyon hamar ledobja a hajam az árnyalót, vettem kis kiszerelésű professzionális samponokat, amik elvileg festett hajra is jók, hát eddig nem érzem, hogy segítene. Redditen van egy Haircarescience subreddit (Reddit - The heart of the internet), oda néha termékfejlesztők is írnak, és nekik rendszeresen az a véleményük, hogy általánosságban ár-érték arányban nem éri meg professzionális terméket venni, mert a nagy cégek (pl. Pantene, Tresemme, L’oréal, stb.) drogériás termékei is teljesen jók, mivel a nagy cégek rengeteg pénzt beletesznek a termékfejlesztésbe.
Egy időben én is rápörögtem a hajápoló vackokra, akkor, amikor felfedeztem, hogy mennyivel jobban tudom kezelni göndör hajra való termékekkel és a drogéria is tele van CGM hajravalókkal. Többféle variációt ki akartam próbálni (kifésülő balzsam, pakolás, zselé, krémzselé, hajkrém, hajhab).
Egy drágább termékem van (még), de ellenék nélküle. Ugyan gazdaságosabb, mint a drogériásak, jóval töményebb, kevesebbet kell használjak, de most nem tudnám kiadni az árát.
Azon törtem a fejem, hogy most van spájzban arcáopló és hajápoló termékem. Ha nem lenne vajon mennyire szoronganék? Lehet, hogy megszoknám? Könnyű így viszonylag biztonságban érezni magam, hogy ott a backup 
Ezekről írnál kicsit bővebben?
Nekem alapvetően hullámos lenne a hajam, de szinte mindig ki van szárítva (legalábbis a hajszárítós időszakban), de mostanában - leginkább csak lustaságból és a meleg miatt a “magától megszárad style”
Aztán számomra is megdöbbentő volt, hogy mennyire hullámos/göndör lett, és hogy milyen sokan megjegyezték, hogy mit csináltam vele, mert milyen jó és ilyet akarnak…
Szóval kipróbálnék pár direkt göndör hajra való terméket, de akkor a dömping a piacon, hogy szívesen fogadnék pár termékajánlót és technikát.
Érdekes téma ez a drogériás vs professzionális hajápolótermékek.
Professzionális samponoknál egyáltalán nem tapasztaltam, hogy kevesebb kellene nekem, de lehet, hogy azért, mert amúgyis zsírosodásra hajlamos fejbőröm van.
A L’oréal metal detox sampon számomra borzalmas volt, hamarabb zsírosodott tőle a fejbőröm, miközben egy csomóan azt írták itt a krémmánián, hogy ezzel ki tudták tolni a hajmosást.
Most van egy Wella hővédő spray-m, a professzionális vonalból, és kapható a drogériákban egy hasonló Wella hővédőspray, ugyanazok az összetevők, annyi, hogy a két első összetevő (alkohol, illetve víz) fel van cserélve. Persze tudom, az arányok lehetnek mások, stb.
A dm-ben volt egy saját márkás, kis zacskóban kapható hamvasító pakolás, az nekem olyan puha hajat varázsolt, hogy csak ámultam. Szerintem soha semmitől se volt még olyan puha a hajam. Nem tudom, hogy az összetevőkön múlik e, vagy azon, hogy ezt 10 percig a hajamon hagytam, mivel amúgy a balzsamokat/pakolásokat 1-2 percig szoktam a hajamon hagyni. Még van 2 zacskóm, már nem kapható 
Azt hiszem, ez a legyen tartalék mindenből, nálam is egyfajta szorongás 
A Metal detox nálam se lett befutó. Első használat után szép fényes lett a hajam, de rájöttem, hogy nagyon hamar leszedi a tonert. Még megvan a majdnem teli flakon. Az Ouau Detox sampon viszont szuper, a legjobb amit ebben a kategóriában próbáltam. Ugyanennek a márkának a Fine shamponját is szeretem.
L’Oealtól jó az Absolut Repair vonal (nem a gold) roncsolt, száraz hajra, hasonló mint a Kérastase Resistance sampon és maszk.
Elég sok dolgot próbáltam, a legnagyobb csalódás a Kevin Murphy volt, az nálam örökre elvágta magát. Kérastase is volt már, nem minden vonala éri meg. A legtöbb profi termékből létezik kisebb kiszerelés szerencsére.
És ez az Ouau Detox sampon Neked nem szedi le a tonert hamar?
Amúgy pont ma próbáltam ki egy Metal detox pakolás mintát, és miután felvittem a hővédő sprayt, fésülködésnél akadt a fésű. Ez a sima mezei Pantene balzsammal, ami most fogyott el, még sose fordult elő.
Idáig ez a leggyengédebb detox sampon amit próbáltam. Havonta 1x használom. A kis kiszerelés hosszú ideig elég volt. A fejbőrömön volt valami korpa vagy lerakódás, az már nincs és a hajam szép fényes volt mindig a használata után. Gyakran nem használok ilyesmit, mert hajformázót ritkán használok, csak néha száraz sampont ill. mostanában vettem a K18 Astroliftet (ami idáig 1 használat után egyáltalán nem tetszik).