Helló Lányok, Fiúk!
Átestem egy ronda megfázáson (?) és teljesen elment a szaglásom és az ízérzékelésem. Pontosabban részlegesen ment el, az alapízeket érzem, ha valami meleg illat száll, pl. főzök, akkor kicsit érzem, amit készítek, az erős parfümöt is valamennyire. Valószínűnek tartom, hogy Covid volt, ami elkapott. Aki járt már így meddig kínlódott szagok és ízek nélkül? Segít rajta valami? Mittomén, tréningezni az orrot valahogy?
Annyira sz.r így, elment az élettől is a kedvem.
Kedves Umpa, mielőbbi felépülést! Lehet tréningezni az orrodat, erősebb aromájú természetes illatokkal. Szagolgass kávébabot, citrusféléket, eldörzsölt fűszerlevelet, pl. bazsalikomot, rozmaringot. Emellett érdemes egy Milgamma kúrát csinálnod, recept nélkül kapható.
Köszönöm szépen @Szeliger_1 
Megyek is a gyszertárba és a zöldségeshez citromért meg fűszerért. 
Nekem első alkalommal egy hétig, másodjára két napig tartott. Mivel influenza sosem okozott nekem ilyet, innen tudtam én is, hogy covid volt. Elsőre én is kétségbe estem, de szerencsére visszajött minden. Remélem ez a jövőben is mindig így lesz, nem szeretnék szagok és ízek nélkül élni!
Uh, nekem már 10 napja ez van. Most kicsit bepánikoltam 
Nagyon rossz úgy enni, hogy nincs íze valaminek. Maximum felidézem milyennek kéne lennie és nagyon koncentrálok, hátha valami felbukkan. A rossz szagok is hiányoznak, mert az meg praktikus: éreznem kell, ha már nem ehető egy étel, mert pl. megromlott és nem emlékszem mikor készült.
Szeliger tanácsa alapján szagolgatom a citromhéjat, narancshéjat, római köményt, rozmaringot. Ezeket szerencsére érzem valamennyire
A fűszereket majd cserélem (lopok a szomszédtól levendulát
) . Tegnap a gyümölcsturmixból kiéreztem a mirelit meggyet. Remélem ez is jó jel.
Amikor ilyenem volt, valami pici, fém dobozos gyömbérshotot ittam, talán Lidlben vettem, alkoholmentes. Utána kezdtem el erezni ùjra mindent.
A Covid tesztem - klinikán csinálták, negatív volt.
@Izar
Nem akarom szétzilálni az unboxingot, úgyhogy szem-témában itt válaszolok.
Azóta beleástam magam a problémába és sok hasznos cikket/ videót néztem a Meibom mirigy működési zavarról. Létezik rá villanófényes kezelés, ami pár évig helyre teszi, de ezt majd a szemészre bízom, ha tényleg ez lenne a gond nálam is.
Én is szemüveges vagyok és sok sok éve próbálkoztam utoljára kontaktlencsével. Eszembe jutott, hogy akkor adtam fel, amikor annyira kiszáradt a szemem, hogy kiszedésnél eltört a lencse, úgy bekeményedett. Utána sokáig használtam műkönnyet, de aztán abbahagytam, mert azt gondoltam, hogy éppen a lencsviseléstől száradt ki.
Na de, pénteken vettem ismét és hatalmas megkönnyebbülést hozott. Reggel és este csepegtetek, fele persze mellé megy, olyan ügyes vagyok…de azóta nem kapart, nem fájt.
Meg fogom azért nézetni, részben azért, mert ha van megoldás, akkor nem csepegtetnék életem végéig, másrészt pedig nehogy az legyen, hogy valamilyen más probléma tüneteit elfedem ezzel a kezelgetéssel.
Örülök, hogy segített a műkönny, irtó kellemetlen tud lenni az az idegentest érzés, én nap végére tiszta idegbeteg voltam már tőle.
Amit egy hónap alatt észervettem: a ciklus elég rendesen befolyásolja a dolgot. Félidőnél voltam kábé amikor elkezdődött, és ahogy megjött a menzeszem, enyhült a dolog. Most ott tartok (ciklus második hete), hogy egész nap elvoltam jól csepegtetés nélkül, csak reggel ment egy-egy csepp, azóta nem, pedig sajnos ma is egész nap monitor előtt ültem. Mondjuk itthon okés, ha az irodában lettem volna ma, akkor azért délben kellett volna a csepp.
Most még éjjel sem kell, pedig akkor is szoktam, mert ha nem, akkor reggelre nagyon kellemetlen, a szaruhártyám is feljön picit.
Mellette a PhramaNord Omega 7 kapszuláit szedem, talán ez is segít valamit.
Én most kivárok, mert milliószor volt már, hogy a szervezetem rámijesztett, aztán valahogy elmúlt a dolog.
Mivel a retinámat jópárszor lézerezték már lyukak miatt, ezért nekem pici óvatosabbnak kell lennem az ilyen villanófényes dolgokkal (lézeres szemkorrekció például szóba sem jöhetett soha), de majd ha eljutok a dokimhoz, akkor úgyis kiderül. Most először Anyum szürkehályog műtéte legyen meg jövő héten, aztán ha már lábra állt, akkor tudok magammal is foglalkozni.
Nem tudom, a melegítést és masszírozást próbáltad-e, elvileg az is sokat tud segíteni.
Köszönöm az ajánlást!
Melegíteni, masszirozni még nem próbáltam.
Sajnos a szemtornát hanyagolom, pedig kellene. Az állandó monitor előtti létből fakadóan kialakult a “lusta szem” és hiába vagyok távollátó, nagyon lassan fókuszál messzire a szemem.
Anyukádnak gyors felépülést a műtét után!
Nem jó helyre tettem amit akartam, bocsika. 
Ezt ugyan a cikkajánlóba kéne, de megkérdezlek titeket is, hogy nektek mi lapul a táskátokban vagy táskáitokban mostanában?
a női táska
Cserélgetitek ruhához, évszakhoz vagy élethelyzethez kapcsolva? Vagy mindig ugyanazt a kedvencet viszitek? Van olyan, hogy tatyó nélkül indultok el bárhova?
Nem tudom megmondani, hogy hány táskám van, és ezt a legkomolyabban mondom. Olyan 25-35 közötti számot mondanék, ha meg kellene tippelnem.
Olyan nincs, hogy táska nélkül induljak el valahová, mert a telefonom mindig nálam van (azon van a bérletem), viszont egy női ruhadarabon nincs akkora zseb, amibe beleférne normálisan egy mostani telefon (a régi xperia minimet ezért szerettem nagyon, az belefért a nadrágzsebembe). És akkor itt el is érkeztünk a férfiak táskanélküliségének a titkához: belefér a telefonjuk a nadrágjuk zsebébe. Ha egyébként simán csak sétálni megyek, akkor van 1 olyan pici táskám, amibe szinte csak a telefon, meg 1-2 zsebkendő fér. A telefonom tokjába beleteszem a bankkártyámat, vagy egy kevés pénzt, esetleg a személyit, és kész.
Egyébként vannak alkalmi(jellegű) táskáim, ezeket általában az aktuális ruhámhoz választom ki, amiben megyek valahová.
Van néhány bőrtáskám, ebből a lazacos-narancs színűt általában nyáron használom, a sötétkéket ősszel és télen. Van egy piros is, azt akkor, ha A4 méretű papírt viszek magammal, amit nem akarok összehajtani. Vannak különböző méretű hátizsákjaim, köztük egy olyan is, ami válltáska és hátizsák egyben.
Hogy mi van a mostanában hordott táskámban (a sötétkék bőr), ha elindulok itthonról? A pénztárcám, a telefonom, minimum 1 csomag papírzsebkendő, fülhallgató, Verbena csipkebogyó cukorka (ha netán köhögés jönne rám), egy maszk (fogalmam sincs minek), ajakír, nálam is van fájdalomcsillapító, 2-3 ragtapasz, 4 hajgumi és mindig van nálam 1-2 összehajtható pótszatyor is.
Igazából imádom a táskákat, de engem inkább a külsejük fog meg, nem annyira a funkcionalitás (régen szempont volt, hogy legyen külső zsebe a bérlet miatt, de mióta a telefonomra veszem, már ez sem lényeges).
Miért pont 4 hajgumi? 
Hogy tudjon Spice Girls varkocsokat csinálni 
Termetemet tekintve törpilla vagyok, viszont legtöbbször megszegem az aranyszabályt, mely szerint pici nők ne rohangáljanak nagy táskával (mert úgy tűnhet, hogy túrázni mennek 3 napi hideg élelemmel) 
Ugyanis: van egy viszonylag nagy méretű pénztárcám + egy kisebb akármi, amiben az összes klubkártyámat, személyit, forgalmit stb. tartom. Lakáskulcs + slusszkulcs, mindkettő tekintélyes szőrmók kulcstartóval, hogy azonnal megtaláljam, ha belenyúlok a táskába. Napszemüveg! Nálam létfontosságú télen-nyáron, de ezt is a tokjában tartva, mert vigyázok rá. Olvasószemüveg. Rágógumi. Papírzsepi. Számra valami kence vagy rúzs, kisebb szatyorkák. Telefon.
Kb. 15-20 táskám van, a legtöbb valódi bőr. Fekete, őzbarna, szürke, de van 2 zöld, királykék és bordó is. Régebben meg voltam zakkanva a Guess táskákért, sajnos azonban egyáltalán nem tartósak, 90 %-ban műanyagból készülnek.
Táska nélkül max. a tőlünk 20 méterre található sarki CBA-ba rohanok le, mindössze a pénztárcámmal (és ha nagyon kell valami, mert egyébként kicsi, drága, undormány üzlet). 
Nálam nem évszak, hanem ruha függő a dolog, hétköznapi bőrtáskából van 3 teljesen ugyanolyan, fekete, szürke és barna színben, hogy menjen az aznapi rucimhoz.
Lássuk csak mi van benne:
iratok
PZS
tisztasági csomag, benne tampon, betét, nedvestörlő, fertőtlenítő kendő,tisztasági betét és PZs , valamint allergia elleni gyógyszer és fájdalomcsillapító
parfüm
púderkompakt, hogy nézegessem magam jajj de szép vagyok
pénztárca
határidőnapló
telefon
Monchichi
kis dobozban cukorka, köhögésre
hajgumi és hajcsat
napszemüveg
toll
mini naptej
ajakbalzsam
Ez volt a kézitáska és jellemzően van egy autóba bedobós szatyi/sportosabb vízálló táska most épp egy fekete átdobós Nike , amiben munkaruha, testpermet, szemüveg és az aznapi ebédem, meg egy esernyő figyel.
Ha csak a környékre megyek akkor nem viszek táskát, jellemzően a cicifixem felső részébe szoktam betenni egy zsepit, kulcsot zsebrevágom, pénztárca és telefon ha kell akkor az a kezemben van.
Zsepi, kulcs, telefon mondhatni ez az alapszett.
Lemaradt, hogy összesen van a 3 hétköznapi egyforma, egy nagyobb fekete , egy kis láncos pántú elegáns és 2 db sportos modellem, ezekkel gazdálkodom.
Mert amikor nincs időm megnézni, hogy van-e benne, olyankor a biztonság kedvéért beledobok egyet indulás előtt. Így lett benne négy. 
Ezek szerint nagyon a biztonságra megyek, mert egy csomó .zart cipelek magammal.
2 táskát váltogatok a hétköznapokban, egy lapos kisebb hátitáskát és egy nagy semmilyen fekete hátizsákot, és nagy ritkán viszek szebb válltáskát vagy csinibb eseményre kis cuki kézit. Bőr csak 3 kisebb van, nem is nagyon használom ezeket, a többi műbőr vagy textil. Régen sok volt, de 1-2 éve jól kiszanáltam, amit nagyon nem használtam és kb. 9-10 maradt.
A kisebb hátiba bele kell férjek úgy, hogy max az esernyőt vihetem kézben.
Zsepi, e.ü. cuccok, szemcsepp, gyógyszerek (fájdalomcsill, hasgörcs elleni, probiotikum, hasfogó, puffadásra, asztma rohamgyszer), fogselyem, mini bicska, körömreszelő, mini parfüm, pénztárca, teló, mostantól napszemcsi és legyező, néha olvasószemüveg és jegyzetfüzet, toll mindig, színezett ajakápoló(k), fertőtlenítő zselé, szájnedvesítő spray, mini tükör, hullámcsat, harapós kiscsatok, hajgumi, papírszappan, táskafogas, összehajtogatott szatyor, néha rúzs és kis nasi és nagy flakon víz mindig.
Volt pár rossz élményem gondolom, azért viszek ennyi vackot 
1-2 éve egy kis sminkes neszi is volt velem (púder, rúzs, korrektor bb krém), de olyan ritkán használtam smink-felújításra, hogy kiraktam, mert minek. helyette csak olajfelszívó lapokat teszek be nyárra, oszt jónapot.
A nagy és uncsi hátizsák akkor jön velem, ha hosszabb útra megyek a városban a gyerekkel és nincs idő enni rendesen (több rágcsa kerül be) vagy nagyot változik a hőmérséklet (plusz pulcsi meg ilyenek), esetleg valahol vásárolok. A külkerületben élés hátulütője, hogy minimum másfél órát utazom/utazunk oda-vissza még a kerületen belül is (16. ker).
Sajnos vagy nem, a praktikum és kényelem lett az elsődleges szempontom. Járnék én elegánsabban, ha autóznék, de az is lehet, hogy még lazább lennék 
(Lehagytam a kézkrémet, mert most adtam oda az egyik húgomnak, mert tetszett neki. Vennem kell másikat.)

Mint én meg az ajakápolók 
A Monchichire rákérdezhetek?