Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Néha abból is több van, de pont a hétvégén szedtem ki a felesleget, úgyhogy most csak 1 van benne. :smiley:

1 Likes

Amúgy szerencsére a fiaim már nagyok. Mikor kisebbek voltak még, addig inkább az ő táskájuk volt, mint az enyém, ha a benne lévő holmikat néztem. :rofl:

2 Likes

Igen :slight_smile:
Gyerekkoromban nagyon csórók voltunk és én úgy három éves lehettem amikor bementünk a közeli trafikba ahol anyukám valamit vásárolt én pedig elcsórtam egy pici Monchichit, mert nagyon vágytam rá, csak nem volt pénzünk megvenni. Odahaza elég hamar lebuktam vele és sűrű elnézést kérések közepette visszavittük a boltba és utána már csak azért sem kaptam sose Monchichit. Aztán később felnőtt koromban eltűnt a dolog, pár éve jött vissza szerintem és akkor elkezdtem nézegetni, hogy jó lenne egy kulcstartó legalább. Olyan béna “modernek” vannak én meg a régire vágytam nyilván, aztán tavaly karira kaptam két retrót is, az egyik nagyobbacska, odahaza ül az éjjeliszekrényen és van egy táskakompatibilis , na ő jön velem mindenhova.
Most már mindig van nálam Monchichi. :heart:

13 Likes

De aranyos :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts:
Törölgetem a szemem. De kis cuki lehettél! :pleading_face: :crying_cat_face: :heart:

1 Likes

Ne sírjál, már egyenesben vagyok azóta :slight_smile:
Ölellek!

1 Likes

Egyem meg, de cuki vagy! :pleading_face:

2 Likes

Én inkább cipő fétises vagyok, mint táska, ezért abból szerintem 4-5 db van, de jóformán csak egyet hordok télen, és egy másikat nyáron, plusz van 1-2 alkalmi borítéktáskám. Előnyben részesítem a csinosabb hátitáskákat, mint a kézit.
Ami mindig nálam van, az a bérletem, személyi, telefon és pénztárca, paprika spray, napszemcsi, ha szükséges. Kulcs nem mindig, mert a férjem később megy el otthonról és hamarabb ér haza, így beenged :smiley:
Kézkrém minden egyes táskámban, asztalon, helyiségben, fiókban van, mert szinte iszom, de innentől kezdve én trehány vagyok. Zsepi sosincs nálam például, meg semmi sminkcucc, higiéniai motyó. Alapvetően reggel és délután vonatozok, ha leszálltam és beértem a munkába vagy haza, kézmosás, sminkelni is a cégnél szoktam, sajnálom rá az időt otthon.
Viszont a táskám tele van mindenféle szeméttel, régi blokkok, csokispapír, 1-2 pár nélküli fülbevaló.
Ha hosszabb ideig kell használnom egy táskát, mert mondjuk sétálgatós városnézés, vagy valami hasonló van, akkor naptej, kéztörlő, némi púder, rúzs van még nálam.

5 Likes

Még egy szavazat a hátizsákra :blush: Pár éve a Sparban vettem pontokért, azóta szinte mindenhová ezt viszem.
A tartalmát tekintve laptop, munkadosszié, ha munka, egyébként meg ami kell ahhoz, ahová éppen megyek. Kulacs (waterdrop rózsaszín virágos - ez is a Sparból) , higiéniai neszesszer, gyógyszeres neszesszer, sminkneszesszer, Epipenes túlélőcsomag (mert allergiás vagyok a darázscsípésre), kis flakon fertőtlenítő, kézkrém, lapos bőrtartó az alapkártyákkal, bérlet, pénztárca, pzs, szájfény, csoki, müzliszeletek, gyógynövényes cukorka, cukorspárga, maszk, harisnyazokni, fogkefe, bevásárlószatyor. Telefon csak nyáron van a táskában, egyébként a zsebemben kéznél. Vannak helyek, ahová táska nélkül megyek, de csak télen, a darázsszezonon kívül, ekkor zsebben telefon, kézkrém, szájfény, zsepi.

3 Likes

Én nagyon szeretem a táskákat, így jó pár darab van. Attól függően variálom őket, hogy mekkora méretre van épp szükségem és mi van rajtam, mi illik a szettemhez. A gyengéim az ezsubegz és a lilea design táskák, hiába műbőr, nagyon jó minőségűek, gyönyörűek, bírják a strapát, megfizethető áruk van, ráadásul magyar kisvállalkozót támogatok a vásárlásukkal. Nincs is fast fashion táskám, ezeken kívül van egy zoe& co és két fjällraven.
Régebben a fél lakást vittem magammal, de egy ideje leszoktam erről. A teljes felszerelésem a zsepi, rágó, kézkrém, toll, összehajtható zacsi, ajakápoló/rúzs (ami aznap rajtam van), mattító lap és esernyő (meg természetesen telefon, pénztárca, lakáskulcs, a pénztárcámban van mini körömreszelő, sebtapasz, bevásárlókocsiba való érme, és 2-3 szem fájdalomcsillapító). Kiránduláshoz vagy egész napos programhoz ehhez hozzájön a kézfertőtlenítő és a kulacs, illetve a napszemüveg, ha olyan az időjárás.
Tulajdonképpen ezek sem feltétlenül szükségesek a hétköznapokban, mivel a munkahelyem közvetlenül a házunk mellett van, bármikor bármiért haza tudok ugrani, ráadásul zsepit, kézkrémet, tollat stb bent is tartok (vagyis tartottam, január óta itthon vagyok).
Télen simán előfordul, hogy nem viszek táskát, a telefonom belefér a kabátzsebembe és sokszor csak annyit viszek (fizetni is telefonnal szoktam), a férjemnél szokott lenni kulcs, mert egyben van a kocsikulccsal. Mióta vettünk családi autót, amit én is a magaménak érzek (nincs jogsim), és nem a férjem szerszámaival van tele, azóta még gyakrabban indulok el így minden nélkül, mert a kocsiban tartok mindent (nedves törlőkendő, zsepi, esernyő, zacskó, szemüvegtörlő, kézkrém, ajakápoló, toll, kézfertőtlenítő).
Nyáron egy pici övtáska szokott nálam lenni mindig, ha csak telefont viszek is, mert ugyebár a női ruhák zsebébe (már ha van egyáltalán) semmi nem fér.

Amit még hozzátennék, hogy a pénztárcám és a kulcsom is nagyon picike, a kulcscsomóm konkrétan egy fjällraven kulcstartó és egy darab kulcs, a pénztárcám kb 9x12 cm és lapos. Ritkán fizetek kp-val, úgyhogy nem sok szokott nálam lenni, iratokból is csak a minimum, hűségkártyák mind telefonon vannak.

3 Likes

Van olyan őrült itt közületek, aki csak ásványi fényvédőben utazik? Mint én. :grinning:
Van nem kevés bontottam, amit már nem fogok elhasználni, szívesen elajándékoznám, kipróbálás céljából. Kb. tavaly nyártól történt a felbontás, folyamatosan.
Most van stabil 3, amit használok és majdnem 100%-os a barátság, ezt kb. 15-ből sikerült kihorgászni. :roll_eyes:
Ha valakit érdekel, írjon.

3 Likes

Az én táska mániám érdekesen alakult.
Régen hatalmas táskákat hordtam magammal, hogy beleférjen minden ami fontos (sosem sikerült). Amióta megtehetem, csak bőrt vettem a tartóssága miatt.
Aztán megszületettek a gyerekek, így a totebaget felváltotta a hátizsák. Szimpla Levi’s, sok zsebbel, műszálas anyagból, hogy könnyen mosható legyen, ha valami ki/felborul benne. A nagy részében gyerek cuccok voltak, így a személyes dolgaim az elülső/oldalsó zsebekbe szorultak.
Mivel nagyobbak, és nem kell a fél életünket magunkkal hordani, néha újra előveszem a bőr táskáimat. De már a kisebbeket, amibe tényleg csak néhány dolog fér bele: pénztárcám, a kulcs, zsebkendő, hajgumu, rúzs/balzsam, telefon. Nem is tudom mit pakolhattam anno a nagyokba. :upside_down_face:

3 Likes

Megkérdezhetem, melyik az a stabil 3?

1 Likes

Ez a 3 mineral spf amire azt tudom mondani, hogy nekem bevált. Egyik sem 4 évszakos. Fényvédő mellett is lesz egy kis színem, de mindegy, ezt már elengedtem.
Mind illatmentes, színezett és ausztrál márka.
bőrtípusom: 40+ vízhiány, zsírhiány, szárazba hajlik

• Lustre téli színem, halványan pinkes, ad némi fedés, nagyon jó állagú, könnyen eldolgozható, primer jellegű termék. Újraveszem.

• Avocado zinc light tavasztól őszig, de télen is használtam, kicsit olajosabb állag, bb krém jelleg, nagyon szép összképet ad, kifejezetten bőrszépítő hatású. Nagyon szeretem. Újraveszem.

• Ultraviolette mineral, jolly joker, utazásra ezt vinném. Újraveszem. Van új mineral fluid termékük, azt még nem próbáltam, de tervben van.

Mind más, reggel dől el melyikhez van kedvem, meg mennyi időm van kencézni. :grinning:

Tervezem, hogy írok majd róluk valamikor és csinálok fotókat az árnyalatok miatt.

És ezeket itt alább próbáltam mostanában, pl. a New Day Skin nagyon szuper, de nem illatmentes. Van, amelyik árnyalatban nem passzol, vagy az állaga nem passzol a bőrömhöz.
Ha valakit érdekel, írjon. Elfejtettem ide írni, természetesen ingyen vihetőek.

7 Likes

A Summer Frudayshez nagy reményeket fűztél. Mi történt?

Abban már csak az alján lötyög, de nem fogom újravenni. Tényleg nem rossz fényvédő, de fluid, gyorsan szárad és kissé sárgás beütésű a színe. Inkább kombinált bőrre tudom elképzelni.
Az enyém időközben sivatag lett, jobban szeretem a krémes termékeket.

És csak spf 30, amit most már nem veszek meg.

Jobban bízok az ausztrál fényvédőkben, ott a legszigorúbb a szabályozás.

4 Likes

Amíg munkába jártam, mindig egy nagy Fjallravent hordtam magammal, amibe akár a laptopom is belefér, meg az angol cucc, edzőcucc, és a fél Aldi. :smiley: Talán nem a legnőiesebb darab, de én pont lesz*rom erről mindenki véleményét, hétköznapokra nekem ez felelt meg. Aztán elhagytam az angolt meg az edzést, aztán jött a baba és nem is mentem jó darabig sehová. Mikor elkezdtem sétálni járni, egy kis borítéktáska volt mindig nálam. Ebből jelenleg van 3 db, egy fekete, egy navy és egy sokszínű. Van még egy hasonló méretű rózsaszín táskám, egyedül ez a négy darab között szoktam átpakolni, mert annyira pici, hogy alig fér bele pár dolog: telefon, iratok, zsebkendő, kulcsok. Aztán szabadidőmben varrtam egy csini kézitáskát, de végül került rá egy hosszú vállpánt is, inkább így szoktam hordani, mostanában ez a mindennapos, mert minden belefér. Ami a fentieken kívül azt jelenti, hogy:
Power bank
Gyógyszerek, hajgumi, hullámcsatt, mini bicska és körömvágó
Kis tükör, rúzs
Kézkrém, ajakápoló, kézfertőtlenítő
Mindenféle törzsvásárlói és ajándékkártya, hiszen ki tudja mikor akarom felhasználni őket
Vizes kulacs
Rágó

És ezen felül minden táskámban van néhány névjegykártya, ha esetleg szükségem lenne rá (még sosem volt nálam, amikor kellett volna, és amióta nálam van, sosincs szükség rá…)
Meg sokszor jön velünk egy pelenkázó táska is. Ha hurcizom Katát, arra van egy nagyobb tote bagem, amit szintén magamnak varrtam, és a pelenkázó készleten túl a saját cuccaim és néhány játék is kényelmesen belefér.

1 Likes

Nem tudtam hova írjam, de valaki használja a Douglas appot?
Letöltöttem, be akartam jelentkezni a honlapon működő regisztrációmmal, de nem enged a rendszer.
Más is járt így?

1 Likes

Szegény olyan amilyen, hol működik hol nem. Nekem néha hetekig nincs kosár, nem tudom megnézni, állandóan hibát ír.
Töröld le az appot és töltsd le újból, hátha.

2 Likes

@Izar -nak, @umpalumpa -nak és @Kokapu -nak szeretettel :slight_smile:

3 Likes

A Várkert Bazárban lévő csodaboltban voltam, onnan a zsákmány. Nehéz volt a választás, először a madárház mintát választottam, de ez a kékes minta jobban illik a lakásba. A dohányzóasztalon kissé rendetlenül heverő jegyzetfüzetek, képeslapok kerültek bele, így most semmi sincs elöl, nagyon rendezett a látvány.
A naptár le volt árazva a könyvjelzőt pedig megfogtam és szerintem kitépni se lehetett volna a kezemből.
Jövőre innen lesz határidőnaplóm már eldöntöttem.
Nagyon kedves, a munkájához értő hölgy szolgált ki, szuper élmény volt, jó döntés volt eljönni, mert élőben látni a mintákat és a kész tárgyakat teljesen más mint a neten.

6 Likes